Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka

Post Reply
insomnia78

#751 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka

Post by insomnia78 »

Nije zar da i oto ima
tandmand

#752 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka

Post by tandmand »

insomnia78 wrote:
Chmoljo wrote:
insomnia78 wrote:Nisu oni daleko od istine. Klix je veliko zlo, ne samo za Bosnje i da je pravde propali bi i bili zatvoreni
'oš ti šamar?

:D
:lol:
Ti svakako nemas nista sa Klixom. Osim one tri milje :-D
Osim toga, još i azil u stranoj zemlji. :mrgreen:
insomnia78

#753 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka

Post by insomnia78 »

Po izboru :lol:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#754 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka

Post by Chmoljo »

insomnia78 wrote:Nije zar da i oto ima
:roll:

jarane, bil ti za manje živio na Romaniji i danonoćno radio na sotonizaciji Bošnjaka?

ovdje uspijeva samo đurđevak i vojna vježba...
IMT25

#755 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka

Post by IMT25 »

Kejn wrote:
IMT25 wrote:Edituj ziv bio ove boldirane nebuloze.
Image
Ama koje nebuloze, pa to su notorne činjenice, stavio si kartu srednjovjekove Bosne, koja nije zadržala svoga kralja i plemstvo dolaskom turaka. Za razliku od Srbije npr. koja je bila pod turskom okupacijom ali im je dozvoljeno da kao vazalsko plemstvo imaju i određene nadležnosti. U čemu je problem SDA majmuni? Turci su ovo okupirali 500 godina, protiv apsolutne turske uprave nad Bosnom se digao Husein Kapetan Gradašćević-Zmaj od Bosne, tražeći veću samostalnost, državnost! Tito vratio obilježja državnsti. Uklonite i nazive Zmaj od bosne skupa sa Titom.
Ja ne znam odakle vam ovakve nebuloze. Pa gro plemstva je opstalo dolaskom Turaka od jebenog kraljevog sina do Stjepana Hercegovića na jugu. I teza da se Husein borio za samostalnost je također notorna glupost. On se borio protiv tanzimata i za autonomiju po uzoru na Srbiju a ne za nekavu samostalnost. Imate li vi Bošnjaci knjiga uopšte i predmet Historija u osnovnim školama?[/quote]

Evo ti baš iz školskih knjiga " OSMANLIJE U BOSNI

1463. Godine u Bosnu dolaze osmanlije i njihovim dolaskom Bosna gubi svoju državnost. Prvi grad koji su zauzeli bio je Ključ. Osmanko osvajanje Bosne trajalo je punih 129. Godina (1463.-1592.). 1592. Zauzet je posljednji bosanski grad a to je Bihać. Dolaskom osmanlija počinju se formirati teritorijalne jedinice nazvane sandžak. Bilo ih je 7. Ujedinjenjem tih sandžaka dobila se nova teritorijalna cjelina nazvana bosanski ejalet formiran 1580. godine.

POKRET ZA AUTONOMIJU BOSNE
Tokom 19. stoljeća u Bosni se javlja pokret za autonomiju kojeg je predvodio bosanski velikan Husein-kapetan Gradaščević. Husein-kapetan Gradaščević (1802.- 1834.), general koji se je borio za bosansku autonomiju u Osmanskom carstvu. Također je poznat kao "Zmaj od Bosne". Gradaščević se našao na čelu Gradačačke vojne kapetanije. Mladi Husein je tokom svog kapetanstva razvio reputaciju mudrog vladanja i tolerancije, te je postao jedan od najpopularnijih osoba u Bosni.
1831. godine Gradaščević je izabran za vođu pokreta za Bosansku autonomiju. Brzo je otjerao vezira i ostale protiv-autonomijske osobe, te tako postaje de facto vladar Bosanskog pašaluka. 18. jula iste godine Gradaščević savladava vojsku pod zapovjedništom velikog vezira u blizini Štimlja na Kosovu. Odlučuje da ne nastavi pohod i vraća se u Bosnu gdje su ga njegovi vojnici proglasili novim vezirom 12. septembra. Iako bošnjački ustanak ne bi bio ugašen za još 18 godina, Gradaščević je morao bježati u Habsburšku monarhiju. Odatle je on pregovarao sa sultanom da se vrati u carstvo, koji njegovu želju ne odobrava u potpunosti. Seli u Beograd i onda u Istanbul, gdje je umro od kolere 17. augusta, 1834 godine. Legenda u svoja doba, Gradaščević je danas bošnjački narodni junak i jedan od najuglednijih ličnosti u historiji Bosne i Hercegovine. 1850. Godine u Bosnu dolazi Omer-paša Latas sa 30 hiljada vojnika koji potpuno uništava pokret za autonomiju Bosne. On je takođe i Hercegovinu pripojio Bosni.

