Što je pozitivno? Mislim što je revolucionarno osim da su napokon uspjeli postići kompromis između udobnosti i upravljanja na jednom "malom" BMW-u.Bullet Tooth Tony wrote:U petak vozim novu X3icu ... poslije toliko pozitivnih ocjena od svakog casopisa koji je probao ... jedva cekam ... Pitali me hocu li X2 ili X3 , ja odabrao ovo drugo![]()
javim utiske
BMW Blog BiH
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
kidney
#751 Re: BMW Blog BiH
-
Me_again
#752 Re: BMW Blog BiH
Utisci ce, ocekivano, biti jako pozitivni.Bullet Tooth Tony wrote:Upravu si za V8 ... dodje i ta informacija do mene ... ja sam iskreno mislio da poslije M3ice , BMW nece vise proizvoditi V8
U petak vozim novu X3icu ... poslije toliko pozitivnih ocjena od svakog casopisa koji je probao ... jedva cekam ... Pitali me hocu li X2 ili X3 , ja odabrao ovo drugo![]()
javim utiske
To se inace naziva subjektivizmom. Sta ocekivati od nekoga sa takvim avatarom ?
Po meni je BMW vrlo kvalitetno auto ali neopravdano svrstano u kategoriju "sportskih" auta od cijih atributa najvise kotira zvuk iz ispusnog sistema.
Design zvani "sikirica" inace svojstven osnivacima europske unije ga sigurno ne svrstava u plejadu lijepih automobila.
Udobnost, to tesko moze stati u jednu recenicu sa BMW-om. Mozda klasa 7 ...
Dodatni osjecaj gadjenja prema tom tipu auta (subjektivno) je cinjenica da su barem 70% korisnika (da ne kazem vlasnika jer to nije isto) wanna be kriminalci izuzeti od procesuiranja i tate mesara sinovi.
Tesko da ce u moju kucu ikada uci ......
Ulazili su mnogi auti ali mi taj BMW posteno damfa.
-
jefferson
#753 Re: BMW Blog BiH
Kod mene X2 u garazi. Rade nesto pod garancijom (opet) na SCR sistemu na X5 pa mi dali X2. Nista, uljepsan X1. Poprecan motor i tu negdje mi je prestao interes za to auto.Bullet Tooth Tony wrote:Upravu si za V8 ... dodje i ta informacija do mene ... ja sam iskreno mislio da poslije M3ice , BMW nece vise proizvoditi V8
U petak vozim novu X3icu ... poslije toliko pozitivnih ocjena od svakog casopisa koji je probao ... jedva cekam ... Pitali me hocu li X2 ili X3 , ja odabrao ovo drugo![]()
javim utiske
Osjecaj na volanu doduse je dosta bolji nego na F30. izgleda da su to konacno rjesili.
V8 u E90 je bio u sustini smanjeni V10. V8 i dalje u SAD i jos nekim trzistima cini ogroman dio prodaje, tako da ja ne vidim da ce V8 uskoro izumrjeti. Cak sta vise, od svega mislim da ce V12 otici u istoriju osim ako BMW ne zadrzi taj motor u RR cisto iz obijesti. V8 vec sad po svemu moze zamjeniti V12, sn
Last edited by jefferson on 30/05/2018 07:27, edited 1 time in total.
-
jefferson
#754 Re: BMW Blog BiH
Udobnost? Sta je to za tebe udobnost? Npr. meni je ubodnije auto koje se ne ponasa kao jahta kao neki Lexusi i Mercedesi.Me_again wrote:Utisci ce, ocekivano, biti jako pozitivni.Bullet Tooth Tony wrote:Upravu si za V8 ... dodje i ta informacija do mene ... ja sam iskreno mislio da poslije M3ice , BMW nece vise proizvoditi V8
javim utiske
Po meni je BMW vrlo kvalitetno auto ali neopravdano svrstano u kategoriju "sportskih" auta od cijih atributa najvise kotira zvuk iz ispusnog sistema.
Design zvani "sikirica" inace svojstven osnivacima europske unije ga sigurno ne svrstava u plejadu lijepih automobila.
Dodatni osjecaj gadjenja prema tom tipu auta (subjektivno) je cinjenica da su barem 70% korisnika (da ne kazem vlasnika jer to nije isto) wanna be kriminalci izuzeti od procesuiranja i tate mesara sinovi.
BMW, kriminalci itd., je nas problem i problem nekih trzista tipa Ukrajina ili Moladavija, Rusija. Medjutim, cisto sumnjam da zaboli BMW sto u BiH takva auta samo mogu priustiti kriminalci (nova) ili wanna be kriminalci (polovna).
