Dvor a?zomri wrote: Jeo sam negdje sa Marindvora dobru kopiju samo sam zaboravio kako se mjesto zove. ako se sjetim napisacu.
U suterenu dole bio. Mislim da ne radi ni on više.
Dvor a?zomri wrote: Jeo sam negdje sa Marindvora dobru kopiju samo sam zaboravio kako se mjesto zove. ako se sjetim napisacu.
Bogovski sendvici. Bogovski.ultima_palabra wrote:Tako nekako... sjeti se Pomodorina, frajer radio ko lud sa pilecim sendvicem od 2 marke i picom na komad. Tako dobro da ga je neko sabotirao salmonelomzomri wrote:Kako pa šta? Pa prije ću ga porediti sa Metropolisom i Revolucijom nego sa Agom i Hemom.
Ali u načelu se slažem sa objašnjenjem, on kupi drugačiji profil mušterija, mahom studente i učenike obližnjih škola i fakulteta, i ostvaruje profit na količinu.
Nije Dvor. Ovo su bukvalno isti sendvici u pogaci sa majonezom sirom i kupusom i ovamo su kod Holiday Inna negdje.Mutivoda wrote:Dvor a?zomri wrote: Jeo sam negdje sa Marindvora dobru kopiju samo sam zaboravio kako se mjesto zove. ako se sjetim napisacu.
A nije bas identican...zomri wrote:Nije Dvor. Ovo su bukvalno isti sendvici u pogaci sa majonezom sirom i kupusom i ovamo su kod Holiday Inna negdje.Mutivoda wrote:Dvor a?zomri wrote: Jeo sam negdje sa Marindvora dobru kopiju samo sam zaboravio kako se mjesto zove. ako se sjetim napisacu.
A Dvor kao Dvor radi uspjesno i dan danas.
Pa normalno da uzimaju, mada i chipas uvjek je puno, moras cekati da neko ustane. Pa eno i adk doner pa od 2005 je 2km doner.zomri wrote:Ma dobro ali ne može se to porediti. Bećiri ima svoj prostor meščini, nema bašte, nije na 2 sprata ko ovaj.JThomas wrote:pa kila bureka 10 km kod bećirija. a mljeveno 10 km. plus je napraviti dobru pitu veliko umijeće, a prevrnuti filete nije.
Prostor pored Katedrale jako skup, a kod njega ručak za do 5km što je danas rijetkost izuzmemo li buregdžinice, picerije i slično. Kolači oko marku-dvije što je isto danas rijetkost na takvoj lokaciji (usp.sa mrvica, metropolis).
Jedino ima logike ovo što kažeš da ide na količinu, a kad bi se poredilo sa ostalima bio bi na rubu isplativosti. Zaključak, ostali uzimaju maržu lopatom
Ti si malo pobrkao loncicezomri wrote:Piccolo se zove, na Marindvoru u Zagrebačkoj (nije Piccolo Mondo). Nije isti kao u Pomodorinu, ali liči...pa eto.
Upravu si. Ovo je kafić Piccolo u Zagrebačkoj, a sendvič je u Piccolu kod Imteca.DaffyDuck wrote:Ti si malo pobrkao loncicezomri wrote:Piccolo se zove, na Marindvoru u Zagrebačkoj (nije Piccolo Mondo). Nije isti kao u Pomodorinu, ali liči...pa eto.![]()
Picolo u Kranjcevicevoj na M.Dvoru, mala pizzerija za skolarce i radnike iza ledja Regine- gleda na salon namjestaja Casa Mia.
azurna_obala wrote:Jel to počeo sa radom?
Nisrin wrote:azurna_obala wrote:Jel to počeo sa radom?
jeste, prosle sedmice...a uskoro otvaraju i onaj dio gdje ce djeca moci praviti svoje pizze
I ovo je itekako pohvalno!
OBAVJEST!
Poštovani obavještavamo Vas da Chipas Katedrala i Chipas Concept nedeljom neće raditi!
mayab wrote:Ima li đe meni i cijene za taj Čipas, nikad ja tu nisam jeo
Pileci sendvic iz Pomodorina i kingburger za 3 marke iz Duck-a (bio kiosk na raskrscu Kralja Tomislava-Sutjeska i u Titovoj gdje je sada Pingvin), to su 2 jela koja nikada necu prezaliti...Lakat Jebić wrote:jebo majku nikad vise nakav pileci....ultima_palabra wrote:Tako nekako... sjeti se Pomodorina, frajer radio ko lud sa pilecim sendvicem od 2 marke i picom na komad. Tako dobro da ga je neko sabotirao salmonelomzomri wrote:Kako pa šta? Pa prije ću ga porediti sa Metropolisom i Revolucijom nego sa Agom i Hemom.
Ali u načelu se slažem sa objašnjenjem, on kupi drugačiji profil mušterija, mahom studente i učenike obližnjih škola i fakulteta, i ostvaruje profit na količinu.
a kako se zvao onaj kiosk kod papagajke? sto su imali najbolji sos za tople sendvice? <3klixoris wrote:
Pileci sendvic iz Pomodorina i kingburger za 3 marke iz Duck-a (bio kiosk na raskrscu Kralja Tomislava-Sutjeska i u Titovoj gdje je sada Pingvin), to su 2 jela koja nikada necu prezaliti...
Rekla bih ja, ali znaš kako ide kad se mi dogovaramoSmokingMan wrote:Ko časti?
50%/50%.Bloo wrote:Rekla bih ja, ali znaš kako ide kad se mi dogovaramoSmokingMan wrote:Ko časti?![]()
Biće požar, poplava...zemljotres..