Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post Reply

Novi gradonacelnik Tuzle

Jasmin Imamovic
41
60%
Bahrudin Hadziefendic
15
22%
Alen Gadzo
6
9%
Zlatko Berbic
2
3%
Adnan Burina
1
1%
Amira Malkocevic
1
1%
Nedim Causevic
1
1%
Elmir Mujkanovic
1
1%

Total votes: 68

costacurta

#751 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by costacurta »

seln wrote:
Mohamad Sissoko wrote:Izvini, al slab ti je taj sarkazam.
Jos uvijek bolji od navike da se seljom i dosljakom naziva svako ko nije glasao za snagu jedinstva.
Zar ti nisi završio sa diskusijom?
Mohamad Sissoko

#752 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by Mohamad Sissoko »

seln wrote:
Jos uvijek bolji od navike da se seljom i dosljakom naziva svako ko nije glasao za snagu jedinstva.
Bas je suprotno, barem u TZ.
U ratu su "seljaci" bili u rangu cetnika multi kulti sdp-ovcima.
MikroBelaj

#753 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by MikroBelaj »

punosvega wrote:Još prije izbora, vjerovatno u sklopu nečije kampanje, u medijima se pojavila informacija da je most od parka prema jezerima koštao puno više nego je općina prikazala. Navodno su čak u posjedu i dokumeta koji ukazuju da je projekat koštao i preko 600.000 KM.
Na ovom linku.
http://tuzlalive.ba/sramotno-nadvoznjak ... h-penzija/
Na dan prije izbora nečiji aktivisti, pretpostavljam nezavisne liste, plakatima su skretali pažnju javnosti na ovu tematiku. Zna li neko nešto više o ovome?

Image
Most odlicno izgleda,hvala gradonacelnice Imamovicu!
MikroBelaj

#754 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by MikroBelaj »

nightvision wrote:Nasa stranka dobila delegata, karadzin ulazi u vijece.

Izborni zakon treba mjenjat,udje covjek u vijece sa 390 glasova,a ljudi sa preko 1000 popuse...nista licno protiv Karadzina ,samo konstatacija.
nightvision

#755 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by nightvision »

Pa i nije bas tako. NS je morala osvojiti preko 1500 glasova da predju izborni prag od 3%.
babanovac

#756 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by babanovac »

MikroBelaj wrote:

Izborni zakon treba mjenjat,udje covjek u vijece sa 390 glasova,a ljudi sa preko 1000 popuse...nista licno protiv Karadzina ,samo konstatacija.
Slazem se, ovo sa strankama je taraba. Iz SBB-a, samo je jedno sa preko 1000 glasova. Moja favoritkinja, sa 1200 gasova nije u vijeću.
nightvision

#757 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by nightvision »

To su unutar stranacki glasovi, ne mozemo to uzimati kao mjerilo. Da se svako kandiduje kao nezavisni kandidat onda bi moglo.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#758 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by plain vanilla »

imal kakvih vijesti, ko ce s kime :mrgreen:
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#759 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by sabina1 »

babanovac wrote:
MikroBelaj wrote:

Slazem se, ovo sa strankama je taraba. Iz SBB-a, samo je jedno sa preko 1000 glasova. Moja favoritkinja, sa 1200 gasova nije u vijeću.
Da li je tvoja kandidatkinja dobila 1200 LIČNIH GLASOVA ili je 1200 puta prekrižena na listiću , nekada sa samo jednim kolegom iz stranke , a nekada sa svih ostalih 30 ?
Hvala.
putokaz1

#760 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by putokaz1 »

Kod mene u općini da bi prošao u vijeće moraš dopisat bar 25% svojih glasova,pod dopisat podrazumijevam:naknadno dopisivanje glasova unutar stranačkih lkiste od strane biračkih odbora
seln

#761 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by seln »

