EURO 2016

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
jeza u ledja

#751 Re: EURO 2016

Post by jeza u ledja »

cyprus wrote:Izvinite, al ja moram još jednom: koji vam je qrac?! Utakmice su dobre... Nema doduše puno golova, ali nisu dosadne... Znatno su bolje nego recimo one na početku prošlog SP...
Pa sad da su bas vau nisu.
nKrkan

#752 Re: EURO 2016

Post by nKrkan »

Utakmice gdje će biti golova

Francuska Švicarska
Njemačka Poljska
Belgija Švedska
Portugal Mađarska
Austrija Mađarska
Španija Turska
Španija Hrvatska

ovo ostalo je teška talašika i patnja.
zipoo

#753 Re: EURO 2016

Post by zipoo »

Nejmacka - Ukrajina bas dobra utakmica bila. Ukrajinci lete.
Ja mislim da bi mi ovdje najgore prosli. Sa razlogom mi nismo na EP, kada pogledas kako se drugi bore.
insomnia78

#754 Re: EURO 2016

Post by insomnia78 »

_BataZiv_0809 wrote:Francuska revolucija fudbalskih prvenstava. 98' i 16' :D

P.S. Sjecate li se frke kad je neki meksicki navijac ugasio vatru na Arc d' Triomph :D
L'arc de Triomphe :D
Ne moze apostrof tu, besmisleno je. Apostrof se stavlja u slucaju kada jedan samoglasnik slijedi drugome
Da je umjesto T samoglasnik onda da
Ili konkretno posto bi u ovom slucaju bilo La arc, pise se L'arc
Eto :lol:
Last edited by insomnia78 on 13/06/2016 00:54, edited 1 time in total.
agnostic_front

#755 Re: EURO 2016

Post by agnostic_front »

Utakmice sasvim zadovoljavajuće.
cyprus

#756 Re: EURO 2016

Post by cyprus »

jeza u ledja wrote:
cyprus wrote:Izvinite, al ja moram još jednom: koji vam je qrac?! Utakmice su dobre... Nema doduše puno golova, ali nisu dosadne... Znatno su bolje nego recimo one na početku prošlog SP...
Pa sad da su bas vau nisu.
Možda nisu vau, ali imaju prolaznu ocjenu... Svaka... Kako god, ja sam prijatno iznenađen...
Romanista 101%

#757 Re: EURO 2016

Post by Romanista 101% »

cyprus wrote:Znatno su bolje nego recimo one na početku prošlog SP...

uporedjujes SP i ovo? jel se zezas ili si zaboravio prve utakmice iz Brazila :roll:
cyprus

#758 Re: EURO 2016

Post by cyprus »

Romanista 101% wrote:
cyprus wrote:Znatno su bolje nego recimo one na početku prošlog SP...

uporedjujes SP i ovo? jel se zezas ili si zaboravio prve utakmice iz Brazila :roll:
Ah, da, upravu si... Nešto sam pobrko :mrgreen: Moguće da sam imao u mislima ono iz 2010. godine...
ExNihilo

#759 Re: EURO 2016

Post by ExNihilo »

Ovo baš podsjeća na 2010., s tim da tad nije bilo ni golova.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#760 Re: EURO 2016

Post by _BataZiv_0809 »

insomnia78 wrote: L'arc de Triomphe :D
Ne moze apostrof tu, besmisleno je. Apostrof se stavlja u slucaju kada jedan samoglasnik slijedi drugome
Ma slabo ja divanim taj tvoj jezik. A poznavajuci tvoju sklonost da me citiras, ocekivao sam ovu ispravku :P

A pazi na portugalskom je Arco Triunfal, a na italijanskom isto tako, samo mora jos "o" na kraju.

Elem, cime je frajko ugasio onu vatru? Ja kad sam zadnji put bio u Parizu bio je novembar, vjetar puhao stravicno, mogo' sam planut kraj one vatre :D

On topic:

Njemacka djeluje ozbiljno. Hrvatska je bila dobra. Ostalo nisam gledao. :D
skenderija04

#761 Re: EURO 2016

Post by skenderija04 »

Nema golova, sli šansi jako puno.
cyprus

#762 Re: EURO 2016

Post by cyprus »

Nego, tek vidim da sam onog idiota Canu uvrstio u prvi tim na fantasyu... Nisam ja normalan :-)
insomnia78

#763 Re: EURO 2016

Post by insomnia78 »

_BataZiv_0809 wrote:
insomnia78 wrote: L'arc de Triomphe :D
Ma slabo ja divanim taj tvoj jezik. A poznavajuci tvoju sklonost da me citiras, ocekivao sam ovu ispravku :P

A pazi na portugalskom je Arco Triunfal, a na italijanskom isto tako, samo mora jos "o" na kraju.

