Pelješki most - ko koga zeza

Post Reply
Lincoln-Burrows

#751 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Lincoln-Burrows »

U naslovu piše BiH pisala europskoj komisiji kad
ono Šefik Džaferović i Safet Softić pisali europskoj komisiji.

Mogu i ja pisati pa reći BiH pisala.
Last edited by Lincoln-Burrows on 06/09/2017 17:07, edited 1 time in total.
dječak sa šibicama

#752 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by dječak sa šibicama »

Problem sa mostom ne postoji, to sto se vi lozite na Bakirove ahbabe i njihove snove da ce ovako uraditi nekakav pritisak na Hrvatsku... to je drugi padez.

Jedini problem je bio oko visine mosta, rijesen problem, i dovidjenja.
512MB

#753 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by 512MB »

Hafis wrote:
512MB wrote:
Hafis wrote:Ovako mi svejedno, ni u džep ni iz džepa, ali Hrvatska će izgraditi taj most.
Jedino ako ne bude kakav iznenadni financijski lom ili neko drugo čudo pa EU ne uplat obećani iznos.

Nešto kontam, kada bi nekim čudom za neki određeni broj desetljeća, BiH imala stvarno potrebu za većom visinom mosta koji bi stvarno onemogućavao ulazak brodova takve veličine koji bi uplovljavali u neku neumsku luku u nekoj (ne)doglednoj budućnosti, mislim da i to njegovo ''dizanje'' u vis za nekoliko metara ne bi predstavljalo neki ogroman financijski trošak u odnosu na takve potrebe. - Pod tim mislim na stalni proces usavršavanja mostogradnje i kakva će ona izgledati za nekih 50 i više godina.
E jebiga Hafize, ko spominje vise most, radi se o granici na moru, onih 55m smo vam halalili
Jebat ga. Znači tu je caka.
Da pojednostavim: oba kopnena ''kraja'' planiranog mosta će biti na hrvatskom državnom teritoriju, ali ni u kojem slučaju ne smiju biti povezana mostom, jer presjecaju koridor, neškodljivi prolaz ili što već. Hoću reći sve da bude visok i 1000 metara on se tu ne bi smio nalaziti. Jesam li otprilike tu u pravu?
Opet fulas cili balun. Most se smije gradit TEK kad se rijesi granica na moru, tojest one ravne linije sto je HR povukla na mapi nisu u skladu sa medjunarodnim pravom. Ravne linije mores povuci u pustinji (vidi Sudan) ali ne i na moru, tamo se gleda dubina itd. Most kao most je ok.
HAVANA

#754 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by HAVANA »

Mozda sam ja malo glup i ne pratim ovdasnje budalastine, al sta je problem da ljudi naprave most? Sto to nama u BiH smeta? :D
512MB

#755 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by 512MB »

dječak sa šibicama wrote:Problem sa mostom ne postoji, to sto se vi lozite na Bakirove ahbabe i njihove snove da ce ovako uraditi nekakav pritisak na Hrvatsku... to je drugi padez.

Jedini problem je bio oko visine mosta, rijesen problem, i dovidjenja.
Nije problem visina mosta :)
dječak sa šibicama

#756 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Lincoln-Burrows wrote:U naslovi piše BiH pisala europskoj komisiji kad
ono Šefik Džaferović i Safet Softić pisali europskoj komisiji.

Mogu i ja pisati pa reći BiH pisala.
To ti je ono ko kad Lijanovic osnuje nekakvo udruzenje pa ga nazove "Udruzenje poljoprivrednika BiH", onda ga 10587 poljoprivrednika upozori da on njih ne predstavlja jer niti su clanovi niti ih je pitao za misljenje, pa se mudrica dosjeti da udruzenje preimenuje u "Udruzenje poljoprivrednika u BiH" :D
The 51st State

#757 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by The 51st State »

