SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#751 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chmoljo »

šta je civilni inspektor MUP-a :roll:

al i ta dvojica... od penzionera za režije... za lijekova im trebalo.
holowey

#752 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by holowey »

Chmoljo wrote:šta je civilni inspektor MUP-a :roll:

al i ta dvojica... od penzionera za režije... za lijekova im trebalo.
inspektor koji ne nosi uniformu, izgledom lici na one koje ganja kako bi se lakse uklopio u masu...koznjak, duks, farmerke, trenerka, duga kosa, itd...
Thorgerson

#753 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Thorgerson »

:|

Pa mislim da ovo ni u hororima nema...kakvi su ovo bolesnici u pm.

http://www.klix.ba/vijesti/bih/potvrdje ... /160509066
Chmoljo

#754 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chmoljo »

holowey wrote: inspektor koji ne nosi uniformu, izgledom lici na one koje ganja kako bi se lakse uklopio u masu...koznjak, duks, farmerke, trenerka, duga kosa, itd...
onda je inspektor u civilki, odnosno civilnoj odjeći, a ne civilni inspektor...
boogy

#755 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by boogy »

Baš čitam, kao scenario za kakav horor.
Da ima pravde, dao bi im samo da biraju između injekcije i stolice.
Last edited by boogy on 09/05/2016 14:48, edited 2 times in total.
Naslovnica

#756 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

Thorgerson wrote::|

Ovi monstrumi moraju da dobiju po 40 god bez mogućnosti pomilovanja ili bilo čega sličnoga.
vješalica

#757 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

Izgledaju kao polulijeceni alkosi i pjane iz bircuza sala mala
sto se tice dzeparosa pa zna se ciji su
mislim ko im je gazda
lekic sandzos i comp
pa se usudi sa njima ulaziti u okrsaje
treba odvojeno nositi dokumenta od para i samo sitnis u nekoj vrecici
a ne novcanik u guznom dzepu ili tasnu na ledjima
holowey

#758 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by holowey »

Chmoljo wrote:
holowey wrote: inspektor koji ne nosi uniformu, izgledom lici na one koje ganja kako bi se lakse uklopio u masu...koznjak, duks, farmerke, trenerka, duga kosa, itd...
onda je inspektor u civilki, odnosno civilnoj odjeći, a ne civilni inspektor...
e jbg, to je onda trebalo da ide na novinarska nepismenost...
valjda su se vodili idejom uniformisani inspektor - inspektor u uniformi, civilni (civilizovani :D) inspektor - inspektor u civilnoj odjeci
Chmoljo

#759 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chmoljo »

holowey wrote: e jbg, to je onda trebalo da ide na novinarska nepismenost...
valjda su se vodili idejom uniformisani inspektor - inspektor u uniformi, civilni (civilizovani :D) inspektor - inspektor u civilnoj odjeci
ma na to sam i ciljao... :)
mali_balon

#760 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mali_balon »

Halalio bi Seraku sva nedjela samo da ovu dvojicu sadista svaki dan provuce kroz sake.....da Bog da im supci nikad ne zarasli....
Tomahawk11
Globalni moderator

#761 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

Sam cin je bio bolestan....nakon citanja ovih pojedinosti, tacno mi nije dobro. Toliko me ovo uznemirilo....kakvi su ovo zlocinci, pa ovako se ne ponasaju ni serijske ubice, kakvi bolesni i izopaceni umovi, kakva hladnokrvnost, bjesomucno prebijanje i onda jos hladnokrvnije ubistvo :( :(
O'zone
Globalni moderator

#762 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

Naći će se neke olakašavajuće okolnosti.....
Thorgerson

#763 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Thorgerson »

Tomahawk11 wrote:

Sam cin je bio bolestan....nakon citanja ovih pojedinosti, tacno mi nije dobro. Toliko me ovo uznemirilo....kakvi su ovo zlocinci, pa ovako se ne ponasaju ni serijske ubice, kakvi bolesni i izopaceni umovi, kakva hladnokrvnost, bjesomucno prebijanje i onda jos hladnokrvnije ubistvo :( :(
Fkt, sve citam i kontam evo to je to, kraj mucenja neduzne djevojke, kad jok, udarali je, davili je, zaklali je i onda je jos bacili niz liticu.

