Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post Reply
sumirprimus

#751 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by sumirprimus »

daj ba salice kakvo je to poredjenje?
pa nema boga to sdvoje poredit...izrae i naciste..
salik79

#752 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by salik79 »

sumirprimus wrote:pa nisu ni ameri nego hol bat.. i ako cemo pravo ameri su jedva cekali da ih bombarduju..a kocio je un.. zbog...
Pa da, Ameri nisu imali pojma sta se desava. Nego, vidi li iko Rusa?

Inace, ovi isti su s teskim masinama zatrpali sve odbrambene rovove i transeje branilaca Srebrenice, te nisu dozvoljavali kopanje novih nakon sto je bilo jasno sta se sprema. Napomenuo bih da je braniteljima ostavljeno samo lahko naoruzanje nakon demilitarizacije.
GandalfSivi

#753 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by GandalfSivi »

salik79 wrote:
sarajevoxxxx wrote:Inače, preko 100 000 Palestinaca radi u Izraelu i prima platu u izraelskim firmama:

Image

Preko 150000 jevreja i polujevreja je sluzilo u Wehrmachtu, medju njima i mnogi visokorangirani oficiri. Dobivali place, sve uredno. Imali clanove porodice koji su radili i primali placu.

Image
https://kansaspress.ku.edu/978-0-7006-1358-8.html

Image
Werner Goldberg, Hitlerova ikona Arijevca
http://www.jewishmag.com/158mag/hitler_ ... ldiers.htm
Kako zgodno kad se dva najbolesnija posta na ovoj temi objedine zajedno, pa ih ja ne moram ni spajati.

I lafo obojica nas pokusavaju uvjeriti da su vjernici. Sta god dodam o bilo kojem od vas dvojice i vasim prodanim "vjerovanjima" gdje ni vjere ni morala nema, dobio bih dozivotni ban...
salik79

#754 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by salik79 »

sumirprimus wrote:daj ba salice kakvo je to poredjenje?
Nema tu neke razlike. Samo nijanse.
jeza u ledja

#755 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by jeza u ledja »

Kakve gluposti jbt :-)
sumirprimus

#756 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by sumirprimus »

ma ne bih uopste ulazio u pad srebrenice pogotov spominjuc nase...
prezvakane teme sto put.pogotov na ovim temama.da se slade zna se vec koji ne pije mi se 12 ban zbog njih,.
salik79

#757 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by salik79 »

GandalfSivi wrote:
salik79 wrote:
sarajevoxxxx wrote:Inače, preko 100 000 Palestinaca radi u Izraelu i prima platu u izraelskim firmama:

Image

Preko 150000 jevreja i polujevreja je sluzilo u Wehrmachtu, medju njima i mnogi visokorangirani oficiri. Dobivali place, sve uredno. Imali clanove porodice koji su radili i primali placu.

Image
https://kansaspress.ku.edu/978-0-7006-1358-8.html

Image
Werner Goldberg, Hitlerova ikona Arijevca
http://www.jewishmag.com/158mag/hitler_ ... ldiers.htm
Kako zgodno kad se dva najbolesnija posta na ovoj temi objedine zajedno, pa ih ja ne moram ni spajati.

I lafo obojica nas pokusavaju uvjeriti da su vjernici. Sta god dodam o bilo kojem od vas dvojice i vasim prodanim "vjerovanjima" gdje ni vjere ni morala nema, dobio bih dozivotni ban...
Lik je postavio podatak i ja sam. U cemu je problem? Nesto nije tacno? Postavio sam izvor informacije, bujrum provjeri. Nikakva antisemitska, ili nekoslicnosranje propaganda.
Fudo387

#758 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by Fudo387 »

salik79 wrote:
sumirprimus wrote:pa nisu ni ameri nego hol bat.. i ako cemo pravo ameri su jedva cekali da ih bombarduju..a kocio je un.. zbog...

Inace, ovi isti su s teskim masinama zatrpali sve odbrambene rovove i transeje branilaca Srebrenice, te nisu dozvoljavali kopanje novih nakon sto je bilo jasno sta se sprema. Napomenuo bih da je braniteljima ostavljeno samo lahko naoruzanje nakon demilitarizacije.
Jel treba da kacimo onaj spomenik ruskim dobrovoljcima sto su pognojili bosanske livade? Cuj, daj mu da vidi Rusa.
Last edited by Fudo387 on 11/12/2017 22:07, edited 1 time in total.
sumirprimus

#759 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by sumirprimus »

salik79 wrote:
sumirprimus wrote:daj ba salice kakvo je to poredjenje?
Nema tu neke razlike. Samo nijanse.
ovde ulazem ostar prigovor, i ne slazem se.ne mgu se nacisti ni sa cim poredit.
salik79

#760 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by salik79 »

Fudo387 wrote:
salik79 wrote:

Jel treba da kacimo onaj spomenik ruskim dobrovoljcima sto su pognojili bosanske livade? Cuj, daj mu da vidi Rusa.

