Pregrupisanje u trezoru.
Šale na račun feministkinja i ljevičara
- seln
- Sara03
-
Mohamad Sissoko
-
Mohamad Sissoko
- cyprus
#755 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Wigemark Austrijanac
Kakvi glupani...
- wewa
- sheilak
#757 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara
wow, pa ovo je u rangu MRA-ovca, nesto agresivnijeg.seln wrote:Ne treba padati u zamku "muske solidarnosi" samo zato jer je nekoliko nedojebanih krava nasralo svoje "misljenje" u socijalnim medijima.
Ova Valenti je toliko luda da je napisala knjigu u kojoj kritikuje majcinstvo i pita se zasto uopste treba radjati djecu.
Ako krava ne konta da bi bez toga ljudska vrsta nestala za stotinjak godina, onda joj nema pomoci. Mogu samo zaliti njenog muza (da, neko je ozenio OVO).
Ima sasvim dovoljno zena koje daju i primaju komplimente, ljubav, njeznost, radjaju novi zivot... i takve zene su vrijedne paznje i zastite. Njih treba zastititi od uvreda, dosadjivanja, prisile i ostalih gadosti koje neki muskarci cine.
A ovoj budali je dovoljna kazna ako je ostavimo sa njenim iluzijama.
cemu tolila agresivnost? na stranu jessica valenti, iako se slazem s njom po pitanju majcinstva, nije to za svakog. ali ovaj stav selnov daje uvid u srz muskog razmisljanja i pokroviteljskog stava prema zenama. cuj, one njezne, podatne, koje daju ljubav i radjaju, trebamo stititi kao najnjeznije drago kamenje...
by heller (komentar na kolumnisticu the guardiana jessicu valenti)Ona bi da se jebe a da joj ne uđe. Iskreno i pristavio bi ga lujki![]()
a ovo pisu muskarci koji su navodno progresivni i koji se snebivaju nad MRA-ovcima, koji brane zene i koji se smiju ovima sto ismijavaju ljevicare i feministkinje.
nemojte vi nikoga stititi vec sebe i vase kontrolirajte da ne rade prisilu i gadosti, ne vrijedjaju, ne nazivaju droljom i kurvom ako ih odbijes, da ne budu agresivni, itd. onda se niko nece morati stititi.
-
Heller
#758 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara
Ta cu kad je dobra al lujka. 
- sheilak
#759 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara
Pa de mi objasni:Heller wrote:Ta cu kad je dobra al lujka.
-postavio bi joj ga na silu kao odgovor na njen stav
-sto je ikoga briga da li bi ti postavljao ga?
-i jel inace ga postavljas kao statement?
mislim, sta da zena kaze kao iskljucivu reakciju na neki stav muskarca „primila bih mu ga bez obzira sto je kreten/ruzan/glup“
dakle, nicim izazvana i bez drugog komentara. bi li mislili ljudi da nije u redu nesto s njom?
- dale cooper
#760 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara
Ovo je tipično viđenje žena kroz prizmu patrijarhata. Svi su za zaštitu žena dokle god se žena ponaša u skladu sa zamislimasheilak wrote:wow, pa ovo je u rangu MRA-ovca, nesto agresivnijeg.seln wrote:Ne treba padati u zamku "muske solidarnosi" samo zato jer je nekoliko nedojebanih krava nasralo svoje "misljenje" u socijalnim medijima.
Ova Valenti je toliko luda da je napisala knjigu u kojoj kritikuje majcinstvo i pita se zasto uopste treba radjati djecu.
Ako krava ne konta da bi bez toga ljudska vrsta nestala za stotinjak godina, onda joj nema pomoci. Mogu samo zaliti njenog muza (da, neko je ozenio OVO).
Ima sasvim dovoljno zena koje daju i primaju komplimente, ljubav, njeznost, radjaju novi zivot... i takve zene su vrijedne paznje i zastite. Njih treba zastititi od uvreda, dosadjivanja, prisile i ostalih gadosti koje neki muskarci cine.
A ovoj budali je dovoljna kazna ako je ostavimo sa njenim iluzijama.![]()
cemu tolila agresivnost? na stranu jessica valenti, iako se slazem s njom po pitanju majcinstva, nije to za svakog. ali ovaj stav selnov daje uvid u srz muskog razmisljanja i pokroviteljskog stava prema zenama. cuj, one njezne, podatne, koje daju ljubav i radjaju, trebamo stititi kao najnjeznije drago kamenje...njih treba stititi od dosadjivanja, uvreda, gadosti, prisile, etc, a sa ostalima cemo na ovakav nacin:
by heller (komentar na kolumnisticu the guardiana jessicu valenti)Ona bi da se jebe a da joj ne uđe. Iskreno i pristavio bi ga lujki![]()
a ovo pisu muskarci koji su navodno progresivni i koji se snebivaju nad MRA-ovcima, koji brane zene i koji se smiju ovima sto ismijavaju ljevicare i feministkinje.
nemojte vi nikoga stititi vec sebe i vase kontrolirajte da ne rade prisilu i gadosti, ne vrijedjaju, ne nazivaju droljom i kurvom ako ih odbijes, da ne budu agresivni, itd. onda se niko nece morati stititi.
i normama patrijarhata. Čim se izađe iz ovog okvira možeš je zlostavljati i vrijeđati, jer ne predstavlja ženu kako su je oni
po svojim uskim okvirima zamislili.
