Traktore, traktore, samo na traktore , pa u maticu...155_mm wrote:ma jok bre. nek rat izazovu kao neki devedesetih. ali prvo nek poruce onim 52% da bi se mogli naci na onoj autostradi stradanja koja bi ih mogla odvesti u nestanak..........radostan dan wrote:Tomahawk11 wrote:A ovih 48 % sto su glasali za EU....da se sele?
Nek idu u maticu, ko ih jebe...mogu ponijeti koliko su donijeli na opancima.
Ha ja....
ha ja.
Brexit
-
radostan dan
#751 Re: Brexit
- desni
#752 Re: Brexit
dezurni_ucenik wrote:brejking njuz: Srbi za ulazak u EU. Sta je ovo sad, prvo Ivanic sad Cvijanovicka izrazava zelju da udjemo u famEliju
![]()
"Gledano dugoročno, mislim, da će sigurno ostati namjera svih zemalja zapadnog Balkana da se kreću ka EU i vjerujem da će ona biti reformisana i praktično biti siguran kišobran za sve koji budu htjela unutar nje da žive, posluju, putuju i obezbjeđuju slobodan protok robe, ljudi, kapatala", ocijenila je predsjednica Vlade RS-a.
-
Bodkin
#753 Re: Brexit
Pa realno kacenje sa rusijom kontinentu nije ni odgovarao nego su to uradili zbog politike i primarno usa, a samim tim i engleskih ciljevadaddy-kool wrote:Kakva je politička situacija i odgovor na Brexit u Njemačkoj?
Kada kod njih idu izbori?
Vrijeme je da se da novi polet i značenje ideji EU, a to mora doći iz Njemačke. Evropa mora ići u reforme. Merkelova bi takođe trebala ići.
EU je produžila sankcije Rusiji do januara '17.
Očekivati je kontinentalniju i primarno njemačku vanjsku politiku u budućnosti EU, sa umanjenim uticajem GB i USA. Pretpostavljam i da će se neki novi dogovor Rusije i EU (Njemačke) izroditi u budućnosti, te posljedično smanjenje pritiska na Rusiju i proširenje uticaja Rusije u Ukrajini i Gruziji.
Da je pameti, kontinent bi se ucvrstio jer sad imaju jednog manje koji vuce protiv ujedinjenja
-
dezurni_ucenik
#754 Re: Brexit
Koliko je Britanaca izaslo na izbore? Nasim rijecima, koliko ih je juce dan provelo ispijajuci kafe 
-
omar little
#755 Re: Brexit
socio-ekonomski faktori koje si naveo vaze za vecinu zapadnih drustava kada je u pitanju stopa angaziranosti i izlaska na izbore mladih. obzirom da se masovno koriste to podaci sa postocima po starosnim skupinama, mene zanima koliko mladih je zaista izaslo (pri tome mislim na one do 30 godina) na referendum. ne kazem da je statisticki relevantno, samo me zanima. svi znaju da matori izlaze u vecem, nekad najvecem, broju na izbore, znaci i ovdje su, stoga je bitno koliki postotak onih u mladjim kategorijama kampanjom izmamis na biraliste. no, kako je vodjena ova remain kampanja, pa i taj cijeli referendumski cirkus, ne cudi me da su bili neuspjesni.Romanija wrote:Dosad nisam nasao na taj podatak, mislim da statisticki igra veoma malu ulogu, pa je mozda to razlog. Da objasnim, u UK generalno vazi da sto si mladji to si manje zainteresovan za politiku. A onda kod te mladje starosne grupe, postoje podkategorije stojeceg stanja i etnicke pripadnosti. Tako da kad se radi o grupi 18-24, oni koji su u najmanjem procentu izasli na referendum su slabije stojeci, ne-bijeli 18-24 glasaci, dok su na drugom kraju spektruma bolje-stojeci, bolje-obrazovani, i velika vecina njih je upravo izasla i na ovaj referendum. I onda u to moras da ukljucis i dio UK iz kog dolaze.omar little wrote:jel ima negdje breakdown stope izlaznosti po starosnim grupama? ne kako su glasali nego u kojem procentu su izasli na referendum. hvala unaprijed.
sinoc gledam kako farage baca klasicne bombe o gubljenju ne bili usicario makar i samo nekoliko glasova onih koji ce pomislit "ah, pa izgubili su, eno sam farage govori, sta ja imam izlaziti. ozrenka..."
