Dzuma petkom

Post Reply
salik79

#751 Re: Dzuma petkom

Post by salik79 »

Chisum wrote:
Bolje da nisi u toku... on samo zaradjuje 11 milja mjesecno (ili 10, zavisi kako kome slaze, pa zaboravi), ali "...logicno, nema ni auto"...

:lol:

Opet, mozda govori u mnozini, misleci na tu grupu od 15-tak ucenika, koji, logicno, nemaju auto/e. On, i ako ima auto, nema autobus da bi ih sve "pokupio" i odvezao negdje na iftar...Samo nagadjam, jer fakat nisam u toku, niti sam upratio tok rasprave.
insomnia78

#752 Re: Dzuma petkom

Post by insomnia78 »

Ljudi dragi je 'l to stvarno poredite ono sto Dubai moze ponuditi "zapadu" sa Bosnom?
[emoji1] [emoji1] [emoji1] [emoji1]
Gojeni H

#753 Re: Dzuma petkom

Post by Gojeni H »

Connaisseur Karlin wrote:
Biznis funkcionira,jer mnogi rade petkom u Dubai ;-) Poslovni ljudi su postavili prioritet da i dalje rade petkom,ako zele dalje zaradjivati. Drugo ,provjeri vremensku razliku Dubai sa ostatkm svijeta ,a to znaci,da vremse zone takodjer uticu na funckioniranja poslovanja sa Evropom ili Amrerikom i Azijom :D Ama ide masa ljudi,ai isto tako,i ne ide. UAE ima par velikih gradova,a koji cine 90% populacije cijele drzave. :D
Seko, ne znam ko ti laze, ali reci mu da laze. Biznismeni, odnosno visa srednja klasa izuzetno rijetko rade petkom bili oni muslimani, krscani ili Mormoni.
Chisum

#754 Re: Dzuma petkom

Post by Chisum »

salik79 wrote:
Chisum wrote:
Bolje da nisi u toku... on samo zaradjuje 11 milja mjesecno (ili 10, zavisi kako kome slaze, pa zaboravi), ali "...logicno, nema ni auto"...

Opet, mozda govori u mnozini, misleci na tu grupu od 15-tak ucenika, koji, logicno, nemaju auto/e. On, i ako ima auto, nema autobus da bi ih sve "pokupio" i odvezao negdje na iftar...Samo nagadjam, jer fakat nisam u toku, niti sam upratio tok rasprave.
Ma, daj, pa po poruci se jasno vidi o cemu govori... klinac koji je malo trolao oko izbora, izmedju dvoje Playstation partije, i postao predmet sprdnje.
Gojeni H

#755 Re: Dzuma petkom

Post by Gojeni H »

Bodkin wrote: Ako je sarkazam da ne odgovaram dalje :D relacija petak slobodan dan-sat i po za dzumu je najbitnija. Ima puno njih tu na forumu koji su legitimno za to da petak bude vikend. Samo tamo gdje su bosnjaci vecina naravno
Svoji na svome, demokratski al' kako mi kazemo. :D
aratet

#756 Re: Dzuma petkom

Post by aratet »

Gojeni H wrote:
aratet wrote:
Hoce li u tom slucaju nedjelja biti prvi dan u sedmici?
Naravno, kao i u svakoj zemlji koja drzi do vjere Muhamedove.
Dubai ovakva hevta ne sprjecava da i dalje bude finansijski centar BI i malo sire. Prilagodili se i HSBC i mnogi drugi.
A po kojem cemo kalendaru da mjerimo vrijeme kada vec bjezimo od "krscanske" evrope i idemo ka Arapima bez nafte.
Connaisseur Karlin

#757 Re: Dzuma petkom

Post by Connaisseur Karlin »

Gojeni H wrote:
Bodkin wrote: Ako je sarkazam da ne odgovaram dalje :D relacija petak slobodan dan-sat i po za dzumu je najbitnija. Ima puno njih tu na forumu koji su legitimno za to da petak bude vikend. Samo tamo gdje su bosnjaci vecina naravno
Svoji na svome, demokratski al' kako mi kazemo. :D
:-) :lol:
aratet

#758 Re: Dzuma petkom

Post by aratet »

Hutba - najbolji (neiskorišteni) medij za kampanju "kupujmo domaće"

http://www.akos.ba/u-fokusu/hutba-najbo ... jmo-domace

Point.

