Adis Arapovic

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
high_volume

#751 Re: Adis Arapovic

Post by high_volume »

Banksy wrote:Tačno je ovo:
GandalfSivi wrote:
nije to samo Adisa, nego je i Kukicu bacena bomba, Latic je prebijen, Zukicu se konj ubio, ali ne, nema drzavnog terora...
Ali i ovo:
ultima_palabra wrote:
Unutarkoalicijske razmirice, nothing to see here...
Koliko god bilo smiješno, "novinarski nepismeno", treba se zapitati o stvarno mogućim scenarijima...

Image
Image
Roccohljup

#752 Re: Adis Arapovic

Post by Roccohljup »

ma meni je sega kako se narod pali na takve članke iz SB, Faktora, Avaza, itd. gdje u početku kazu "iz izvora bliskih istrazi" (btw najlaksi nacin za novinara da plasira neku laž) umjesto fino da se sačeka zvanična informacija od organa koji vode istragu.
Al ovako odmah mahalanja i teorije zavjere....
insomnia78

#753 Re: Adis Arapovic

Post by insomnia78 »

Pa jesu sta slagali. Vidis da je ovaj direktor i strucnjak vec busio narodu gume po parkingu
Hakiz

#755 Re: Adis Arapovic

Post by Hakiz »

Da.

Ali, stvarno:

..."Ipak, ovaj nemio događaj nije zastrašio Asju i Nejru, kao ni ratni vihor nadkapetana Armije BiH Amera Jerlagića, koje su subotu u potpunosti iskoristile da daju svoj doprinos kampanji Stranke za Bosnu I Hercegovinu kao i kampanji svoga oca."

Suza iz oka krenu...
GandalfSivi

#756 Re: Adis Arapovic

Post by GandalfSivi »

Hakiz wrote:Da.

Ali, stvarno:

..."Ipak, ovaj nemio događaj nije zastrašio Asju i Nejru, kao ni ratni vihor nadkapetana Armije BiH Amera Jerlagića, koje su subotu u potpunosti iskoristile da daju svoj doprinos kampanji Stranke za Bosnu I Hercegovinu kao i kampanji svoga oca."

Suza iz oka krenu...
Patetika, standardno, ali opet ne mjenja fakat da se gadne stvari desavaju. Treba da mrtva glava padne zbog izbora...
Hakiz

#757 Re: Adis Arapovic

Post by Hakiz »

Mene brine to da će neki kandidat koji ne bude napadnut reći "Šta, ja to nisam dovoljno interesantan da me napadnu?!" pa sam iscenirati napad na sebe.

Ako nisi napadnut kao da ne postojiš.

Pa sve ode u performans.

Zbog načina na koje je napisano saopštenje ovo Jerlagićevo mi malo vuče ka tome, ali ne smijem tvrditi.

Ili će neki kandidad kojem neko u prolazu vikne "budalo" to medijski predstaviti kao napad nivoa napada na Adisu i Adisa.
Matzan

#758 Re: Adis Arapovic

Post by Matzan »

Kako je krenulo moraće osnovati FB grupu "Svi mi koji smo napadnuti u predizbornoj kampanji".
Banksy

#759 Re: Adis Arapovic

Post by Banksy »

Zanimljivo, u toj grupi, izgleda, neće biti samo SDA. I Zukićev konj koji nije preživio.
Roccohljup

#761 Re: Adis Arapovic

Post by Roccohljup »

A ima i ovo :)
SRAMOTNO Aktuelni kandidat na predstojećim izborima

Image

Fizički napadnut federalni poslanik SBB-a Zijad Alajbegović
O svemu je obaviješten MUP ZDK, a SBB će o svemu informirati i CIK

Avaz.ba
prije 5 sati
A
A
A
50
Jučer je u mjestu Buci kod Visokog fizički napadnut Zijad Alajbegović, poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH i aktuelni kandidat SBB-a na predstojećim izborima.

U trenucima dok je lijepio plakat SBB-a, pred njegovom suprugom i djetetom, prišla je nepoznata osoba i verbalno mu prijetila.