Mohamad Sissoko wrote:
seln wrote:
Bas je suprotno, barem u TZ.
U ratu su "seljaci" bili u rangu cetnika multi kulti sdp-ovcima.
Pa, jesi li ti SDP-ovac?
sumirprimus

#762 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by sumirprimus »

most vodi drito iz carsije na jezera... dakle nije za nigdje nego za jezera... :D
da ne bi okolo kole...pa preko onog drugog mosta,aaa zajebancija zesca...
sad idu nadvoznjaci na juznoj... potez stupine zlokovac, carsija se uvezuje :D
nightvision

#763 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by nightvision »

Most ce fakat biti od koristi ma koliko ga pljuvali, medjutim, nakon svih tih tvrdnji u javnosti da je projekat kostao vise nego sto gradske vlasti zele priznati mene iznenadjuje da nema reakcija iz gradske uprave da to dematuju ili potvrde. Ako odgovorni smatraju da to nisu duzni uraditi onda se varaju jer se ne radi o bas tako bezazlenim optuzbama niti se radi a tako malojo sumi novca a to je ipak novac svih nas, i nebitno ako i podrzavam ljevicu i sdp definitivno ne podrzavam razbacivanje novcem a pogotovo ne prevaru gradjana.
A kad vec govorimo o mostu, moram reci da sam razocaran fusherajem zavrsnih radova kad je rijec o limariji i rukohvatima od inoxa. Ono je tako lose uradjeno da ce izdrzati maksimum dvije zime prije nego pocne hrdjati.
costacurta

#764 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by costacurta »

nightvision wrote:Most ce fakat biti od koristi ma koliko ga pljuvali, medjutim, nakon svih tih tvrdnji u javnosti da je projekat kostao vise nego sto gradske vlasti zele priznati mene iznenadjuje da nema reakcija iz gradske uprave da to dematuju ili potvrde. Ako odgovorni smatraju da to nisu duzni uraditi onda se varaju jer se ne radi o bas tako bezazlenim optuzbama niti se radi a tako malojo sumi novca a to je ipak novac svih nas, i nebitno ako i podrzavam ljevicu i sdp definitivno ne podrzavam razbacivanje novcem a pogotovo ne prevaru gradjana.
A kad vec govorimo o mostu, moram reci da sam razocaran fusherajem zavrsnih radova kad je rijec o limariji i rukohvatima od inoxa. Ono je tako lose uradjeno da ce izdrzati maksimum dvije zime prije nego pocne hrdjati.
who cares!?
Tuzla je odbranjena
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#765 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by plain vanilla »

sumirprimus wrote:most vodi drito iz carsije na jezera... dakle nije za nigdje nego za jezera... :D
da ne bi okolo kole...pa preko onog drugog mosta,aaa zajebancija zesca...
sad idu nadvoznjaci na juznoj... potez stupine zlokovac, carsija se uvezuje :D
most je nevidjena budalastinja :evil:
MikroBelaj

#766 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by MikroBelaj »

:bih: :bih:
tzipiripi

#767 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by tzipiripi »

costacurta wrote:]

Prvo, jako mi je žao majke zbog toga što se desilo, ali
dom zdravlja je opštinska služba, obzirom da smo na PDFu politika nemoguće je ne gledati to sve kroz prizmu politike. Gradjani ovog grada su na upravo završenim izborima pružili priliku da još 4 godine (izmedju ostalog) Dom zdravlja vode ljudi iz SDPa, očigledno su svi zadovoljni uslugama koje imaju u DZ i nisu vidjeli potrebe za promjenama, niti potrebu da pruže priliku nekom drugom da popravi sve to o čemu ti pišeš. Ja ne vidim drugog objašnjenja.
Ipak mislim da je zdrvstvo na kraju u nadležnosti ministarstava.
A ono što mene zabrinjava je da je u međuvremenu na radiologiji dobila termin moja žena (došla mjesec nakon majke a naručena mjesec prije s evidentno blažom dijagnozom), i buraz sniman isti dan kad je došao s bolom u ručnom zglobu i na kraju terapijom kafetinom i mazanjem ledom.
Zdravstvo nam je otišlo u MP3 bez obzira gdje ko vlad'o. Pogotovo za onog koji sjeća predratnog. Ja za Džasmina ne glasam već 3 lokalni, sad bi ga mijenjao za lukavačkog Edina, plus kamaru tuzlanskih sdpeovaca bi im poklonio. Hebi ga, ja kao politički daltonista ne razlikujem više zeleno (plavo, šućmurasto...) i ovo moderno crveno :mrgreen:
Uzgred do sad sam glasao za 5 različitih građanskih opcija, nikad za borce za nacionalne interese. A maštam da nekad dođe dan da čoik može birat imena bez obzira na stranku.
tzipiripi

