Alija Izetbegović - Odabrani citati
-
nightvision
#751 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati
Vide k'o heroje, i spomenik su im podigli. Odlicna ideja. Hajmo dici spomenik mudzahedinima. Nismo mi isti ko i srbi.
- mO k3
#752 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati
odgovorio si sam , nismo mi srbi ..nightvision wrote:Vide k'o heroje, i spomenik su im podigli. Odlicna ideja. Hajmo dici spomenik mudzahedinima. Nismo mi isti ko i srbi.
-
smijesni_ste
#753 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati
Zahvaljujući tim bradatim spodobama, dosta stranaca opisuje naš rat kao "gradjanski" u kome su "sve strane činilie zločine"-
Pored svega što je islamska bratija priredila u svijetu u posljednjih 15 godina, ja ih ne mogu kriviti zbog takvog razmišljanja.
Pored svega što je islamska bratija priredila u svijetu u posljednjih 15 godina, ja ih ne mogu kriviti zbog takvog razmišljanja.
-
nightvision
#754 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati
Ocigledno nemas intelektualni kapacitet za razumjeti sarkazam i satiru.mO k3 wrote:odgovorio si sam , nismo mi srbi ..nightvision wrote:Vide k'o heroje, i spomenik su im podigli. Odlicna ideja. Hajmo dici spomenik mudzahedinima. Nismo mi isti ko i srbi.
- mO k3
#755 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati
kod ovake ozbiljne teme "sarkazam" ??.... postedi me tvoga "intelekta" ...nightvision wrote:Ocigledno nemas intelektualni kapacitet za razumjeti sarkazam i satiru.mO k3 wrote:odgovorio si sam , nismo mi srbi ..nightvision wrote:Vide k'o heroje, i spomenik su im podigli. Odlicna ideja. Hajmo dici spomenik mudzahedinima. Nismo mi isti ko i srbi.
-
nightvision
#756 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati
Pa i postedio sam te, sta bi tek da nisam.mO k3 wrote:kod ovake ozbiljne teme "sarkazam" ??.... postedi me tvoga "intelekta" ...
- It_is_a_Leclerc
#757 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati
Alija Izetbegović je eklatantan primjer islamiste. Njegov politički program definisan i profilisan kroz Islamsku deklaraciju vrvi političkim Islamom i spominjanjem Bosne i Hercegovine u kontekstu dijela "homogenog islamskog prostora od Indonezije do Alžira". Dovođenje bliskoistočnih monstruma, ratnih zločinaca, plaćenih ubica i terorista koji su onda istjeravali čestite Srbe i Hrvate iz Armije RBiH svojim djelovanjem samo je dio šireg plana Alije Izetbegovića i njegovih ljudi u pravcu stvaranja tog prostora.
Gdje je stao Izetbegović stariji nastavit će ovaj mlađi. Ovaj put ih ne mogu naoružati i lišiti svakog nadzora, ali im mogu dati zemlju, dozvole i bh. radnike.
Gdje je stao Izetbegović stariji nastavit će ovaj mlađi. Ovaj put ih ne mogu naoružati i lišiti svakog nadzora, ali im mogu dati zemlju, dozvole i bh. radnike.
- orinoco
#758 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati
Upravo tako.It_is_a_Leclerc wrote:Alija Izetbegović je eklatantan primjer islamiste. Njegov politički program definisan i profilisan kroz Islamsku deklaraciju vrvi političkim Islamom i spominjanjem Bosne i Hercegovine u kontekstu dijela "homogenog islamskog prostora od Indonezije do Alžira". Dovođenje bliskoistočnih monstruma, ratnih zločinaca, plaćenih ubica i terorista koji su onda istjeravali čestite Srbe i Hrvate iz Armije RBiH svojim djelovanjem samo je dio šireg plana Alije Izetbegovića i njegovih ljudi u pravcu stvaranja tog prostora.