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#756 Re: Brexit
britanija cela iz tri dela... ode skotska a bogumi i sjeverna irska, ja onog majmuna kameruna sam svoju zemlju zajbo...
Bivši američki marinac Kenet O' Kif "Amerika,Izrael i Britanija su najveći svjetski teroristi"
cHeli sad ide nova kolacija anglocionista
Bivši američki marinac Kenet O' Kif "Amerika,Izrael i Britanija su najveći svjetski teroristi"
cHeli sad ide nova kolacija anglocionista
- tututuuuu
#757 Re: Brexit
The German MEP Elmar Brok, who chairs the European parliament’s committee on foreign affairs, told the Guardian the parliament would call on Juncker to strip the British commissioner, Jonathan Hill, of the financial services brief with immediate effect and turn him into a “commissioner without portfolio”.
He said: “They will have to negotiate from the position of a third country, not as a member state. If Britain wants to have a similar status to Switzerland and Norway, then it will also have to pay into EU structural funds like those countries do. The British public will find out what that means.”
- 512MB
#758 Re: Brexit
Vi zapjenili ko da su britanci iz NATO izasli
ko i hebe, samo su bili remetilacki faktor u EU, zato se ovima svabama pozurilo da se sto prije zavrsi. Placace britanci i vise sad neg da su ostali, nest ko svicarci il norvezani.
- Ajatolah_
#759 Re: Brexit
Mislim da su ovo bezveze pisanja, čitav proces izlaska može potrajati i do dvije godine, sasvim dovoljno vremena da svi ovi igrači ispune potrebnu kvotu reprezentativnih utakmica.dezurni_ucenik wrote:Britanski penzioneri su otvorili pandorinu kutiju. Od politike do sporta, bice tu saso mange.Prvak Engleske Leicester City mogao bi, primjerice, izgubiti sedmoricu igrača, a bez dozvole bi ostale i dvije velike zvijezde prošle sezone West Hamov Francuz Payet i njegov sunarodnjak Martial iz Manchester Uniteda te mnogi drugi.
-
Bodkin
#760 Re: Brexit
High stakes poker gdje su ti drugi procitali blef. Vidjecemo ko ce pokupiti potGojeni H wrote:
Matirali bi oni da su imali cime ... valjda je toliko jasno?
- Ajatolah_
#761 Re: Brexit
Sigurno će ostati dobrim dijelom integrisani s EU sa statusom kao Švica ili Norveška... To i jeste najbolja opcija za sve, minimizirat će se efekti izlaska i svi ostaju koliko-toliko zadovoljni. Tako da ne mislim da je neko naročito matirao. Možda i griješim, proći će još dugo vremena dok se bude mogla podvući crta i analizirati efekti.Bodkin wrote:High stakes poker gdje su ti drugi procitali blef. Vidjecemo ko ce pokupiti potGojeni H wrote:
Matirali bi oni da su imali cime ... valjda je toliko jasno?moje misljenje da je to dugorocno EU
Mene više zanimaju efekti po odnose među članicama EU. Da li će ovo povećati euroskepticizam i povući još nekog da uradi isti potez? Hoće li budućnost EU biti jačanje ili labavljenje unije?
Last edited by Ajatolah_ on 24/06/2016 16:45, edited 1 time in total.
- pici
#762 Re: Brexit
zivish u zemlji koja je labava konfederacija tj sastavljena od cetri zemlje, engleske, skotske, velsa i sjeverne irske i ides da se razdruzujesh su nekim
... dobro rece onaj analiticar iz begesha, ostrvski mentalitet, sad nek se bave sami sobom...
- Drvosjeca iz Dejcica
#763 Re: Brexit
Čuj ove dvojice bjelosvjetskih bandita...
A ovaj k'o da je siš'o sa Marsa...Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je građanima Velike Britanije na demokratski provedenom referendumu o izlasku iz EU, ocijenivši da je volja naroda, izražena na taj način, činjenica koja svuda u svijetu mora biti uvažena.
Putin je kazao kako je Brexit odluka britanskog naroda i da je kao takva razumna s obzirom na to da "niko ne želi hraniti države sa slabom ekonomijom". On je dodao da Rusija nema namjeru da se miješa u rezultate jučerašnjeg referenduma, prenosi Russia Today.
"Mislim da je rezultat referenduma razuman. Prvo, niko ne želi hraniti i održavati siromašnije države i njihove privrede", rekao je Putin na samitu Šangajske organizacije za saradnju u Taškentu.
- desni
#764 Re: Brexit
radostan dan wrote:
Traktore, traktore, samo na traktore , pa u maticu...
