Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
- dadoka84
#751 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
Upravo, zato na proljeće abd ima da nadoknadim šta nisam jesenas, abd 
-
r_faruk
#752 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
ne znam gdje da postavim pitanje, a nesto mi bezveze da otvram novu temu.
kako se kod nas gleda na lane filtering/lane splitting. nisam uspio u zobsu naci nista o provlacenju. vidim da je u mnogim zemljama to dozvoljeno, u nekim je zabranjeno...
kako je kod nas?
kako se kod nas gleda na lane filtering/lane splitting. nisam uspio u zobsu naci nista o provlacenju. vidim da je u mnogim zemljama to dozvoljeno, u nekim je zabranjeno...
kako je kod nas?
- klixoris
#753 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
Za lane splitting ne pise nista kokretno u ZOBS, ali po gradu to policija uglavnom tolerise. Jako cesto sam se provlacio i pred policajcima na motorima - nisu me ni pogledali. Na otvorenoj cesti, ako to uradis na punoj liniji, uglavnom tretiraju kao preticanje preko pune. Isto se odnosi i za preticanje kolone. Na zapadu se policija slicno ponasa
-
r_faruk
#754 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
ok, hvala... heh, izgleda da svasta fali u tom nasem zakonu. nije dugo bila regulisana ni voznja biciklom na cesti na kojoj se krecu sinska vozila. ne znam da li je sada to rijeseno
- Ramzess Veliki
- dadoka84
#756 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
Ja se provlačim dok vozila stoje ili se veoma sporo kreću. Nikad nisam imao problema 
- Ramzess Veliki
#757 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
I ja cu se provlaciti dok kupim motor.
Uzi od one mrcine koju sam vozio nadam se ... kad je debela motorcina to provlacenje i nije bas jednostavno.
Uzi od one mrcine koju sam vozio nadam se ... kad je debela motorcina to provlacenje i nije bas jednostavno.
- DzordzHodzic
#758 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
Jel gotova sezona? 
- klixoris
#759 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
Eno ga pod ceradom
Ali uspio sam izvuci kompletan 11. mjesec, tako da sam zadovoljan. Sada se strpiti do marta i pali masinu
- DzordzHodzic
#760 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
- Ramzess Veliki
#761 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
Ne zamisljam, zivim ...DzordzHodzic wrote: ↑16/12/2019 12:51Bilo je lijepih dana i u decembru.
Zamisli zivit negdje gdje je sunce 365mada ne znaju oni kako je pozelit vozit
![]()
Pozelio vozit ...
- Ramzess Veliki
#762 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
Ne mislim da cu izdrzati duze od ljeta ovdje ... dopizdiloooooo .... 
-
r_faruk
#763 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
mater im..... kilometar autoputa kosta isto za automobil i za motor. nisam prije obracao paznju, mislio sam da je jeftiniji autoput za motor buduci da sam vidio da ima posebna kategorija na onoj tabli. kupih tag, kaze mi sluzbenica "vozio hummer ili motor placas isto", registracija skuplja no za auto, tehnicki placas i ako je vozilo novo, ako imas plin u autu imas i dodatni porez (auto euro 6 norma, a registracija skuplja, jos ti metne par nepar neka budala koja misli da tako rjesava problem).
malo se jadam, dopizdile mi gluposti, mislim dopizdile su mi davno al eto...
- Ramzess Veliki
#764 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
Zaobilazi autoput ako mozes. Taksa na autoputu ti dodje taman koliko goriva potrosis, znaci dupli trosak puta, a car voznje nula bodova.r_faruk wrote: ↑19/12/2019 09:01 mater im..... kilometar autoputa kosta isto za automobil i za motor. nisam prije obracao paznju, mislio sam da je jeftiniji autoput za motor buduci da sam vidio da ima posebna kategorija na onoj tabli. kupih tag, kaze mi sluzbenica "vozio hummer ili motor placas isto", registracija skuplja no za auto, tehnicki placas i ako je vozilo novo, ako imas plin u autu imas i dodatni porez (auto euro 6 norma, a registracija skuplja, jos ti metne par nepar neka budala koja misli da tako rjesava problem).
-
r_faruk
#765 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
na kraju ce tako i bit', a i ubi vjetarRamzess Veliki wrote: ↑19/12/2019 09:11
Zaobilazi autoput ako mozes. Taksa na autoputu ti dodje taman koliko goriva potrosis, znaci dupli trosak puta, a car voznje nula bodova.