:(
julisiz es grant

#764 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by julisiz es grant »

Ma jok, kakvi, fini su to momci, ne bi oni...malo ih prenijelo... :-)
I kažu ljudska prava, pravo na pošteno suđenje...ok, sve to poštujem, ali prema ovakvima ne treba imati milosti. Zakonski im presuditi, ali maksimalno i najteže.
Ovako sa predumišljajem i detaljno isplaniran slučaj ubistva ne sjećam se da se desio u BiH od rata. Možda samo u slučaju onog Alekse Micana. Ali je ovo izvedeno mnogo monstruoznije i iz još nižih pobuda nego što je protivpravno sticanje materijalne koristi. Samo mi je slučaj Smaje Ćesira po užasu sličan ovome.
Kad su sve ovako fino isplanirali, kako ih spengaše može li mi neko reći? Znam da su ih brzo našli, ali ne sjećam se šta je ukazalo na njih. Samo znam da, kako god mislili da su lukavi, zlikovci naprave grešku zbog koje najebu prije ili kasnije. Šta su ovi zeznuli u svom "savršenom" planu?
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#765 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Jimmy McNulty »

julisiz es grant wrote:Ma jok, kakvi, fini su to momci, ne bi oni...malo ih prenijelo... :-)
I kažu ljudska prava, pravo na pošteno suđenje...ok, sve to poštujem, ali prema ovakvima ne treba imati milosti. Zakonski im presuditi, ali maksimalno i najteže.
Ovako sa predumišljajem i detaljno isplaniran slučaj ubistva ne sjećam se da se desio u BiH od rata. Možda samo u slučaju onog Alekse Micana. Ali je ovo izvedeno mnogo monstruoznije i iz još nižih pobuda nego što je protivpravno sticanje materijalne koristi. Samo mi je slučaj Smaje Ćesira po užasu sličan ovome.
Kad su sve ovako fino isplanirali, kako ih spengaše može li mi neko reći? Znam da su ih brzo našli, ali ne sjećam se šta je ukazalo na njih. Samo znam da, kako god mislili da su lukavi, zlikovci naprave grešku zbog koje najebu prije ili kasnije. Šta su ovi zeznuli u svom "savršenom" planu?
Nekoliko sati nakon sto su je ubili Avdija je nekoliko puta zvao na mobitel nadajuci se da ce tako zametnuti trag, a inspektorima to odmah bilo sumnjivo i uhapse ih. Ispitali ih i pustilibih a oni se nakon ispitivanjabodmah nasli da vide jesu li dobro uskladili price i tako su i pali.
julisiz es grant

#766 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by julisiz es grant »

Jimmy McNulty wrote: Nekoliko sati nakon sto su je ubili Avdija je nekoliko puta zvao na mobitel nadajuci se da ce tako zametnuti trag, a inspektorima to odmah bilo sumnjivo i uhapse ih. Ispitali ih i pustilibih a oni se nakon ispitivanjabodmah nasli da vide jesu li dobro uskladili price i tako su i pali.
Kako su mogli upratiti te pozive, ako je njen mobitel bio uništen? Mislim ne razumijem se u te stvari, zato i pitam.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#767 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Jimmy McNulty »

julisiz es grant wrote: Kako su mogli upratiti te pozive, ako je njen mobitel bio uništen? Mislim ne razumijem se u te stvari, zato i pitam.
Ne znam kako ali imaju nacine. Moj drugar je varao kcerku od inspektora s nekim fuficama, ona mu donijela sve poruke isprintane, stari joj sredio. Kad to moze, moze i ovo sigurno.
holowey

#768 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by holowey »

julisiz es grant wrote:
Jimmy McNulty wrote: Nekoliko sati nakon sto su je ubili Avdija je nekoliko puta zvao na mobitel nadajuci se da ce tako zametnuti trag, a inspektorima to odmah bilo sumnjivo i uhapse ih. Ispitali ih i pustilibih a oni se nakon ispitivanjabodmah nasli da vide jesu li dobro uskladili price i tako su i pali.
Kako su mogli upratiti te pozive, ako je njen mobitel bio uništen? Mislim ne razumijem se u te stvari, zato i pitam.
gsm operater ima evidenciju svih poziva, uspostavljenih, prekinutih, odbijenih, neuspostavljenih iz ovog ili onog razloga... operateru je to potrebno zbog vlastite evidencije i ispitivanja kvaliteta mreze, ali uz sudski nalog tim podacima mogu pristupiti i institucije
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#769 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by _BataZiv_0809 »