- madner
#765 Re: Brexit
Ovo zapravo nije tacno, Britanija nije opste federacija niti konfederacija. Nego je britanski parlament rekao da se ovi nizi smiju igrati vlade kako se ne bi osjecali zakinuti ovi mali narodi. No ima pravo da se vrate ovlasti kada zele, ako zele.pici wrote:zivish u zemlji koja je labava konfederacija tj sastavljena od cetri zemlje, engleske, skotske, velsa i sjeverne irske i ides da se razdruzujesh su nekim... dobro rece onaj analiticar iz begesha, ostrvski mentalitet, sad nek se bave sami sobom...
- pici
#766 Re: Brexit
vazda su bili pedesetprva hamericka drzava tako da ovo nije iznenadjenje, skoti za dvije godine odoshe i irska ce se napokon ujediniti... sto rece neko ovo nije kraj EU vec Velike Britanije... koji moroni
- Toffee karamela
#767 Re: Brexit
Zapravo simpatišem tu zemlju i njene stanovnike ali kad se sjetim ovoga katila ( a još je živ) poželim da i on dočeka ono radi čega se nama cinično smeškao dok je iscrtavao salvete po Ženevi i Palama

- General War
#768 Re: Brexit
pa ono krckanje se na to odnosilo, dzece se to zaboravitradostan dan wrote:
Jah...a bijedu, glad, radijaciju i medjunacionalnu netrpeljivost kad djura i nele.pisaju uz zid ste zaboravili?
- Kikibombona
#770 Re: Brexit
Britanci otisli. Nadam se da ce se u narednom periodu raspasti, da ce Ujedinjenom Kraljevstvu doci kraj. Sjeverni Irci da se vrate Republici Irskoj, da se ujedine Engleska i Vels, te da Skotska bude nezavisna. Ostatak svijeta bi onda bio dosta mirniji.
Sto se tice nas u BiH, Balkana u cjelosti, izlazak UK nije dobar znak. Ostaje nada da ce na tome ostati. Odgovornost je na Nijemcima i Francuzima. Nesto se definitivno mora mijenjati. Nadam se da ce EU prezivjeti i iz ovoga izaci jaca. Britancima zelim raspad.
Sto se tice nas u BiH, Balkana u cjelosti, izlazak UK nije dobar znak. Ostaje nada da ce na tome ostati. Odgovornost je na Nijemcima i Francuzima. Nesto se definitivno mora mijenjati. Nadam se da ce EU prezivjeti i iz ovoga izaci jaca. Britancima zelim raspad.
-
radostan dan
#771 Re: Brexit
Hocemo li im halalit, braćo...
- Toffee karamela
#772 Re: Brexit
Postali su njihov evropski prirepak kad su izgubili drugi američko - britanski rat i priklonili se onda pobjedniku. inače je malo poznata stvar da su Englezi jedini koji su uspjeli spaliti Bijelu kuću, 1812 su prodrli u nebranjeni Vašington i sažgali je, ko četnici Vijećnicupici wrote:vazda su bili pedesetprva hamericka drzava

Last edited by Toffee karamela on 24/06/2016 16:59, edited 1 time in total.
-
Hafis
#773 Re: Brexit
Zašto bi ostatak svijeta bio mirniji kada bi recimo... edit: Škotska ili Sjeverna irska postale neovisne države?Kikibombona wrote:Britanci otisli. Nadam se da ce se u narednom periodu raspasti, da ce Ujedinjenom Kraljevstvu doci kraj. Sjeverni Irci da se vrate Republici Irskoj, da se ujedine Engleska i Vels, te da Skotska bude nezavisna. Ostatak svijeta bi onda bio dosta mirniji.
I ne znam zašto toliki odium prema UK kao državi?
Last edited by Hafis on 24/06/2016 17:02, edited 2 times in total.
- General War
#774 Re: Brexit
Reko im je onaj svabo cini mi se u eu parlamentu, da sto prije pokupe prnje i da ne razvlace sa oCepljenjempici wrote:zivish u zemlji koja je labava konfederacija tj sastavljena od cetri zemlje, engleske, skotske, velsa i sjeverne irske i ides da se razdruzujesh su nekim... dobro rece onaj analiticar iz begesha, ostrvski mentalitet, sad nek se bave sami sobom...
- dustaban
#775 Re: Brexit
Ima li ko spisak Britanaca koji rade u OHR i EU institucijama u BiH... da vidimo kolko je tu upraznjenih mjesta