Sto ste pusili pusili ste
-
mirzaaa33
#751 Re: Sto ste pusili pusili ste
Uključite malo taj mozak. Djed od 100 godina a pušač ne bi imao pluća nikako da je ovako ko u klipu. Pušenje nije zdravo ali ovo su lažne slike ili bolje rečeno neadekvatno poređenje i uslovi za eksperiment.
- fortaleza
#752 Re: Sto ste pusili pusili ste
Nažalost, ovo je samo mit barem u današnjem vaktu. Što se tiče današnjeg duhana on u sebi sadrži dosta kadmija kao i drugih štetnih spojeva koji upravo utječu na "muškarčine" tako da veći omjer kadmija smanjuje, odnosno neutralizira cink iz organizma koji je glavni mikronutrijent za proizvodnju muških hormona te spermatogenezu što na kraju dovodi do smanjenja muškosti te slabije regulacije testosterona i ostalih steroidnih hormona.dezurni_ucenik wrote:seln wrote:Duhan je uvijek bio rezervisan samo za prave muskarcine.![]()
Pivo ima sličnu priču. Priča o "pravim muškarčinama" koji piju pivo je zasnovana na istini jer se davno nekad proizvodila od raznih trava koje su djelovale kao afrodizijak. Međutim, danas je pivo bazirano na kvascu i sadrži nekoliko fitoestrogena (simuliraju ženske spolne hormone) te također remete "muškost".
Znači, upravo suprotno, cigarete i pivo smanjuju muškost.
- HAVANA
#753 Re: Sto ste pusili pusili ste
Pa dobro sta da radim onda?Eno sad ni piva ne valja.Da trcim povazdan u helankama,bavim se plesom u kuturno umjetnickom drustvu,sekcija neka,sta? Moram sebi malo oduska dat i uzivati ponekad u necem sto mi prija.Znam ja da sok od borovnice valja,divan je...Koji ce mi kurac ako izadjem jednom u 15 dana ili mjesec u pab na svirku ili tako nesta...Hocu da se oderem,hocu da se napusim,napijem,najedem...nisam masina,ljudsko bice sam jebo te...
Cuj piva ne valja. 
-
Hakiz
#754 Re: Sto ste pusili pusili ste
Kažu da je svako pravo uživanje ili nezdravo ili nelegalno. Ako nije ni jedno od tog dvoga, onda to i nije užitak.
- HAVANA
#755 Re: Sto ste pusili pusili ste
Sto ljudi,sto cudi...Ko sam ja da im sudim?
- fortaleza
#756 Re: Sto ste pusili pusili ste
Ne razumijem zašto se osjećaš prozvanim, to što radiš u životu je samo tvoja stvar.HAVANA wrote:Pa dobro sta da radim onda?Eno sad ni piva ne valja.Da trcim povazdan u helankama,bavim se plesom u kuturno umjetnickom drustvu,sekcija neka,sta? Moram sebi malo oduska dat i uzivati ponekad u necem sto mi prija.Znam ja da sok od borovnice valja,divan je...Koji ce mi kurac ako izadjem jednom u 15 dana ili mjesec u pab na svirku ili tako nesta...Hocu da se oderem,hocu da se napusim,napijem,najedem...nisam masina,ljudsko bice sam jebo te...Cuj piva ne valja.
Samo spominjem činjenice, a na svakom ponaosob je da odluči hoće li biti pušač ili ne kao i za milijun drugih stvari.
- Logovan
#757 Re: Sto ste pusili pusili ste
Pušači, jeste li se pomirili sa uvođenjem novog zakona? 
-
modem33
#758 Re: Sto ste pusili pusili ste
Logovan wrote:Pušači, jeste li se pomirili sa uvođenjem novog zakona?
http://www.kurir.rs/region/hrvatska/ska ... mpaign=mos
Jesu ...presli su na nove metode , evo protestne setnje po Dubrovniku
-
FreakyStyley
#759 Re: Sto ste pusili pusili ste
modem33 wrote:Logovan wrote:Pušači, jeste li se pomirili sa uvođenjem novog zakona?
Jesu ...presli su na nove metode , evo protestne setnje po Dubrovniku![]()
![]()
![]()
LMAO
- Logovan
#760 Re: Sto ste pusili pusili ste
Neće im ovo dati neke rezultate, nek' smisle nešto drugo.modem33 wrote:Logovan wrote:Pušači, jeste li se pomirili sa uvođenjem novog zakona?
Jesu ...presli su na nove metode , evo protestne setnje po Dubrovniku![]()
![]()
![]()
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#761 Re: Sto ste pusili pusili ste

Ovo i kod nas treba uvesti! Ludi Japanci
- spreca
#762 Re: Sto ste pusili pusili ste
Hocel i zenama biti zabranjeno pusiti

- spreca
#763 Re: Sto ste pusili pusili ste
sherbett wrote:spreca wrote:Hocel i zenama biti zabranjeno pusiti![]()
a znala sam!
-
dezurni_ucenik
#764 Re: Sto ste pusili pusili ste
https://www.klix.ba/vijesti/bih/vlada-f ... /170216054
Eto gospodo, sto ste pusili pusili ste. Teror pusaca nad nepusackoj nejaci se prekida.

