Pokémon GO!

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
klaki

#751 Re: Pokémon GO!

Post by klaki »

probook wrote:I koji je cilj ove igre ili ti ga ludila? Uhvatis pokemona i haj dalje...kada ih uhvatis 500 kraj igre :roll:
ja igram izinata qume

dobih electrobuzza iz 10km juce
Curve

#752 Re: Pokémon GO!

Post by Curve »

kako fercera ovaj nerby, vidim koji je pokemon u blizini, al u kojem smjeru ici ili oko zgrade lunjat dok ne nabasam
klaki

#753 Re: Pokémon GO!

Post by klaki »

Curve wrote:kako fercera ovaj nerby, vidim koji je pokemon u blizini, al u kojem smjeru ici ili oko zgrade lunjat dok ne nabasam
ubagano

vidis da za sve pokazuje 3 koraka, a treba da pokazuje 1 2 3 u zavisnosti od daljine

isto tako mozes kliknut na pokemona da ga upratis, ali nista ne fercera trenutno... prvi par dana su barem ovi "koraci" radili pa si mogo hodat i gledat spustaju li se il rastu
Curve

#754 Re: Pokémon GO!

Post by Curve »

klaki wrote:
Curve wrote:kako fercera ovaj nerby, vidim koji je pokemon u blizini, al u kojem smjeru ici ili oko zgrade lunjat dok ne nabasam
ubagano

vidis da za sve pokazuje 3 koraka, a treba da pokazuje 1 2 3 u zavisnosti od daljine

isto tako mozes kliknut na pokemona da ga upratis, ali nista ne fercera trenutno... prvi par dana su barem ovi "koraci" radili pa si mogo hodat i gledat spustaju li se il rastu
razumijem, to da se spustaju koraci, sto manje koraka tu sam blize, al problem je na koju stranu da krenem :lol: :lol:

npr. stojim na mostu i javlja blizu pokemon, ja zapicim desno od mosta a taj pokemon je lijevo od mosta :-)
klaki

#755 Re: Pokémon GO!

Post by klaki »

Curve wrote:
klaki wrote:
ubagano

razumijem, to da se spustaju koraci, sto manje koraka tu sam blize, al problem je na koju stranu da krenem :lol: :lol:

npr. stojim na mostu i javlja blizu pokemon, ja zapicim desno od mosta a taj pokemon je lijevo od mosta :-)
pa jbg princip pokusaja i pogreske. krenes na svaku stranu dok se ne pocne smanjivati :D ali ne znam, mora imati laksi nacin. da hoce update igricu
samog_sira

#756 Re: Pokémon GO!

Post by samog_sira »

Pandakonda wrote:
samog_sira wrote:Da i ja upitam nesta, koja je funkcija ovog incense-a, mislim znam da bi trebao privlaciti pokemone, ne znam jel treba hodati sa tim il stajati na jednom mjestu? Koristio ovo 2 puta po povratku s posla uhvatio 4-5 pokemona do kuce, prvi put isao kuci bez ovoga uhvatio 10 :-D

I kako se nabavljaju te neke bolje poke lopte, ne vidim ih u shopu, a i nigdje ih na stopovima, jutros potrosih 50 obicnih na jednog 450 lvl i dosadilo mi odem.
Incense privlači pokemone na tvoju lokaciju, možeš hodati dok ja aktivan i opet ćeš ih privlačit. Bolje poke lopte dobijaš sa većim levelom ja mislim.
Hvala, evo dobih ove bolje na 12 lvl, nego me interesuje da li se svi pokemoni iste vrste mogu razviti do istog nivo-a? Npr ako evoluiras Eve koji je 100 lvl u joletona, da li je njemu krajnji CP manji nego kada bi evoluirao Eve od 300. jer su mi vaporeon i flareon evoluirani iz vecih lvl i uz mnogo manje power up-a su ga podobro prestigli i joltenu se puno manje CP povecava sa power up-om . ne znam bil novog jolteona il ce i njemu krajnji CP biti isti kao i postojecem? valjda je neko skontao :-D :-D
klaki

#757 Re: Pokémon GO!

Post by klaki »

samog_sira wrote:
Pandakonda wrote:
samog_sira wrote:Da i ja upitam nesta, koja je funkcija ovog incense-a, mislim znam da bi trebao privlaciti pokemone, ne znam jel treba hodati sa tim il stajati na jednom mjestu? Koristio ovo 2 puta po povratku s posla uhvatio 4-5 pokemona do kuce, prvi put isao kuci bez ovoga uhvatio 10 :-D

