Ateizam vs. Religija

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
Smrcak15

#751 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Kikibombona wrote:
Smrcak15 wrote:Kuranski primjeri iz zivota raznih poslanika su pouke za sve narode, nema potrebe da se mora spominjati tamo neki nepoznati poslanik samo eto da bi se spomenuli reda radi
Zasto u Juznoj Americi nemamo tragove nicega sto je slicno Bibliji ili Kur'anu?

Da li je poslanik koji je njima poslan bio toliko los ili su oni toliko pokvaren narod da su potpuno odbacili sve sto im je Bog objavio? :D
ima predaja da ce dolaziti neki poslanici na sudnji dan a niko sa njima, niko im se nije htio odazvati, neki ce mozda samo imati po dvoje ili troje sljedbenika i to je to...
Connaisseur Karlin

#752 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Connaisseur Karlin »

Smrcak15 wrote: Kuranski primjeri iz zivota raznih poslanika su pouke za sve narode
aha, poruka je da budu svi dobri ratnici, da se ozene sa vise bogatih zena, da ratovimm i brakovima i pricama o Bogu sire kontorlu iznad narodnih masa :D
Smrcak15

#753 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Connaisseur Karlin wrote:
Smrcak15 wrote: Kuranski primjeri iz zivota raznih poslanika su pouke za sve narode
aha, poruka je da budu svi dobri ratnici, da se ozene sa vise bogatih zena, da ratovimm i brakovima i pricama o Bogu sire kontorlu iznad narodnih masa :D
malo si se zajebunila ako mislis tako, da je to pouka i poruka :-)
MarlboroGold

#754 Re: Ateizam vs. Religija

Post by MarlboroGold »

Ima li gdje Dedžala? Kažu da je živ i zatočen u nekom samostanu još od objave. I predznaci sudnjeg dana samo govore o dijelovima gdje su uglavnom arapi, a kao da će on obići cijelu zemlju za 14 dana poput oblaka kiše :D
Connaisseur Karlin

#755 Re: Ateizam vs. Religija

Smrcak15 wrote:
malo si se zajebunila ako mislis tako, da je to pouka i poruka :-)
zasto ne :D pa mnogi to upravo prakticiraju :D
Kikibombona

#756 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Kikibombona »

Smrcak15 wrote:ima predaja da ce dolaziti neki poslanici na sudnji dan a niko sa njima, niko im se nije htio odazvati, neki ce mozda samo imati po dvoje ili troje sljedbenika i to je to...
Jarane, bez uvrede, ti si savrsen materijal za vjernika koji ce povjerovati u sve sto mu se servira.

Niko im se nije odazvao?

Kakvi su to idioti? Ima li ikakvog smisla, aj razmisli malo?

Bilo je i ima milion sekti i kultova, svi nadju ljude koji ce ih slijediti. Nema nijedna sekta ili kult bez sljedbenika. Dzim Dzons (ako dobro pamtim ime) je imao stotine sljedbenika koje je nagovorio da izvrse kolektivno samoubistvo. Carls Menson isto tako.

Ima li ikakve logike i ikakvog smisla da Bog posalje jednog takvog levata koji ce pridobiti tek nekoliko sljedbenika ili mozda nijednog? Posto je Bog sveznajuci, zasto bi uopste slao nekoga ko je nesposoban pridobiti ljude.

E moj Smrle...
Smrcak15

#757 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Kikibombona wrote:
Smrcak15 wrote:ima predaja da ce dolaziti neki poslanici na sudnji dan a niko sa njima, niko im se nije htio odazvati, neki ce mozda samo imati po dvoje ili troje sljedbenika i to je to...
Jarane, bez uvrede, ti si savrsen materijal za vjernika koji ce povjerovati u sve sto mu se servira.

Niko im se nije odazvao?

Bilo je i ima milion sekti i kultova, svi nadju ljude koji ce ih slijediti. Nema nijedna sekta ili kult bez sljedbenika. Dzim Dzons (ako dobro pamtim ime) je imao stotine sljedbenika koje je nagovorio da izvrse kolektivno samoubistvo. Carls Menson isto tako.

Ima li ikakve logike i ikakvog smisla da Bog posalje jednog takvog levata koji ce pridobiti tek nekoliko sljedbenika ili mozda nijednog? Posto je Bog sveznajuci, zasto bi uopste slao nekoga ko je nesposoban pridobiti ljude.

