ima predaja da ce dolaziti neki poslanici na sudnji dan a niko sa njima, niko im se nije htio odazvati, neki ce mozda samo imati po dvoje ili troje sljedbenika i to je to...Kikibombona wrote:Zasto u Juznoj Americi nemamo tragove nicega sto je slicno Bibliji ili Kur'anu?Smrcak15 wrote:Kuranski primjeri iz zivota raznih poslanika su pouke za sve narode, nema potrebe da se mora spominjati tamo neki nepoznati poslanik samo eto da bi se spomenuli reda radi
Da li je poslanik koji je njima poslan bio toliko los ili su oni toliko pokvaren narod da su potpuno odbacili sve sto im je Bog objavio?
Ateizam vs. Religija
- Smrcak15
#751 Re: Ateizam vs. Religija
- Connaisseur Karlin
#752 Re: Ateizam vs. Religija
aha, poruka je da budu svi dobri ratnici, da se ozene sa vise bogatih zena, da ratovimm i brakovima i pricama o Bogu sire kontorlu iznad narodnih masaSmrcak15 wrote: Kuranski primjeri iz zivota raznih poslanika su pouke za sve narode
- Smrcak15
#753 Re: Ateizam vs. Religija
malo si se zajebunila ako mislis tako, da je to pouka i porukaConnaisseur Karlin wrote:aha, poruka je da budu svi dobri ratnici, da se ozene sa vise bogatih zena, da ratovimm i brakovima i pricama o Bogu sire kontorlu iznad narodnih masaSmrcak15 wrote: Kuranski primjeri iz zivota raznih poslanika su pouke za sve narode
- MarlboroGold
#754 Re: Ateizam vs. Religija
Ima li gdje Dedžala? Kažu da je živ i zatočen u nekom samostanu još od objave. I predznaci sudnjeg dana samo govore o dijelovima gdje su uglavnom arapi, a kao da će on obići cijelu zemlju za 14 dana poput oblaka kiše 
- Connaisseur Karlin
#755 Re: Ateizam vs. Religija
zasto neSmrcak15 wrote:malo si se zajebunila ako mislis tako, da je to pouka i porukaConnaisseur Karlin wrote:aha, poruka je da budu svi dobri ratnici, da se ozene sa vise bogatih zena, da ratovimm i brakovima i pricama o Bogu sire kontorlu iznad narodnih masaSmrcak15 wrote: Kuranski primjeri iz zivota raznih poslanika su pouke za sve narode
- Kikibombona
#756 Re: Ateizam vs. Religija
Jarane, bez uvrede, ti si savrsen materijal za vjernika koji ce povjerovati u sve sto mu se servira.Smrcak15 wrote:ima predaja da ce dolaziti neki poslanici na sudnji dan a niko sa njima, niko im se nije htio odazvati, neki ce mozda samo imati po dvoje ili troje sljedbenika i to je to...
Niko im se nije odazvao?
Kakvi su to idioti? Ima li ikakvog smisla, aj razmisli malo?
Bilo je i ima milion sekti i kultova, svi nadju ljude koji ce ih slijediti. Nema nijedna sekta ili kult bez sljedbenika. Dzim Dzons (ako dobro pamtim ime) je imao stotine sljedbenika koje je nagovorio da izvrse kolektivno samoubistvo. Carls Menson isto tako.
Ima li ikakve logike i ikakvog smisla da Bog posalje jednog takvog levata koji ce pridobiti tek nekoliko sljedbenika ili mozda nijednog? Posto je Bog sveznajuci, zasto bi uopste slao nekoga ko je nesposoban pridobiti ljude.
E moj Smrle...
- Smrcak15
#757 Re: Ateizam vs. Religija
e moj kikibombonice....ne radi se tu o nikakvom sposobnosti pridobijanja ljudskih srca nego kome Allah otvori srceKikibombona wrote:Jarane, bez uvrede, ti si savrsen materijal za vjernika koji ce povjerovati u sve sto mu se servira.Smrcak15 wrote:ima predaja da ce dolaziti neki poslanici na sudnji dan a niko sa njima, niko im se nije htio odazvati, neki ce mozda samo imati po dvoje ili troje sljedbenika i to je to...
Niko im se nije odazvao?
Bilo je i ima milion sekti i kultova, svi nadju ljude koji ce ih slijediti. Nema nijedna sekta ili kult bez sljedbenika. Dzim Dzons (ako dobro pamtim ime) je imao stotine sljedbenika koje je nagovorio da izvrse kolektivno samoubistvo. Carls Menson isto tako.
Ima li ikakve logike i ikakvog smisla da Bog posalje jednog takvog levata koji ce pridobiti tek nekoliko sljedbenika ili mozda nijednog? Posto je Bog sveznajuci, zasto bi uopste slao nekoga ko je nesposoban pridobiti ljude.
