Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post Reply
GeeTnT

#751 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by GeeTnT »

Kiki idi lijeci se...cuj islamista, pa jarane postove koje pises sve vise lice na streljanje. Cini mi se da nisi ni svjestan koliko Bosnjaka koji te citaju zahvale Bogu sto nisu kao neko ko tako plitko raznislja. Sutra i da se ponovi rat, budi siguran da bi bio olos koji rafalajuci po "islamistima" misli da cini ispravnu stvar. Meni je pun qrac vas koji se trudite da nas koji smo najrazlicitiji stavite pod jednu kapu...turban, fes...
uglavnomja

#752 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by uglavnomja »

LBVIEW wrote:
Post je, onako u cjelini, skup proizvoljnih ocjena, da ne kazem nesto gore, no zanima me otkad je to jednom "islamisti" bilo u interesu da "uvede poslusnike da izglasaju naziv Bosnjak umjesto musliman" i otkud medju poslusnicima Durakovic i Nijaz i Esad, Filipovic, Isakovic...?
Eto vas k'o Srbi/ Hrvati koji lupaju kako su Bosnjaci "nastali u Holiday-Innu". :lol:

proizvoljan na osnovu licnih iskusta, svojih ociju, usiju i zdravog razuma, sudionik dogadaja

i ono glavno, razlika izmedju nas koji smo prozivjeli i prezivjeli rat i vas koji niste je u pozicioniranju glavnih rijeci u recenici, a to je godina 1993. - nama je to ratna godina koju vi ne mozete shvatiti, a vama je to velika godina u kojoj je nastao ponosni plemeniti naziv bosnjak umjesto musliman.

prioriteti i potrebe obicnog covjeka za golim opstankom su bili tada, a ostali i danas za tu istu familiju i privatnu stranku - zadnja rupa na svirali :zzzz:
Kikibombona

#753 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by Kikibombona »

GeeTnT wrote:Kiki idi lijeci se...cuj islamista, pa jarane postove koje pises sve vise lice na streljanje. Cini mi se da nisi ni svjestan koliko Bosnjaka koji te citaju zahvale Bogu sto nisu kao neko ko tako plitko raznislja. Sutra i da se ponovi rat, budi siguran da bi bio olos koji rafalajuci po "islamistima" misli da cini ispravnu stvar. Meni je pun qrac vas koji se trudite da nas koji smo najrazlicitiji stavite pod jednu kapu...turban, fes...
Ja sta je covjek nalupao, nista nije shvatio i izvukao pogresne zakljucke. :-) :-)
"Prema uvidu u njegova djela, Alija se najčešće referirao na one strane Kur’ana ili stavke koje možemo kazati da su u svakom vremenu nudile pluralnu perspektivu i ohrabrivale pluralne stavove. Sudimo li prema njegovim pisanim djelima, ali i prema ljudskom i političkom učinku, Alija Izetbegović je bio duboko svjestan da su mu važne univerzalne poruke iz mnogih aleneja Kur’ana, kao one da u 'u vjeri nema prisile'. To je bila njegova najdraža alineja i često ju je navodio", istakao je Karić.
https://www.radiosarajevo.ba/metromahal ... zam/262395

Zasto ljudi reaguju negativno kada se spomene 'islamizam'!? Sasvim legitimno politicko opredjeljenje jednako kao nacionalizam.

Srpska i hrvatska strana u ratu su bile izrazito nacionalisticke. Vjeru su koristili kao folklor, kao alatku za jacanje pokreta. Sa samom vjerom i vjerskim nacelima nisu imali prevelike veze. Bilo je tu elemenata fasizma. Recimo karakterizacija Bosnjaka od strane Biljane Plavsic i sl.

I kod Bosnjaka je bilo nacionalizma, ali je bio dosta drugaciji, razblazen vjerom sa jedne i 'multi-kulti sekularnim snagama' sa druge strane. Islamska komponenta predvodjena Alijom je ipak diminirala. ABiH se prilicno islamizirala, ali se opet u njoj mogla pusiti trava i piti alkohol, psovati Bog itd. Dakle, bilo je nekog pluralizma, Alija definitivno nije bio diktatorskog mentaliteta.

