Mada ne vjerujem da cemo to uradit... jacanje i to
Rat u BiH zbog referenduma?
- Bullet Tooth Tony
#751 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Ja iskreno ne vjerujem da ce do rata doci.. Barem ne sad.. Ali ako se poslije ovih mjesec dana ne opametimo i ne krenemo u jacanje FEDERACIJE ima ga da svi kolektivno najeb..o za koju godinu...
- MikroBelaj
#752 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Kad ako ne sad?Bullet Tooth Tony wrote:Ja iskreno ne vjerujem da ce do rata doci.. Barem ne sad.. Ali ako se poslije ovih mjesec dana ne opametimo i ne krenemo u jacanje FEDERACIJE ima ga da svi kolektivno najeb..o za koju godinu...
Sta treba cekat da nas dovedu do referenduma o odcjepljenju?
Licno pusem u jogurt,a ostali nek pusu u vrelo mlijeko...
-
KENJAC
#753 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Sjooo sine ratnika ...... A vamo tespihe s retrovizora skidaju cim Kozju Cupriju prodju !
- MikroBelaj
#754 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
2007 Banja Luka
- Omar500
#755 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Ne znaju ni one sve silne frakcije u Siriji ratovat, pa rat traje sestu godinu, mrtvih na bacanje.Ludzak wrote:Zašto se jednostavno prije ratovanja ne krene sa matematikom??
Koliko ukupno Bošnjaka ima? koliko će ih stati u odbranu? koliko ih je vojno sposobnih?
Omladina sigurno neće jer nisu sposobna pertle svezati, a ne uzet pušku.
U prvom ratu je bilo lakše jer su većinom borci prije tog rata služili vojsku JNA pa su znali držati puške i formirat strategiju. A ko danas zna?
A i bruka mladjih pocetkom rata nije puske znala drzati, ginulo se haos. A i izvlakusa da nece biti rata jer kao nema toliko oruzja kao prije sto je bilo...je suplja. Dovoljno je bruka kalasa, rpg-ova, par vbr-ova, haubica, nesto tenkova i da to traje godinama. A i nije da nema oruzja i u samoj Bosni, a ulazilo bi sa hrvatske i srbijanske strane bruku toga vjerujte. Eto bas bi neko kontrolisao.
Ne treba se zavaravati. Opasno je ovo veoma.
- Gojeni H
#756 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Za sta drugo ginuti osim za ono u sto vjerujes?PM72 wrote:
Prije 25 godina nisam shvatao stihove Bore Čorbe "za ideale ginu budale".Sad znam da je 100% u pravu.
+ Corba kao posiljalac mudrih poruka.
- Gojeni H
#757 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Dezurni neke s pravom proziva. Bosanac za neke nije kako se oni osjecaju odnosno kojoj nacionalnoj grupi pripadaju vec je postalo politicko opredjeljenje. I naravno da ih covjek s pravom proziva kada trune o dezerterstvu, a 'vamo najveci patrioti i ka.ine.Bodkin wrote:Protiv koga? Bosnjaka, srba i hrvata? Jer koji bosanac ce ratovati za bosnjacku bih?dezurni_ucenik wrote:Ja koliko sam upratio, oni sto su se izjasnili kao Bosanci/Ostali bi prvi pobjegli odavde u slucaju rata. Sjetim se i one teme o rezultatima popisa kad su sebe deklarisali kao jedine patriote a onda procitam ovdje komentare.
- ilkbahar
#758 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Ako se otcijepi rs pa za njima hercegbosna, sta cemo sa hrvatima i srbima a bogami i jevrejima i inim nacijama i vjerama u fildzan drzavi? Hocel.i njih pokupit sa sobom il ce nam ih ostavit u amanet?
- ilkbahar
#759 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Zar ovo nije Fahrov pulen? Trebali su sastancit u avazovom Tornju.pirpa wrote:JAVNO SAOPŠTENJE:
31.08.2016. - SARAJEVO
U sarajevskom hotelu Evropa odrzan konsultativni sastanak za osnivanje pokreta "Stop podjeli BiH". U narednim danima ce se odrzati javni inicijativni sastanak na na kojem ce ugledne javne licnosti uci u inicijativni odbor pokreta, iz kulturnog, naucnog, politickog i vjerskog zivota. Prva aktivnost je jedan od niza mitinga koji ce biti odrzan devetog septembra u Sarajevu.
Pozivamo sve zainteresovane da dođu u nedelju 04.sep.12 sati u hotelu Evropa na sastanak inicijativnog odbora i press konferenciju!
Krenulo je!!! — sa: Admir Dugalija, Sejfudin Tokic Privatni, Adnan Bajrić i Nihad Alickovic.Muhamed Mahmutovic
![]()
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#760 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Nebitno ko je rekao, ali ova je na mjestu. Naravno da za ideale ginu budale.Gojeni H wrote:Za sta drugo ginuti osim za ono u sto vjerujes?PM72 wrote:
Prije 25 godina nisam shvatao stihove Bore Čorbe "za ideale ginu budale".Sad znam da je 100% u pravu.