Ovoj dvojici je Veselin Vlahovic mjera :x

A vjerujem da je ovo dobar pokazatelj da nasa policija moze spenglat koga hoce, samo kad hoce (smije).
Tomahawk11
Globalni moderator

#770 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

Ma ovo dvoje kreatura ne bi vise nikad smjeli ugledati svjetlo dana ilitiga biti s ove strane resetki.
Za ovakve treba posebna oznaka: opasni po drustvo i da kao takvi ne mogu medju ostali svijet. Nek skoncaju u zatvorskoj celiji. I da ih dobro ''paze'' ostali robijasi. Zasluzili su.
studiorum_tuzlaensis

#771 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by studiorum_tuzlaensis »

Jimmy McNulty wrote:
julisiz es grant wrote:Ma jok, kakvi, fini su to momci, ne bi oni...malo ih prenijelo... :-)
Nekoliko sati nakon sto su je ubili Avdija je nekoliko puta zvao na mobitel nadajuci se da ce tako zametnuti trag, a inspektorima to odmah bilo sumnjivo i uhapse ih. Ispitali ih i pustilibih a oni se nakon ispitivanjabodmah nasli da vide jesu li dobro uskladili price i tako su i pali.

To znači da su ih otkrili i da su pali tek onda nakon što su poslije ispitivanja vjerovatno jedan drugom slali poruke (SMS, Viber, FB, nebitno) ili se čuli preko telefona da se nađu i vide jel im dobro prošlo. Volio bi da pročitam te poruke ili preslušam razgovore kako su ih skontali nego išta.

Drago mi je da su bili toliki idioti i debili i da nisu znali da im se i historija hodanja sa upaljenim telefonom pamti svakih nekoliko sekundi i može otkriti, a kamoli razgovor i bilo kakva poruka poslana. Sa druge strane, nadam se da su ove detalje izvukli iz njih dugotrajnim tučama u prdekani i sa mnogobrojnim podljevima na glavi i udovima, mada mislim da su pič.kice odma propjevale nakon 2 šamara i kad su im već rekli da im nema spasa i da priznaju.

Nije mi jasan ovaj debil Avdija. Muriz je očigledno neki poremećeni um, na slikama i FBu se vidjelo, on je i tukao i ubio jadnu bespomoćnu curu, krvnički, kakav je to mentalni sklop degenerika to će vještaci ispitati. Ali Avdija mi je 100x gori, porodica OK, posao, auto, na onom snimku iz kafane se vidjelo da mu je svijest već proradila, e moj Avdija, bolje bi ti bilo da si na Barama i Vlakovu, i da se nikad ne vraćaš, nego usrani život u KPZ gdje ćeš svoj postupak preispitivati svaki dan dok te Jabandžić, robijaši i njegovi čuvari budu koristili kao kujicu.

Bolje bi ti bilo da si sebi presudio majkemi Avdija, jer što je najgore ti ni ne znaš što si je ubio, tvoj umišljaj je nepoznat, to ti je gore 100 puta nego guznom ti haveru Murizu, koji zna što leži. Umri i struhni, papak jedan i znaj da su ti one 4 pive i kutija cigara zadnje u životu vjerovatno.
The BEN10

#772 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by The BEN10 »

U vražiju mater, ne mogu sebi da dođem! Nisam pročitao ni pola teksta. Gadovi jedni, dabogda istruhli u zatvoru!!!
BadBoy

#773 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by BadBoy »

studiorum_tuzlaensis wrote:
Jimmy McNulty wrote:

To znači da su ih otkrili i da su pali tek onda nakon što su poslije ispitivanja vjerovatno jedan drugom slali poruke (SMS, Viber, FB, nebitno) ili se čuli preko telefona da se nađu i vide jel im dobro prošlo. Volio bi da pročitam te poruke ili preslušam razgovore kako su ih skontali nego išta.