Mozda je ovo jedan od razloga zasto Bosnjaci nisu pocinili vece zlocine. Smatram da je Alija iskreni vjernik i da se njegova moralna nacela ne poduraju sa ubijanjem nevinih. Mozda je umjereni islam bio prepreka za zlocince. Uz to, tu su kao protuteza nacionalistima i islamistima bili 'multikulturalci' itd. Da je Bosnjake vodila strogo nacionalisticka stranka, moglo je biti svasta. To ne znaci da su vjernici nesposobni pociniti zlocin. Apsolutno jesu. To samo znaci da su se nacionalisti pokazali kao daleko najgori zlocinci.
GeeTnT

#754 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by GeeTnT »

Care mani se ba lozenja..daj mi JEDAN tvoj post koji nije protiv Bosnjaka. Bujrum na baklavu bolan, nemoj jest govna...nismo mi svi teroristi...
Čitalac

#755 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by Čitalac »

Kikibombona wrote: Dakle, bilo je nekog pluralizma, Alija definitivno nije bio diktatorskog mentaliteta.
Činjenica je, takođe, da su i Izetbegović i njemu bliski ljudi javno kritikovali verski ekstremizam. Na sednici obnoviteljskog Sabora Islamske zajednice u BiH, 28. aprila 1995, Izetbegović kaže ovo:

"Islam nije državna vjera u Bosni, ne može to ni da bude, štaviše, ne treba to da bude...Do mojih ušiju dopiru priče o nekakvim novim mezhebima u Bosni. Nama ovdje trebaju islam i vjera i nikakvi novi mezhebi. I kao što to obično biva, nađu se kojekakvi demagozi koji podmeću formu umjesto suštine, neku novu gimnastiku ili mehaniku vjere umjesto morala ili istinskog učenja. Dok se vodi borba za život i smrt i dok se rješava naše biti ili ne biti, oni nameću učene rasprave o dužini brade ili o tome kako treba držati ruke ili noge u namazu i slično. Na tome se unose razdori i podjele u džematima, ima čak i fizičkih sukoba...Zato se pozabavite tim pojavama i spriječite širenje gluposti".

Mesec dana kasnije (maj 1995.), u listu "Ljiljan", Džemaludin Latić oštro piše o knjizi "Shvatanja koja trebamo ispraviti", čiji je autor Imad el-Misri, misionar u odredu "El Mudžahedin".

"El-Misrijeva knjiga podstiče ekstremizam u vjeri, za sobom vrlo lahko ona može povući fanatike, nezadovoljnike i karijeriste. Bez pretjerivanja možemo reći da ovakve stvari mogu izazvati građanske ratove unutar jedne zajednice i nanijeti ogromnu štetu islamu. Evo samo pogledajte šta ovakvi kao El-Misri čine s naših žena kada se ožene s njima i kada ih zamotaju u crne ogrtače, tako da im se ni lice ne može vidjeti, kad ih isključe iz društvenog života i zabrane im komunikaciju haman sa svakim osim sa najbližom rodbinom. To je toliko odbojno za našu sredinu da mi se čini da bi trebalo potegnuti ne samo za šerijatom već i za našim državnim zakonima koji štite pravo žene. Takav 'islam' je toliko neatraktivan da dođe kao idealno sredstvo za neprijatelje islama koji nas, zbog takvih, optužuju za srednji vijek, zaostalog i fanatizam. Komunizam je privlačniji od El-Misrija. Njegova brošura je proizvod vehabijskog pokreta koji se, izgleda, želi instalirati u Bosni".
LBVIEW

