kluz franjo wrote:
Ja se tu sa Vama apsolutno slažem.
I Adis i Adisa su se po mom mišljenju popišali na svoju ukupnu akademsku i profesionalnu karijeru izjavama tipa "naš vođa i mentor Fahro".
Ali to nije razlog da se opravdava i relativizuje čin paljenja imovine nekoga ko je javno i politički eksponiran.
Šta je sljedeće? Neko ošamario Džaferovića, hajd' šta ima veze, znaš li koliko se šamara podjeli po BiH dnevno...
Neko upucao xyz, hajd' Boga ti, nećemo se zbog svake pucnjave uzbuđivati...
Ja iskreno ne vidim da ovdje itko relativizuje napad. Barem ja nisam.
Al smeta mi određeno licemjerje i dvostruki standardi (na forumu, jer posmatramo foruma kao jednu našu malu zajednicu). Adis i Adisa su napadnuti i to se ne dovodi u sumnju. Forumaš Gandalf sivi kaže da Faktor (ili OSA) lažu, i to je kredibilno.
Hajmo pretpostaviti da je recimo napadnut Emir Hafizbegović (za mene jedan od najmutnijih SDA-ovskih likova) kakve bi reakcije bile.......i da se na principjelnoj osnovi (upravo ovako kao forumaš Gandalf ) za Hafizbegovića zauzme neko od forumaški eksponiranih branilaca SDA (recimo Matzan, njega sam upamtio) pa ovdje bi sve gorilo od posprdnih smješkova, hihotanja, hahahakanja......slike bi se postavljale i slično.........Nemoj mi reći da ne bi bilo tako......A dvostruki aršini nisu nikad bili dobri, posebno nisu za one koji pretenduju da iz opozicije pređu u poziciju. Što bi se reklo pokazjju da oni ne donose promjenu.
Mislim, nisi ti od ovih, pa je možda i nefer što ovo napisah tebi