PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
bersK

#751 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by bersK »

Nista narode, ostaje nam da čekamo da se ova tzv. opozicija sklopi, pa da glasamo za nju (naravno, znamo svi da su i oni zašli u kriminal, al niko s SDA oko kriminala ne može), pa da se riješimo ovih čobana i majmuna iz trezora jednom za sva vremena i da se oslobodimo terora i diktature turbo-islamske propagande koju provode kreteni iz SDA.
Tomahawk11
Globalni moderator

#752 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Tomahawk11 »

Istina je da je vecina auta danas bilo sa neparnim brojevima.
Medjutim, bilo je i sa parnim. I sta? Nista. Vidio sam samo na Otoci da su nekog Mercedes dzipa zaustavili.
Ostali voze ko svi sretni. Ok, mozda je malo doprinijela i situacija sa Bozicem.
Vidjecemo sutra kako ce biti. Da vidimo koliko ce biti neparnih vozila.

Odluka je, naravno, debilna (u skladu sa ljudima koji vode Kanton).
Eto ranije su donijeli odluku o Euro1 i Euro 3 i ko to postuje? Niko. Ko je dobio kaznu za to? Niko.
Nek oni poostre malo tehnicke preglede, nek ne pustaju na registraciju krseve koje dime ko dimnjak visoke peci.
A ovi sto su merhametli i kao ''prosetajte''...pa ne bi mi nista bilo draze nego prosetati, to i cinim kad god sam u mogucnosti, ali kad imas milion nekih obaveza, to nije moguce. Treba nekad i razmisliti prije nego se bubne neka glupost.
Debilnu odluku su potklocali jos debilnijom sa besplatnom voznjom tramvajem i trolom (kao ekoloskim vozilima), a isti ne pokrivaju ni grad Sarajevo, a ne Kanton. Al ko te pita, logika i nasi mudroseri se nisu sreli ni u putu.
muha_sa

#753 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by muha_sa »

Tomahawk11 wrote:Istina je da je vecina auta danas bilo sa neparnim brojevima.
Medjutim, bilo je i sa parnim. I sta? Nista. Vidio sam samo na Otoci da su nekog Mercedes dzipa zaustavili.
Ostali voze ko svi sretni. Ok, mozda je malo doprinijela i situacija sa Bozicem.
Vidjecemo sutra kako ce biti. Da vidimo koliko ce biti neparnih vozila.

Odluka je, naravno, debilna (u skladu sa ljudima koji vode Kanton).
Eto ranije su donijeli odluku o Euro1 i Euro 3 i ko to postuje? Niko. Ko je dobio kaznu za to? Niko.
Nek oni poostre malo tehnicke preglede, nek ne pustaju na registraciju krseve koje dime ko dimnjak visoke peci.
A ovi sto su merhametli i kao ''prosetajte''...pa ne bi mi nista bilo draze nego prosetati, to i cinim kad god sam u mogucnosti, ali kad imas milion nekih obaveza, to nije moguce. Treba nekad i razmisliti prije nego se bubne neka glupost.
Debilnu odluku su potklocali jos debilnijom sa besplatnom voznjom tramvajem i trolom (kao ekoloskim vozilima), a isti ne pokrivaju ni grad Sarajevo, a ne Kanton. Al ko te pita, logika i nasi mudroseri se nisu sreli ni u putu.
šta fali malo prošetat :? protegni noge jebo ga ti
splinter

#754 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by splinter »

afroshoxx wrote:Kaže Tais pad zagađenja evidentiran :) A sve zbog parnepar. Šta nam ovo rade Nedime dragi...
Ma lažu čim zinu.
Sve je to stoka plaćenička, Uostalom na Viječnici je nepromijenjena situacija, a vadiona je kao Ivan sedlo, eto ono je relevantno za zagađenje.
Pa onda objašnjava kako vjetar vraća čestice nazad prema viječnici, bla bla,
Nije došlo ni do kakvog smanjenja nego je ojužilo i skočile su temperatura pa je malo popustilo.
Tomahawk11
Globalni moderator