- klixoris
#766 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
Autoput pojede gume. Bar meni...r_faruk wrote: ↑19/12/2019 10:59na kraju ce tako i bit', a i ubi vjetarRamzess Veliki wrote: ↑19/12/2019 09:11
Zaobilazi autoput ako mozes. Taksa na autoputu ti dodje taman koliko goriva potrosis, znaci dupli trosak puta, a car voznje nula bodova.![]()
- Ramzess Veliki
- klixoris
#768 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
Ja je ogulim ujednaceno, od ruba do ruba. Ipak sam platio komplet gumu, a ne samo rubove ili sredinuRamzess Veliki wrote: ↑19/12/2019 14:48... a meni krivine ... sredina mi vazda glanjc-nova ...![]()
Mogu ih prodat' k'o nove gradskim semafor vozacima, njima krajevi ne trebaju.![]()
Ali kada ides na daleki put pod koferima i teretom gdje je duza voznja autoputem neizbjezna, onda autoput stvarno satra sredinu gume, posebno ako ga jos przis.
A za te gradske furace sto trose samo sredinu, prije mjesec-dva kod vulkanizera gledam neciju potrosenu GP racer (Dunlop) gumu, nema je na sredini, a nova 5 cm od ruba. Cak su i one iglice netaknute
Cuo sam da ti "furaci" znaju kupovat samljevene gume sa staze pa stave na motore, da raja misle da to oni tako voze i melju gume
- Ramzess Veliki
#769 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
Brusilicom skidaju rubove ... ufatio poznanika da je brusilicom strugao auspuh, i poslije ga slusam nekome prodaje pricu kako vari kroz krivine na auspuhu.klixoris wrote: ↑19/12/2019 16:50
Ja je ogulim ujednaceno, od ruba do ruba. Ipak sam platio komplet gumu, a ne samo rubove ili sredinu![]()
Ali kada ides na daleki put pod koferima i teretom gdje je duza voznja autoputem neizbjezna, onda autoput stvarno satra sredinu gume, posebno ako ga jos przis.
A za te gradske furace sto trose samo sredinu, prije mjesec-dva kod vulkanizera gledam neciju potrosenu GP racer (Dunlop) gumu, nema je na sredini, a nova 5 cm od ruba. Cak su i one iglice netaknute
Cuo sam da ti "furaci" znaju kupovat samljevene gume sa staze pa stave na motore, da raja misle da to oni tako voze i melju gume![]()
Ja ga jednom nagovorim da krene samnom na mom motoru do Bune, sisao trese se ne moze fildzan da drzi, sve prosipa okolo.
- mali Ninja
#770 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
Istina da nema logike da je cijena putarine ista za auto i za motor iako auto vise haba utoput nego motor..r_faruk wrote: ↑19/12/2019 09:01 mater im..... kilometar autoputa kosta isto za automobil i za motor. nisam prije obracao paznju, mislio sam da je jeftiniji autoput za motor buduci da sam vidio da ima posebna kategorija na onoj tabli. kupih tag, kaze mi sluzbenica "vozio hummer ili motor placas isto", registracija skuplja no za auto, tehnicki placas i ako je vozilo novo, ako imas plin u autu imas i dodatni porez (auto euro 6 norma, a registracija skuplja, jos ti metne par nepar neka budala koja misli da tako rjesava problem).
Sto se tice novog vozila i tehnickog pregleda, prvi tehnicki se placa da bi se vozilo uslikalo i uvelo u sistem, a drugi tehnicki ne placas...
- dadoka84
#771 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
Meni je po 2 cm od ruba. Ono moje malo prkno nema kuveta za više. Vjerujem da bi se razbio ko jaje da ga oborim do kraja na 50kmh
Još moram srediti karburaciju. Kad naglo dam gas, motor izgubi dah i onda propadnem ko žeton 
- DzordzHodzic
#772 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
Ne znam za vas al ja bih radije ustedio na krpljenju i farbanju nego razmisljo o tome sta ce neko rec sto ima 2-3 centa koje nije poderano
- mali Ninja
#773 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
DzordzHodzic wrote: ↑22/12/2019 17:01 Ne znam za vas al ja bih radije ustedio na krpljenju i farbanju nego razmisljo o tome sta ce neko rec sto ima 2-3 centa koje nije poderano
Treba uzivati u vjetru, suncu, ljepoti koju pruza motor..
- exliberal-ex
#774 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
Ja dobih katalog od servisa...kazu imamo snizenje za novi Trimph Bobber...
Gospoja me vidjela kako blenem ko mutav u slike i racunam cijenu...ako kupis razvodim te ...uf reko onda dupli dobitak ...a jest dobar do bola
Slican ovom
https://pin.it/sf4rx73fzlzbj5
Gospoja me vidjela kako blenem ko mutav u slike i racunam cijenu...ako kupis razvodim te ...uf reko onda dupli dobitak ...a jest dobar do bola
Slican ovom
https://pin.it/sf4rx73fzlzbj5
- dadoka84