E moj Smrle...
e moj kikibombonice....ne radi se tu o nikakvom sposobnosti pridobijanja ljudskih srca nego kome Allah otvori srce
shmizlica

#758 Re: Ateizam vs. Religija

Post by shmizlica »

urotili se protiv mene dok brojim krave :cry:
Connaisseur Karlin

#759 Re: Ateizam vs. Religija

Smrcak15 wrote:
e moj kikibombonice....ne radi se tu o nikakvom sposobnosti pridobijanja ljudskih srca nego kome Allah otvori srce
prestani ganjaviti i pusti Alaha da bira ili da njega izaberu
shmizlica

#760 Re: Ateizam vs. Religija

Post by shmizlica »

smrčo koliko je tebi godina....mislim :? zapravo ne znam ni šta mislim :lol:
Bloo
Globalna šefica

#761 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Bloo »

shmizlica wrote:urotili se protiv mene dok brojim krave :cry:
gdje su krave :zoka:
Kikibombona

#762 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Kikibombona »

Smrcak15 wrote:
Kikibombona wrote:

Niko im se nije odazvao?

E moj Smrle...
Ako Alah otvara srca, onda odlucuje ko ce biti vjernik a ko ne. U tom slucaju nema slobodne volje i kazna je besmislena. Sudbina, otvaranje srca i ostale kontrole Boga nad covjekom su suprostavljene slobodnoj volji.

Nemoguce je da nekome koga je Bog poslao niko ne povjeruje. Zasto bi Bog posla covjeka kome niko nece povjerovati? Onda je do njega a ne do ljudi. Ako tvoju poruku svi odbace, do tebe je. Muhamedu nisu svi vjerovali al jeste znacajan broj ljudi. Ako nekome niko ne vjeruje, tu ima neki problem, ne valja covjek ili poruka. Nemoguce je da ne valja cijeli narod, da su svi ljudi u jednoj zajednici losi i pokvareni.

Toliko je nelogicnosti u svemu da covjeka zaboli mozak kada se oko ovoga previse bakce.
shmizlica

#763 Re: Ateizam vs. Religija

Post by shmizlica »

Bloo wrote:
shmizlica wrote:urotili se protiv mene dok brojim krave :cry:
gdje su krave :zoka:
kod mene na papiru, inače u štali/ama :lol:
Smrcak15

#764 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

shmizlica wrote:smrčo koliko je tebi godina....mislim :? zapravo ne znam ni šta mislim :lol:
dovoljno :D
Smrcak15

#765 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Kikibombona wrote: Ako Alah otvara srca, onda odlucuje ko ce biti vjernik a ko ne. U tom slucaju nema slobodne volje i kazna je besmislena. Sudbina, otvaranje srca i ostale kontrole Boga nad covjekom su suprostavljene slobodnoj volji.

Nemoguce je da nekome koga je Bog poslao niko ne povjeruje. Zasto bi Bog posla covjeka kome niko nece povjerovati? Onda je do njega a ne do ljudi. Ako tvoju poruku svi odbace, do tebe je. Muhamedu nisu svi vjerovali al jeste znacajan broj ljudi. Ako nekome niko ne vjeruje, tu ima neki problem, ne valja covjek ili poruka. Nemoguce je da ne valja cijeli narod, da su svi ljudi u jednoj zajednici losi i pokvareni.

Toliko je nelogicnosti u svemu da covjeka zaboli mozak kada se oko ovoga previse bakce.
nije to bas tako kako si ti zamislio i skrojio :-)
Connaisseur Karlin

#766 Re: Ateizam vs. Religija

Smrcak15 wrote:
Kikibombona wrote: Ako Alah otvara srca, onda odlucuje ko ce biti vjernik a ko ne. U tom slucaju nema slobodne volje i kazna je besmislena. Sudbina, otvaranje srca i ostale kontrole Boga nad covjekom su suprostavljene slobodnoj volji.

aha, pa Smrko, rci fino, sto si se tako stisnuo, reci fino ovako:

vjernicma je receno da konvertiraju druge osobe ili da "uvode" druge osobe u vjeru, jer ce zaraditi sevap, dzehenema i ljubav od Alaha :D

misionaranje i dresiranje drugih je psiholosko maltretiranje :)
shmizlica

#767 Re: Ateizam vs. Religija

Post by shmizlica »

dovoljno za šta?

način na koji ti poimaš stvari i vjeruješ u sve napisano....ne znam šta da mislim....odustajem :mrgreen:
Smrcak15