Eto gospodo, sto ste pusili pusili ste. Teror pusaca nad nepusackoj nejaci se prekida.
- radiša
#765 Re: Sto ste pusili pusili ste
kaze zakon zabranjuje pusenje u javnom prevozu,ispade da se do sad moglo pusit
kakvi sve degenerici rade i primaju platu boze sacuvaj.
kakvi sve degenerici rade i primaju platu boze sacuvaj.
- Filter
- Russki
#767 Re: Sto ste pusili pusili ste
ovo je super stvar taman da prestanem pusiti i piti
de cu ja ba ici vani kad sam se zapio da zapalim jednu cigaru, nije to to..izgubio se ceif
radije necu ni piti ni pusiti
valjda ce se sprovest ovo
de cu ja ba ici vani kad sam se zapio da zapalim jednu cigaru, nije to to..izgubio se ceif
radije necu ni piti ni pusiti
valjda ce se sprovest ovo
- ultima_palabra
#768 Re: Sto ste pusili pusili ste
Hajmo još parlament...
-
dezurni_ucenik
#769 Re: Sto ste pusili pusili ste
Teror se mora prekinuti. 
- Russki
#770 Re: Sto ste pusili pusili ste
jos da pocnu ove travare fatat i zatvarat, bokte jebo ne mozes proc carsijom da ne cujes onaj smrad vutre
AJMO VIJETNAM BRAĆO
AJMO VIJETNAM BRAĆO
- Bullet Tooth Tony
#771 Re: Sto ste pusili pusili ste
Hakiz wrote: Dobro, jasno mi je da prethodni naš "okršaj" te vodi da mi oponiraš. I iako sam rekao "vjerujte niko ne puši" ništa nije 100 %. Sa druge strane, ja sam u Portugalu bio u proteklih nekoliko godina u više gradova. I moje iskustvo je da se ne puši. Zakon je iz 2008. slike ko zna otkada su, ali neću to uzimati kao argument.
Neka bude da si ti u pravu.
Ja bio prije 4 sedmice ...diminja se samo tako ... cak i u zatvorenom prostoru
- Dozer
#772 Re: Sto ste pusili pusili ste
Ja sam pusac vec 30 godina, i nemam nista protiv ovog zakona. Iskreno.
Medjutim, nervira me licemjerje. Duhan izaziva ovisnost, razne bolesti, i smrt, a ovo svi znamo. Isto tako i alkohol. Ali, s druge strane, marihuana, koja dokazano pomaze i lijeci raznorazna psiho-ficika oboljenja, koja ne izaziva ni ovisnost, ni bolesti, ni smrt, uredno se satanizira i zabranjuje njeno uzgajanje, proizvodnja, prodaja, konzumiranje...
Logika?
I onda, s jedne strane imamo duhan i alkohol koji uzrokuju sve nabrojano, i to kod visemilionskog broja ljudi, ali su - legalni.
A s druge strane imamo marihuanu, koja ne uzrokuje nista od nabrojanoga i cak ima ljekovita svojstva za milione ljudi, ali je - nelegalna.
Neko ce sada reci - ali, to je droga. Zasto je droga? Jer je neko tako rekao prije 50-ak godina, a hilajdama godina ranije se uredno koristila za sve i svasat? OK. A, ko je to tako rekao, i zasto?
Jer ima opojno dejstvo na ljude? OK. Duhan i alkohol nemaju?
Sto se mene tice, a sad bih potpisao takav zakon, jedino ispravno rjesenje jeste da se zabrani uzgajanje, proizvodnja i prodaja duhana i duhanskih preradjevina.
Ali...to ne moze, jel' tako... Ne moze jer se radi o biznisu vrijednom stotine milijardi. Nema veze sto se ljud time truju, bitno je zaraditi...
Medjutim, nervira me licemjerje. Duhan izaziva ovisnost, razne bolesti, i smrt, a ovo svi znamo. Isto tako i alkohol. Ali, s druge strane, marihuana, koja dokazano pomaze i lijeci raznorazna psiho-ficika oboljenja, koja ne izaziva ni ovisnost, ni bolesti, ni smrt, uredno se satanizira i zabranjuje njeno uzgajanje, proizvodnja, prodaja, konzumiranje...
Logika?
I onda, s jedne strane imamo duhan i alkohol koji uzrokuju sve nabrojano, i to kod visemilionskog broja ljudi, ali su - legalni.
A s druge strane imamo marihuanu, koja ne uzrokuje nista od nabrojanoga i cak ima ljekovita svojstva za milione ljudi, ali je - nelegalna.
Neko ce sada reci - ali, to je droga. Zasto je droga? Jer je neko tako rekao prije 50-ak godina, a hilajdama godina ranije se uredno koristila za sve i svasat? OK. A, ko je to tako rekao, i zasto?
Sto se mene tice, a sad bih potpisao takav zakon, jedino ispravno rjesenje jeste da se zabrani uzgajanje, proizvodnja i prodaja duhana i duhanskih preradjevina.
Ali...to ne moze, jel' tako... Ne moze jer se radi o biznisu vrijednom stotine milijardi. Nema veze sto se ljud time truju, bitno je zaraditi...
Last edited by Dozer on 16/02/2017 13:40, edited 1 time in total.
- radiša
#773 Re: Sto ste pusili pusili ste
Kad navale vani svi da zapale bice ko javni skup a pise da je zabranjeno pusit na javnim skupovimaRusski wrote:
Sto znaci nemere ni tako
-
dezurni_ucenik
#774 Re: Sto ste pusili pusili ste
Je l to zapalis katkad sweet mary janeDozer wrote:Ja sam pusac vec 30 godina, i nemam nista protiv ovog zakona. Iskreno.
Logika?
Neka zabrane pusenje i treba, ali sljedeci korak u tim zabranama ce biti - jedenje mesa.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#775 Re: Sto ste pusili pusili ste
Dozeru, pa i za duhan, pusenje kazu bolest....ali je legalno dok marihuna nije....a sto nije....pa zato sto tako odgovara...puno se vise love uzme zato sto je nelegalna