- Bullet Tooth Tony
#755 Re: BMW Blog BiH
Ko da mene boli sta voze kriminalciMe_again wrote:Utisci ce, ocekivano, biti jako pozitivni.Bullet Tooth Tony wrote:Upravu si za V8 ... dodje i ta informacija do mene ... ja sam iskreno mislio da poslije M3ice , BMW nece vise proizvoditi V8
javim utiske
Koji BMW ? ... pa ne mozes keca svrstat u sportske automobile nikako , jedino M140i u hot hatch
- Bullet Tooth Tony
#756 Re: BMW Blog BiH
Nisam rekao da je ista revolucionarno . Oni sto su vozili X3 hvale udobnost , unutrasnji prostor , novi iDrive system , kvalitetu unutrasnjosti , kocnice (ne znam zasto) , osjecaj u voznji .... nemam pojma ... vidjet cemokidney wrote:Što je pozitivno? Mislim što je revolucionarno osim da su napokon uspjeli postići kompromis između udobnosti i upravljanja na jednom "malom" BMW-u.Bullet Tooth Tony wrote:U petak vozim novu X3icu ... poslije toliko pozitivnih ocjena od svakog casopisa koji je probao ... jedva cekam ... Pitali me hocu li X2 ili X3 , ja odabrao ovo drugo![]()
javim utiske
- amar1994
#757 Re: BMW Blog BiH
I koliko kosta dobar x3 a koliko serija 3 isti motor i paket , da nisu smeca sa 3 cilindra ?
Ubjedjen sam da 3 bolje drzi cestu i da je udobnija od govnjivog SUV/CUV-a
Ma koliko se trudili.od fizike i centra tezista ne mogu pobjec , zato i stavljaju 20" felge i gume sa malo ili nikako mesa
Ma koliko se trudili.od fizike i centra tezista ne mogu pobjec , zato i stavljaju 20" felge i gume sa malo ili nikako mesa
- Bullet Tooth Tony
#758 Re: BMW Blog BiH
Pa x3 4.0 i kosta 6 -7 hiljada eura vise od 340i ... tako nesto ...amar1994 wrote:I koliko kosta dobar x3 a koliko serija 3 isti motor i paket , da nisu smeca sa 3 cilindra ?
-
Me_again
#759 Re: BMW Blog BiH
Ako je treskanje u autu i odbijanje bubrega neka nova definicija udobnosti onda si savrseno u pravu.jefferson wrote: Udobnost? Sta je to za tebe udobnost? Npr. meni je ubodnije auto koje se ne ponasa kao jahta kao neki Lexusi i Mercedesi.
BMW, kriminalci itd., je nas problem i problem nekih trzista tipa Ukrajina ili Moladavija, Rusija. Medjutim, cisto sumnjam da zaboli BMW sto u BiH takva auta samo mogu priustiti kriminalci (nova) ili wanna be kriminalci (polovna).
Za mene je udobno auto ono s kojim mogu danas odvozati 500/700 km a da me nista poslije toga ne boli. Pa onda sutra opet tako a mozda i prekosutra.
U tu svrhu bi od pomenutih uvijek odabrao Mercedesa ili Leksusa prije nego BMW-a.
BMW-a naravno zaboli za cijelu BiH, kada si vec pomenuo. Jako trziste u pm.
-
Me_again
#760 Re: BMW Blog BiH
Generalno govoreci bije ih sporCki naglasak, nemozemo od toga pobjeci. Uvijek je bilo takvo poimanje u svijetu.Bullet Tooth Tony wrote:
Ko da mene boli sta voze kriminalci![]()
... probas auto , ako ti "legne" kupis ... A sto se tice subjektivizma ... Sve X3ice do sada sto sam probao su bili k%$#% . Subjektivno
![]()
.... I poneki X1 (zavisno od motora)
Koji BMW ? ... pa ne mozes keca svrstat u sportske automobile nikako , jedino M140i u hot hatch
Stoji da mnogi modelu to nikako nisu.
Ko je volio udobne i saburli voznje kupovao je Mecku, ko je volio da malo gasa kupovao je BMW-a.
-
jefferson
#761 Re: BMW Blog BiH
Ja sam sa BMW-om pravio 4,000km za tri dana, jos uvijek imam bubrege. Sta si ti vozio, ja veze nemam.Me_again wrote:Ako je treskanje u autu i odbijanje bubrega neka nova definicija udobnosti onda si savrseno u pravu.jefferson wrote: Udobnost? Sta je to za tebe udobnost? Npr. meni je ubodnije auto koje se ne ponasa kao jahta kao neki Lexusi i Mercedesi.
