Galaxy S9 / S9+

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
skafiskafsnjak

#751 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by skafiskafsnjak »

arnes_king wrote:
skafiskafsnjak wrote:Anese, radi li tebi Samsung pass na piti ?
Ja sam ga stalno koristio na Oreo...sad ne radi ccc
Radi. Jesi li factory reset nakon nadogradnje?
Ma jesam. Mater mu!

Bas sam ga koristio za sve sifre... ccc
skafiskafsnjak

#752 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by skafiskafsnjak »

Ostale sifre zapamcene od Oreo, na njima radi...

Al nove nece...ne nudi da sacuva
skafiskafsnjak

#753 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by skafiskafsnjak »

arnes_king wrote:
Kad skines ovaj finalni , pa probaj...da vidim jel samo meni ili je generalno
arnes_king

#754 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by arnes_king »

skafiskafsnjak wrote:
arnes_king wrote:
Kad skines ovaj finalni , pa probaj...da vidim jel samo meni ili je generalno
Na finalnom sam i radi mi ali nisam dodavao nove sifre pa mogu probati.
skafiskafsnjak

#755 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by skafiskafsnjak »

arnes_king wrote: Na finalnom sam i radi mi ali nisam dodavao nove sifre pa mogu probati.
I meni rade one sa Orea...al ne nudi opciju nove da sacuvam . Aj probaj :P
arnes_king

#756 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by arnes_king »

skafiskafsnjak wrote:
arnes_king wrote: Na finalnom sam i radi mi ali nisam dodavao nove sifre pa mogu probati.
Probat cu al mislim da i to radi. Provjeri je li ti Samsung browser na zadnjoj verziji.
skafiskafsnjak

#757 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by skafiskafsnjak »

arnes_king wrote:
skafiskafsnjak wrote:
Probat cu al mislim da i to radi. Provjeri je li ti Samsung browser na zadnjoj verziji.
jeste . A kakve veze ima njihov browser ?
npr kucam sifru i user za Unify net, pamti mi ... kakve ima veze to sa browserom ahhahah.
xplisko

#758 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by xplisko »

arnes_king wrote:
xplisko wrote:

Evo uputstvo, samo nadjes BTU android 9 Njemacki.
[/quote]
hvala ti :bih:
skafiskafsnjak

#759 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by skafiskafsnjak »

Anese, radi li :D
arnes_king

#760 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by arnes_king »

skafiskafsnjak wrote:Anese, radi li :D
E ne znam, nisam ti ja relevantan da ti provjerim jer ocito ne koristimo na isti nacin. Ja Samsung pass koristim 95% u browseru i tu mi radi, a ovo ostalo 5% je za 2-3 aplikacije koje koristim a to podesim jednom u pola godine.
skafiskafsnjak

#761 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by skafiskafsnjak »

arnes_king wrote:
E ne znam, nisam ti ja relevantan da ti provjerim jer ocito ne koristimo na isti nacin. Ja Samsung pass koristim 95% u browseru i tu mi radi, a ovo ostalo 5% je za 2-3 aplikacije koje koristim a to podesim jednom u pola godine.
A koristis njihov browser ?
Ja chrome hahaha.

Ucini mi uslugu, probaj se na unify nakaciti...i vidi hoce li ti ponuditi da sacuva sifru
arnes_king

#762 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by arnes_king »

skafiskafsnjak wrote:
arnes_king wrote:
A koristis njihov browser ?
Ja chrome hahaha.

Ucini mi uslugu, probaj se na unify nakaciti...i vidi hoce li ti ponuditi da sacuva sifru
Ne postoji unify ovdje gdje ja zivim niti u blizini niti znam kako se "nakacit".
skafiskafsnjak

#763 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by skafiskafsnjak »

Nis onda :lol:
Plavo-bijeli

#764 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by Plavo-bijeli »

aaa evo i nama došao, ja po komentarima mislio da se može samo u Njemačkoj automatski skinuti :D
eff jedva čekam da isprobam, Oreo mi je baš dosadio
strong69

#765 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by strong69 »

Plavo-bijeli wrote:aaa evo i nama došao, ja po komentarima mislio da se može samo u Njemačkoj automatski skinuti :D
Sa BH Telecoma je tvoj uređaj?
Plavo-bijeli

#766 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by Plavo-bijeli »

strong69 wrote:
Plavo-bijeli wrote:aaa evo i nama došao, ja po komentarima mislio da se može samo u Njemačkoj automatski skinuti :D
Ne, kupio ga u Genelecu. Jel to vi još niste dobili?
strong69

#767 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by strong69 »

Plavo-bijeli wrote:
strong69 wrote:
Ne, kupio ga u Genelecu. Jel to vi još niste dobili?
Ma ja imam Note 9 za koji Pie stiže, kako kažu, u februaru pa kontam ako je uređaj kupljen u BHT dobio update odmah i Note ce.
Nadzornik

#768 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by Nadzornik »

Kaze moj mali,sutra svi cekamo 2019 a ono izadje 2018 S plus... :D
edys

#769 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by edys »

strong69 wrote: Ma ja imam Note 9 za koji Pie stiže, kako kažu, u februaru pa kontam ako je uređaj kupljen u BHT dobio update odmah i Note ce.
Android Pie za Galaxy Note9 kao tvrtkin najsvježiji top model trenutno je u fazi beta testiranja, a prema službenim stranicama Samsunga Turska, finalni i službeni Android Pie s One UI sučeljem stiže 15. januara.
skafiskafsnjak

#770 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by skafiskafsnjak »

Nisam nessto specijalno zadovoljan sa Pie ... Kao prvo, ocekivao sam bar maaaloo poboljsanje baterije- nema ga, ista je .
Drugo, ocekivao sam neku vecu fluidnost, nema je . U nekim situacijama je cak i gore ... Par puta je zaledio telefon na 10ak sekundi, sto se na Oreu nikada nije desilo .

