Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post Reply
nightvision

#751 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by nightvision »

Vide k'o heroje, i spomenik su im podigli. Odlicna ideja. Hajmo dici spomenik mudzahedinima. Nismo mi isti ko i srbi.
mO k3

#752 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by mO k3 »

nightvision wrote:Vide k'o heroje, i spomenik su im podigli. Odlicna ideja. Hajmo dici spomenik mudzahedinima. Nismo mi isti ko i srbi.
odgovorio si sam , nismo mi srbi ..
smijesni_ste

#753 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by smijesni_ste »

Zahvaljujući tim bradatim spodobama, dosta stranaca opisuje naš rat kao "gradjanski" u kome su "sve strane činilie zločine"-

Pored svega što je islamska bratija priredila u svijetu u posljednjih 15 godina, ja ih ne mogu kriviti zbog takvog razmišljanja.
nightvision

#754 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by nightvision »

mO k3 wrote:
nightvision wrote:Vide k'o heroje, i spomenik su im podigli. Odlicna ideja. Hajmo dici spomenik mudzahedinima. Nismo mi isti ko i srbi.
Ocigledno nemas intelektualni kapacitet za razumjeti sarkazam i satiru.
mO k3

#755 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by mO k3 »

nightvision wrote:
mO k3 wrote:
Ocigledno nemas intelektualni kapacitet za razumjeti sarkazam i satiru.
kod ovake ozbiljne teme "sarkazam" ??.... postedi me tvoga "intelekta" ...
nightvision

#756 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by nightvision »

mO k3 wrote:kod ovake ozbiljne teme "sarkazam" ??.... postedi me tvoga "intelekta" ...
Pa i postedio sam te, sta bi tek da nisam. :lol:
It_is_a_Leclerc

#757 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by It_is_a_Leclerc »

Alija Izetbegović je eklatantan primjer islamiste. Njegov politički program definisan i profilisan kroz Islamsku deklaraciju vrvi političkim Islamom i spominjanjem Bosne i Hercegovine u kontekstu dijela "homogenog islamskog prostora od Indonezije do Alžira". Dovođenje bliskoistočnih monstruma, ratnih zločinaca, plaćenih ubica i terorista koji su onda istjeravali čestite Srbe i Hrvate iz Armije RBiH svojim djelovanjem samo je dio šireg plana Alije Izetbegovića i njegovih ljudi u pravcu stvaranja tog prostora.

Gdje je stao Izetbegović stariji nastavit će ovaj mlađi. Ovaj put ih ne mogu naoružati i lišiti svakog nadzora, ali im mogu dati zemlju, dozvole i bh. radnike.
orinoco

#758 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by orinoco »

It_is_a_Leclerc wrote:Alija Izetbegović je eklatantan primjer islamiste. Njegov politički program definisan i profilisan kroz Islamsku deklaraciju vrvi političkim Islamom i spominjanjem Bosne i Hercegovine u kontekstu dijela "homogenog islamskog prostora od Indonezije do Alžira". Dovođenje bliskoistočnih monstruma, ratnih zločinaca, plaćenih ubica i terorista koji su onda istjeravali čestite Srbe i Hrvate iz Armije RBiH svojim djelovanjem samo je dio šireg plana Alije Izetbegovića i njegovih ljudi u pravcu stvaranja tog prostora.

Gdje je stao Izetbegović stariji nastavit će ovaj mlađi. Ovaj put ih ne mogu naoružati i lišiti svakog nadzora, ali im mogu dati zemlju, dozvole i bh. radnike.
Upravo tako.
Maraschino

#759 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by Maraschino »

Image
Al-Batros

#760 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by Al-Batros »

mO k3 wrote: zar nije bilo tako "bosnjo" ... ??
Mada ne vjerujem da si bosnjo
Ti si tipični SDA oblik života, znači čim ne gotiviš Aliju i SDA odmah se stavljaju neki navodnici, kao imputira se neko srpstvo, hrvatstvo, odmah si Vlah, Škutor ili šta sve ne. Pa pojest će te paranoja jadan ne bio.
Fudo387

#761 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by Fudo387 »

Al-Batros wrote:
Ti si tipični SDA oblik života, znači čim ne gotiviš Aliju i SDA odmah se stavljaju neki navodnici, kao imputira se neko srpstvo, hrvatstvo, odmah si Vlah, Škutor ili šta sve ne. Pa pojest će te paranoja jadan ne bio.
Nisi iz Bucica? :D
KIseljak12

#762 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by KIseljak12 »

Al-Batros

#763 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by Al-Batros »

Fudo387 wrote:
Al-Batros wrote:
Nisi iz Bucica? :D
Gluho bilo... U Bučićima su takvi poput tebe i moketa, isti kalup samo drugi predznak.
It_is_a_Leclerc

#764 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by It_is_a_Leclerc »

Al-Batros wrote:
    Za razlikovanje više boja u odnosu na standardne bijelu i crnu čini se da i nisu baš sposobni
    drag_gost

#765 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by drag_gost »

relativno84 wrote:
    drag_gost wrote:Dzaba, nece tebi ni to pomoci da laz aktiviras. Ni na forumu...
    Sutra moguce padavine, prilika da malo predahnes. Anam oni njeguju kulturu lazi, vrijeme cini svoje, doces i ti tobe.
    Nije ti ni danas nista bolje? Samo citat koji procitaj.
    nightvision

#766 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by nightvision »

Maraschino wrote:Image
    Image
    Image
    Image
    Image
    Image

I ne trebaju nikakavi citati, slika govori vise od hiljadu rijeci.