Elem, cime je frajko ugasio onu vatru? Ja kad sam zadnji put bio u Parizu bio je novembar, vjetar puhao stravicno, mogo' sam planut kraj one vatre :D

On topic:

Njemacka djeluje ozbiljno. Hrvatska je bila dobra. Ostalo nisam gledao. :D
Zapišo je
insomnia78

#764 Re: EURO 2016

Post by insomnia78 »

Image
hrle1976

#765 Re: EURO 2016

Post by hrle1976 »

insomnia78 wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Francuska revolucija fudbalskih prvenstava. 98' i 16' :D

P.S. Sjecate li se frke kad je neki meksicki navijac ugasio vatru na Arc d' Triomph :D
L'arc de Triomphe :D
Imam osjecaj da bar 2/3 pravih Francuza uopste ne navija za žekipu :D Sto jedan rece ako se konj rodi u kravljoj stali nije krava. A vidim da je Benzema otpo zbog koje kakvih ispada :oops: Isto i onaj Svicarski sastav - ono ni Š od Svicarce nije vidilo. 2022 Katar ce nastupati sa pet svoji i 18 naturalizovanih iz Afrike i Juzne Amerike (pretezno Brazil) a kad je Gabon imao naturalizacije Brazilijanaca onda su mediji pisali uzdz i poprijeka. Ne zelim da me ko pogresno protumaci ali dzabati sto si odrasto ili rodjen u nekoj srediti kad ni po imenu, obicaju (tu i tamo) a kod brojnih ni izgledom nelicis na domacina.

Ona parola o Francuskoj "bijeli, crni i hrdjavi" ako se tacno sjecam, iz '98, i kad se godine pisu apostrof ide ispred a ne poslje :D je izlapila u FR vec dobru deceniju.
costacurta

#766 Re: EURO 2016

Post by costacurta »

Renta wrote:Ma to ono kad ne igra Bosna onda svi loši kao... :D ..a baš solidne utakmice za otvaranje.

Inače, Srni danas preminuo otac i vraća se na jedan dan doma. R.I.P. :sad:
Ima i toga ALI
Albaniju i Sjevernu Irsku jednostavno nisam mogao gledat.
Od cirkusa uvodne ceremonije sa DiĐejom znao sam da neće na dobro.
Volio bih da prvenstvo uzme neko od ovih "malih" reprezentacija. Hrvatska mi se sviđa imaju dobru ekipu i drago bi mi bilo da uzmu pehar iliti pokal. Kolko "naših" igra za Cro smatrao bih to ličnim uspijehom :mrgreen:
Centenario 16 bolji za klasu. Jedino što sudije navlače Amerima malo je reći. Nadam se da će se barem sa Argentincima pošorat pa da vidimo cija majka........

Uzeir alarahmetile?! Nisam znao, neka mu je rahmet vječni.
Billy The Pljuc

#767 Re: EURO 2016

Post by Billy The Pljuc »

So far odgledah sto se dalo odgledati i nisam impresioniran niti jednom repkom. Nijemci sinoc u prvom poluvremenu na konopcima i ne mogu se oteti utisku da ih ozbiljnija repka nece kazniti za promahu u odbrani, drugo poluvrijeme su vec bili puno bolji. Opsti utisak je da smo mi trebali biti ucesnici jer ima ovdje daleko gorih repki od nase al sta je tu je, da se Bogdom bivsi izbornik dohavizao poslije svjetskog ili sam otisao mozda bi i bili. Nismo jos vidjeli spance, portugalce, talijane, belgijance a i to cemo imati priliku u ova dva dana pred nama pa ne mogu da izdvojim favorite jos uvijek. Za sada mozda francuzi i to iskljucivo zbog domacinstva i onog malog Payet-a. Btw nemrem bilivit da jedan Lacazette mescini nije imao mjesta kod njih dok Griezmann-a nema ni na mapi po prikazanom u prvoj utakmici, Pogba mi je takodje daleko od ocekivanog. All in all and for now ne vjerujem da ce ijedna mala repka uzeti ovo prvenstvo, za Njemacku ima vremena da se poboljsa mada po sinocnjem skripe itekako, Englezi su mi takodje tankosava a vidimo vec sta nam pruze ovi sto ih pobrojah kao "favorite".
patriot_1

#768 UEFA Euro 2016.