#756 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by LBVIEW »

uglavnomja wrote:
LBVIEW wrote:
Post je, onako u cjelini, skup proizvoljnih ocjena, da ne kazem nesto gore, no zanima me otkad je to jednom "islamisti" bilo u interesu da "uvede poslusnike da izglasaju naziv Bosnjak umjesto musliman" i otkud medju poslusnicima Durakovic i Nijaz i Esad, Filipovic, Isakovic...?
Eto vas k'o Srbi/ Hrvati koji lupaju kako su Bosnjaci "nastali u Holiday-Innu". :lol:

proizvoljan na osnovu licnih iskusta, svojih ociju, usiju i zdravog razuma, sudionik dogadaja

i ono glavno, razlika izmedju nas koji smo prozivjeli i prezivjeli rat i vas koji niste je u pozicioniranju glavnih rijeci u recenici, a to je godina 1993. - nama je to ratna godina koju vi ne mozete shvatiti, a vama je to velika godina u kojoj je nastao ponosni plemeniti naziv bosnjak umjesto musliman.

prioriteti i potrebe obicnog covjeka za golim opstankom su bili tada, a ostali i danas za tu istu familiju i privatnu stranku - zadnja rupa na svirali :zzzz:
Mogla si na moje pitanje odgovoriti i nabrajanjem japanskih otoka, toliko bi to za isto otprilike bilo relevantno. Dakle, "islamista dovodi kroz tunel poslusnike" kako bi izglasali nacionalnu odrednicu, a medju "poslusnicima" niti "islamista" a pocesto niti politickih istomisljenika :lol: Tipican promjer sta se desi kad ideoloska ostrascenost pomuti sposobnost racionalnog rasudjivanja. :lol:
kiligonzales

#757 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by kiligonzales »

Cherry-Cherry wrote:
kiligonzales wrote:
GeeTnT wrote:Za koju godinu kad se stvarno budu pravili kampovi .... bice problem naci nekoga da u to povjeruje.
Samo ti slijepo vjeruj medijima. :thumbup:
Tebi cemo vjerovati. :thumbup:
Ne moras meni, vjeruj svome ministru sigurnosti vise nego Kolindi, Kurcu i Zemanu.
hAZNADAR

#758 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by hAZNADAR »

uglavnomja wrote:

cuj iz nekih razloga :-)

iz kojih li je razloga prihvatio mudzahedine lik koji je napisao islamsku deklaraciju? da mu budu ikebana?

lik koji je napravio tunel da uvede poslusnike da izglasaju naziv bosnjak umjesto musliman 93.
lik kojem je prvi s desna bio reis, haris dr islamskih nauka i ostala dzamijska klika (i koferi arapskih dolara)
lik kojem je komplet minder bio sastvaljen od robijasa iz foce gdje su zajedno sjedili zbog muslimanskog fundamentalizma

lik koji je pripremao teren za stvaranje drzave u kojoj nece biti pive i svinjetine, u kojoj ce drzavni pozdrav biti selam, u kojoj ce se naseljavati arapi kao u svojoj zemlji, dzamija po glavi stanovnika ... koji je zrtvovao dijelove bh da bi dobio kompaktnu cjelinu, makar k'o fildzan, ali jednoreligijsku
lik koji je za svaki zlocin "svojih" imao odgovor : ma neka nasa budala