#755 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Tomahawk11 »

muha_sa wrote:
šta fali malo prošetat :? protegni noge jebo ga ti
Moj hamu, nista....al kad moj sef ne seta sa jedne obale Miljacke na drugu - ko sam ja da mu proturijecim :mrgreen:

Predjem ja kad god sam u prilici 5-6 kilometara dnevno....recimo, parkiram na Ciglanama, prosetam do carsije, obavim neke obaveze, vratim se :thumbup:
Dobro mi dodje, ionako po vazdan sjedim.
A da se guram po javnom saobracaju - to mi se ne svidja, al sta da radim :|
muha_sa

#756 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by muha_sa »

kakve tek mene muke muce :-)

sutra mi sin nocnu radi--pošto je kod mene parni moram ga vozit na poso :-) onda u utorak sabah zorom uzet njegovo neparno pa ic po njega :-)

da bog mili sacuva :-)
lijek-za-sve

#757 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by lijek-za-sve »

muha_sa wrote:kakve tek mene muke muce :-)

sutra mi sin nocnu radi--pošto je kod mene parni moram ga vozit na poso :-) onda u utorak sabah zorom uzet njegovo neparno pa ic po njega :-)

u mene mali parni i ja ga danas par puta parkirao u garazu :izet: :D
mirzet87sa

#758 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by mirzet87sa »

Kurac bi ti seto da je parking besplatan u gradu kao ato je na ciglanama..
muha_sa

#759 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by muha_sa »

lijek-za-sve wrote:

u mene mali parni i ja ga danas par puta parkirao u garazu :izet: :D
:thumbup:
Tomahawk11
Globalni moderator

#761 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Tomahawk11 »

Nemoj u neznani zamijeniti :mrgreen:
Edin H.

#762 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Edin H. »

AmirBaa wrote:http://zrak.ekoakcija.org/sarajevo koga jebe klix ?
Jos se i pogorsalo. :-)
tempuser

#763 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by tempuser »

prof. wrote:
opet nisi rekao šta od navedenog nije tačno? profesorica nigdje nije rekla da je protok zaustavljen, pročitaj pažljivije a posebno dio gdje spominje loženje u padinskim dijelovima grada! ili čitaš samo ono što ti odgovara?
Zasto bih? Ti si taj koji tvrdi da je protok kroz kotlinu otezan zbog klim. uslova, a ne neplanskom gradnjom. Ja sam svoju tvrdnju dokazao argumentom iza koje stoji ime i prezime. Kao sto vidis ctam sve, ali kad vec tjeras mak na konac volio da mi objasnis razliku izmedju zacepljen i zaustavljen. Osim toga, obrati paznju na redosljed uzroka kako ih zena nabraja i izvuci zakljucak.

Mi smo na neki način začepili taj tok provjetravanja grada Sarajeva. Kada tome dodate zimski period i loženja koja se dešavaju na padinama jasno je da smo napravili čep koji je jako teško probiti", istakla je Pozder.

Sve dok ne navedes argumente za svoje tvrdnje ne odmices se od forumskog palamudologa samo ne kontam fol??? Mazohizam, volis da te boli, da sam sebe patis?
afroshoxx

#764 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by afroshoxx »

Ovo čim se izljepota moram povući veš s balkona. Nije to to više.
Naslovnica

#765 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Naslovnica »

Ja ovu zabranu neću poštovati.
Radim u Zenici, nema šanse da idem drugačije nego automobilom.
Ne pada mi na pamet da zbog debila idem busom ili vozom, naprosto, to nije opcija.
MOSALJOZE

#766 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by MOSALJOZE »

Ja dodjoh na posao sa parnim :mrgreen:
undefined007

#767 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by undefined007 »

stari danas i na pos'o i sa posla sa parnim :mrgreen:
sadie_forever

#768 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by sadie_forever »

Naslovnica wrote:Ja ovu zabranu neću poštovati.
Radim u Zenici, nema šanse da idem drugačije nego automobilom.
Ne pada mi na pamet da zbog debila idem busom ili vozom, naprosto, to nije opcija.
pa onda plati kaznu ,cuj ti bezobrazluka,,nece autobusom,sta si to ti? koji si ti klinac,takvima bi ja 1000 km kazne ili zatvor pa bi postovali vlast.kako to na zapadu ovo moze? samo bosnjo "pametni" smatra ne moze
sadie_forever

