Crna hronika BH cesta

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
vješalica

#751 Re: Crna hronika BH cesta

Post by vješalica »

Jedna truljetina manje, ali svakako neka je dobio po labrnji kad je vozilo drzao protivno cl 39 st. 1,2 ZOBSBiH .
Kristalno jasno,ko zakon i pravila ne zna,neka ih sto skuplje placa.
bleicher

#752 Re: Crna hronika BH cesta

Post by bleicher »

vješalica wrote:
Norm wrote:...znaci ipak svi trebamo bjezat maximalno desno, po livadi ako moze, od kabadahija iz suprotnog smjera koji gaze pune linije dolazeci nam u susret i prelazeci u nasu traku, ugrozavajuci nas i nasu porodicu...jer sam haman procitao da se neko ranije zalio i na to... :-)
fakat nas ne kontam... :bih:
Ne
Vidis kako pausalno citas i razmisljas
Zakon je bio jasan.Uz desnu ivicu kolovoza.A ne voznja po livadi, niti kabadahije.To je pravilo kretanja.Ne znate i jos tumacite
Desi forumski pravnice. Zakon pa zakon. Nisi ni ti procitao ZOBS ko ni ja a nesto laprdas. Nisi ti procitao nista teze od Bijelog Ocnjaka a vazis nesto, ti bi da ko tumacis nesto.
Ne vozi niko normalan uz desnu ivicu u lijevoj krivini sta vam je ba, pa ako hocete bas na Bosanskim cestama je to opasnije zbog pjesaka koji hodaju ulicom jer nema trotoara. Pa i ovaj prvi je vozio kao i nesretni kadet jer se sklonio metar udesno kad je vidio Valentina Rosija na Jamahi.
Vozac cisterne vozio po propisu, 100 posto nije ni vidio lika u retrovizoru jer nasi motoristi imaju taj cudan obicaj da ne prate auto ispred sebe makar 50 metara da ga covjek uoci, pa da obrati paznju.
Rosi preticao cisternu na punoj, u gacama i samo sa lijepom frizurom na glavi. Malo se poletilo, ali nadam se da ce preziviti i izvuci pouku:thumbup:
alipasijaner

#753 Re: Crna hronika BH cesta

Post by alipasijaner »

Koliko vidim ovdje se trazi opravdanje za motoristu iako je nepropisno, krseci sve moguce zakone i pravila preticao na punoj liniji koja se u sudskoj praksi smatra betonskim zidom.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#754 Re: Crna hronika BH cesta

Post by bitanga_sa_otesa »

bleicher wrote: Ne vozi niko normalan uz desnu ivicu u lijevoj krivini sta vam je ba
ja samo sredinom poyyy
vješalica

#755 Re: Crna hronika BH cesta

Post by vješalica »

Rece jos jedan koji provodi kilometre u debeloj zabludi.
Vidi se kako iz jedne skoro bezazlene rasprave nicu jedno te iste face sa razlicitim profilima,i pomalo ali sigurno dokazuju svima ko su i sta su u stvarnom zivotu na cesti.Skoro nikakve razlike nema,sa onima,koje oni redovno prozivaju.Sto se tice skuteriste,on je svoje sa ovim zivotom zavrsio.
Maraschino

#756 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Maraschino »

xoklix wrote:
vješalica wrote:
Istina.
Ima jos jedna zanimljiva stvar.
Ovo crveno vozilo, ne drzi se UZ DESNU IVICU kolovoza,a obavezan je po zakonu.Znam da to mnogi ovdje nece htjeti priznati,i mislice da branim ovog motociklistu ili skuteristu sta je vec....ali to je cinjenica.
Isto sam pomislio.
Da je vozač u crvenom autu pažljiviji bio nesreća se mogla izbjeći.
Sigurno da bi se mogla izbjeci ali nas mentalite. Da mu je isla cisterna u susret penjao bi se on i po trotoaru a ovako ''sta mi moze motorista''.