I kako se nabavljaju te neke bolje poke lopte, ne vidim ih u shopu, a i nigdje ih na stopovima, jutros potrosih 50 obicnih na jednog 450 lvl i dosadilo mi odem.
Incense privlači pokemone na tvoju lokaciju, možeš hodati dok ja aktivan i opet ćeš ih privlačit. Bolje poke lopte dobijaš sa većim levelom ja mislim.
Hvala, evo dobih ove bolje na 12 lvl, nego me interesuje da li se svi pokemoni iste vrste mogu razviti do istog nivo-a? Npr ako evoluiras Eve koji je 100 lvl u joletona, da li je njemu krajnji CP manji nego kada bi evoluirao Eve od 300. jer su mi vaporeon i flareon evoluirani iz vecih lvl i uz mnogo manje power up-a su ga podobro prestigli i joltenu se puno manje CP povecava sa power up-om . ne znam bil novog jolteona il ce i njemu krajnji CP biti isti kao i postojecem? valjda je neko skontao :-D :-D
svaki pokemon ima max CP. taj maxCP nije statican tj npr eevee koji si ufatio na lvl 2 i na lvl 13 nece imati isti max CP. npr ja uhvatio eevee 250cp i haman je max, dok drug uhvatio 450 cp
lijepa u dusi

#758 Re: Pokémon GO!

Post by lijepa u dusi »

lijepa u dusi wrote:Moze li mi iko pomoci? Preko wifi gps radi, registruje maltene svakih 2 metra, na 3g nece i gotovo.
Iko? :cry:
MTV

#759 Re: Pokémon GO!

Post by MTV »

lijepa u dusi wrote:
lijepa u dusi wrote:Moze li mi iko pomoci? Preko wifi gps radi, registruje maltene svakih 2 metra, na 3g nece i gotovo.
Ne znam koja si mreza al kod eroneta malo duze se ceka da uhaviza sve al kasnije radi normalno...
lijepa u dusi

#760 Re: Pokémon GO!

Post by lijepa u dusi »

MTV wrote:
lijepa u dusi wrote:
Ne znam koja si mreza al kod eroneta malo duze se ceka da uhaviza sve al kasnije radi normalno...
Bh telekom... Dodje mi da placem kao dete :lol:
Koji u gradu pokestop ima wifi? U stan mi dnevno 10 pokemona dodje, ja nijednog uhvatit ne mogu jer nemam lopti. Cim maknem iz kuce, gps ne radi, dok se opet ne prebacim na wifi :cry:
sizifinho

#761 Re: Pokémon GO!

Post by sizifinho »

pa i ja i još desetine ljudi koristimo bh telecom i fercera

do telefona je, nije do neta.
samog_sira

#762 Re: Pokémon GO!

Post by samog_sira »

klaki wrote: svaki pokemon ima max CP. taj maxCP nije statican tj npr eevee koji si ufatio na lvl 2 i na lvl 13 nece imati isti max CP. npr ja uhvatio eevee 250cp i haman je max, dok drug uhvatio 450 cp
a pretpostavio sam da je tako nesta, jbg novog cu evolvat, ispade da se ne isplati power up radit dok ne dostignes neki jaci lvl da mozes bolje pokemone nafatat...
samog_sira

#763 Re: Pokémon GO!

Post by samog_sira »

lijepa u dusi wrote: Bh telekom... Dodje mi da placem kao dete :lol:
Koji u gradu pokestop ima wifi? U stan mi dnevno 10 pokemona dodje, ja nijednog uhvatit ne mogu jer nemam lopti. Cim maknem iz kuce, gps ne radi, dok se opet ne prebacim na wifi :cry:
Pogledaj ti u opcijama da ti nije podeseno da ide samo preko wifi
travar

#764 Re: Pokémon GO!

Post by travar »

Curve wrote:
klaki wrote:

Ako ti je izabran pokemon i ako si okrenut na pravu stranu, onda bi onaj "kvadratić" (donji desni ugao, gdje je prikazan izabrani pokemon) trebao da "blinka".
Pandakonda

#765 Re: Pokémon GO!

Post by Pandakonda »

Samo da znate ta tri koraka (kad tražite pokemona) su vam trenutno bagovana, ne pokazuje kako treba.

Gledaj ovih hairlija :-)

http://www.klix.ba/magazin/zanimljivost ... /160719060
lijepa u dusi

#766 Re: Pokémon GO!

Post by lijepa u dusi »

samog_sira wrote:
lijepa u dusi wrote: Bh telekom... Dodje mi da placem kao dete :lol:
Pogledaj ti u opcijama da ti nije podeseno da ide samo preko wifi
pogledaću, mada je radilo na početku kad sam prvi put uključila 3g i išla ganjat pokemone... na jednom mjestu su bila 2 drowzeea, uhvatim jednog, zaledi igra... izađem, uđem opet, resetovalo mi acc, nemam nijednog pokemona, nemam nick, sve ispočetka... taman se pomirim s tim da moram sve ispočetka, izgubi se gps signal i više nije radio na 3g. Dođem kući, otvorim igricu, vratio mi se acc i pokemoni. Ali gps ne radi na 3g i gotovo.
DarijoJuve

#767 Re: Pokémon GO!