#769 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by sadie_forever »

undefined007 wrote:stari danas i na pos'o i sa posla sa parnim :mrgreen:
danas zbog bozica nisu kaznjavali ,hajd probaj sutra
undefined007

#770 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by undefined007 »

sadie_forever wrote:
undefined007 wrote:stari danas i na pos'o i sa posla sa parnim :mrgreen:
danas zbog bozica nisu kaznjavali ,hajd probaj sutra
pa sutra bas moze parni je :mrgreen: ma ici ce i neparni sutra sta vam je ne budalite :D
Last edited by undefined007 on 25/12/2016 18:30, edited 1 time in total.
MOSALJOZE

#771 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by MOSALJOZE »

Undefined trebao si ostaviti prvobitni post,napisati kako si pogriješio i ende :mrgreen:
skafiskafsnjak

#772 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by skafiskafsnjak »

Nek gospoda donese odluku da mi vrate dio od registracije....za svaki drugi dan sto ne mogu vozati.

Mamu vam lihvarsku, registrovao sam na godinu.
Matzan

#773 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Matzan »

Trebali bi se organizovati i ignorisati ovu mjeru par-nepar na način da nekoliko dana ne voze ni jedni ni drugi.
Dakle, potpuna obustava saobraćaja u KS.
Ovo bi bilo puno efikasnije od svih prijetnji tužbama i natezanja s policijom.
prof.

#774 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by prof. »

tempuser wrote:
prof. wrote:
opet nisi rekao šta od navedenog nije tačno? profesorica nigdje nije rekla da je protok zaustavljen, pročitaj pažljivije a posebno dio gdje spominje loženje u padinskim dijelovima grada! ili čitaš samo ono što ti odgovara?
Zasto bih? Ti si taj koji tvrdi da je protok kroz kotlinu otezan zbog klim. uslova, a ne neplanskom gradnjom. Ja sam svoju tvrdnju dokazao argumentom iza koje stoji ime i prezime. Kao sto vidis ctam sve, ali kad vec tjeras mak na konac volio da mi objasnis razliku izmedju zacepljen i zaustavljen. Osim toga, obrati paznju na redosljed uzroka kako ih zena nabraja i izvuci zakljucak.

Mi smo na neki način začepili taj tok provjetravanja grada Sarajeva. Kada tome dodate zimski period i loženja koja se dešavaju na padinama jasno je da smo napravili čep koji je jako teško probiti", istakla je Pozder.

Sve dok ne navedes argumente za svoje tvrdnje ne odmices se od forumskog palamudologa samo ne kontam fol??? Mazohizam, volis da te boli, da sam sebe patis?
čuj zašto bi? pa ako nekome kažeš da mu argumenti ne valjaju onda je red da kažeš zašto, da izneseš kontra-argument a ne 'ne valjaju ti argumenti jer ja mislim da nije tako' :-) evo konkretno pitanje: koliko je bilo malih kotlovnica prije rata a koliko danas? nije valjda da i dalje možeš tvrditi da hiljade i hiljade privatnih ložišta na ugalj ne zagađuju zrak nego su kriva vozila, ista vozila koja se u većoj mjeri koriste ljeti nego zimi? :-)

ja sam tebi iznio kontra-argument za tvrdnju da su zgrade krive za slabiji protok zraka - zagađenje je bilo i prije izgradnje zgrada.

sljedeći put napiši nešto konkretno. u suprotnom smatraću dalju siskusiju suvišnom. :thumbup:
Tomahawk11
Globalni moderator

#775 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Tomahawk11 »

Mozes se organizovati kao fizicko lice. Nije mrtva glava.
Hajd se organizuj kome posao ovisi o vozilu. Hajd ti zatvori koji dan, ode sve u vraga.
Mada nece nista biti, a trebalo bi. Ne samo za par-nepar. Ppci jasu i ne silaze.
Post Reply