Drago mi je da su bili toliki idioti i debili i da nisu znali da im se i historija hodanja sa upaljenim telefonom pamti svakih nekoliko sekundi i može otkriti, a kamoli razgovor i bilo kakva poruka poslana. Sa druge strane, nadam se da su ove detalje izvukli iz njih dugotrajnim tučama u prdekani i sa mnogobrojnim podljevima na glavi i udovima, mada mislim da su pič.kice odma propjevale nakon 2 šamara i kad su im već rekli da im nema spasa i da priznaju.

Nije mi jasan ovaj debil Avdija. Muriz je očigledno neki poremećeni um, na slikama i FBu se vidjelo, on je i tukao i ubio jadnu bespomoćnu curu, krvnički, kakav je to mentalni sklop degenerika to će vještaci ispitati. Ali Avdija mi je 100x gori, porodica OK, posao, auto, na onom snimku iz kafane se vidjelo da mu je svijest već proradila, e moj Avdija, bolje bi ti bilo da si na Barama i Vlakovu, i da se nikad ne vraćaš, nego usrani život u KPZ gdje ćeš svoj postupak preispitivati svaki dan dok te Jabandžić, robijaši i njegovi čuvari budu koristili kao kujicu.

Bolje bi ti bilo da si sebi presudio majkemi Avdija, jer što je najgore ti ni ne znaš što si je ubio, tvoj umišljaj je nepoznat, to ti je gore 100 puta nego guznom ti haveru Murizu, koji zna što leži. Umri i struhni, papak jedan i znaj da su ti one 4 pive i kutija cigara zadnje u životu vjerovatno.
A što ti je čudan Avdija pa baš je on i imao motiv i prvi i smislio da ovo sve urade, pa ova nesretna djevojka je sa njim hodala...
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#774 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Jimmy McNulty »

BadBoy wrote: A što ti je čudan Avdija pa baš je on i imao motiv i prvi i smislio da ovo sve urade, pa ova nesretna djevojka je sa njim hodala...
Zato što je Avdija ima nešto od života...u manjim i propalim sredinama poput Olova može se reć da ne bi imao problema naći drugu djevojku ali eto ispalo je kako je ispalo. Inače MUP ZDK ima dobre inspektore, mislim da se dugo nije desilo da ne pronađu ubicu ili ne riješe zločin ubivstva. Jedino što se mogu sjediti je istraga Joze Kafadara ali ja mislim da je to politika dobro umiješana u tom slučaju.

Doduše policajci su dobro zayebali kod onog slučaja u Kraljevoj Sutjesci kad je onaj maloumnik prebio dvoje staraca povratnika koji su kasnije umrli. Tad ga je policija uhvatila i ispitala, on priznao i svi su to uzeli zdravo za gotovo, medjutim priznanje bez prisustva advokata ništa ne vrijedi i kada je ovaj dobio advokata ovaj ga savjetovao da se pravi budala, otišli na suđenje, tužilaštvo retardirano, nijeskupilo dovoljno dokaza i oslobode ga. Tako da dvostrku ubica danas hoda slobodan. Zato kad su Avdija i Muriz priznali, odmah su im doveli advokate da ponove priznanje u njihovom prisustvu. Mislim da neće dobiti baš koliko očekujemo jer su potpisali sporazum o krivici...
studiorum_tuzlaensis

#775 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by studiorum_tuzlaensis »

Ma čudan mi je baš, mislim da kad se dogode zločini iz strasti ljudi fkt ne znaju šta rade, to je ono kad pomahnitaš baš, ko zna šta je on u svojoj glavi stvorio što ga je ostavila pa još i prohodala sa drugim momkom, ono fol "vidi kurve, našla novog, samo preko mene mrtvog i sl.". Negdje sam i čitao o psihologiji ubistava iz strasnih pobuda, teško je objasnit to stanje, nije to onaj klasični umišljaj "on je nju htio ubit i zaklat".

Mada ima i druga strana priče koja kaže da je frajko čak otišo po ovog drugog debila kilometre dalje da mu pomogne da ubije curu.
Post Reply