Ne znam sta je bilo sa motoristom ali i ovaj snosi krivicu.
bleicher

#757 Re: Crna hronika BH cesta

Post by bleicher »

bitanga_sa_otesa wrote:
bleicher wrote: Ne vozi niko normalan uz desnu ivicu u lijevoj krivini sta vam je ba
ja samo sredinom poyyy
Nemoj mi te seljacke politike znas da pricam o desnom dijelu desne trake poyyy
bitanga_sa_otesa

#758 Re: Crna hronika BH cesta

vješalica wrote:Rece jos jedan koji provodi kilometre u debeloj zabludi.
Vidi se kako iz jedne skoro bezazlene rasprave nicu jedno te iste face sa razlicitim profilima,i pomalo ali sigurno dokazuju svima ko su i sta su u stvarnom zivotu na cesti.Skoro nikakve razlike nema,sa onima,koje oni redovno prozivaju.Sto se tice skuteriste,on je svoje sa ovim zivotom zavrsio.
ovdje mnogima treba oduzeti dozvole i vratiti ponovo na polaganje ,jer izgleda jos nisu savladali vjestinu ostajanja i drzanja svoje trake...
cuj ne mozes u lijevoj krivini biti uz desnu stranu :lol: :lol: :lol:
mozda voze strit rejs pa im zavarena letva volana ,ili nisu savladali okretanje volana kao ni ovaj sto je mogao izbjec ovog skuterasha ...
vješalica

#759 Re: Crna hronika BH cesta

Post by vješalica »

Pa ne moze voziti u krivini gdje je svakako ogranicena brzina ako se ne varam na 50, kad mora balansirati sa jednom.rukom,dok drugom miluje mjenjac dok mu glava stoji izmedju dva prednja sjedista
:lol:
bitanga_sa_otesa

#760 Re: Crna hronika BH cesta

bleicher wrote: Nemoj mi te seljacke politike znas da pricam o desnom dijelu desne trake poyyy
zivim na selu ,ali na tvoju zalost nisam seljak,pobjegao sam od graDŽana...
(1) Vozač je dužan da se kreće vozilom desnom stranom
kolovoza u smjeru kretanja.
(2) Vozač je dužan da drži vozilo u kretanju što bliže desnoj
ivici kolovoza i na tolikoj udaljenosti od nje da, s obzirom na
brzinu kretanja vozila, uslove saobraćaja i stanje i osobine puta,
ne ugrožava druge učesnike u saobraćaju i sebe ne izlaže
opasnosti.
sta ima veze jel okuka ili pravac ??? drzi se svoje trake i zakona ...
bleicher

#761 Re: Crna hronika BH cesta

Post by bleicher »

vješalica wrote:Rece jos jedan koji provodi kilometre u debeloj zabludi.
Ja ti govorim kako je u praksi, a ti se zgrazavaj, frapiraj i osudjuj do Boga. Dosad nisam imao saobracajku niti sam ugrozio nekoga. U krivinu udjes lijevim dijelom svoje trake, polako je lomis i izidjes na desnom dijelu svoje trake. Uci i voziti se desnim dijelom svoje trake je glupo zbog pjesaka, biciklista, odrona, kamenja.
Kako bi ti vozeci se desnim dijelom svoje trake u centru krivine izbjegla pjesaka, smotala ulijevo :kiss:
Maraschino

#762 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Maraschino »

I ovo je primjer da nas sve treba nesto sravniti jer smo sljam na ovoj planeti.

Ako nekome mozes spasiti zivot a nista te ne kosta osim da se malo sklonis da on prodje, i ti izaberes opciju da si pred zakonom ''prav'' a ovaj ide pod zemlju.

Fujjjjj, jebem te zivote.
bitanga_sa_otesa

#763 Re: Crna hronika BH cesta

Maraschino wrote:I ovo je primjer da nas sve treba nesto sravniti jer smo sljam na ovoj planeti.