Nakon toga, Alajbegović je prešao na drugu stranu ulice, pokušavao da objasni napadaču da je srčani bolesnik, da ima tri ugrađena bajpasa i da ne želi nikakav fizički kontakt, ali je napadač na njega fizički nasrnuo nanijevši mu više udaraca u tijelo, a jedan i u predjelu oka.

Alajbegoviću je ukazana prva pomoć u Domu zdravlja Visoko, nakon čega je bio upućen u Kantonalnu bolnicu u Zenici.

O svemu je obaviješten MUP ZDK, a SBB će o svemu informirati i CIK.

palermo

#762 Re: Adis Arapovic

Post by palermo »

kluz franjo wrote:
Ja se tu sa Vama apsolutno slažem.
I Adis i Adisa su se po mom mišljenju popišali na svoju ukupnu akademsku i profesionalnu karijeru izjavama tipa "naš vođa i mentor Fahro".
Ali to nije razlog da se opravdava i relativizuje čin paljenja imovine nekoga ko je javno i politički eksponiran.
Šta je sljedeće? Neko ošamario Džaferovića, hajd' šta ima veze, znaš li koliko se šamara podjeli po BiH dnevno...
Neko upucao xyz, hajd' Boga ti, nećemo se zbog svake pucnjave uzbuđivati...
Ja iskreno ne vidim da ovdje itko relativizuje napad. Barem ja nisam.
Al smeta mi određeno licemjerje i dvostruki standardi (na forumu, jer posmatramo foruma kao jednu našu malu zajednicu). Adis i Adisa su napadnuti i to se ne dovodi u sumnju. Forumaš Gandalf sivi kaže da Faktor (ili OSA) lažu, i to je kredibilno.

Hajmo pretpostaviti da je recimo napadnut Emir Hafizbegović (za mene jedan od najmutnijih SDA-ovskih likova) kakve bi reakcije bile.......i da se na principjelnoj osnovi (upravo ovako kao forumaš Gandalf ) za Hafizbegovića zauzme neko od forumaški eksponiranih branilaca SDA (recimo Matzan, njega sam upamtio) pa ovdje bi sve gorilo od posprdnih smješkova, hihotanja, hahahakanja......slike bi se postavljale i slično.........Nemoj mi reći da ne bi bilo tako......A dvostruki aršini nisu nikad bili dobri, posebno nisu za one koji pretenduju da iz opozicije pređu u poziciju. Što bi se reklo pokazjju da oni ne donose promjenu.

Mislim, nisi ti od ovih, pa je možda i nefer što ovo napisah tebi
Matzan

#763 Re: Adis Arapovic

Post by Matzan »

palermo wrote:
kluz franjo wrote:
I Adis i Adisa su se po mom mišljenju popišali na svoju ukupnu akademsku i profesionalnu karijeru izjavama tipa "naš vođa i mentor Fahro".
Ali to nije razlog da se opravdava i relativizuje čin paljenja imovine nekoga ko je javno i politički eksponiran.
Šta je sljedeće? Neko ošamario Džaferovića, hajd' šta ima veze, znaš li koliko se šamara podjeli po BiH dnevno...
Al smeta mi određeno licemjerje i dvostruki standardi (na forumu, jer posmatramo foruma kao jednu našu malu zajednicu). Adis i Adisa su napadnuti i to se ne dovodi u sumnju. Forumaš Gandalf sivi kaže da Faktor (ili OSA) lažu, i to je kredibilno.

Hajmo pretpostaviti da je recimo napadnut Emir Hafizbegović (za mene jedan od najmutnijih SDA-ovskih likova) kakve bi reakcije bile.......i da se na principjelnoj osnovi (upravo ovako kao forumaš Gandalf ) za Hafizbegovića zauzme neko od forumaški eksponiranih branilaca SDA (recimo Matzan, njega sam upamtio) pa ovdje bi sve gorilo od posprdnih smješkova, hihotanja, hahahakanja......slike bi se postavljale i slično.........Nemoj mi reći da ne bi bilo tako......A dvostruki aršini nisu nikad bili dobri, posebno nisu za one koji pretenduju da iz opozicije pređu u poziciju. Što bi se reklo pokazjju da oni ne donose promjenu.

:thumbup: Dobro me podsjeti da odem u Centralu po dnevnice.