Post by DarijoJuve »

Pozz ekipa :D

Citao sam dosta, tocnije sve i jedan post ovdje od otvaranje teme :D , i takoder igram Pokemon GO, ali mi nije jasno jos par stvari, pa evo ovi koji su skuzili bolje igricu ako mogu pomoci :)

Prvo za ovo jaje, brojalo mi je prvih 0.88 km .. i sada napravih neki 400-500m (bio sam u igrici, s upaljenim GPSom), ovamo se nije pomjerila brojka uopce, kao da nisam ni hodao?

Pa sada za pokestopove, zivim u mjestu gdje nema ni blizu ni jednog pokestopa >.< Vidio sam da se moze ispuniti onaj formular i zatraziti pokestop, koliko istih zahtjeva je potrebno poslati otprilike? jer ovo je manje mjesto, znam samo jos 1-2 osobe koje igraju :/

Ajmo dalje :P Jel' sto sam veci level, stvaraju mi se jaci pokemoni? I jel' postaju jaci kada ih razvijem? Npr u mene je Raticate max 250 CP, a vidio sam kod nekih igraca puno jaci isti taj pokemon...?

I haj jos malo (sumnjam da ce itko i procitati, a kamo li odgovoriti, ali eto)... kako mi je najlakse skupiti ove candy-e? 25 Charmander candya mi se cini skoro nemoguce za skupiti, treba Charmandere hvatati, a nisam bas vidio da je netko uhvatio Charmandera osim na pocetku...

pozz :)
beni-bu-man

#768 Re: Pokémon GO!

Post by beni-bu-man »

DarijoJuve wrote:Pozz ekipa :D

Citao sam dosta, tocnije sve i jedan post ovdje od otvaranje teme :D , i takoder igram Pokemon GO, ali mi nije jasno jos par stvari, pa evo ovi koji su skuzili bolje igricu ako mogu pomoci :)

Prvo za ovo jaje, brojalo mi je prvih 0.88 km .. i sada napravih neki 400-500m (bio sam u igrici, s upaljenim GPSom), ovamo se nije pomjerila brojka uopce, kao da nisam ni hodao?

Pa sada za pokestopove, zivim u mjestu gdje nema ni blizu ni jednog pokestopa >.< Vidio sam da se moze ispuniti onaj formular i zatraziti pokestop, koliko istih zahtjeva je potrebno poslati otprilike? jer ovo je manje mjesto, znam samo jos 1-2 osobe koje igraju :/

Ajmo dalje :P Jel' sto sam veci level, stvaraju mi se jaci pokemoni? I jel' postaju jaci kada ih razvijem? Npr u mene je Raticate max 250 CP, a vidio sam kod nekih igraca puno jaci isti taj pokemon...?

I haj jos malo (sumnjam da ce itko i procitati, a kamo li odgovoriti, ali eto)... kako mi je najlakse skupiti ove candy-e? 25 Charmander candya mi se cini skoro nemoguce za skupiti, treba Charmandere hvatati, a nisam bas vidio da je netko uhvatio Charmandera osim na pocetku...

pozz :)

ma samo hvataj sve sto stignes, koji se level ????
DarijoJuve

#769 Re: Pokémon GO!

Post by DarijoJuve »

ma samo hvataj sve sto stignes, koji se level ????
ma 5. sam tek .. nemam u blizini ni pokemona, ni pokestopova, a ni loptica da uzmem opet incase :(
beni-bu-man

#770 Re: Pokémon GO!

Post by beni-bu-man »

Image

Image

Image
RLewis

#771 Re: Pokémon GO!

Post by RLewis »

Vidim da sam ja jedina budala u zutom teamu, svi gymovi plavi ili crveni.

Poslano sa mog SM-G935F koristeći Tapatalk
sizifinho

#772 Re: Pokémon GO!

Post by sizifinho »

RLewis wrote:Vidim da sam ja jedina budala u zutom teamu, svi gymovi plavi ili crveni.

samo budala smatra da je budala jer je u instinct timu...
annoy

#773 Re: Pokémon GO!

Post by annoy »

Ja nikad stić do 5.levela :-)
DanteX

#774 Re: Pokémon GO!

Post by DanteX »

Super, nađoh ovu temu :D

Tek sam počeo igrati, zabavna je ako se igra kako treba i ne pretjeruje s igricom.
klaki

#775 Re: Pokémon GO!

Post by klaki »

RLewis wrote:Vidim da sam ja jedina budala u zutom teamu, svi gymovi plavi ili crveni.

nisi sam tebra

ja namjerno zuti u kontru

problem je nemam srece nikako. max cp 350 a lvl11. ljudi mog lvla vec imaju 800+
Post Reply