Ne bih da ulazim u uzroke (ima i toga, a ima i propagande), ali to ne mijenja cinjenicu da je hrvatsko drustvo danas neuporedivo radikalnije u odnosu na prije 5 ili 10 godina.SaraFina wrote:Što trijezan misl, to pijan govori. Stara poslovica. Tako da ne mislim da su se radikalizirali, nego da im je vjetar u jedra dala navala islamofobije u Europi, pa su se samo okuražili i iznose ono što su oduvjek mislili. No nisu javno proklamirali zbog "neadekvatne klime".Alfons Kauders wrote:Bio, zivio, radio.SaraFina wrote:Bio si u "mahali" kod susjeda i vidio svojim očima
Nisu ni svjesni koliko su se radikalizirali zadnjih nekoliko godina.
Sad se javno pružila prilika svakom seljačini da popljuje redom svakog Bosanca, bio vjernik ili ateista i označi ga muslimanskim ekstremom.
Tipična ona UDBA-ška bolesna škola, pokazivanja prstom od koje su susjedi stradavali nakon drugog svjetskog rata, ali se ne libe prepisati je u sadašnjosti. Historija je izgleda podbacila kao učiteljica u njihovom slučaju.
Ono sto se ne tako davno smatralo radikalnim, danas je mrtvi mainstream.
Kao sto sam na ovim stranicama jasno obrazlozio prije godinu i po ili jače, Hrvatska je nakon te transformacije za mene izgubljen slucaj, kao i hrvatska politika u BiH.