#759 Re: Dzuma petkom

Post by Point. »

Kakva dzuma petkom bolan, nismo arapska zemlja niti cemo ikad biti. Kraj price.
salik79

#760 Re: Dzuma petkom

Post by salik79 »

Point. wrote:Kakva dzuma petkom bolan, nismo arapska zemlja niti cemo ikad biti. Kraj price.
Upravo si rekao doslovno:"Kakav petak petkom, bolan...". :mrgreen: :skoljka:
Dr Baltazar

#761 Re: Dzuma petkom

Post by Dr Baltazar »

salik79 wrote:
Chisum wrote:

Nisam mislio odgovarati dok ti nisi citirao, mislio sam pustiti ove neidentifikovane ljude da se sami pojedu. Vidim da su na dobrom putu, još ako se ovaj sat za džumu odobri dolazit će mi masovno gore (eto posla, ali radi njih bih ostavio pacijenta i otišao na džumu :lol: ) Najbitnije oko sve te "rasprave" (i oni to tako nazivaju iako sami sa sobom pričaju :mrgreen: ) je da ja znam ko je i zbog čega je otvarao onu temu (koja je, zaboravili ste napomenuti, napisana ne u bližoj prošlosti i da je tada ovaj acc bio poprilično neaktivan - hoću reći nisam ga ja ni koristio, ali nejse) :)

@chisum

Nisam stigao ranije odgovoriti, igrao se na Playstationu :lol: Usput bih ti preporučio, kao i ostalim neidentifikovanim ljudima sa ove teme, da više vodite računa o svom novčaniku jer će vam život biti kvalitetniji, lakši i bit ćete generalno zadovoljniji kad budete gledali samo svoja posla u životu :)

U gradu u kojem živiš, predmet sprdnje možeš biti samo ti sa tim svojim razmišljanjem. Ti to jako dobro znaš, tako da se liječiš ovdje i ovdje pokušavaš da nametneš te neke komunističke stavove pošto vani odavno ne prolaze :)
salik79

#762 Re: Dzuma petkom

Post by salik79 »

A sta kada bih vam rekao da je za vrijeme moga studija, na Uni-Stuttgart, svake godine odrzavana "Sedmica Islama", na kojoj su predavacima i publici ustupani amfiteatri, a holovi bili "osposobljeni" za zajednicko obavljanje namaza, te da mi je, kao studentu uposleniku grada Stuttgarta, prilagodjavan raspored radnih sati, tako da sam, eventualno, jednom mjesecno morao propustiti dzuma namaz!? :)
Chisum

#763 Re: Dzuma petkom

Post by Chisum »

@Dr Baltazar

Ajde, balavac, igraj PlayStation, pusti se politike (i Sarajva, u koje si, vidim po postovima, nedavno sljeg'o), vidis da se ljudi vec sprdaju s tobom po forumu... kad zavrsis srednju, pa na faksa lagano, pa mozda jednom i nabijes cifru o kojoj sanjas, pa onda, kad zaradis svoj dinar, neces zaboravljati sta si kome slagao... (10k, 11k, taj rad :lol:)
Last edited by Chisum on 09/10/2016 21:00, edited 1 time in total.
Point.

#764 Re: Dzuma petkom

Post by Point. »

salik79 wrote:
Point. wrote:Kakva dzuma petkom bolan, nismo arapska zemlja niti cemo ikad biti. Kraj price.
Znas na sta sam mislio. Mislio sam na petak kao neradni dan. Zajebi to.
kakavdanakneiskustvu

#765 Re: Dzuma petkom

Post by kakavdanakneiskustvu »

aratet wrote:Treba promijeniti i naziv trokutistanu na "Islamska republika Muslimanija", pa bice tu svega sto se zamisli, sto je u skladu sa serijatu naravno.
:thumbup: jer su jedni vecina
kakavdanakneiskustvu

#766 Re: Dzuma petkom

Post by kakavdanakneiskustvu »

Bodkin wrote:Otprilike podjednako bi bilo nametnuti da u obdanistima ili mensama mora biti riba petkom

da,jer ljudi poste
salik79

#767 Re: Dzuma petkom

Post by salik79 »

Point. wrote:
salik79 wrote:
Znas na sta sam mislio. Mislio sam na petak kao neradni dan. Zajebi to.
Onda se nisi dobro ODrazio :mrgreen: Ovak je puno jasnije, jer onako bi covjek svasta pomislio :-D
Bodkin

#768 Re: Dzuma petkom

Post by Bodkin »

salik79 wrote:A sta kada bih vam rekao da je za vrijeme moga studija, na Uni-Stuttgart, svake godine odrzavana "Sedmica Islama", na kojoj su predavacima i publici ustupani amfiteatri, a holovi bili "osposobljeni" za zajednicko obavljanje namaza, te da mi je, kao studentu uposleniku grada Stuttgarta, prilagodjavan raspored radnih sati, tako da sam, eventualno, jednom mjesecno morao propustiti dzuma namaz!? :)
Sta je tu cudno?
salik79