Bilo je i Japanaca, Slovenaca, Hrvata, Bosnjaka...Franc Kos, Slovenac, googlaj sta je sve radio...
Fudo387

#761 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by Fudo387 »

salik79 wrote:
Fudo387 wrote:

Bilo je i Japanaca, Slovenaca, Hrvata, Bosnjaka...Franc Kos, Slovenac, googlaj sta je sve radio...
Molim?
Ozbiljno?
A gdje je spomenik tim Japancima, Hrvatima, Slovencima i Bosnjacima sto su klali sirotinju po Podrinju?
salik79

#762 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by salik79 »

pasha078 wrote:
salik79 wrote:
pasha078 wrote:Nekoliko puta procitah ono sto Salik napisa o Rusima, pa ako se ovakvi ko on namnoze, za 20 godina ce djeca ucit da su nas ameri ubijali u Srebrenici, a omarska bila podruznica mosada....

Da je samo budala pa haj, al koja destruktivna budala.....

Nagradna igra - pronadji Rusa :oops:

Ovo i sad za onog njemackog vojnika.... Jarane ti si fakat bolestan..... Odi u kafanu, popij rakiju, umij se studenom vodom.....
Reci mi sta nije tacno?! Sta?! Zasto sam bolestan ako iznosim cinjenice?!! U cemu je problem?! Link je na Arkansaski univerzitetsku stampu, knjigu mozes kupiti na Amazonu, a drugi link je na Jevrejsku stranicu, u kojoj drugi autor, Jerry Klinger, elaborira tu temu.

Zaista ne vidim u cemu je problem?! A niti jedan od vas se nije osvrnuo na savinu statistiku!? :oops:
sumirprimus

#763 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by sumirprimus »

pa sta rec o palestinskim taksistima i piljarima u izraelu??
salik79

#764 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by salik79 »

Fudo387 wrote:
salik79 wrote:
Fudo387 wrote:

Molim?
Ozbiljno?
A gdje je spomenik tim Japancima, Hrvatima, Slovencima i Bosnjacima sto su klali sirotinju po Podrinju?
Zar mora biti i spomenik. Dovoljne su presude.

Recimo, Franc Kos, genocid u Srebrenici i tako....
salik79

#765 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by salik79 »

sumirprimus wrote:pa sta rec o palestinskim taksistima i piljarima u izraelu??
Ne znam, ti mi reci?
salik79

#766 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by salik79 »

pasha078 wrote:Znas ti dobro sta radis, napisao sam ti iznad.

Sta si ba napisao?! Nesto nije tacno sto sam postavio?!
sumirprimus

#767 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by sumirprimus »

salik79 wrote:
Ne znam, ti mi reci?
bore se ljudi za zivot,rade hrane porodice... sta sad--jos ih treba i kritikovat jer rade sa i za izraelce??
Fudo387

#768 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by Fudo387 »

salik79 wrote:
Fudo387 wrote:
Molim?
Ozbiljno?

Da, Slovenci su dolazili da ratuju na strani cetnika, organizovani u slovenacke dobrovoljacke odrede.
Nema Rusa.
Koji parmak.
GandalfSivi

#769 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by GandalfSivi »

Lik ba pise po sluzbenoj duznosti. Nema tu mrve morala, niti ga je briga. Jednom se zajebah ulazeci u raspravu sa njim, nece se ponoviti. Uglavnom se javlja na medjunarodnoj politici, braneci po defaultu Iran i (trenutne) saveznike, tipa Rusa, u isto vrijeme gazeci i po bosnjackim i po jevrejskim zrtvama iz razlicith ratova.

Daleko od toga da branim Izrael, ali nije ovo prvi put da se brani holokaust iz dnevno-politickih razloga.

Kao sto rekoh, ni vjere ni morala...
salik79

#770 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by salik79 »

Fudo387 wrote:
salik79 wrote:
Fudo387 wrote:
Molim?
Ozbiljno?