Post by patriot_1 »

Hrvatska jedini sudionik sa prostora bivše Jugoslavije!
Što za nas prognozirate?
Turska je "šaptom" pala,valjda će i Češka a sa Španjolskom će biti belaja!
Šteta za ovo,neznam hoće li se vratiti u repku:obiteljska-tragedija-dariju-srni-umro-otac-1091720
patriot_1

#769 Re: UEFA Euro 2016.

Post by patriot_1 »

Uzeir se rodio u selu Gornji Stopići u BiH, gdje je njegova obitelj živjela do Drugog svjetskog rata nakon čega su morali bježati.

Uzeir je bio golman, branio je za Sarajevo, Jedinstvo, Čelik, a bio je i Francuskoj. Potom se vratio u Metković gje je branio za Neretvu. U Metkoviću je upoznao prvu suprugu Nadu s kojom je dobio sina Renata.

U drugom braku s Milkom dobio je dva sina, Igora i Darija.

Uzeir je odmah primijetio da je Darijo taletiran za nogomet. No zbog financijske situacije, nije ga mogao upisati u omladinsku školu Hajduka. No kad su u Splitu vidjeli što može mali Darijo, primili su ga, a Uzeir je u to vrijeme išao raditi u Njemačku kako bi mogao kupiti auto i ići na utakmice gledati svog sina.
Idemedosumom

#770 Re: EURO 2016

Post by Idemedosumom »

Ako ti treba pomoc s frazama u nasem jeziku, slobodno se javi, neko ce pomoci :-D
patriot_1

#771 Re: UEFA Euro 2016.

Post by patriot_1 »

In memoriam:
http://www.telegram.hr/sport/darijo-srn ... g-covjeka/

Skrećem sa teme ali o pokojnom Dariovom ocu i cjeloj familiji mogao bi se snimiti jako dobar film.Vrlo zanimljiva priča.
insomnia78

#772 Re: UEFA Euro 2016.

Post by insomnia78 »

Cekaj ba, nevezano za Srnu i njegovog oca, vec postoji tema o Euru kao i o svakoj grupi
Cemu jos jedna, ne znam vise dje sta pisem
Melbourne_Australia

#773 Re: EURO 2016

Post by Melbourne_Australia »

Svaku utakmicu gledao i svaki cu pregledati do kraja :izet: Turska i Sjeverna Irska su uzas od ekipa. Irci su na nivou amatera i oni su dokaz kolika je razlika izmedju igranja u kvalifikacijama i na turniru. Moj favoriti su od prvog dana Belgija, Francuska i Spanija. Svabe su tanki pozadi i u spicu su blagi uzas. Uglavnom nisu lose utakmice toliko koliko raja seru , vise je to sto jedno ne znaju. :lol:
zg1911

#774 Re: EURO 2016

Post by zg1911 »

neozbiljno je podcijenjivat reprezentacije poput turske, sj. irske, albanije. nije ni bosnu izbacio brazil nego ne bas tako mocna irska. navijah ja za bih i sigurno da je bih objektivno bolja od nekih reprezentacija tu, kao uostalom i srbija i slovenija, no ne bi to bilo samo "rutinsko odradjivanje posla"
Muhamed Đakmić

#775 Re: EURO 2016

Post by Muhamed Đakmić »

zg1911 wrote:neozbiljno je podcijenjivat reprezentacije poput turske, sj. irske, albanije. nije ni bosnu izbacio brazil nego ne bas tako mocna irska. navijah ja za bih i sigurno da je bih objektivno bolja od nekih reprezentacija tu, kao uostalom i srbija i slovenija, no ne bi to bilo samo "rutinsko odradjivanje posla"
Ma sa normalnom postavkom igre bi bilo rutinskog odrađivanja protiv nekih ekipa. Pa i ta Irska koja nas je izbacila je zrela za razbiti kad ne izmišljaš toplu vodu.

Najbitnija pozicija u fudbalu, barem po mom mišljenju, jeste kvalitetan playmaker oko kojeg se gradi tim. Mi to imamo, a pola ekipa se muči sa tom pozicijom. Evo i ovaj Wales je mlatnuo Slovačku, mi smo se malo namučili ali zasluženo ih dobili u Zenici, dok su ih u Walesu vile nosale. Znači, bez ikakve sumnje smo trebali biti tu, a što nismo, sami se trebamo zapitati.

Turska, Albanija, Sjeverna Irska, Vels, Slovačka, Irska, Island, Mađarska su sve slabije ekipe od nas i ekipe koje će biti živa patnja za gledati. Mi bi garantovali barem ofanzivnu igru, jer sa Pjanićem kao glavnim igračem moramo igrati ofanzivno.

Pa Švicarsku smo prije par mjeseci pocijepali, nisu se sastavili kako treba sa loptom.
Locked