inace, lik koji je prije podne mislio jedno, poslije podne drugo, a uvijek potpisivao nesto s cim se nije slagao :-) ili u prevodu: ili je bio toliko namazan da je saltao sve redom, u sta sumnjam, ili je bio marioneta u rukama harisa, cengica, reisa i ostale sive eminencije sda-dzamije... u sta mnogo vise vjerujem.
Ma vjerujes ti u iste gluposti koje seru i susjedni nacionalisti. Ovakvo sto sam u identicnoj istoj formi cuo citao i od drugih da cu ti/vam se obratiti u mnozini.
Ocito nisi citao deklaraciju gdje nema nikakvih veza sa terorizmom niti uvodjenjem serijata. Osim toga - u deklaraciji se ostro kritikuje nacionalizam te eto tebi i ostalim jugoljevicarima novi manifest.
Alija svakako nije bio dobar iz mnogo drugih razloga - ali ova tvoja kritika je na razini ulicne u Banjaluci. Toliki je bio dzihadista i islamista da je kcerci dao njemacko ime Sabina, progutao da je zastava i grb BiH kotromanicki ljiljan koji nikakve veze nema sa islamom, na saboru intelektualaca morao progutati masu intelektualaca koji nisu bili u SDA i vracanje starog narodnog imena koje je nista drugo no pocetak nacionalnog identiteta, od samog pocetka javno i usmeno i pismeno zalagao za gradjansku drzavu,.. itd.
Mudzahedini su bili cijena pomoci arapskih zemalja i uz pokroviteljstvo USA. Ne mislis valjda da je Alija imao dovoljno love da plati i Hrvatskoj i HVO da okrene glavu kada prolaze borci autobusom kada hrana nije mogla prolaziti? Uostalom i sam je vise puta izjavio kako je to donijelo vise problema nego koristi i da je bilo potrebnije drugih stvari.
I da naravno - zlocini Armije BiH i mudzahedina su na razini incidenata, svi procesuirani u osudjeni, u samom ratu borci ginuli da se skinu lokalni gospodari zivota poput Cace,.. i spominjanje nasih zlocina pored genocida je kao izjednacavati ili isticati engleske zlocine nad Nijemcima u WWII.

Protiv tvojih stereotipa, islamofobije, amaterskih psihoanaliza i ulicnih nepisanih pravila imas argumente koje niko ne moze pobiti. Pisano, dokumentovano, video,... Miloseviceva odbrana u Hagu je pocela izdvojenim slikama i videima i brzo napustila tu praksu jer je u startu receno da na te slike i videa imas more, milion vise drugacijih slika i videa. Mozes naci sliku smotre u Travniku, pokoji video tekbiranja,.. - i na to dobiti odgovor milion deklaracija, potpisa, izjava, slika, povelja, svjedocenja, videa, emisija,.... o gradjanskoj BiH, o sekularnoj BiH, i osudi islamizma i ekstremizma.

Zahvaljujuci takvima poput tebe - ljevica nepovratno pada. I na izborima i u narodu. SDA nije dobra, ali i opstaje zahvaljujuci takvima jer narod lakse izabere manje zlo. SDA nije dobra i protiv njihove ideologije, prakse, politike se mora boriti,.. ali ste i ti i slicni toliko dijagnosticno zaglibili u mrznji da vise ne vidite nikakav drugi problem i nikakve druge neprijatelje. Pa niste ni svjesni na koga pocinjete liciti i po arsinima i po prici.
insomnia78

#759 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by insomnia78 »

Kakva ljevica? Ma hajte molim vas
uglavnomja

#760 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by uglavnomja »

razlika izmedju mene i vas je u tome sto sam ja sudionik, svjedok ... dogadjaja, a vi ste skrpili apsolutno znanje :D sa jutjubeta i raznih memoara ... strateski povadjenih citata, misljenja blabla ... :zzzz:

i to analizirano sa vremenske distance od par decenija i par hiljada km udaljenosti :oops:
Sanjarko

#761 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by Sanjarko »

Kikibombona wrote: Srpska i hrvatska strana u ratu su bile izrazito nacionalisticke. Vjeru su koristili kao folklor, kao alatku za jacanje pokreta. Sa samom vjerom i vjerskim nacelima nisu imali prevelike veze. Bilo je tu elemenata fasizma. Recimo karakterizacija Bosnjaka od strane Biljane Plavsic i sl.
Pravo s-res. Ama bas pravo. Ono marsovci krstili razne beretke, legije, skorpione, oruzja itd. Krstove marsovci ljudima na tijelo, kozu itd., sa nozevima urezivali, po kucama crtali ih itd. Nije se Bush na krstaski rat pozvao itd. S-res ama bas pravo. Namjerno ili nesvjesno, ali s-res. Sto se tice ovoga, ono u vezi Elme si djelomicno bio samo upravu i izvinuo sam ti se, ali ovdje sto se tice ovoga mislim da ne grijesim, ako grijesim nadam se da ce mi se halalit.
Last edited by Sanjarko on 01/09/2017 17:55, edited 1 time in total.
Sanjarko

#762 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by Sanjarko »

uglavnomja wrote:razlika izmedju mene i vas je u tome sto sam ja sudionik, svjedok ... dogadjaja, a vi ste skrpili apsolutno znanje :D sa jutjubeta i raznih memoara ... strateski povadjenih citata, misljenja blabla ... :zzzz:

i to analizirano sa vremenske distance od par decenija i par hiljada km udaljenosti :oops:
:lol:

A ja nisam sudionik. Halo ba cokoladica nije mogla uci u Bosnu bez znanja Nato, Rusije, Hvo, Vrs, Srbije, Hrvatske, Un, Unprofora itd. Gladovali i bili okupirani a mudzahedini ulazili u tu istu Bosnu sa Hrvatskim pasosima itd. Sto li, i ko li je ucijenio Aliju itd., da ih u vojsku primi. S cim je bio ucjenjen da mi je znat. Vjerovatno sa porodicom, ko zna s cim. Mozda je i agenat bio ko i Ceric. A ne lupam ovo jer ima dokaza o tome. Pa i jbn Bin Laden je bio agenat Cia. Ali jok nije bio, nije imala Cia nista sa Bin Ladenom.
LBVIEW

#763 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by LBVIEW »

uglavnomja wrote:razlika izmedju mene i vas je u tome sto sam ja sudionik, svjedok ... dogadjaja, a vi ste skrpili apsolutno znanje :D sa jutjubeta i raznih memoara ... strateski povadjenih citata, misljenja blabla ... :zzzz:

Izvini, ali to sto si ti bila sudionik i svjedok Sabora 93-e :D ne amnestira te od valjanja gluposti po forumu. :D
Dakle, kakav je interes mogao imati jedan "islamista" u izglasavanju nacionalnog imena, za sta mu je, btw.,bila potrebna saglasnost "poslusnika" poput Filipovica, Esada i Nijaza Durakovica, Isakovica, Rizvica...?
Btw., sto se ono desava u domovini one sto joj se u mokrim snovima :D javlja par tisuca islamista?
Ode Tito k'o pod led, tko bi se to od uljudbe i nosioca europskih vrijednosti nadao. :D Jebo te, to cak
ni islamisti nije padalo na um.
tandmand

#764 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by tandmand »

Evo ga opet. Nije Kolinda već "visoki izvor s Pantovčaka".
Petak, Bošnjaci slave Bajram ... slike u medijima, pobuđuju sumnju. :-)
AUTOR: Hina OBJAVLJENO:01.09.2017.

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u predstojećem će razdoblju svoj fokus u vanjskoj politici usmjeriti prema odnosima s BiH i Srbijom, a u listopadu namjerava posjetiti Rusiju, objavio je u petak visoki izvor s Pantovčaka.

Postoji mogućnost da srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić stigne u službeni posjet Hrvatskoj, rekao je isti izvor. Srbijanski mediji nedavno su najavili, pozivajući se također na hrvatske diplomatske izvore, da će Vučiću do kraja godine stići poziv za službeni posjet Hrvatskoj.

U uredu hrvatske predsjednice naglašavaju nipošto neće biti protokolaran nego sadržajan.

Sredinom listopada Grabar-Kitarović putuje u Moskvu na sastanak s Vladimirom Putinom. To ne znači, kazao je izvor, odustajanje od hrvatske podrške Ukrajini na njezinom integracijskom putu, ali odnose s Rusijom nužno je održavati.

Zbog navedenih aktivnosti Grabar-Kitarović neće s premijerom Andrejom Plenkovićem ići u New York na Opću skupštinu UN-a, iako je to bilo planirano.

U pogledu odnosa s BiH, izvori s Pantovčaka naglašavaju nužnost reforme izbornog zakona, i nastavak europske integracije, što je brana protiv jačanja islamskog radikalizma u toj zemlji za koji već postoje brojni pokazatelji.
dnevnik.hr_

Jedna od glavnih tema u Moskvi će biti Agrokor te pitanje rafinerije u Bosanskom Brodu, a održat će se i gospodarski forum. U Rusiju će nekoliko dana ranije otputovati potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić.

Visoki izvor iz Ureda predsjednice je otkrio i kako je glavni tajnik UN-a Antonio Guterres telefonski razgovarao s Predsjednicom i izrazio zabrinutost zbog stanja u BiH, tj. islamizacije i radikalizacije na terenu koja itekako zabrinjava čak i hrvatskog muftiju. "Na europskoj BiH se mora inzistirati", naglazio je izvor blizak Predsjednici.

Fokus u odnosima s BiH bit će na političkim reformama i izmjeni izbornog zakona, ali i umanjenju retorike prema Hrvatskoj uključujuci oštre izjave po pitanju Pelješkog mosta.
Sanjarko

#765 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by Sanjarko »

Previse zelja i snova, da se ne desi da im se zelje i snovi ostvare kao sto sam pisao. Da se ne desi da se sve ovo ostvari i da igranku u Bosni neko ne napravi. Lako moze. :(
TDK-90

#766 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by TDK-90 »

OPASNA RADIKALIZACIJA U BiH: Stvari izmiču kontroli, a na politiku prema Hrvatskoj velik utjecaj ima turski predsjednik Erdogan
U susjednoj Bosni i Hercegovini dolazi do sve veće radikalizacije, a islamska zajednica u toj zemlji nema kontrolu nad situacijom. Moguće je da svime upravlja kontroverzni turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan.
net.hr :-)
Istupi Bakira Izetbegovića znače da Hrvatska ima novu frontu
Sudeći prema izjavama bošnjačkih čelnika, razdoblje dobrih odnosa između BiH i Hrvatske možemo smatrati završenim. Političke tenzije ovih je dana osobito zaoštrio Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH i predsjednik najjače bošnjačke stranke SDA
vecernji.hr
megaman4

#767 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by megaman4 »

Vizionar 1985 wrote:Previse zelja i snova, da se ne desi da im se zelje i snovi ostvare kao sto sam pisao. Da se ne desi da se sve ovo ostvari i da igranku u Bosni neko ne napravi. Lako moze. :(
Ovi iz Zagreba bas zele da se BiH priblizi Srbiji i da se stvori novo partnerstvo? :-)

Nisu normalni. :roll:
155_mm

#768 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by 155_mm »

TDK-90 wrote:
OPASNA RADIKALIZACIJA U BiH: Stvari izmiču kontroli, a na politiku prema Hrvatskoj velik utjecaj ima turski predsjednik Erdogan
U susjednoj Bosni i Hercegovini dolazi do sve veće radikalizacije, a islamska zajednica u toj zemlji nema kontrolu nad situacijom. Moguće je da svime upravlja kontroverzni turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan.
net.hr :-)
Istupi Bakira Izetbegovića znače da Hrvatska ima novu frontu
Sudeći prema izjavama bošnjačkih čelnika, razdoblje dobrih odnosa između BiH i Hrvatske možemo smatrati završenim. Političke tenzije ovih je dana osobito zaoštrio Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH i predsjednik najjače bošnjačke stranke SDA
vecernji.hr

znaci rubikon je predjen. pa jebaji ga. kako bude da bude. bar znamo ko je poceo sranje. kad poslije budemo raspravljali ko je dobio vise po pickici.

zalosno da je do ovog doslo ali odluka nije na bosnjama.
512MB

#769 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by 512MB »

I sta sad, mogu samo pisat clanke i kmechat. Riskirat jebeni bliski istok ovd i deset godina bez turizma? Zbog covic, hoce k..c
155_mm

#770 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by 155_mm »

megaman4 wrote:
Vizionar 1985 wrote:Previse zelja i snova, da se ne desi da im se zelje i snovi ostvare kao sto sam pisao. Da se ne desi da se sve ovo ostvari i da igranku u Bosni neko ne napravi. Lako moze. :(
Ovi iz Zagreba bas zele da se BiH priblizi Srbiji i da se stvori novo partnerstvo? :-)

Nisu normalni. :roll:
a i sa madjarskom.
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/or ... budimpestu

Orban pozvao Kavazovića u Budimpeštu

"Želio bih iskoristiti ovu priliku za uvjerenje da Mađarska ima najdublje poštovanje prema Vama, Vašim sljedbenicima, narodu i Vašoj državi, neovisno od toga što imamo različite interpretacije europske historije. Želio bi da Vas podsjetim kako su moja domovina i moj narod pomagali i pružali potporu svima onima kojima je to bilo potrebno za vrijeme rata na području bivše Jugoslavije, naravno podrazumijevajući i muslimanske porodice iz Bosne i Hercegovine. Potvrđujem, da je Mađarskoj i dalje u interesu prijateljstvo i saradnja naših naroda, te ćemo i nadalje obavljati svoj posao u tom duhu", navodi Orban.

"Uvjeren sam u to da će se na kraju ispostaviti da nas spaja mnogo više stvari nego što nas razdvaja", poručio je Orban, te pozvao ef. Kavazovića u posjet Mađarskoj.
155_mm

#771 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by 155_mm »

512MB wrote:I sta sad, mogu samo pisat clanke i kmechat. Riskirat jebeni bliski istok ovd i deset godina bez turizma? Zbog covic, hoce k..c
izgleda da imaju dovoljno novca da mogu 3-4 godine bez turizma. inace potpuno nelogicni potezi kitarovicke.
512MB

#772 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by 512MB »

155_mm wrote:
512MB wrote:I sta sad, mogu samo pisat clanke i kmechat. Riskirat jebeni bliski istok ovd i deset godina bez turizma? Zbog covic, hoce k..c
izgleda da imaju dovoljno novca da mogu 3-4 godine bez turizma. inace potpuno nelogicni potezi kitarovicke.
Osjetli da mogu sdaovce malo pritisnut, i to je domet. Da be Bake pametan ko sto nije trebo se samo blago nasmijat i kitarovcki porucit ako zna da ima negdje isilovaca nek slobodno detalje dostavo BiH agencijama, fajronat.
tandmand

#773 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by tandmand »

Na Pantovčaku upozoravaju i da je u BiH u ovom trenutku prisutno pet tisuća salafista što zajedno s onima koji ih podržavaju čini oko 10 tisuća ljudi s vrlo radikalnom retorikom i namjerama. Postoje, navodi se dalje, i enklave u BiH koje već djeluju prema Hrvatskoj, ali hrvatske službe to jako dobro prate i pripravne su, a iz Ureda predsjednice RH naglašavaju i jako dobru suradnju s Islamskom zajednicom u Hrvatskoj.
daddy-kool

#774 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by daddy-kool »

tandmand wrote:
Na Pantovčaku upozoravaju i da je u BiH u ovom trenutku prisutno pet tisuća salafista što zajedno s onima koji ih podržavaju čini oko 10 tisuća ljudi s vrlo radikalnom retorikom i namjerama. Postoje, navodi se dalje, i enklave u BiH koje već djeluju prema Hrvatskoj, ali hrvatske službe to jako dobro prate i pripravne su, a iz Ureda predsjednice RH naglašavaju i jako dobru suradnju s Islamskom zajednicom u Hrvatskoj.

Ovo znači da obavještajne službe iz HR aktivno djeluju u BiH i prate "enklave koje djeluju prema Hrvatskoj"!?

Hoće li se naljutiti kada budu obavještajne službe iz BiH pratile agresivno i neprijateljsko djelovanje pojedinaca i grupa iz Hrvatske?
Hakiz

#775 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by Hakiz »

Ali, nema razloga za ljutnju. Kolinda kao i Hrvatska ne rade ništa loše. Ta država samo želi pokazati da je Nezavisna Država (Hrvatska, naravno, koja bi druga bila).
Post Reply