+ Corba kao posiljalac mudrih poruka.Cetnicki krmak.
Ginuli smo za ideale u proslom ratu. I? Ok, bilo je spasavaj sopstvenu guzicu i svojih bliznjih, ali sta je dobio posten borac iz proslog rata?!
Dobio je da gleda ove havetinje kako se otimaju ko ce biti gori. Jebem ja onog ko bi se borio za Baketa, Mileta, Covu. Eto.
-
PM72
#761 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Gojeni H wrote:Za sta drugo ginuti osim za ono u sto vjerujes?PM72 wrote:
Ja sam ratovao za čisti opstanak,da spasim mater,sestru,brata,rodbinu,komšiju.Četnik mi je bio 300 metara daleko,sa tenkovima i artiljerijom i nisam žalio glavu dati samo da ne prođu.Sa prvom granatom ispaljenom na moju zgradu - ja sam DOBROVOLJNO uzeo pušku i tako je to krenulo.Opstali smo zahvaljujući inatu.
Sad,kad vidim recimo ovu sliku ublehaša pogotovo ovog zalizanog seronju skroz desno - povraća mi se.On je ispunio svoj cilj,skrenuo je pažnju na sebe pa je dobacio i do Haga - izvela ga Munira na nekakve šatro proteste.Mješa se u sve,baš kao margarin, i on šatro mitinguje i oko krsta na Zlatištu i oko Dobrovoljačke ili sa Švrakićem (pobjeguljom i profioterom) prijeti i sere.
Što neko reče,prst mog djeteta ne vrijedi čitave Bosne.Jebem im familiju i njima i Bakiru.A Bora Čorba je izvanredan tekstopisac i četnik i šteta je što nemamo muzičara tog kalibra.Naš plafon je "Ode Mujo u mornare".
- kritichar
#762 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Nisam ni navodio razlogeNaslovnica wrote: Vala ja ne skontah 1 valjan razlog.
Jedna suza mog djeteta nije vrijedna cijele Bosne, a bogami i Hercegovine.
Mislim da je ovdje više riječ o tvojim suzama
- KB9
#763 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
oj zivote mili i dragi, sejfudin dijabola opet u igri 
- sinuhe
#764 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Nije ni na ovoj temi rijec o zabrinutosti vec o prizivanju rata.
Za rat su potrebne istorijske prilike kao pad berlinskog zida i srpskohrvatsko razgranicenje.
Za rat su potrebne istorijske prilike kao pad berlinskog zida i srpskohrvatsko razgranicenje.
-
neko_sa_strane
#765 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Bosna i Hercegovina s izvana djeluje kao jedna cjelina a iznutra je itekako podijeljena ne samo na dva entiteta i distrikt Brčko već podjele postoje i u entitetima. Navešću primjer. Jednom prilikom trebao sam ovjeriti dokument i baš kada sam došao do vrata kancelarije vidim da su zatvorena i piše da je službenica na godišnjem odmoru. Odem onda u gradsku upravu Mostara, centralnu upravu za čitav grad koja se nalazi u drugom dijelu grada, tzv. istočnom u Cernici. Čim sam pokazao ličnu kartu gospođa me je uputila u gradsko područje u kojem sam tada imao prebivalište (Mostar-Jugozapad) a na moju opasku da su oni centralna gradska uprava i da bi trebali primati zahtjeve sa područja čitavog grada gospođa je opet ponovila da ja pripadam području Jugozapad i da ne mogu ovjeriti dokument u centralnoj upravi jer se ista nalazi u gradskom području Stari grad. Ja sam naveo banalan primjer podjele.
- Gojeni H
#766 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
I sad su ti cetnici na pljunuti razdaljine.PM72 wrote:Gojeni H wrote:Za sta drugo ginuti osim za ono u sto vjerujes?PM72 wrote:
Ja sam ratovao za čisti opstanak,da spasim mater,sestru,brata,rodbinu,komšiju.Četnik mi je bio 300 metara daleko,sa tenkovima i artiljerijom i nisam žalio glavu dati samo da ne prođu.Sa prvom granatom ispaljenom na moju zgradu - ja sam DOBROVOLJNO uzeo pušku i tako je to krenulo.Opstali smo zahvaljujući inatu.
Sad,kad vidim recimo ovu sliku ublehaša pogotovo ovog zalizanog seronju skroz desno - povraća mi se.On je ispunio svoj cilj,skrenuo je pažnju na sebe pa je dobacio i do Haga - izvela ga Munira na nekakve šatro proteste.Mješa se u sve,baš kao margarin, i on šatro mitinguje i oko krsta na Zlatištu i oko Dobrovoljačke ili sa Švrakićem (pobjeguljom i profioterom) prijeti i sere.
Što neko reče,prst mog djeteta ne vrijedi čitave Bosne.Jebem im familiju i njima i Bakiru.A Bora Čorba je izvanredan tekstopisac i četnik i šteta je što nemamo muzičara tog kalibra.Naš plafon je "Ode Mujo u mornare".
Sta vrijedi prsta bilo cijeg djeteta? Sta je inda raditi?
Bora Corba je ispodsisarska kljusina i beskicmenjak koji nije imao muda da dozivi ono za sta se zalaze.
Mi imamo fantasticne pjevace ... ne razumijem ja tu furku samosazaljevanja, defetizma, i umanjivanja vlastitih uspjeha.
- mO k3
#767 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Tebe ne brine sta je sa Bošnjacima na tim područjuilkbahar wrote:Ako se otcijepi rs pa za njima hercegbosna, sta cemo sa hrvatima i srbima a bogami i jevrejima i inim nacijama i vjerama u fildzan drzavi? Hocel.i njih pokupit sa sobom il ce nam ih ostavit u amanet?
-
llull
#768 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Jeste li vi ljudi normalni, o kakvom ratu pisete ...
Jel kod vas razum pomucen ili sta vec ... Ko ce ratovati, sa cim ce ratovati ??? Ovi vikendasi i sa jedne i sa druge strane ... kakvi pileci umovi pisu na ovoj temi to je nerealno ...
Brinite vise kako cete zaraditi platu ( to kazem za ove iz BIH ) a ove lazne patriote neka ratuju po Minhenu i Osnabriku i Malmeu ...
Jel kod vas razum pomucen ili sta vec ... Ko ce ratovati, sa cim ce ratovati ??? Ovi vikendasi i sa jedne i sa druge strane ... kakvi pileci umovi pisu na ovoj temi to je nerealno ...
Brinite vise kako cete zaraditi platu ( to kazem za ove iz BIH ) a ove lazne patriote neka ratuju po Minhenu i Osnabriku i Malmeu ...
- Gojeni H
#769 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Ja se s tim ne slazem. Historija uglavnom pamti ljude koji su se borili za svoja uvjerenja.Tomahawk11 wrote:
Nebitno ko je rekao, ali ova je na mjestu. Naravno da za ideale ginu budale.
Ginuli smo za ideale u proslom ratu. I? Ok, bilo je spasavaj sopstvenu guzicu i svojih bliznjih, ali sta je dobio posten borac iz proslog rata?!
Dobio je da gleda ove havetinje kako se otimaju ko ce biti gori. Jebem ja onog ko bi se borio za Baketa, Mileta, Covu. Eto.
Pretpostavljam da je @kritichar u pravu kada kaze da je u pitanju filozofija zivota.
- Warashii
#770 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
U principu se tu najmanje pitaju oni koji ne zele da ratuju a obicno ih ima i najvise, niti u proslom ratu nas niko nije pitao.llull wrote:Jeste li vi ljudi normalni, o kakvom ratu pisete ...
- Gojeni H
#771 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Na stranu ljudi koji opasno loze raju, medjutim, ocekivati da PiSi proglasi referendum o otcjepjenju a da se ne desi nista, je takodje poremecenost.llull wrote:Jeste li vi ljudi normalni, o kakvom ratu pisete ...
Isto kao sto je ludilo smatrati da na ovim prostorima nece biti ratova. Njemacku i Poljsku ubija geografija, oni moraju ratovati.
Nas takodje ... historija nam kazuje da ce srpski ili hrvatski velikodrzavni projekti uvijek imati tendenciju da uzmu barme parche nase domovine.
Duzina mira zavisi od pripreme, odnosno od ekonomsko-vojne snage zemlje.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#772 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Ja necu da me pamti historija.Gojeni H wrote:Ja se s tim ne slazem. Historija uglavnom pamti ljude koji su se borili za svoja uvjerenja.Tomahawk11 wrote:
Nebitno ko je rekao, ali ova je na mjestu. Naravno da za ideale ginu budale.
Pretpostavljam da je @kritichar u pravu kada kaze da je u pitanju filozofija zivota.
Dosta mi je sto ce historija da pamti sto sam prozivio 4 godine jednog rata. Drugi bi vec bio previse.
Za svoja uvjerenja se itekako borim.
- Gojeni H
#773 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Sta ti je onda ciniti?Tomahawk11 wrote:Ja necu da me pamti historija.Gojeni H wrote:
Ja se s tim ne slazem. Historija uglavnom pamti ljude koji su se borili za svoja uvjerenja.
Dosta mi je sto ce historija da pamti sto sam prozivio 4 godine jednog rata. Drugi bi vec bio previse.
Za svoja uvjerenja se itekako borim.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#774 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Po pitanju mojih ideala? Cinim sto i dosad.Gojeni H wrote: Sta ti je onda ciniti?
Po pitanju eventualnog rata? Ne misim da ce doci do toga.
-
prog321
#775 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
One haubice I granate is Pretisa I Binasa su vece garancije mira nego bilo koji beskicmenjacki pamflet.