E moj Smrle...
- shmizlica
#758 Re: Ateizam vs. Religija
urotili se protiv mene dok brojim krave 
- Connaisseur Karlin
#759 Re: Ateizam vs. Religija
prestani ganjaviti i pusti Alaha da bira ili da njega izaberuSmrcak15 wrote:
e moj kikibombonice....ne radi se tu o nikakvom sposobnosti pridobijanja ljudskih srca nego kome Allah otvori srce
- shmizlica
#760 Re: Ateizam vs. Religija
smrčo koliko je tebi godina....mislim
zapravo ne znam ni šta mislim 
- Bloo
- Globalna šefica
#761 Re: Ateizam vs. Religija
gdje su kraveshmizlica wrote:urotili se protiv mene dok brojim krave
- Kikibombona
#762 Re: Ateizam vs. Religija
Ako Alah otvara srca, onda odlucuje ko ce biti vjernik a ko ne. U tom slucaju nema slobodne volje i kazna je besmislena. Sudbina, otvaranje srca i ostale kontrole Boga nad covjekom su suprostavljene slobodnoj volji.Smrcak15 wrote:e moj kikibombonice....ne radi se tu o nikakvom sposobnosti pridobijanja ljudskih srca nego kome Allah otvori srceKikibombona wrote:Jarane, bez uvrede, ti si savrsen materijal za vjernika koji ce povjerovati u sve sto mu se servira.Smrcak15 wrote:ima predaja da ce dolaziti neki poslanici na sudnji dan a niko sa njima, niko im se nije htio odazvati, neki ce mozda samo imati po dvoje ili troje sljedbenika i to je to...
Niko im se nije odazvao?
E moj Smrle...
Nemoguce je da nekome koga je Bog poslao niko ne povjeruje. Zasto bi Bog posla covjeka kome niko nece povjerovati? Onda je do njega a ne do ljudi. Ako tvoju poruku svi odbace, do tebe je. Muhamedu nisu svi vjerovali al jeste znacajan broj ljudi. Ako nekome niko ne vjeruje, tu ima neki problem, ne valja covjek ili poruka. Nemoguce je da ne valja cijeli narod, da su svi ljudi u jednoj zajednici losi i pokvareni.
Toliko je nelogicnosti u svemu da covjeka zaboli mozak kada se oko ovoga previse bakce.
- shmizlica
#763 Re: Ateizam vs. Religija
kod mene na papiru, inače u štali/amaBloo wrote:gdje su kraveshmizlica wrote:urotili se protiv mene dok brojim krave
- Smrcak15
#764 Re: Ateizam vs. Religija
dovoljnoshmizlica wrote:smrčo koliko je tebi godina....mislimzapravo ne znam ni šta mislim
- Smrcak15
#765 Re: Ateizam vs. Religija
nije to bas tako kako si ti zamislio i skrojioKikibombona wrote: Ako Alah otvara srca, onda odlucuje ko ce biti vjernik a ko ne. U tom slucaju nema slobodne volje i kazna je besmislena. Sudbina, otvaranje srca i ostale kontrole Boga nad covjekom su suprostavljene slobodnoj volji.
Nemoguce je da nekome koga je Bog poslao niko ne povjeruje. Zasto bi Bog posla covjeka kome niko nece povjerovati? Onda je do njega a ne do ljudi. Ako tvoju poruku svi odbace, do tebe je. Muhamedu nisu svi vjerovali al jeste znacajan broj ljudi. Ako nekome niko ne vjeruje, tu ima neki problem, ne valja covjek ili poruka. Nemoguce je da ne valja cijeli narod, da su svi ljudi u jednoj zajednici losi i pokvareni.
Toliko je nelogicnosti u svemu da covjeka zaboli mozak kada se oko ovoga previse bakce.
- Connaisseur Karlin
#766 Re: Ateizam vs. Religija
aha, pa Smrko, rci fino, sto si se tako stisnuo, reci fino ovako:Smrcak15 wrote:nije to bas tako kako si ti zamislio i skrojioKikibombona wrote: Ako Alah otvara srca, onda odlucuje ko ce biti vjernik a ko ne. U tom slucaju nema slobodne volje i kazna je besmislena. Sudbina, otvaranje srca i ostale kontrole Boga nad covjekom su suprostavljene slobodnoj volji.
vjernicma je receno da konvertiraju druge osobe ili da "uvode" druge osobe u vjeru, jer ce zaraditi sevap, dzehenema i ljubav od Alaha
misionaranje i dresiranje drugih je psiholosko maltretiranje
- shmizlica
#767 Re: Ateizam vs. Religija
dovoljno za šta?