Ocigledno postoji, hrvati izgleda lazirali da imaju saglasnost od bosne prema EU, hoce li ovi reagovati, vidjecemo.
Last edited by The 51st State on 06/09/2017 16:50, edited 1 time in total.
512MB

#758 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by 512MB »

HAVANA wrote:Mozda sam ja malo glup i ne pratim ovdasnje budalastine, al sta je problem da ljudi naprave most? Sto to nama u BiH smeta? :D
Most nije problem, problem je granica koju je HR svojevoljno opicila na karti a koja nije u skladu sa medjunarodnim propisima
muzicar_iz_parka

#759 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by muzicar_iz_parka »

512MB wrote: Opet fulas cili balun. Most se smije gradit TEK kad se rijesi granica na moru, tojest one ravne linije sto je HR povukla na mapi nisu u skladu sa medjunarodnim pravom. Ravne linije mores povuci u pustinji (vidi Sudan) ali ne i na moru, tamo se gleda dubina itd. Most kao most je ok.
Na koji način može BiH kazniti HR ako oni izgrade taj most suprotno pravilima koje ti pominješ?
HAVANA

#760 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by HAVANA »

512MB wrote:
HAVANA wrote:Mozda sam ja malo glup i ne pratim ovdasnje budalastine, al sta je problem da ljudi naprave most? Sto to nama u BiH smeta? :D
Most nije problem, problem je granica koju je HR svojevoljno opicila na karti a koja nije u skladu sa medjunarodnim propisima
Pa sta se trebam ja sekirat oko toga? Ima ko je placen za to.Imam ja svoja posla.I kucu na peljescu. :lol:
The 51st State

#761 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by The 51st State »

pomalo komsijski.
512MB

#762 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by 512MB »

HAVANA wrote:
512MB wrote:
Pa sta se trebam ja sekirat oko toga? Ima ko je placen za to.Imam ja svoja posla.I kucu na peljescu. :lol:
Sta pitas onda koji vrag :D
512MB

#763 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by 512MB »

muzicar_iz_parka wrote:
512MB wrote: Opet fulas cili balun. Most se smije gradit TEK kad se rijesi granica na moru, tojest one ravne linije sto je HR povukla na mapi nisu u skladu sa medjunarodnim pravom. Ravne linije mores povuci u pustinji (vidi Sudan) ali ne i na moru, tamo se gleda dubina itd. Most kao most je ok.
Na koji način može BiH kazniti HR ako oni izgrade taj most suprotno pravilima koje ti pominješ?
Nemogu nikako, mogu tuziti EU :D
HAVANA

#764 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by HAVANA »

Vazda naka nervoza i dezurna tema za vrijedjanje i glodjanje... :-) Jebe mi se ba za most,nek rijesi ko treba da rijesi te probleme.Nek se dogovaraju.
dječak sa šibicama

#765 Re: Pelješki most - ko koga zeza

The 51st State wrote:Ocigledno postoji, hrvati izgleda lazirali da imaju saglasnost od bosne prema EU, hoce li ovi reagovati, vidjecemo.
Nije Hrvatska nista lazirala, nego su Bakir i barbe iz sarajevskog Pomorskog udruzenja skontali da BiH "ima izlaz na otvoreno more".

S obzirom da su to manje visi isti likovi koji su se izblamirali na primjeru Sutorine, glupa prica i trosenje vremena. Ali ako su besposleni, samo naprijed.
The 51st State

#766 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by The 51st State »

zasto pod navodnicima, mislim retoricki pitam jer ti je hrvatska ipak domovina primarno, kad imamo pravo na neometan izlaz na more i most dijelom to pravo narusava, a plus sto ni granica nije definisana pa se gradi preko teritorije bosne i hercegovine?
Last edited by The 51st State on 06/09/2017 16:59, edited 1 time in total.
Lincoln-Burrows

#767 Re: Pelješki most - ko koga zeza

HAVANA wrote:Vazda naka nervoza i dezurna tema za vrijedjanje i glodjanje... :-) Jebe mi se ba za most,nek rijesi ko treba da rijesi te probleme.Nek se dogovaraju.
Mane u pravilu boli k za most ali tebi bi bilo bolje da se sagradi kad imaš kuću na Pelješcu.
dječak sa šibicama

#768 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Niko ni ne negira pravo BiH izlazak na otvoreno more :-) zato je podignuta visina mosta, i to je jedina tacka prijepora bila.