Da, Slovenci su dolazili da ratuju na strani cetnika, organizovani u slovenacke dobrovoljacke odrede.
Nema Rusa.
Koji parmak.
Najveci broj vikend cetnika na pocetku rata, pored Srbije, tj Jugoslavije, je dolazio upravo iz Slovenije. Opcepoznata stvar, na koju su reagovali nasi organi, nakon cega je Slovenija poostrila kontrole.

Franc Kos, presudjeni ratni zlocinac, je cistokrvni Slovenac. Koliko imamo Rusa, presudjenih ratnih zlocinaca?

Inace, gori zlocinac/silovatelj je bio Lewis MacKenzie nego bilo koji Rus. Ali niko nece pricati o poganim Kanadjanima, koji su pod mandatom UN-a silovali zarobljene Bosnjakinje, ili o Dutch Batu, nego ce po inerciji grebavati nanu-naninu Rusima... Grebo ba Ruse, ali su nam oni, konkretno, najmanje zla nanijeli.
salik79

#771 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by salik79 »

GandalfSivi wrote:Lik ba pise po sluzbenoj duznosti. Nema tu mrve morala, niti ga je briga. Jednom se zajebah ulazeci u raspravu sa njim, nece se ponoviti. Uglavnom se javlja na medjunarodnoj politici, braneci po defaultu Iran i (trenutne) saveznike, tipa Rusa, u isto vrijeme gazeci i po bosnjackim i po jevrejskim zrtvama iz razlicith ratova.

Daleko od toga da branim Izrael, ali nije ovo prvi put da se brani holokaust iz dnevno-politickih razloga.

Ah, to ono kada sam vas potopio dokazima, pa ste zderali dzigerice?! Kada je cak @insomnia78 bio na mojoj strani?! Sjecam se....

A sada opet, istovarim se na svakoga (osim moderatora) ko ovdje pise po bilo kakvoj duznosti! Dao Bog da mu to pisanje prisjedne.
GandalfSivi

#772 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by GandalfSivi »

salik79 wrote:
GandalfSivi wrote:Lik ba pise po sluzbenoj duznosti. Nema tu mrve morala, niti ga je briga. Jednom se zajebah ulazeci u raspravu sa njim, nece se ponoviti. Uglavnom se javlja na medjunarodnoj politici, braneci po defaultu Iran i (trenutne) saveznike, tipa Rusa, u isto vrijeme gazeci i po bosnjackim i po jevrejskim zrtvama iz razlicith ratova.

Ah, to ono kada sam vas potopio dokazima, pa ste zderali dzigerice?! Kada je cak @insomnia78 bio na mojoj strani?! Sjecam se....

A sada opet, istovarim se na svakoga (osim moderatora) ko ovdje pise po bilo kakvoj duznosti! Dao Bog da mu to pisanje prisjedne.
Samo ti svoje majstore, vec sam ti rekao, ja procitam i napisem par komentara ovdje, i onda produzim dalje, a tebi treba samim sa sobom otici u krevet i razmisliti sta radis i pises...
salik79

#773 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by salik79 »

Evo, citirat cu insomnijin upis sa te teme, da ne bi bilo lazem...
salik79 wrote:
insomnia78 wrote:De procitajte sta je Salik hotio rijeti prije no sto pjenite.

PS: da sam i ovo doceko, da branim njega na temi povezanoj sa jevrejima :lol:

Bas vala! :lol:

Sve receno. 8-)
sunceKOtepsija

#774 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by sunceKOtepsija »

sumirprimus wrote:
salik79 wrote:
Ne znam, ti mi reci?
bore se ljudi za zivot,rade hrane porodice... sta sad--jos ih treba i kritikovat jer rade sa i za izraelce??
molim te, nemoj poredit palestince koji imaju gdje da rade, kojima izrael daje priliku da zarade-iako su ti isti tzv palestinci do srzi bolesno drustvo i ucesnici UZP-a zajedno sa iranom i rafidijama iz Libana. Jevreji Wermachta su bili ljudi koji se bore za zivot,da zarade i hrane porodice, ne treba ih kritikovati radi toga cak i ako su neki uzivali u poslu koji rade-s druge strane kudozzz to Israel zbog svega sto cini za istu tu nezahvalnu gamad :thumbup: sto bi rekli amerikanci "Israel only only democracy in the middle east" kudozzzz ;-)
Image
sumirprimus

#775 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by sumirprimus »

ma sija 1 kroz 1 kakav turkolog ba :lol: :zzzz:
Post Reply