- Maraschino
-
Al-Batros
#760 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati
Ti si tipični SDA oblik života, znači čim ne gotiviš Aliju i SDA odmah se stavljaju neki navodnici, kao imputira se neko srpstvo, hrvatstvo, odmah si Vlah, Škutor ili šta sve ne. Pa pojest će te paranoja jadan ne bio.mO k3 wrote: zar nije bilo tako "bosnjo" ... ??
Mada ne vjerujem da si bosnjo
-
Fudo387
#761 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati
Nisi iz Bucica?Al-Batros wrote:Ti si tipični SDA oblik života, znači čim ne gotiviš Aliju i SDA odmah se stavljaju neki navodnici, kao imputira se neko srpstvo, hrvatstvo, odmah si Vlah, Škutor ili šta sve ne. Pa pojest će te paranoja jadan ne bio.mO k3 wrote: zar nije bilo tako "bosnjo" ... ??
-
Al-Batros
#763 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati
Gluho bilo... U Bučićima su takvi poput tebe i moketa, isti kalup samo drugi predznak.Fudo387 wrote:Nisi iz Bucica?Al-Batros wrote:Ti si tipični SDA oblik života, znači čim ne gotiviš Aliju i SDA odmah se stavljaju neki navodnici, kao imputira se neko srpstvo, hrvatstvo, odmah si Vlah, Škutor ili šta sve ne. Pa pojest će te paranoja jadan ne bio.mO k3 wrote: zar nije bilo tako "bosnjo" ... ??
- It_is_a_Leclerc
#764 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati
Za razlikovanje više boja u odnosu na standardne bijelu i crnu čini se da i nisu baš sposobniAl-Batros wrote:Ti si tipični SDA oblik života, znači čim ne gotiviš Aliju i SDA odmah se stavljaju neki navodnici, kao imputira se neko srpstvo, hrvatstvo, odmah si Vlah, Škutor ili šta sve ne. Pa pojest će te paranoja jadan ne bio.mO k3 wrote: zar nije bilo tako "bosnjo" ... ??
- drag_gost
#765 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati
Nije ti ni danas nista bolje? Samo citat koji procitaj.relativno84 wrote:Sutra moguce padavine, prilika da malo predahnes. Anam oni njeguju kulturu lazi, vrijeme cini svoje, doces i ti tobe.drag_gost wrote:Dzaba, nece tebi ni to pomoci da laz aktiviras. Ni na forumu...
-
nightvision
#766 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati
Maraschino wrote:

I ne trebaju nikakavi citati, slika govori vise od hiljadu rijeci.

-
Škobo Habu
#767 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati
Sve nabrojano je u domenu ŠBBKBB.madner wrote:
Razlika je ta sto HVO ne bi ni postojao da se islo na tu varijantu.
Znaci strateg je imao izbor:
a) Pregovori sa Srbijom da se izbjegne rat, bar u Bosni, takozvana Crno Gorska opcija.
b) Pregovori sa Hrvatskom da se udje sto spremnije u rat
c) Spremanje za rat bez jednih i drugih
Izabrao je d) ne spremis se za rat, sacekas da Hrvatska i Srbija zavrse svoj rat, maksimalno dzentlemenski ne pokusas doci do teskog oruzja kao ostale republike, sacekas da protivnici naprave prvih 6 poteza i nadas se cudu.
I onda se probudis 92 sa presjecenim putnim komunikacijama i 200 000 ljudi bez teskog oruzja za 2000.
Neke od ovih opcija su djelom bile u opticaju, ali su propale. Izbjegavanje rata sa Srbijom, odnosno sastančenje Filipovića i Čosića je pokušaj izbjegavanja rata, no uz uslov da Bošnjaci prihvate srpske prijedloge.
Nije to daleka historija da se ne sjećamo kako su obje strane prdlagale "savezništvo" sa figama u đepu. I sve su tražile ustupke, o nekoj neutralosti je izlišno govoriti. Ta neutralnost je pokušana sa nemješanjem u ratne sukobe u Hrvatskoj, pa je Izetbegović, iako je naredio da muslimanski mladići ne pristaju na mobilizaciju u JNA, i danas izdajnik za Hrvate zbog njegove rečenice"Ovo nije naš rat".