Hrvatska most gradi na svom teritoriju, i tu je kraj price. Slobodan izlaz na otvoreno more ne znaci isto sto i "to je nas teritorij". Ne razumijem kako je to tako tesko shvatiti.
Lincoln-Burrows

#769 Re: Pelješki most - ko koga zeza

The 51st State wrote:zasto pod navodnicima, mislim retoricki pitam jer ti je hrvatska ipak domovina primarno, kad imamo pravo na neometan izlaz na more i most dijelom to pravo narusava, a plus sto ni granica nije definisana pa se gradi preko teritorije bosne i hercegovine?
Kako most narušava (ometa) izlaz na otvoreno more?
The 51st State

#770 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by The 51st State »

pa eto potencijalni prekokeanci bi imali strozije bezbjedonisne procedure prilikom ulaska u luku neum.
od hrvatske ne ocekujem nista, arogantno i sa pozicija sile ce nastaviti da se ponasaju tako da budemo vidjeli jeli se eu komisija zajebala i hoce li stajati iza toga
Lincoln-Burrows

#771 Re: Pelješki most - ko koga zeza

The 51st State wrote:pa eto potencijalni prekokeanci bi imali strozije bezbjedonisne procedure prilikom ulaska u luku neum.
od hrvatske ne ocekujem nista, arogantno i sa pozicija sile ce nastaviti da se ponasaju tako da budemo vidjeli jeli se eu komisija zajebala i hoce li stajati iza toga
Jesi li siguran da znaš što si napisao?
dječak sa šibicama

#772 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Kad se mora crtati

Image

Pojam teritorijalne vode podrazumjeva teritorij BiH ili bilo koje drzave na moru.

Po raspadu YU, BiH granice teritorijalnih voda su bile na narandjastoj liniji. Uz samu juznu obalu poluotoka Kleka.

Dogovorom Tudjmana i BiH iz `99 BiH je dobila Veliki i Mali Skoj odnosno islo se sa idejom da BiH dobije i teritorijalne vode sa juzne strane Kleka, sredinom uvale ili zaljeva.

Polozaj mosta se vidi, tu nema nikakvih BiH teritorijalnih voda. Samo koridor do medjunarodnih voda za eventualnu luku u Neumu. Hrvatska se jedino morala obavezati da digne visinu mosta na optimalnu mjeru.
Sve drugo je prazna prica, sto ce se uskoro i razjasniti.
Hafis

#773 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Hafis »

Ja ne bih previše talasao. Još ćemo i bez Kleka ostati kako smo kurate sreće.
Treba one barbe iz ''Pomorskog društva'' natjerati da među omladinom promoviraju učenje i kulturu plivanja u otvorenim i zatvorenim vodama.
The 51st State

#774 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by The 51st State »

Lincoln-Burrows wrote:
The 51st State wrote:pa eto potencijalni prekokeanci bi imali strozije bezbjedonisne procedure prilikom ulaska u luku neum.
Jesi li siguran da znaš što si napisao?
naravno, to je trenutno realno isto ko i most :)
Fudo387

#775 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Fudo387 »

Kako god, da je u pitanju Slovenija a ne BiH, nikad ga ne bi napravili.
Ali, Slovenci vole svoju zemlju, i nemaju polovicu stanovnistva koja sve radi na tome da joj napakosti i da je sjebe.
Kreten zivi u Neumu, njemu je u interesu da ga taj most ne zatvara, samo sta je to u poredjenju sa flautanjem qrca "matici", ako treba i krepace za ljubav.
Post Reply