AL haj ...nadam se da ce ispeglati nekim apdejtima .
arnes_king

#771 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by arnes_king »

skafiskafsnjak wrote:Nisam nessto specijalno zadovoljan sa Pie ... Kao prvo, ocekivao sam bar maaaloo poboljsanje baterije- nema ga, ista je .
Drugo, ocekivao sam neku vecu fluidnost, nema je . U nekim situacijama je cak i gore ... Par puta je zaledio telefon na 10ak sekundi, sto se na Oreu nikada nije desilo .

Znam da sam te vec pitao i rekao si da jesi, ali jesi li radio factory reset nakon instalacije 9.0? Cudi me takvo ponasanje, kod mene leti sve.
skafiskafsnjak

#772 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by skafiskafsnjak »

arnes_king wrote:
skafiskafsnjak wrote:Nisam nessto specijalno zadovoljan sa Pie ... Kao prvo, ocekivao sam bar maaaloo poboljsanje baterije- nema ga, ista je .

Znam da sam te vec pitao i rekao si da jesi, ali jesi li radio factory reset nakon instalacije 9.0? Cudi me takvo ponasanje, kod mene leti sve.
brate...radio sam 3 hard reseta :lol:
A postavljao sam pitanje na forumu . AKo ti je Deu sw na mob. I ti koristis tel na eng ili na bos jeziku, kada odradis hard reset , zar ne bi pocetni jezik trebao biti Njemacki , pa da onda izaberes drugi ako zelis ?
Meni bude engleski .... jer engleski inace koristim na mob. Da nesto ne radim pogresno?
arnes_king

#773 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by arnes_king »

skafiskafsnjak wrote:
arnes_king wrote:

brate...radio sam 3 hard reseta :lol:
A postavljao sam pitanje na forumu . AKo ti je Deu sw na mob. I ti koristis tel na eng ili na bos jeziku, kada odradis hard reset , zar ne bi pocetni jezik trebao biti Njemacki , pa da onda izaberes drugi ako zelis ?
Meni bude engleski .... jer engleski inace koristim na mob. Da nesto ne radim pogresno?
Ne znam koliko to veze ima, ne sjecam se koji meni jezik je bio pocetni. Ali nemas tu sta pogresno raditi tako da stvarno ne znam do cega je :D
skafiskafsnjak

#774 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by skafiskafsnjak »

arnes_king wrote: Ne znam koliko to veze ima, ne sjecam se koji meni jezik je bio pocetni. Ali nemas tu sta pogresno raditi tako da stvarno ne znam do cega je :D
Pa sjecm se prije, kada radis hard reset, pocetni jezik telefona ti je kao onaj kad si prvi put telefon upalio.
Npr . eng jezik je pocetni, ti koristis bosanski....hard reset odradis, opet je na eng...

E pa u mene je pocetni njemacki bio, koristim eng...uradim hard reset, eng mi pocetni.

Pa et rekoh da nesto ne restartujem pogresno :lol:

Sta ja znam,nije tel odron na Pie...ide on, ali eto imao sam par zaledjivanja tih . A baterija.... no comment . Da upalim AOD , edge lighting, weather widget (samim tim lokaciju upaljenu) , svjetlost automatski... morao bih ga puniti u 15 h ... cccc
arnes_king

#775 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by arnes_king »

skafiskafsnjak wrote:
arnes_king wrote: Ne znam koliko to veze ima, ne sjecam se koji meni jezik je bio pocetni. Ali nemas tu sta pogresno raditi tako da stvarno ne znam do cega je :D
Pa sjecm se prije, kada radis hard reset, pocetni jezik telefona ti je kao onaj kad si prvi put telefon upalio.
Npr . eng jezik je pocetni, ti koristis bosanski....hard reset odradis, opet je na eng...

E pa u mene je pocetni njemacki bio, koristim eng...uradim hard reset, eng mi pocetni.

Pa et rekoh da nesto ne restartujem pogresno :lol:

Sta ja znam,nije tel odron na Pie...ide on, ali eto imao sam par zaledjivanja tih . A baterija.... no comment . Da upalim AOD , edge lighting, weather widget (samim tim lokaciju upaljenu) , svjetlost automatski... morao bih ga puniti u 15 h ... cccc
Svasta :D kod mene upaljeno sve, AOD, lokacija, automatska svjetlina itd i opet mi traje pofino a zaledio mi niti jednom nije.
Post Reply