Usput, vjerovatno si mislio na Emira Hadžihafizbegovića?
GandalfSivi

#764 Re: Adis Arapovic

Post by GandalfSivi »

palermo wrote:
kluz franjo wrote:

Moja prica ima dvije strane. S jedne znam Adisa licno, odrasli smo zajedno i normalno da sam subjektivan. Ali s druge strane, ovo je nepristajanje na to da politicki teror postane normalna stvar. Pricat cemo mi o Emiru da je ovakav, onakav, sve okay, ali sutra da ga neko prebije, ili mu digne nesta u zrak, ili ne daj boze sta gore, opet bih prvi bio koji bih to napadao.

Napisao sam i ponovit cu. Ne zanima me iz koje je ko stranke, ovakve stvari nisu prihvatljive. Ali isto tako, vecina ovih napada ima potpis SDA. Sada je tako, sutra ce mozda biti drugacije, meni ne pravi puno razlike...

Mali edit: I ovdje se ide dotle da moje kritikovanje i napada i pakovanje istoga nevinim licima se uzima kao moja podrska SBB-u. O cemu mi ovdje pricamo, jedno sa drugim veze nema...
Last edited by GandalfSivi on 01/10/2018 19:18, edited 1 time in total.
palermo

#765 Re: Adis Arapovic

Post by palermo »

Matzan wrote:
:thumbup: Dobro me podsjeti da odem u Centralu po dnevnice.

Usput, vjerovatno si mislio na Emira Hadžihafizbegovića?
Prvi je, požuri :D . Mada ne vidim nikakav razlog da se ne može biti član SDA i propagirati njihova idelolgija, politika, kurac palac, na isti način kao što rade forumski simpatizeri drugih stranaka.

Ma jesam, jedan je naš Emir :D
palermo

#766 Re: Adis Arapovic

Post by palermo »

GandalfSivi wrote:
Moja prica ima dvije strane. S jedne znam Adisa licno, odrasli smo zajedno i normalno da sam subjektivan. Ali s druge strane, ovo je nepristajanje na to da politicki teror postane normalna stvar. Pricat cemo mi o Emiru da je ovakav, onakav, sve okay, ali sutra da ga neko prebije, ili mu digne nesta u zrak, ili ne daj boze sta gore, opet bih prvi bio koji bih to napadao.

Napisao sam i ponovit cu. Ne zanima me iz koje je ko stranke, ovakve stvari nisu prihvatljive. Ali isto tako, vecina ovih napada ima potpis SDA. Sada je tako, sutra ce mozda biti drugacije, meni ne pravi puno razlike...

Mali edit: I ovdje se ide dotle da moje kritikovanje i napada i pakovanje istoga nevinim licima se uzima kao moja podrska SBB-u. O cemu mi ovdje pricamo, jedno sa drugim veze nema...
Ali kako, zašto, na osnovu čega to tvrdiš ? Na osnovu kojih dokaza ?

Dakle, uvjeren sam da tek onda kada ove naše opozicione snage shvate da onaj dio glasačkog tijela koji im nedostaje za vlast trebaju tražiti upravo među lelujavom i amorfnom masom SDA-ovskog biračkog tijela će neka politička pormjena biti moguća.

I konačnio, zašto se nalaziš toliko uvrijeđen, mislim ovdje je možda samo par ljudi napisalo da podržaješ SBB, većina samo pročita i prokomentariše da podržaješ čelne ljude SBB-a........što je sasvim legitimno
GandalfSivi

#767 Re: Adis Arapovic

Post by GandalfSivi »

palermo wrote:
Ali kako, zašto, na osnovu čega to tvrdiš ? Na osnovu kojih dokaza ?

Dakle, uvjeren sam da tek onda kada ove naše opozicione snage shvate da onaj dio glasačkog tijela koji im nedostaje za vlast trebaju tražiti upravo među lelujavom i amorfnom masom SDA-ovskog biračkog tijela će neka politička pormjena biti moguća.