Da Husein Kapetan predvodio pokret za autonomiju Bosne u okviru osmanaskog carstva, ja napisah samostalnost, samo mi nemojte dati keca profesore, mudroseru.
Last edited by IMT25 on 19/08/2017 21:48, edited 1 time in total.
insomnia78

#756 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka

Post by insomnia78 »

Chmoljo wrote:
insomnia78 wrote:Nije zar da i oto ima
:roll:

jarane, bil ti za manje živio na Romaniji i danonoćno radio na sotonizaciji Bošnjaka?

ovdje uspijeva samo đurđevak i vojna vježba...
:lol:
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#757 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka

Post by Romeo 80 »

shbc wrote:A sto se aktivirala masinerija efendija i grande muslimana na facebook-u. Hejbet statusa kako se nije moglo biti musliman. Zbog sunecenja i klanjanja ostajes bez posla uz batine :lol:

Jbg, valja danas oportunistima opravdati zasto su u onaj vakat bili ateisti.
http://www.facebook.com/sefik.kurdic?hc ... nA&fref=nf

To je samo jedan u nizu današnjih klerofašista koji se iza vjerničke maske maske krije kako bi oprao svoj i lopovluk omiljene mu partije. Tolika količina laži, izvrtanja činjenica i glumljenja žrtve, a sve zarad imovinske koristi i uhljebljenja.

Baš onako vjernički. Prava moralna vertikala!
karanana

#758 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka

Post by karanana »

Abdullashe lazes ko krme.
To moja chuna i manjak neka 2-3 centimetra na ionako malu duzinu mogu potvrditi.
Bez ikakvih problema doso skaka i odsjeko. A porodica jos i u partiji. Fuj abdullashe.
Kejn

#759 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka

Post by Kejn »

IMT25 wrote:
Da Husein Kapetan predvodio pokret za autonomiju Bosne u okviru osmanaskog carstva, ja napisah samostalnost, samo mi nemojte dati keca profesore, mudroseru.
Prvo ne citiraj članke sa wiki ako sam nisi u stanju da argumentirano i činjenično napišeš nešto. A za ovo što si me nazvao "mudroserom" te neću prijaviti sad, al smatraj da si upozoren. Ako me još jednom uvrijediš na taj način ili bilo koga drugog post će ti biti prijavljen.
HAVANA

#760 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka

Post by HAVANA »

Ja ba.I mene cafira fiknuse.Skaka.
PM72

#761 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka

Post by PM72 »

karanana wrote:Abdullashe lazes ko krme.
To moja chuna i manjak neka 2-3 centimetra na ionako malu duzinu mogu potvrditi.
Bez ikakvih problema doso skaka i odsjeko. A porodica jos i u partiji. Fuj abdullashe.
:thumbup:

Moji bili komunjare a Skaka me sunetio.Dedo ovog kretena.Dobio biciklo - kao u onom filmu.Ja ne znam nikog od Muslimana da nije osunećen a svaki drugi bio u partiji.
Chmoljo

#762 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka

Post by Chmoljo »

HAVANA wrote:Ja ba.I mene cafira fiknuse.Skaka.
jel bilo dovoljno za Gestapove uniforme? :lol:
HAVANA

#763 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka

Post by HAVANA »

Chmoljo wrote:
Ne znam,ja sam vristo.
insomnia78

#764 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka

Post by insomnia78 »

Hugo licno dolazio
Chmoljo

#765 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka

Post by Chmoljo »

HAVANA wrote:
Chmoljo wrote:
Ne znam,ja sam vristo.
joj jarane i ja sam. i mene su naživo... al hidrociklin je liječio sve rane.
insomnia78 wrote:Hugo licno dolazio
:D
Matzan

#766 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka

Post by Matzan »