To je ista ona šuplja o Kutiljerovom planu, kao Alija je trebao samo staviti potpis, ali Ameri su krivi za sve.
-
Škobo Habu
#768 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati
Šta je neozbiljno u mom navodu?palermo wrote:
de bolan, za razliku od većine drugih tvoji postovi su ozbiljni i može se o tvojim tezama razgovarati ( na nekoj drugoj temi) ali brate......Raifu sam ja tada mater psovao, doduše ne tursku....
To o čemu govorima su dešavanja iz doba tzv. anti-birokratske revolucije, i o tome imaš Dizdarevićevo svjedočenje u serijalu "Smrt Jugoslavije".
Još nije došlo do disolucije Jugoslavije, i Dizdarević je nastupao sa pozicija jugoslovenskog nacionaliste, a te stavove je onomad podržavalo barem 80 BH Muslimana.
Problem sa Dizdarevićem jeste što je bio komunista starog kova, dok je SDA stvorena od probranih anti-komunista, oko kojih su se okupili svakakvi sumnjivi tipovi, čiji je jedini politički pedigre bio u priči protiv komunističkog režima. U suštini se radilo o totalitaristima drugačijeg kova.
Malo je poznato da su bivši JNA generali, kao što je bio Đemil Šarac, Mirko Galić i drugi, i Srbi, i Hrvati, i tadašnji Muslimani, u proljeće '92. godine poslali pismo Izetbegoviću kako su spremni pomoći u organizaciji odbrane Sarajeva. Na to pismo nikada Izetbegović nije doa odgovor.
Jednostavno bio je u svakom smislu protiv komunista,progotovo najbližih Titovih saradnika, ali je zato dao priliku da mu vojsku organizuju provjereni KOS-ovci, kriminalci i ljudi sumnjivih moralnih karakteristika.
- DaysleepeR
#769 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati
Boli me neka stvar. Nisam glup da se ravnam po njima.mO k3 wrote:kako vide srbi , ruske i grcke dobrovoljce??DaysleepeR wrote:najveća ljaga na našoj časnoj borbi za nezavisnost je arapsko smetlje i go kriminalac koji je ovdje došao u ratu
odgovoran lider bi to razoružao i vratio odmah nazad pod prijetnjom strijeljanja
glup lider bi im išao na noge i ostavio u amanet da nas četnici i ustaše lupaju po glavi sa njihovim sranjima kao što je Alija i uradio
- mO k3
#770 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati
Sta hoces time da kazes , da su srbi i hrvati glup narod??DaysleepeR wrote:Boli me neka stvar. Nisam glup da se ravnam po njima.mO k3 wrote:kako vide srbi , ruske i grcke dobrovoljce??DaysleepeR wrote:najveća ljaga na našoj časnoj borbi za nezavisnost je arapsko smetlje i go kriminalac koji je ovdje došao u ratu
odgovoran lider bi to razoružao i vratio odmah nazad pod prijetnjom strijeljanja
glup lider bi im išao na noge i ostavio u amanet da nas četnici i ustaše lupaju po glavi sa njihovim sranjima kao što je Alija i uradio
- DaysleepeR
#771 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati
Ja znam da tebi pamet nije jaca strana ocigledno.mO k3 wrote: Sta hoces time da kazes , da su srbi i hrvati glup narod??
- mO k3
#772 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati
nisam ti ja tema ovdje , pitam te lijepo i pristojno sta hoces da kazes ??DaysleepeR wrote:Ja znam da tebi pamet nije jaca strana ocigledno.mO k3 wrote: Sta hoces time da kazes , da su srbi i hrvati glup narod??
DaysleepeR wrote:
Boli me neka stvar. Nisam glup da se ravnam po njima.
- orinoco
#773 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati
Sad svi znajuDaysleepeR wrote:Ja znam da tebi pamet nije jaca strana ocigledno.mO k3 wrote: Sta hoces time da kazes , da su srbi i hrvati glup narod??
-
Bazinga1234
- relativno84
#775 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati
drag_gost wrote:Nije ti ni danas nista bolje? Samo citat koji procitaj.