Ako nekome mozes spasiti zivot a nista te ne kosta osim da se malo sklonis da on prodje, i ti izaberes opciju da si pred zakonom ''prav'' a ovaj ide pod zemlju.

pa eto ti ovog iznad sto je naucio da sijece krivine ...
bleicher

#764 Re: Crna hronika BH cesta

Post by bleicher »

bitanga_sa_otesa wrote:
bleicher wrote: Nemoj mi te seljacke politike znas da pricam o desnom dijelu desne trake poyyy
zivim na selu ,ali na tvoju zalost nisam seljak,pobjegao sam od graDŽana...
(1) Vozač je dužan da se kreće vozilom desnom stranom
kolovoza u smjeru kretanja.
(2) Vozač je dužan da drži vozilo u kretanju što bliže desnoj
ivici kolovoza i na tolikoj udaljenosti od nje da, s obzirom na
brzinu kretanja vozila, uslove saobraćaja i stanje i osobine puta,
ne ugrožava druge učesnike u saobraćaju i sebe ne izlaže
opasnosti.
sta ima veze jel okuka ili pravac ??? drzi se svoje trake i zakona ...
Zivis na selu i u onom postu prosipas seljacku politiku.
Cuj sta ima veze jbt :shock: isto da ja tebe pitam sta ima veze jel okuka ili pravac ako vozis 120. Za pocetak zakoni fizike imaju veze.
Sta se i ja zamaram, ajd setnja
bleicher

#765 Re: Crna hronika BH cesta

Post by bleicher »

bitanga_sa_otesa wrote:
Maraschino wrote:I ovo je primjer da nas sve treba nesto sravniti jer smo sljam na ovoj planeti.

pa eto ti ovog iznad sto je naucio da sijece krivine ...
Gdje ja to sijecem krivine, gdje pise to. Sad vec zlonamjerno kenjas
bitanga_sa_otesa

#766 Re: Crna hronika BH cesta

bleicher wrote: Gdje ja to sijecem krivine, gdje pise to. Sad vec zlonamjerno kenjas
evo tu
bleicher wrote: U krivinu udjes lijevim dijelom svoje trake, polako je lomis i izidjes na desnom dijelu svoje trake. :
nisi na trci nekoj da ganjas idealne putanje,drzi se svoje trake i desne strane...
bitanga_sa_otesa

#767 Re: Crna hronika BH cesta

bleicher wrote: Zivis na selu i u onom postu prosipas seljacku politiku.
Cuj sta ima veze jbt :shock: isto da ja tebe pitam sta ima veze jel okuka ili pravac ako vozis 120. Za pocetak zakoni fizike imaju veze.
Sta se i ja zamaram, ajd setnja
jedini ti ovdje prosipas seljacku supljaru.meni je svejedno vozim 80 ili 120 prodjem svaku krivinu kako treba ,ne ometam niti ugrozavam ostale ucesnike u saobracaju.znam voziti,nisam kao ti da sijecem krivine...
bleicher

#768 Re: Crna hronika BH cesta

Post by bleicher »

bitanga_sa_otesa wrote:
bleicher wrote: Gdje ja to sijecem krivine, gdje pise to. Sad vec zlonamjerno kenjas
evo tu
bleicher wrote: U krivinu udjes lijevim dijelom svoje trake, polako je lomis i izidjes na desnom dijelu svoje trake. :
nisi na trci nekoj da ganjas idealne putanje,drzi se svoje trake i desne strane...
Sijeci krivinu znaci preci svojim automobilom u lijevu traku. Pa jbt vozis li ti uopste
bitanga_sa_otesa

#769 Re: Crna hronika BH cesta

bleicher wrote: Sijeci krivinu znaci preci svojim automobilom u lijevu traku. Pa jbt vozis li ti uopste
vozim bicikl ,jel se to pika?
kakabanja213