Image
    Škobo Habu

#767 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by Škobo Habu »

madner wrote:
    Razlika je ta sto HVO ne bi ni postojao da se islo na tu varijantu.

Znaci strateg je imao izbor:

a) Pregovori sa Srbijom da se izbjegne rat, bar u Bosni, takozvana Crno Gorska opcija.
    b) Pregovori sa Hrvatskom da se udje sto spremnije u rat
    c) Spremanje za rat bez jednih i drugih

Izabrao je d) ne spremis se za rat, sacekas da Hrvatska i Srbija zavrse svoj rat, maksimalno dzentlemenski ne pokusas doci do teskog oruzja kao ostale republike, sacekas da protivnici naprave prvih 6 poteza i nadas se cudu.
    I onda se probudis 92 sa presjecenim putnim komunikacijama i 200 000 ljudi bez teskog oruzja za 2000.
    Sve nabrojano je u domenu ŠBBKBB. :roll:

Neke od ovih opcija su djelom bile u opticaju, ali su propale. Izbjegavanje rata sa Srbijom, odnosno sastančenje Filipovića i Čosića je pokušaj izbjegavanja rata, no uz uslov da Bošnjaci prihvate srpske prijedloge.
    Nije to daleka historija da se ne sjećamo kako su obje strane prdlagale "savezništvo" sa figama u đepu. I sve su tražile ustupke, o nekoj neutralosti je izlišno govoriti. Ta neutralnost je pokušana sa nemješanjem u ratne sukobe u Hrvatskoj, pa je Izetbegović, iako je naredio da muslimanski mladići ne pristaju na mobilizaciju u JNA, i danas izdajnik za Hrvate zbog njegove rečenice"Ovo nije naš rat".
    To je ista ona šuplja o Kutiljerovom planu, kao Alija je trebao samo staviti potpis, ali Ameri su krivi za sve.
    Škobo Habu

#768 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by Škobo Habu »

palermo wrote:
    de bolan, za razliku od većine drugih tvoji postovi su ozbiljni i može se o tvojim tezama razgovarati ( na nekoj drugoj temi) ali brate......Raifu sam ja tada mater psovao, doduše ne tursku....
    Šta je neozbiljno u mom navodu?

To o čemu govorima su dešavanja iz doba tzv. anti-birokratske revolucije, i o tome imaš Dizdarevićevo svjedočenje u serijalu "Smrt Jugoslavije".
    Još nije došlo do disolucije Jugoslavije, i Dizdarević je nastupao sa pozicija jugoslovenskog nacionaliste, a te stavove je onomad podržavalo barem 80 BH Muslimana.
    Problem sa Dizdarevićem jeste što je bio komunista starog kova, dok je SDA stvorena od probranih anti-komunista, oko kojih su se okupili svakakvi sumnjivi tipovi, čiji je jedini politički pedigre bio u priči protiv komunističkog režima. U suštini se radilo o totalitaristima drugačijeg kova.

Malo je poznato da su bivši JNA generali, kao što je bio Đemil Šarac, Mirko Galić i drugi, i Srbi, i Hrvati, i tadašnji Muslimani, u proljeće '92. godine poslali pismo Izetbegoviću kako su spremni pomoći u organizaciji odbrane Sarajeva. Na to pismo nikada Izetbegović nije doa odgovor.
    Jednostavno bio je u svakom smislu protiv komunista,progotovo najbližih Titovih saradnika, ali je zato dao priliku da mu vojsku organizuju provjereni KOS-ovci, kriminalci i ljudi sumnjivih moralnih karakteristika.
    DaysleepeR

#769 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by DaysleepeR »

mO k3 wrote:
    DaysleepeR wrote:najveća ljaga na našoj časnoj borbi za nezavisnost je arapsko smetlje i go kriminalac koji je ovdje došao u ratu

odgovoran lider bi to razoružao i vratio odmah nazad pod prijetnjom strijeljanja

glup lider bi im išao na noge i ostavio u amanet da nas četnici i ustaše lupaju po glavi sa njihovim sranjima kao što je Alija i uradio
    kako vide srbi , ruske i grcke dobrovoljce??
    Boli me neka stvar. Nisam glup da se ravnam po njima.
    mO k3

#770 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by mO k3 »

DaysleepeR wrote:
    mO k3 wrote:
    DaysleepeR wrote:najveća ljaga na našoj časnoj borbi za nezavisnost je arapsko smetlje i go kriminalac koji je ovdje došao u ratu

odgovoran lider bi to razoružao i vratio odmah nazad pod prijetnjom strijeljanja

glup lider bi im išao na noge i ostavio u amanet da nas četnici i ustaše lupaju po glavi sa njihovim sranjima kao što je Alija i uradio
    kako vide srbi , ruske i grcke dobrovoljce??
    Sta hoces time da kazes , da su srbi i hrvati glup narod??
    DaysleepeR

#771 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by DaysleepeR »

mO k3 wrote: Sta hoces time da kazes , da su srbi i hrvati glup narod??
    Ja znam da tebi pamet nije jaca strana ocigledno.
    mO k3

#772 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by mO k3 »

DaysleepeR wrote:
    nisam ti ja tema ovdje , pitam te lijepo i pristojno sta hoces da kazes ??
    DaysleepeR wrote:
    orinoco

#773 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by orinoco »

DaysleepeR wrote:
    Sad svi znaju :lol:
    Bazinga1234

#774 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by Bazinga1234 »

:lol:
    relativno84

#775 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by relativno84 »

drag_gost wrote:Nije ti ni danas nista bolje? Samo citat koji procitaj.
    :maca:
    Post Reply