način na koji ti poimaš stvari i vjeruješ u sve napisano....ne znam šta da mislim....odustajem
način na koji ti poimaš stvari i vjeruješ u sve napisano....ne znam šta da mislim....odustajem
- Smrcak15
#768 Re: Ateizam vs. Religija
Connaisseur Karlin wrote:aha, pa Smrko, rci fino, sto si se tako stisnuo, reci fino ovako:Smrcak15 wrote:nije to bas tako kako si ti zamislio i skrojioKikibombona wrote: Ako Alah otvara srca, onda odlucuje ko ce biti vjernik a ko ne. U tom slucaju nema slobodne volje i kazna je besmislena. Sudbina, otvaranje srca i ostale kontrole Boga nad covjekom su suprostavljene slobodnoj volji.
vjernicma je receno da konvertiraju druge osobe ili da "uvode" druge osobe u vjeru, jer ce zaraditi sevap, dzehenema i ljubav od Alaha![]()
misionaranje i dresiranje drugih je psiholosko maltretiranje
gdje receno, da cujem?? navedi ajet i hadisvjernicma je receno da konvertiraju
ako je maltretiranje, ti si onda najveca mazohistamisionaranje i dresiranje drugih je psiholosko maltretiranje
ako ti je opterecenje a nastavljas po istom, ti si onda mazohista, uzivas u kaznjavanju
kada meni nije psihicko maltretiranje ateista i njhova trabunjanja i izmisljanja na osnovu islama onda ni tebi ne treba da bude psiholosko maltretiranje
- Smrcak15
#769 Re: Ateizam vs. Religija
ne vjerujem u sve napisano, nego analiziram i vagam sta se moze vjerovati a sta ne.shmizlica wrote:dovoljno za šta?
- Kikibombona
#770 Re: Ateizam vs. Religija
Sljedbenik Zakira Najkea ili pristalica selefijskog pokreta.shmizlica wrote:dovoljno za šta?
Zakirovi su simpaticni, obicno bezazleni i dobri ljudi. Selefije su opasne, tj. njihova zadrta, nametljiva i iskljuciva ideologija 'izvornog' (radikalnog) islama.
Sve u svemu, Smrle radi anti-propagandu za islam. Ako osnujem ateisticko udruzenje njega cu staviti na platni spisak i insistirati da sto vise govori o vjeri.
- Kikibombona
#771 Re: Ateizam vs. Religija
Ako je tako, navedi nam makar jednu stvar iz islama koja ti je sumnjiva, nelogicna ili u koju ne vjerujes.Smrcak15 wrote:ne vjerujem u sve napisano, nego analiziram i vagam sta se moze vjerovati a sta ne.shmizlica wrote:dovoljno za šta?
Ja bih mogao navesti makar stotinu, mozes li ti samo jednu?
- Smrcak15
#772 Re: Ateizam vs. Religija
ali da mi satnica bude 100 euraKikibombona wrote:Sljedbenik Zakira Najkea ili pristalica selefijskog pokreta.shmizlica wrote:dovoljno za šta?
način na koji ti poimaš stvari i vjeruješ u sve napisano....ne znam šta da mislim....odustajemSelefije vjeruju u sve sto im se servira, nista ne preispituju i ne smiju sumnjati. Zakirovi su pak navuceni na silna kuranska cuda kojima ucvrscuju poljuljanu vjeru. Internet moderni turbo muslimani.
![]()
Zakirovi su simpaticni, obicno bezazleni i dobri ljudi. Selefije su opasne, tj. njihova zadrta, nametljiva i iskljuciva ideologija 'izvornog' (radikalnog) islama.
Sve u svemu, Smrle radi anti-propagandu za islam. Ako osnujem ateisticko udruzenje njega cu staviti na platni spisak i insistirati da sto vise govori o vjeri.
Selefije vjeruju u sve sto im se servira, nista ne preispituju i ne smiju sumnjati
ovo nije ni 1% tacno, ali ako stvarno tako vjerujes, pa vjeruj u svoje zablude onda.
- beni-bu-man
- Smrcak15
#774 Re: Ateizam vs. Religija
ja imam odgovore pa zato i nemam sumnje , dok ti nemas odgovora pa je zato tebi nelogicno i sumnjivo....Kikibombona wrote:Ako je tako, navedi nam makar jednu stvar iz islama koja ti je sumnjiva, nelogicna ili u koju ne vjerujes.Smrcak15 wrote:ne vjerujem u sve napisano, nego analiziram i vagam sta se moze vjerovati a sta ne.shmizlica wrote:dovoljno za šta?
Ja bih mogao navesti makar stotinu, mozes li ti samo jednu?
- Idemedosumom
#775 Re: Ateizam vs. Religija
Zar ne postoji tema Ateističke mudrosti, za ovakve stvari?beni-bu-man wrote: