Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Mr Majestic wrote:Drzava BiH ce biti po ubrzanom postupku primljena u NATO pakt do kraja ove godine . Ukoliko bude zastoja ili negodovanja mozemo ocekivati likvidacije od strane tajnih sluzbi zato u ovo burna vremena najbolji savjet bi bio `ne talasaj `da nebi bio na spisku onih koje je pojela noc .
muzicar_iz_parka wrote:
Nema život cijenu, ali opet bolje relativno mali rizik nego da se ponavlja svakih par decenija neki novi rat sa preko 100 000 mrtvih.
Dobro, slazemo se. Mislio sam da ti je prvi odgovor bio sarkastican...
BiH će u ći u NATO onog trenutka kada Bakir, Mile i Dragan kažu može.
Do tada, svako će pričati kako ima silu iza leđa...
Naročito su mi interesantne floskule ako uđemo u Nato neće se država parčati i slično... Ljudi nikako da shvate da prijem banana država u alijansu je isključiv interes alijanse, a isti ti stanovnici banana država će biti žrtvena jagnjad kad god to zatreba.
Benjo34 wrote: Nato put nam je vazniji od clanstva u EU, on nam jedini garantuje da ovdje nece vise bit rata.
OK... Mi nismo u stanju platit, ni članstvo niti za naoružanje...i nek nam daju sve džaba ostaje pitanje za KOGA će se to
boriti naša djeca? Za BiH ili Nato pohod na istok???
I jedna i druga opcija odgovora poziva prije na rat nego na odbranu.
Ne možeš uživati u kolektivnoj sigurnosti koju Nato pruza ako ne ucestvujes u istim. Mislim da bi se mogle dobrim reformama pare osigurat. Problem je, nasa velika administracija ali to je druga tema. Mislim da generalno pametnije je pridruziti se s obzirom na komsije, ma koliko kostalo...
Mr Majestic wrote:Drzava BiH ce biti po ubrzanom postupku primljena u NATO pakt do kraja ove godine . Ukoliko bude zastoja ili negodovanja mozemo ocekivati likvidacije od strane tajnih sluzbi zato u ovo burna vremena najbolji savjet bi bio `ne talasaj `da nebi bio na spisku onih koje je pojela noc .
Uvedoše li nas?
Jedno jutro se probudis...kad ono na lijevoj butini tetovaza „OTAN“...., skontas da si ni kriva ni duzna pristala...
muzicar_iz_parka wrote:
Srbija će vjerovatno ući prva, onda i BiH, tako da neće biti nikakvih blokada iz boljeg entiteta.
Ako zanemarimo prekodrinske tabloide, saradnja Srbije sa NATO je na relativno visokom nivou, zajedničke vježbe, mirovne misije, u njihovom generalštabu ima NATO kancelarija.
Srbija nece uci u nato sigurno, bar ne 20 godina jos.
muzicar_iz_parka wrote:
Srbija će vjerovatno ući prva, onda i BiH, tako da neće biti nikakvih blokada iz boljeg entiteta.
Ako zanemarimo prekodrinske tabloide, saradnja Srbije sa NATO je na relativno visokom nivou, zajedničke vježbe, mirovne misije, u njihovom generalštabu ima NATO kancelarija.
Srbija nece uci u nato sigurno, bar ne 20 godina jos.
Bilo bi glupo od Srbije da pristane na pregovore sa nato alijansom, pa zamisli kakva bi to bila bruka...
GeeTnT wrote:
Bilo bi glupo od Srbije da pristane na pregovore sa nato alijansom, pa zamisli kakva bi to bila bruka...
Dali su im siroka ovlašćenja, imaju svoju kancelariju u vladi ali sam siguran da nećemo ući nikada. Pljunuli bi na sve ljude koji su poginuli od bombi.
ettakoto wrote:BiH će u ći u NATO onog trenutka kada Bakir, Mile i Dragan kažu može.
Do tada, svako će pričati kako ima silu iza leđa...
Naročito su mi interesantne floskule ako uđemo u Nato neće se država parčati i slično... Ljudi nikako da shvate da prijem banana država u alijansu je isključiv interes alijanse, a isti ti stanovnici banana država će biti žrtvena jagnjad kad god to zatreba.
Bolje i za NATO nego za veliku srbiju ili veliku hrvatsku.
Men_of_Numenor wrote:Ovi što misle da ćemo ulaskom u NATO zauvijek riješiti pitanje ratova na Balkanu su u debeloj zabludi.
NATO nije garant nikakvog mira, već baš suprotno, osnovan je kao protuteža istočnom bloku.
I to je dobro.
Ali on nije ono što mnogi ovdje misle da jeste.
Bez jake bosanske vojske nema ni bosanskog naroda a ni bosanske države.
Nato je bas garant mira, bez clanstva u NATO paktu imamo lesinare iz srbije za vratom, kada postanes clanica to prestaje, cijena clanstva nato pakta je mala naspram onog sto dobijemo za istu.
Sa ovakvim komšijama i susjedima i ovakvoj ljubavi prema Bosni i Bošnjacima ...Bošnjacima je bolje i sa crnim đavolom biti u savezu nego rahat patnje ... Dakle NATO što prije moguće u bilo kojem obliku pa neka košta šta košta
GeeTnT wrote:
Dali su im siroka ovlašćenja, imaju svoju kancelariju u vladi ali sam siguran da nećemo ući nikada. Pljunuli bi na sve ljude koji su poginuli od bombi.
Kod nas u BiH, poginuli su mnogi od srpskih bombi, pa opet evo zajedno sjede u institucijama sa njima i Bosnjaci i Hrvati, dizu ruke zajedno, diskutuju, svadjaju se, nešto i dogovore, rucaju zajedno........
GeeTnT wrote:
Kod nas u BiH, poginuli su mnogi od srpskih bombi, pa opet evo zajedno sjede u institucijama sa njima i Bosnjaci i Hrvati, dizu ruke zajedno, diskutuju, svadjaju se, nešto i dogovore, rucaju zajedno........
Jeste li u vojnom savezu?
Postavljaš na pogrešne temelje priču, nas su napali nezakonito I oteli nam deo teritorije, Bosna je drzava i Srba I Hrvata i Bosnjaka, mi u nato u nismo rodjeni.
Young Erotica wrote:I kad se već praviš pametan, da li bi ušao u vojni savez sa srbijom?
Samo pod uslovom da vam Ceda Jovanovic komanduje vojskom.
Čedica na poslednjim odrzanim izborima, gde je uvek imao dosta glasova dobio 0,2 %, zalim slučaj.
Znam, nista od saveza.
A sto vi Cedu mrzite?
Normalan lik, obrazovan, pristojan, za razliku od tamo nekih narodnjaka, radikala i krkana koji vas redovno sjebu.