- cyprus
#761 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara
Evo jedna sa Slavoruma

-
Heller
#762 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara
Čuj na silu. Hipotetički. Lupeta gluposti al dobra pička. Ne znam kako bi nacrto.sheilak wrote:Pa de mi objasni:Heller wrote:Ta cu kad je dobra al lujka.
mislim, sta da zena kaze kao iskljucivu reakciju na neki stav muskarca „primila bih mu ga bez obzira sto je kreten/ruzan/glup“
dakle, nicim izazvana i bez drugog komentara. bi li mislili ljudi da nije u redu nesto s njom?
- sheilak
#763 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara
Nisi ti skontao sta ja tebe pitam. Ok, lujka lupa gluposti, al je dobra pi*ka, stavio joj bi ga, ali zasto stavljanje penisa spominjes kao argument u nekoj, bilo kojoj diskusiji? who f. cares bi li ga stavio nekom ili ne? moze li koji drugi argument? ili inace rjesavas sve diskusije, svadje, neslaganje stavljanjem penisa?Heller wrote:Čuj na silu. Hipotetički. Lupeta gluposti al dobra pička. Ne znam kako bi nacrto.sheilak wrote:Pa de mi objasni:Heller wrote:Ta cu kad je dobra al lujka.
- wewa
#764 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara
ono kad muskarac nema nista ponuditi osim cune.
so sad.
so sad.
- hadzinicasa
#765 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara
i ti se lozis na um, ne na ud?wewa wrote:ono kad muskarac nema nista ponuditi osim cune.
so sad.
- wewa
#766 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara
pa eto, ja volim da imaju oboje, po mogucnosti jednako razvijenohadzinicasa wrote:i ti se lozis na um, ne na ud?wewa wrote:ono kad muskarac nema nista ponuditi osim cune.
so sad.
- sheilak
#767 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara
pa upravo. funnydale cooper wrote:
Ovo je tipično viđenje žena kroz prizmu patrijarhata. Svi su za zaštitu žena dokle god se žena ponaša u skladu sa zamislima
i normama patrijarhata. Čim se izađe iz ovog okvira možeš je zlostavljati i vrijeđati, jer ne predstavlja ženu kako su je oni
po svojim uskim okvirima zamislili.
a patrijarhat je i stvorio sliku muskarca kakav treba biti, snazan, visok, provider, zastitnik, mocan, autoritet..sta sad, svim koji ne spadaju u tu skupinu trebamo pristavljati nesto? tuci ih?
mislim, ako cemo se voditi time?
- edo_79
#768 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara
wewa wrote:ono kad muskarac nema nista ponuditi osim cune.
so sad.

Ti si sazrelila za tretman kod Nermina Zurbrigena
- hadzinicasa
#769 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara
hm. k'o velis po mogucnosti da bas ne moram birati ili-iliwewa wrote:pa eto, ja volim da imaju oboje, po mogucnosti jednako razvijenohadzinicasa wrote:i ti se lozis na um, ne na ud?wewa wrote:ono kad muskarac nema nista ponuditi osim cune.
so sad.
- hadzinicasa
- sheilak
#771 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara
slazem se s wewom, zahmet je to nemati u jednom.hadzinicasa wrote:hm. k'o velis po mogucnosti da bas ne moram birati ili-iliwewa wrote:pa eto, ja volim da imaju oboje, po mogucnosti jednako razvijenohadzinicasa wrote:
i ti se lozis na um, ne na ud?
- wewa
#772 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara
to i radim(o), tj drustvo to radi.sheilak wrote:pa upravo. funnydale cooper wrote:
Ovo je tipično viđenje žena kroz prizmu patrijarhata. Svi su za zaštitu žena dokle god se žena ponaša u skladu sa zamislima
po svojim uskim okvirima zamislili.mislim, meni je ovo smijesno, ali nije bezazleno. i malo je bolesno jer vuce na mommy issues.
a patrijarhat je i stvorio sliku muskarca kakav treba biti, snazan, visok, provider, zastitnik, mocan, autoritet..sta sad, svim koji ne spadaju u tu skupinu trebamo pristavljati nesto? tuci ih?cuskati, omalovazavati? nazivati pogrdnim imenima? ne stititi ih?
mislim, ako cemo se voditi time?
svaki koji odstupa od patrijarhalnog arhetipa je mekusac, papucar ili peder.
zenama ce svanuti tek kad muskarci vide koliko stete njima patrijarhat cini.
p'da. necemo ici u krajnost, nismo bas toliko ludi za intelektualnim raspravama.hadzinicasa wrote:
hm. k'o velis po mogucnosti da bas ne moram birati ili-ili
- wewa
#773 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara
hvala, kolegice!sheilak wrote:
slazem se s wewom, zahmet je to nemati u jednom.
- hadzinicasa
#774 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara
slazem se za zahmet, ali kod mene postoje ipak prioriteti.
ta cu, tak'a berba.
ta cu, tak'a berba.
- arzuhal
#775 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara
(kada samo malo muškarci pokažu svoje prave prirode, zašute, povuku se u rahatluk i puste ženama da pričaju, dobijemo dobre priče, rasprave i teme
)