Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Idriz

#751 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by Idriz »

LSD wrote:
Idriz wrote:
nedorecen si ti kad kazes da se isil krije iza islama. ko ima autoritet u islamu veci od onih iz mjesta gdje je islam nastao? jel u bosni vise znajo o islamu nego u saudijskoj arabiji?
Aha, na to misliš

pa stani malo, jel ti misliš da su Arapi,ili još preciznije saudijci , jedini pozvani da tumače Kur'an, Islam, fikh, akaid, kirajet, šerijat i sve ostale islamske teme :? jel zaista tako misliš :shock:
nisu pozvani... pozvani su svi, bujrum.

ali tvrdim da su najkvalifikovaniji. da je muhamed bio bosanac iz tarcina, jel bi ga bolje razumio neki njegov rodjak iz tarcina koji nigdje mako nije 1400 godina ili eskim koji nikad pite nije jeo i bosanski ucio na fakultetu bosanskih znanosti na grenlandu. sta je tebi, onako, logicno?
Kikibombona

#752 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by Kikibombona »

LSD wrote: Da, rekao sam ti to vec...nevine žrtve isto žalim ,nebitno na naciju i vjeroispovjest

ne znam zašto me dva puta isto pitaš :-? mislim da sam bio sasvim jasan i kod prvog odgovora
Ne vjerujem ti jer se izbjegavas zakleti.

Ja nikoga ne zalim jednako. To je prosto nemoguce. Evo, recimo, vise zalim smrt jednog od dva druga. Na nekoga se iz nekog razloga vise sazalim. To je emocija koja se ne moze kontrolisati.

Vi ovdje ubiste sa patetikom.

I da zalis zrtve ne bi furao nedokanu pricu da je Bagdadi Zidov. Jezidi Kurdi prenose da su ih poklale njihove komsije, Arapi. Niko od njih Zidove ne spominje. Ako hoces, uputit cu te na njihove stranice pa im kazi da su ih pobili Zidovi a ne Arapi. Proklet ce te i kod Boga i kod naroda.
LSD

#753 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by LSD »

Kikibombona wrote:
LSD wrote: Da, rekao sam ti to vec...nevine žrtve isto žalim ,nebitno na naciju i vjeroispovjest

ne znam zašto me dva puta isto pitaš :-? mislim da sam bio sasvim jasan i kod prvog odgovora
Ne vjerujem ti jer se izbjegavas zakleti.

Ja nikoga ne zalim jednako. To je prosto nemoguce. Evo, recimo, vise zalim smrt jednog od dva druga. Na nekoga se iz nekog razloga vise sazalim. To je emocija koja se ne moze kontrolisati.

Vi ovdje ubiste sa patetikom.

I da zalis zrtve ne bi furao nedokanu pricu da je Bagdadi Zidov. Jezidi Kurdi prenose da su ih poklale njihove komsije, Arapi. Niko od njih Zidove ne spominje. Ako hoces, uputit cu te na njihove stranice pa im kazi da su ih pobili Zidovi a ne Arapi. Proklet ce te i kod Boga i kod naroda.
Pa ne moraš mi vjerovati, ja to i ne tražim....necu se ni ljutiti :mrgreen: .vjerovao ti ili ne - ali to je tako

Ne zaklinjem se Allahovim imenom nevjerniku deklarisanom, koji nece ni da se udostoji da pravilno piše njegovo časno ime...valjda ti je to jasno i logicno ;-)
Kikibombona

#754 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by Kikibombona »

LSD wrote: Pa ne moraš mi vjerovati, ja to i ne tražim....necu se ni ljutiti :mrgreen: .vjerovao ti ili ne - ali to je tako

Ne zaklinjem se Allahovim imenom nevjerniku deklarisanom, koji nece ni da se udostoji da pravilno piše njegovo časno ime...valjda ti je to jasno i logicno ;-)
Pisem bosanskim jezikom. Nema ti kod mene 'll', 'ss', 'nn'... Ukucaj u pretrazivac 'Njujork', pa ces naci moje komentare. Neces vidjeti da sam ikada napisao New York! To nema veze sa nepostovanjem.

Ti ako ganjas istinsku pravdu, dobro se zapitaj. Za sve sto se ikada desilo postoje teorije zavjere, pa i za nas rat ovdje. Bez cvrstih dokaza nesto tvrditi je veoma opasno, posebno ako vjerujes da ce te neko gore pitati za svaku izgovorenu rijec. Taj jebeni Bagdadi i njegovi pajdasi su pocinili strasna zvjerstva. Pocinili su jedan od najmonstruoznijih genocida u historiji covjecanstva. Nemoj da te na sudnjem danu pitaju zrtve 'zasto si relativizovao nase dzelate, zasto si im pripisivaod da su ono sto nisu'.
LSD

#755 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by LSD »

Kikibombona wrote:
LSD wrote: Pa ne moraš mi vjerovati, ja to i ne tražim....necu se ni ljutiti :mrgreen: .vjerovao ti ili ne - ali to je tako

Pisem bosanskim jezikom. Nema ti kod mene 'll', 'ss', 'nn'... Ukucaj u pretrazivac 'Njujork', pa ces naci moje komentare. Neces vidjeti da sam ikada napisao New York! To nema veze sa nepostovanjem.