#768 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by tzipiripi »

Izgleda da ipak nije uletio. Fali mu 30 glasova. Ja bi volio da je šarenije, makar da glavne baje moraju moljakat ove manje. Da ne bude baš kako im padne na pamet i da ne rade šta hoće.
MikroBelaj

#769 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by MikroBelaj »

tzipiripi wrote:
Izgleda da ipak nije uletio. Fali mu 30 glasova. Ja bi volio da je šarenije, makar da glavne baje moraju moljakat ove manje. Da ne bude baš kako im padne na pamet i da ne rade šta hoće.
Ne vidim rezultate mobilnih timova i ovih u inostranstvu?
Mozda ipak imaju neku sansu ili?
nightvision

#770 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by nightvision »

tzipiripi wrote:
Nevjerovatno. Trebalo bi sacekati i tuzbeni rok, sda je navodno predala dokaze o manipulaciji prilikom brojanja glasova (ko o cemu, kurva o postenju) a ne znam jesu li u konacan rezultat ukljuceni i glasovi iz inostranstva, mada bi trebalo da jesu jer su oni ranije glasali, sjetimo se kako se hadziefendic hvalio da je dobio glasove dijaspore. Uglavnom, ako se ne varam, prema zvanicnim rezultatima sa stranice cik-a sastav vijeca je ovakav:
SDP - 11
SDA - 6
SBB - 4
TA - 3
HDZ - 2
DF - 2
BOSS - 2
Ostali - 1
kluz franjo

#771 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by kluz franjo »

nightvision wrote:
tzipiripi wrote:
Nevjerovatno. Trebalo bi sacekati i tuzbeni rok, sda je navodno predala dokaze o manipulaciji prilikom brojanja glasova (ko o cemu, kurva o postenju) a ne znam jesu li u konacan rezultat ukljuceni i glasovi iz inostranstva, mada bi trebalo da jesu jer su oni ranije glasali, sjetimo se kako se hadziefendic hvalio da je dobio glasove dijaspore. Uglavnom, ako se ne varam, prema zvanicnim rezultatima sa stranice cik-a sastav vijeca je ovakav:
SDP - 11
SDA - 6
SBB - 4
TA - 3
HDZ - 2
DF - 2
BOSS - 2
Ostali - 1
Vidim da je i ovdje dilema, pa da podijelim šta mi je juče iskusan čovjek objasnio. Ukupan broj važećih listića se umanjuje za broj onih koji su glasali za tzv. manjinsku listu i tek onda se računa cenzus od 3%. Po toj računici i na bazi objavljenih brojeva, NS dolazi na 3,02% i ulazi u GV, jedno mjesto gubi SBB...
PS: Pošta i mobilni timovi još nisu u računici
nightvision

#772 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by nightvision »

kluz franjo wrote:Vidim da je i ovdje dilema, pa da podijelim šta mi je juče iskusan čovjek objasnio. Ukupan broj važećih listića se umanjuje za broj onih koji su glasali za tzv. manjinsku listu i tek onda se računa cenzus od 3%. Po toj računici i na bazi objavljenih brojeva, NS dolazi na 3,02% i ulazi u GV, jedno mjesto gubi SBB...
Izborni zakon ne predvidja nikakvo sabiranje i oduzimanje glasova, jasno i precizno je navedeno da se mandati dodjeljuju na osnovu ukupnog broja dobijenih glasova:
Politicka stranka, koalicija, lista nezavisnih kandidata i nezavisni kandidat ne može sudjelovati u raspodjeli mandata ako ne osvoji više od 3% od ukupnog broja važecih glasackih listica u izbornoj jedinici.
Da li je u pitanju neka izmjena izbornog zakona ili se radi o nekim dodatnim pravilima?
kluz franjo

#773 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by kluz franjo »

nightvision wrote:
kluz franjo wrote:Vidim da je i ovdje dilema, pa da podijelim šta mi je juče iskusan čovjek objasnio. Ukupan broj važećih listića se umanjuje za broj onih koji su glasali za tzv. manjinsku listu i tek onda se računa cenzus od 3%. Po toj računici i na bazi objavljenih brojeva, NS dolazi na 3,02% i ulazi u GV, jedno mjesto gubi SBB...
Izborni zakon ne predvidja nikakvo sabiranje i oduzimanje glasova, jasno i precizno je navedeno da se mandati dodjeljuju na osnovu ukupnog broja dobijenih glasova:
Politicka stranka, koalicija, lista nezavisnih kandidata i nezavisni kandidat ne može sudjelovati u raspodjeli mandata ako ne osvoji više od 3% od ukupnog broja važecih glasackih listica u izbornoj jedinici.
Da li je u pitanju neka izmjena izbornog zakona ili se radi o nekim dodatnim pravilima?
"Manjinska" lista dobija 1 garantovano mjesto u GV.
Ostali se "takmiče" za 30 ostalih mjesta - tj. liste koje pređu 3% glasova od broja glasova koje su ukupno dobile "redovne" liste.
Isto je bilo i prije četiri godine. SBiH je dobila 2,97% SVIH važećih glasova, ali 3,04% od glasova koje su dobile "redovne" liste.
http://www.izbori.ba/Rezultati/Rezultat ... a_050.html
Nadam se da je sada jasnije.
nightvision

#774 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by nightvision »

kluz franjo wrote: "Manjinska" lista dobija 1 garantovano mjesto u GV.
Ostali se "takmiče" za 30 ostalih mjesta - tj. liste koje pređu 3% glasova od broja glasova koje su ukupno dobile "redovne" liste.
Isto je bilo i prije četiri godine. SBiH je dobila 2,97% SVIH važećih glasova, ali 3,04% od glasova koje su dobile "redovne" liste.
http://www.izbori.ba/Rezultati/Rezultat ... a_050.html
Nadam se da je sada jasnije.
Ma jasno je vec ranije sta si rekao, samo kazem da je zakon onda malo nejasan jer propisuje da se mandati raspodjeljuju "od ukupnog broja važecih glasackih listica u izbornoj jedinici" bez da precizira da se od ukupnog broja glasova najprije izuzmu glasovi za mjesto vijecnika s liste manjina. Zato sam i pitao da li se radi o izmjeni izbornog zakona jer bi negdje trebao postojati pisani trag. U svakom slucaju, posto je tako kako si rekao, prema podatcima sa stranice CIK-a NS je dobila jedno vijecnicko mjesto sto je odlicna vijest. :thumbup: Iako NS nije klasicna ljevica i ne mora nuzno biti dio vecine, ako se takva uopste mogne formirati, dobro je da je pozicija desnice u GV oslabljena za jedno mjesto.
Heller

#775 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by Heller »

Jusić u OV, skupio više glasova nego Berbina lista za OV :lol: :lol: :lol: sumnjivo mi majku mu :mrgreen:

Prag je za sad 1393 glasa. Kriminalna hobotnica u vidu SDA se uvijek oslanja na dijasporu :run: :skoljka:
Post Reply