#769 Re: Dzuma petkom

Post by salik79 »

Bodkin wrote:
salik79 wrote:A sta kada bih vam rekao da je za vrijeme moga studija, na Uni-Stuttgart, svake godine odrzavana "Sedmica Islama", na kojoj su predavacima i publici ustupani amfiteatri, a holovi bili "osposobljeni" za zajednicko obavljanje namaza, te da mi je, kao studentu uposleniku grada Stuttgarta, prilagodjavan raspored radnih sati, tako da sam, eventualno, jednom mjesecno morao propustiti dzuma namaz!? :)
Sta je tu cudno?
Pa nista, nego velim cisto iz razloga sto se ljudi ibrete kada ovdje neko zeli praktikovati svoje vjerske obaveze, imputirajuci nekakav navodni pokusaj (nasilne?!) "islamizacije" drustva...Ako sam ja, kao student musliman, imao pravo na obavljanje svoje vjerske duznosti u Stuttgartu, zasto to neko ne bi imao u Sarajevu, a da se taj zahtjev apriori ne stavlja u nekakav negativan kontekst?!
Point.

#770 Re: Dzuma petkom

Post by Point. »

salik79 wrote:
Onda se nisi dobro ODrazio :mrgreen: Ovak je puno jasnije, jer onako bi covjek svasta pomislio :-D
My bad.
Dr Baltazar

#771 Re: Dzuma petkom

Post by Dr Baltazar »

Chisum wrote:@Dr Baltazar

Ajde, balavac, igraj PlayStation, pusti se politike (i Sarajva, u koje si, vidim po postovima, nedavno sljeg'o), vidis da se ljudi vec sprdaju s tobom po forumu... kad zavrsis srednju, pa na faksa lagano, pa mozda jednom i nabijes cifru o kojoj sanjas, pa onda, kad zaradis svoj dinar, neces zaboravljati sta si kome slagao... (10k, 11k, taj rad :lol:)
Vjerovatno se ni rodio tada nisi :izet:

O ovim ciframa ti sanjaš (vidim koliko te to dotiče i vidim da ti je sve teže), meni su realnost i svakodnevnica :lol: 8-) Kako ne kontaš da muslimani ne lažu :-D
Last edited by Dr Baltazar on 09/10/2016 21:37, edited 1 time in total.
Bodkin

#772 Re: Dzuma petkom

Post by Bodkin »

salik79 wrote:
Bodkin wrote:
Sta je tu cudno?
Pa nista, nego velim cisto iz razloga sto se ljudi ibrete kada ovdje neko zeli praktikovati svoje vjerske obaveze, imputirajuci nekakav navodni pokusaj (nasilne?!) "islamizacije" drustva...Ako sam ja, kao student musliman, imao pravo na obavljanje svoje vjerske duznosti u Stuttgartu, zasto to neko ne bi imao u Sarajevu, a da se taj zahtjev apriori ne stavlja u nekakav negativan kontekst?!
Zato sto u njemackoj nece otkazati sva predavanja u to vrijeme.
A i ovdje trebas imati mogucnost praktikovanja vjere. Ako radis onda ti trebaju dati taj sat da odes ali da ga naradis kasnije ili prije. Sa tim da ima poslova gdje to ne dolazi u obzir
Dr Baltazar

#773 Re: Dzuma petkom

Post by Dr Baltazar »

@bodkin

Koji poslovi ?
Edin H.

#774 Re: Dzuma petkom

Post by Edin H. »

Dr Baltazar wrote:@bodkin

Koji poslovi ?

Pilot :oops:
Chisum

#775 Re: Dzuma petkom

Post by Chisum »

Dr Baltazar wrote:
Chisum wrote:@Dr Baltazar

Vjerovatno se ni rodio tada nisi :izet:

O ovim ciframa ti sanjaš (vidim koliko te to dotiče i vidim da ti je sve teže), meni su realnost i svakodnevnica :lol: 8-) Kako ne kontaš da muslimani ne lažu :-D
:lol: :lol:

Pa dijete, bolan ne bio, otvori moj profil pa procitaj teme na kojima sam najvise pisao sve ove godine, cisto da steknes utisak ko se kad rodio :lol: pa napisi JEDAN JEDINI post na bilo koju od tih tema... eto JEDAN JEDINI post, a da nije o Playstation i pitanjima "gdje se kod vas u Sarajevu moze kupiti to i to"

I prestani da se ofiras, svega ti, vidis da se ljudi sprdaju nakon svih onih lazi.
Post Reply