Ti ako ganjas istinsku pravdu, dobro se zapitaj. Za sve sto se ikada desilo postoje teorije zavjere, pa i za nas rat ovdje. Bez cvrstih dokaza nesto tvrditi je veoma opasno, posebno ako vjerujes da ce te neko gore pitati za svaku izgovorenu rijec. Taj jebeni Bagdadi i njegovi pajdasi su pocinili strasna zvjerstva. Pocinili su jedan od najmonstruoznijih genocida u historiji covjecanstva. Nemoj da te na sudnjem danu pitaju zrtve 'zasto si relativizovao nase dzelate, zasto si im pripisivaod da su ono sto nisu'.
:shock: kakve glupiosti ti pricaš Kikice, to je strašno

ti kao samodeklarisani nevjernik se našo pricati o Sudnjem danu i šta ce mene ko pitati :facepalm: sjooo demagogije

a ja kao relativiziram zločine time što pitam ko je taj Bagdadi :shock: :shock: sram te bilo na takvim podvalama
stidi se
Idriz

#756 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by Idriz »

Kikibombona wrote:

Sve u svemu, islam je religija mira. Zidovi su napravili Isis. Saudijci kad sjeku glave apostatima to nema veze sa islamom i njih su podmetnuli zidovi. Sasvim slucajno nijedna muslimanska zemlja nije slobodna ince bi to bio demokratski raj. Za sve je kriva islamofobija, zidovi, krstasi, itd.
Patriotska_Liga

#757 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by Patriotska_Liga »

Lincoln-Burrows wrote: ISIL nije Islam to je jasno, samo jedna činjenica bode oči,
premalo rade te države (islamske) u okruženju da se ta sekta zla uništi.
Podrška ISILu dolazi iz naroda, ne čitavog naroda tamo na sreću
ali predrasude su ako se misli da ih narod (puno njih) ne podržava.
To je potpuno jasno, pobjeda Mursija na izborima, osnivanje ISIL-a i slični događaji su pokazatelj da se ta ideja tamo prima kod zabrinjavajuće velikog broja ljudi. Ondašnje države su organizaciono nedorasle da se izbore sa tim problemom.

Mislim da je vrijeme da se prestane govoriti da terorizam podržava minoran broj muslimana u arapskim zemljama. Problem nastaje onda kad se u isto kolo pokušavaju uvesti i bh. muslimani jer je jasno da je podrška među istim za terorizam zaista mizerna. Po medijima se vrti se cifra od 500 ljudi, evo ja ću prvi reći da je i to puno ali jednostavno iz toga se ne može izvesti zaključak da bh. muslimani podržavaju terorizam, kako to neki zlonamjernici suptilno pokušavaju prodati širim narodnim masama.
LSD

#758 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by LSD »

Idriz wrote:
Kikibombona wrote:

Sve u svemu, islam je religija mira. Zidovi su napravili Isis. Saudijci kad sjeku glave apostatima to nema veze sa islamom i njih su podmetnuli zidovi. Sasvim slucajno nijedna muslimanska zemlja nije slobodna ince bi to bio demokratski raj. Za sve je kriva islamofobija, zidovi, krstasi, itd.
Jok, Islam je religija rata i haosa, židovi su nevinašca, palestinci inace sami sebe ubijaju po Gazi vec 50 godina, a ISIL su "cuvari islama" i njegov jedini pravi reprezent.
Sasvim slucajno je svaka hrišćanska zemlja potpuno slobodna i demokratski raj, dok su muslimanske živi pakao koje treba sravniti sa zemljom, dok se krade nafta.
Idriz

#759 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by Idriz »

Koliko me sluzi moje limitirano znanje o islamu muhamed je bio ratnik, ranjavan 2 puta?
Patriotska_Liga

#760 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by Patriotska_Liga »

Idriz wrote:Koliko me sluzi moje limitirano znanje o islamu muhamed je bio ratnik, ranjavan 2 puta?
A ko to nije bio ratnik u 7. vijeku?
statixx

#761 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by statixx »

LSD wrote:Ti njegovi podanici, da imalo mozga imaju, shvatili bi da jedan pravi musliman ne može sam sebe proglasiti Halifom ;-) zamisli samo te arogancije.
Ti njegovi podanici, da išta znaju o islamu i historijatu islama , shvatili bi da je to samo po sebi neviđena travestija :!: jer se ni velikani islama poput hz. Ebu Bekra ili hz. Omera nisu mogli sami proglasiti Halifama, jer im je eto to bio čeif i tako naletilo kao Bagdadiju - vec ih je narod mora birati.

eto ,toliko o tim njegovim podanicima.
Da imaju mozga shvatili bi da je ideologija koju on zagovara sama po sebi zlo, bez obzira da li je vodja zidov ili musliman, halifa ili spijun. Vec sam napisao kako se treba boriti protiv ideologije.