#770 Re: Crna hronika BH cesta

Post by kakabanja213 »

bitanga_sa_otesa wrote:za sta bi ja bio kriv? sto me on nije mogao pretec s nekom kantom?
Pa vozio si 20 preko ogranicenja. A ovaj je bio u svojoj traci i onda smo mi sa kamere iz kontra smjera skontali da je ipak mogao ici malo vise desno.
bleicher

#771 Re: Crna hronika BH cesta

Post by bleicher »

Nemam ja sta vise diskutovati sa tobom
bitanga_sa_otesa

#772 Re: Crna hronika BH cesta

bleicher wrote:Nemam ja sta vise diskutovati sa tobom
bio sam i jednom na strit rejsu kao gledaoc :lol:
spree

#773 Re: Crna hronika BH cesta

Post by spree »

Realno vecina sjece krivine ili recimo vozi vise lijevo kada je lijeva krivina ili vise desno kada je desna krivina. Samo sto bi trebalo paziti i biti svjestan ostalih ucesnika u saobracaju.
semirsar

#774 Re: Crna hronika BH cesta

Post by semirsar »

bleicher wrote:
vješalica wrote:
Norm wrote:...znaci ipak svi trebamo bjezat maximalno desno, po livadi ako moze, od kabadahija iz suprotnog smjera koji gaze pune linije dolazeci nam u susret i prelazeci u nasu traku, ugrozavajuci nas i nasu porodicu...jer sam haman procitao da se neko ranije zalio i na to... :-)
fakat nas ne kontam... :bih:
Ne
Vidis kako pausalno citas i razmisljas
Zakon je bio jasan.Uz desnu ivicu kolovoza.A ne voznja po livadi, niti kabadahije.To je pravilo kretanja.Ne znate i jos tumacite
Desi forumski pravnice. Zakon pa zakon. Nisi ni ti procitao ZOBS ko ni ja a nesto laprdas. Nisi ti procitao nista teze od Bijelog Ocnjaka a vazis nesto, ti bi da ko tumacis nesto.
Ne vozi niko normalan uz desnu ivicu u lijevoj krivini sta vam je ba, pa ako hocete bas na Bosanskim cestama je to opasnije zbog pjesaka koji hodaju ulicom jer nema trotoara. Pa i ovaj prvi je vozio kao i nesretni kadet jer se sklonio metar udesno kad je vidio Valentina Rosija na Jamahi.
Vozac cisterne vozio po propisu, 100 posto nije ni vidio lika u retrovizoru jer nasi motoristi imaju taj cudan obicaj da ne prate auto ispred sebe makar 50 metara da ga covjek uoci, pa da obrati paznju.
Rosi preticao cisternu na punoj, u gacama i samo sa lijepom frizurom na glavi. Malo se poletilo, ali nadam se da ce preziviti i izvuci pouku:thumbup:
Prva boldana recenica: Ocito si ti u rangu onih koji citaju Jack London stivo pa otud tvoje tumacenje pravila saobracaja.
Drugo boldano: reci svom instruktoru voznje i onom iz komisije ko ti se potpisao za vozacku da im se poserem na znanje.
Trece boldano: Molim Boga da ti neki idiot ne potpise da si sposoban voziti ista teze od B kateghorije, jbg, koliko vidim vec imas tu. Vozac kamiona je i sam bio u prekrsaju, idi na video i vrati se na 1:30, vidjeces tablu za ogranicenje brzine i njegovu brzinu cijelim tim dijelom ceste do momenta udara. Treba li da ti kazem sta znaci za vozaca kamiona a kamoli cisterne i koje su kazne kad ga policija radarom uhvati u tolikom prekoracenju u naseljenom mjestu.
internazionale

#775 Re: Crna hronika BH cesta

Post by internazionale »

Predlazem da Vjesalica i istomisljenici isprintaju slike stradalog motoriste i polijepe po autima sve sa natpisima RIP
Bas nam takvih mamlaza nedostaje po ulicama
Post Reply