adinjo wrote:Pozdrav!
Zanima me gdje je i što je danas s Abdićem (čitaj izdajnikom) ?
Nije mi jasan um i razmišljanje autonomaša, da idu protiv svoje braće,komšija,prijatelja,rodbine ratovati.. Imate video na youtubu, gdje majka priča o tome kako je jedan njezin sin otišao u autonomaše,a drugi u Bužimsku brigadu.
Pušten je nakon 2/3 kazne pod uslovom da ne drži političke govore. Odmah prve sedmice je okupio desetak hiljada autonomaša govoru, naravno naša boračka udruženja su protestovala, preko političara se uputila protestna nota našem i hrvatskom sudstvu pa je kroz par sedmica i vraćen da leži u Puli. Odradio je par TV emisija dok je bio na slobodi, srao da može pokrenuti Agrokomerc ali nije baš pokazao nekog pokajanja za ono šta je uradio.
Mislim da se trenutno u Hrvatskoj vodi još jedan proces protiv njega i sina zbog nekakve muljaže sa parama i prebacivanjem istih iz firme na neke račune u Austriji ali nisam siguran sto posto, govorilo se da će dobiti i za to par godina.
Meni je lično želja da umre u zatvoru jer ako izađe na slobodu pa bude hodao po Krajini negdje će ga neko sigurno napasti i tek će onda biti tenzije kod nas. Inače taj dio naše historije i nije baš svakodnevna tema osim pred izbore kad stignu SDA patriote i onda se počne opet o tome. Zadnji put je bilo vruće kad su ubili momka na političkom skupu u Velikoj Kladuši, mislim kad bi ko prebio ili ubio Fikreta da bi morali slati vojsku u Krajinu
Dolazim u Bosnu nakon par mjeseci, jebada kama sutra sa hrvatskim granicnim policajcima i veli mi lik '' što je, jeste i vi krenuli na sabor '' a ja ono njemu kakav sabor i lik mi kaže izašao Abdić, eno Kladuša kao festival

Guzve po gradu, lik mi dolazi i usmjerava me gdje da parking trazim, kaze ludilo, Babo otvara Agrokomerc a ja njemu rekoh sine a gdje bude parking za Zlatne Ljiljane a mali se nasmija i veli haj, haj Alijin prolazi