Da su zločesti komunisti na vlasti ne bi dozvolili da Bakir zapakuje 300-milioniti Tops.
IMT25

#767 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka

Post by IMT25 »

Kejn wrote:
IMT25 wrote:
Prvo ne citiraj članke sa wiki ako sam nisi u stanju da argumentirano i činjenično napišeš nešto. A za ovo što si me nazvao "mudroserom" te neću prijaviti sad, al smatraj da si upozoren. Ako me još jednom uvrijediš na taj način ili bilo koga drugog post će ti biti prijavljen.
Eto izvinjavam se, a ove lekcije sam morao čitati i učiti još kao osnovac, bilo kome iole pismenom ove stvari su normalne i poznate.. i drugo, mislim da se lažno predstvaljaš kao ne-Bošnjak, mislim da si SDA "agent" na ovom forumu.
Kejn

#768 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka

Post by Kejn »

IMT25 wrote:
Kejn wrote:
IMT25 wrote:
Eto izvinjavam se, a ove lekcije sam morao čitati i učiti još kao osnovac, bilo kome iole pismenom ove stvari su normalne i poznate.. i drugo, mislim da se lažno predstvaljaš kao ne-Bošnjak, mislim da si SDA "agent" na ovom forumu.
Izvinjenje prihvaćeno. Što se tiče tematike o prilikama u Bosanskom Ejaletu, mogu ti samo ukratko reći da su Bošnjaci kao narod, i Bosna kao Ejalet bili u povlaštenom položaju u odnosu na neke druge Vilajete/Pašaluke ili Sandžake. Međutim taj odnos je Bošnjake više zajebao na kraju nego što im je donjeo dobro.

Ja sam Bošnjak čak sam više puta to i isticao. Nisam SDA agent, želim da budem "agent" svog naroda i svoje zemlje.
IMT25

#769 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka

Post by IMT25 »

@ Kejn
evo brate iz jednog tvog prethodnog posta " Imate li vi Bošnjaci knjiga uopšte i predmet Historija u osnovnim školama?"

Pa kako to shvatim?
Kejn

#770 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka

Post by Kejn »

IMT25 wrote:@ Kejn
evo brate iz jednog tvog prethodnog posta " Imate li vi Bošnjaci knjiga uopšte i predmet Historija u osnovnim školama?"

Pa kako to shvatim?
Mislio sam na tebe kao sunarodnjaka Bošnjaka, u smislu ima li moj narod Historijske knjige odnosno čita li moj narod uopšte. Da razjasnimo i meni također smeta turkofilija koja je sve više i više prisutna među Bošnjacima al moramo na stvari prestati gledatni kao na crno i bijelo. Istina je negdje u sredini. Nit nam je bilo krasno što su Turci došli i osvojili nas, niti su nas sad nešto ugnjetavali.
Dasi

#771 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka

Post by Dasi »

insomnia78 wrote:Hugo licno dolazio
Sta dolazio, licno sunetio. Zato su komunisti i proganjali bosnje! Jer su oblacili osovinu zla. Cak su kasnije komunjare osnovale i UD.ba da ganjaju osunecene bosnjacke udove.
L u c i f e r

#772 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka

Post by L u c i f e r »

Kad smo vec kod sunnecenja, pohvalno je sto se to sad organizuje po skolama.
Prekticnije i jeftinije.
http://forum.klix.ba/referendum-i-u-rs- ... #p12824883
Last edited by L u c i f e r on 19/08/2017 23:41, edited 1 time in total.
insomnia78

#773 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka

Post by insomnia78 »

A jbg. Biti musliman a takvih je prema popisu najvise nosi i neke obaveze. Bosnjo je u biti najsretniji bio kao Musliman
Last edited by insomnia78 on 20/08/2017 11:30, edited 1 time in total.
madner

#774 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka

Post by madner »

Bilo je to zlatno doba, mogao je covjek jesti krmetinu a hodzi opet bilo drago da ga vidi. :D
nightvision

#775 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka

Post by nightvision »

Matzan wrote:Da su zločesti komunisti na vlasti ne bi dozvolili da Bakir zapakuje 300-milioniti Tops.
Kad je kren'o iz fabrike receno ljudima da zapakuju jednu vrecu topsa za bakira. :run:
Post Reply