#768 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Smrcak15 wrote:

aha, pa Smrko, rci fino, sto si se tako stisnuo, reci fino ovako:

vjernicma je receno da konvertiraju druge osobe ili da "uvode" druge osobe u vjeru, jer ce zaraditi sevap, dzehenema i ljubav od Alaha :D

misionaranje i dresiranje drugih je psiholosko maltretiranje :)
vjernicma je receno da konvertiraju
gdje receno, da cujem?? navedi ajet i hadis
misionaranje i dresiranje drugih je psiholosko maltretiranje
ako je maltretiranje, ti si onda najveca mazohista :lol: sto uopste dolazis na forum onda?????????????????????????? :lol:

ako ti je opterecenje a nastavljas po istom, ti si onda mazohista, uzivas u kaznjavanju :lol:

kada meni nije psihicko maltretiranje ateista i njhova trabunjanja i izmisljanja na osnovu islama onda ni tebi ne treba da bude psiholosko maltretiranje
Smrcak15

#769 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

shmizlica wrote:dovoljno za šta?

način na koji ti poimaš stvari i vjeruješ u sve napisano....ne znam šta da mislim....odustajem :mrgreen:
ne vjerujem u sve napisano, nego analiziram i vagam sta se moze vjerovati a sta ne.
Kikibombona

#770 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Kikibombona »

Sljedbenik Zakira Najkea ili pristalica selefijskog pokreta. :D Selefije vjeruju u sve sto im se servira, nista ne preispituju i ne smiju sumnjati. Zakirovi su pak navuceni na silna kuranska cuda kojima ucvrscuju poljuljanu vjeru. Internet moderni turbo muslimani. :D

Zakirovi su simpaticni, obicno bezazleni i dobri ljudi. Selefije su opasne, tj. njihova zadrta, nametljiva i iskljuciva ideologija 'izvornog' (radikalnog) islama.

Sve u svemu, Smrle radi anti-propagandu za islam. Ako osnujem ateisticko udruzenje njega cu staviti na platni spisak i insistirati da sto vise govori o vjeri. :D
Kikibombona

#771 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Kikibombona »

Smrcak15 wrote:

ne vjerujem u sve napisano, nego analiziram i vagam sta se moze vjerovati a sta ne.
Ako je tako, navedi nam makar jednu stvar iz islama koja ti je sumnjiva, nelogicna ili u koju ne vjerujes.

Ja bih mogao navesti makar stotinu, mozes li ti samo jednu?
Smrcak15

#772 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Kikibombona wrote:

Sljedbenik Zakira Najkea ili pristalica selefijskog pokreta. :D Selefije vjeruju u sve sto im se servira, nista ne preispituju i ne smiju sumnjati. Zakirovi su pak navuceni na silna kuranska cuda kojima ucvrscuju poljuljanu vjeru. Internet moderni turbo muslimani. :D

Zakirovi su simpaticni, obicno bezazleni i dobri ljudi. Selefije su opasne, tj. njihova zadrta, nametljiva i iskljuciva ideologija 'izvornog' (radikalnog) islama.

Sve u svemu, Smrle radi anti-propagandu za islam. Ako osnujem ateisticko udruzenje njega cu staviti na platni spisak i insistirati da sto vise govori o vjeri. :D
ali da mi satnica bude 100 eura :kiss:
Selefije vjeruju u sve sto im se servira, nista ne preispituju i ne smiju sumnjati
:lol: genijalno, odakle ovo izvuce, iz koje shupe si ovo izvadio da mi je znati :lol:

ovo nije ni 1% tacno, ali ako stvarno tako vjerujes, pa vjeruj u svoje zablude onda.
beni-bu-man

#773 Re: Ateizam vs. Religija

Post by beni-bu-man »

Image
Smrcak15

#774 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Kikibombona wrote:
Smrcak15 wrote:

Ako je tako, navedi nam makar jednu stvar iz islama koja ti je sumnjiva, nelogicna ili u koju ne vjerujes.

Ja bih mogao navesti makar stotinu, mozes li ti samo jednu?
ja imam odgovore pa zato i nemam sumnje , dok ti nemas odgovora pa je zato tebi nelogicno i sumnjivo....
Idemedosumom

#775 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Idemedosumom »

beni-bu-man wrote:Image
Zar ne postoji tema Ateističke mudrosti, za ovakve stvari? :)
Locked