Za mene je udobno auto ono s kojim mogu danas odvozati 500/700 km a da me nista poslije toga ne boli. Pa onda sutra opet tako a mozda i prekosutra.
U tu svrhu bi od pomenutih uvijek odabrao Mercedesa ili Leksusa prije nego BMW-a.
- amar1994
#762 Re: BMW Blog BiH
menmi dovoljno da ga nepogledam pored 3ceBullet Tooth Tony wrote:Pa x3 4.0 i kosta 6 -7 hiljada eura vise od 340i ... tako nesto ...amar1994 wrote:I koliko kosta dobar x3 a koliko serija 3 isti motor i paket , da nisu smeca sa 3 cilindra ?
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#763 Re: BMW Blog BiH
SUV vozilima je cijena postavljena tako da za iste pare kupiš broj veću limuzinu.amar1994 wrote:I koliko kosta dobar x3 a koliko serija 3 isti motor i paket , da nisu smeca sa 3 cilindra ?
Logično, moda, popularni, zacijeni ga i uzmi pare.
-
Me_again
#764 Re: BMW Blog BiH
Civare, iliti tOckejefferson wrote:Ja sam sa BMW-om pravio 4,000km za tri dana, jos uvijek imam bubrege. Sta si ti vozio, ja veze nemam.Me_again wrote:Ako je treskanje u autu i odbijanje bubrega neka nova definicija udobnosti onda si savrseno u pravu.jefferson wrote: Udobnost? Sta je to za tebe udobnost? Npr. meni je ubodnije auto koje se ne ponasa kao jahta kao neki Lexusi i Mercedesi.
Znao sam i ja sa Yugom skoro hiljadu za dan opaliti pa i ja imam jos uvijek bubrege, zahvaljujuci zdravom vezivnom tkivu unutar moje licne karoserije.
Ali nije to to.
- amar1994
#765 Re: BMW Blog BiH
mali_milojica wrote:SUV vozilima je cijena postavljena tako da za iste pare kupiš broj veću limuzinu.amar1994 wrote:I koliko kosta dobar x3 a koliko serija 3 isti motor i paket , da nisu smeca sa 3 cilindra ?
lajfstajl
-
condy
#766 Re: BMW Blog BiH
Mazda CX 5 za mene nije lifestyle
Za neke druge tipa 3008 ili sl. je druga prica.
- amar1994
#767 Re: BMW Blog BiH
i kakve veze to ima sa x3 i 3eromcondy wrote:Mazda CX 5 za mene nije lifestyle![]()
meni nije nista lajfstajl , ljudi pate od gluposti ..
cinjenica je da se za vecu cifru dobije auto koje je neudobnije , sporije , nestabilnije , bucnije i vise trosi
-
condy
#768 Re: BMW Blog BiH
Ljudi koji su glupi ni od čega ne pateamar1994 wrote:i kakve veze to ima sa x3 i 3eromcondy wrote:Mazda CX 5 za mene nije lifestyle![]()
Za neke druge tipa 3008 ili sl. je druga prica.![]()
meni nije nista lajfstajl , ljudi pate od gluposti ..
cinjenica je da se za vecu cifru dobije auto koje je neudobnije , sporije , nestabilnije , bucnije i vise trosi
- amar1994
#769 Re: BMW Blog BiH
condy wrote: Ljudi koji su glupi ni od čega ne pate
- Rockefeller
#770 Re: BMW Blog BiH
Cestitam i da se vozis dugo godina 
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#771 Re: BMW Blog BiH
Kome cestitas??????Rockefeller wrote:Cestitam i da se vozis dugo godina
- Bullet Tooth Tony
#772 Re: BMW Blog BiH
Nadzorniku na Sportazukonektovan wrote:Kome cestitas??????Rockefeller wrote:Cestitam i da se vozis dugo godina
- Rockefeller
#773 Re: BMW Blog BiH
Si kupioBullet Tooth Tony wrote:Upravu si za V8 ... dodje i ta informacija do mene ... ja sam iskreno mislio da poslije M3ice , BMW nece vise proizvoditi V8
javim utiske
-
kidney
#774 Re: BMW Blog BiH
Samo što taj SUV koji je za broj manji u dužinu da slično prostora u interijeru. Vertikalni prostor čuda čini.mali_milojica wrote: SUV vozilima je cijena postavljena tako da za iste pare kupiš broj veću limuzinu.
Zato je politika. Evo primjer BMW-a bar u Europi. Tko je gledao Seriju 5 uzme X3. Tko je gledao Seriju 3 uzme novi X1.
- amar1994
#775 Re: BMW Blog BiH
neka im je sa srecom
, meni se ne sjedi u autobusu