I konačnio, zašto se nalaziš toliko uvrijeđen, mislim ovdje je možda samo par ljudi napisalo da podržaješ SBB, većina samo pročita i prokomentariše da podržaješ čelne ljude SBB-a........što je sasvim legitimno
Kukic izasao iz SDA, isto vece mu bomba bacena na kafic. Uhvatili su one sto prebise Latica, direktna veza sa SDA. Zukicu konj ubijen da ne bi pricao, nije sigurno sa Kojevicem zaposljavao, nego opet SDA linija. Adis definitivno najveca opozicija u ponovnom ulasku u vlast sa SDA.

Samo povezujem tacke...
insomnia78

#768 Re: Adis Arapovic

Post by insomnia78 »

Pa ima tu jos tacaka. Npr ljibavna veza ovo dvoje. Lik koji je vec ranije hapsen zbog ostecenja tudje stvari. Pa povezi. Jel istina da ga je tad bas ona spasila murije?
JThomas

#769 Re: Adis Arapovic

Post by JThomas »

al' nešto to puno slabije hoće na sda-hdz-snsd likove, pa da komentarišemo. jesu se ono jednom međusobno potukli u srebrenici, hajd' neka me neko podsjeti kad je još bilo nešto slično...
Banksy

#770 Re: Adis Arapovic

Post by Banksy »

JThomas

#771 Re: Adis Arapovic

Post by JThomas »

ovi su sad sa kukom, a tad su bili i oni sda, jelde?
palermo

#772 Re: Adis Arapovic

Post by palermo »

GandalfSivi wrote:
ovo je nepristajanje na to da politicki teror postane normalna stvar.

.
samo još ovo da prokomentarišem.......politički teror je u ovoj zemlji već odavno normalna stvar. Pričala mi je supruga jednog od istaknutih lidera hrvatske opzicijske sttranke koja je ušla u vlast sa Lagumdžijom, da su joj svaki put kada bi sa dejcom prelazila granicu BiH i Hrvatske zadržavali najmanje po sat vremena i pretresali sve što bi ponijela. POlitički teror nije nešto novo na ovim prostorima.Njega je ovdje provodio svatko ko ima gram vlasti na bilokojem nivou

Zato i jeste licemjerno i dvostruki aršin razglabati o političkkom teroru tek onda kada se dotakne nas samih ( ili prijatelja sa kojima smo odrasli). A dotada ćemo se kikoćati, hehećati i hahaćati........jer se drugima to dešava..........

Da ne govorim o tome da mi zapravo i ne pričamo o pravom političkkom teroru ......nego o slikama političkog terora koje su kod nas počesto samo photoshop, a onaj pravi politički teror se i ne pojavljuje na ekranu.............
PeraDzetic

#773 Re: Adis Arapovic

Post by PeraDzetic »

GandalfSivi wrote: Kukic izasao iz SDA, isto vece mu bomba bacena na kafic. Uhvatili su one sto prebise Latica, direktna veza sa SDA. Zukicu konj ubijen da ne bi pricao, nije sigurno sa Kojevicem zaposljavao, nego opet SDA linija. Adis definitivno najveca opozicija u ponovnom ulasku u vlast sa SDA.

Samo povezujem tacke...
:lol:
Odavno se ovako nisam nasmijao.
ultima_palabra

#774 Re: Adis Arapovic

Post by ultima_palabra »

PeraDzetic wrote:
GandalfSivi wrote: Kukic izasao iz SDA, isto vece mu bomba bacena na kafic. Uhvatili su one sto prebise Latica, direktna veza sa SDA. Zukicu konj ubijen da ne bi pricao, nije sigurno sa Kojevicem zaposljavao, nego opet SDA linija. Adis definitivno najveca opozicija u ponovnom ulasku u vlast sa SDA.

Samo povezujem tacke...
:lol:
Odavno se ovako nisam nasmijao.
Adisova frakcija u SBB-u :mrgreen: Još kad se udruži sa Vikićevom, pa preuzmu stranku :izet:
GandalfSivi

#775 Re: Adis Arapovic

Post by GandalfSivi »

Sad ja zamisljam, kako je osobi koja nema nikakve veze ni sa politikom ni sa ovim konstrukcijama u zivotu, da ide traziti da odradi poligraf, jer se na njega nebuloze svaljuju...

https://www.klix.ba/vijesti/bih/adisa-a ... /181004087
Locked