Mozes ti ubijedjivati sebe u sta hoces, ako ce ti biti lakse, ali to ne negira cinjenicu da postoje osobe kojima je ideja tekfira privlacna i koji bi ubijali druge muslimane (svi se radjamo k'o muslimani jelte) zbog toga sto nisu krojeni po njihovim standardima. Problem je dakle puno slozeniji i ne moze se svesti na kult licnosti i fenomen autoritarnosti (ispitan Milgramovim eksperimentom) jer ovi teroristi nastaju na dobrovoljnoj osnovi, ne raznose se u ime ili pod pritiskom necijeg rezima, vec uvjereni da ono sto cine je u skladu sa principom nebeske pravde, koju im neko tumaci.
Lincoln-Burrows

#762 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by Lincoln-Burrows »

Patriotska_Liga wrote: To je potpuno jasno, pobjeda Mursija na izborima, osnivanje ISIL-a i slični događaji su pokazatelj da se ta ideja tamo prima kod zabrinjavajuće velikog broja ljudi. Ondašnje države su organizaciono nedorasle da se izbore sa tim problemom.

Mislim da je vrijeme da se prestane govoriti da terorizam podržava minoran broj muslimana u arapskim zemljama. Problem nastaje onda kad se u isto kolo pokušavaju uvesti i bh. muslimani jer je jasno da je podrška među istim za terorizam zaista mizerna. Po medijima se vrti se cifra od 500 ljudi, evo ja ću prvi reći da je i to puno ali jednostavno iz toga se ne može izvesti zaključak da bh. muslimani podržavaju terorizam, kako to neki zlonamjernici suptilno pokušavaju prodati širim narodnim masama.
Slažem se, dobro objašnjeno jednostavnim i razumljivim jezikom za svih.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#763 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by -LIBERO- »

Pa jbt.ja ne vjerujem :D

Od teologije, do geostrateske politike...a evo i rasprave o bosanskom jeziku, i to na temi o precizno naznacenim napadima u Briselu.

Ljudi, pa imate teoloski podforum, a ne temu.
Imate niz geostrateskih tema, na podforum Politika, vecinom.
Imate podforum o jeziku, istoriji...itd.

I vi krecete u zacarani krug rasprave o svemu i svacemu, osim o konkretnom desavanju i cinu.

Sta vam je :mrgreen:
statixx

#764 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by statixx »

Patriotska_Liga wrote: To je potpuno jasno, pobjeda Mursija na izborima, osnivanje ISIL-a i slični događaji su pokazatelj da se ta ideja tamo prima kod zabrinjavajuće velikog broja ljudi. Ondašnje države su organizaciono nedorasle da se izbore sa tim problemom.
Njihov cilj je da se ona primi i na Zapadu, da se stvore uslovi za konacni apokalipticni sukob muslimana i krscani, zato i negoduju na primanje izbjeglica.
statixx

#765 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by statixx »

Idriz

#766 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by Idriz »

Patriotska_Liga wrote:
Idriz wrote:Koliko me sluzi moje limitirano znanje o islamu muhamed je bio ratnik, ranjavan 2 puta?
A ko to nije bio ratnik u 7. vijeku?
General i osvajac.
LSD

#767 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by LSD »

statixx wrote:
LSD wrote:Ti njegovi podanici, da imalo mozga imaju, shvatili bi da jedan pravi musliman ne može sam sebe proglasiti Halifom ;-) zamisli samo te arogancije.
Ti njegovi podanici, da išta znaju o islamu i historijatu islama , shvatili bi da je to samo po sebi neviđena travestija :!: jer se ni velikani islama poput hz. Ebu Bekra ili hz. Omera nisu mogli sami proglasiti Halifama, jer im je eto to bio čeif i tako naletilo kao Bagdadiju - vec ih je narod mora birati.

eto ,toliko o tim njegovim podanicima.
Da imaju mozga shvatili bi da je ideologija koju on zagovara sama po sebi zlo, bez obzira da li je vodja zidov ili musliman, halifa ili spijun. Vec sam napisao kako se treba boriti protiv ideologije.

Mozes ti ubijedjivati sebe u sta hoces, ako ce ti biti lakse, ali to ne negira cinjenicu da postoje osobe kojima je ideja tekfira privlacna i koji bi ubijali druge muslimane (svi se radjamo k'o muslimani jelte) zbog toga sto nisu krojeni po njihovim standardima. Problem je dakle puno slozeniji i ne moze se svesti na kult licnosti i fenomen autoritarnosti (ispitan Milgramovim eksperimentom) jer ovi teroristi nastaju na dobrovoljnoj osnovi, ne raznose se u ime ili pod pritiskom necijeg rezima, vec uvjereni da ono sto cine je u skladu sa principom nebeske pravde, koju im neko tumaci.
E ovako.
Vec 8 stoljeca u Africi se prakticira suni islam po Malikijskom mezhebu (imam Malik ibn Anas), dakle preko 12 vijekova muslimani Afrike (npr. Nigerije) prakticiraju takav islam...i šta se sad dešava...odjednom i to 2010, Boko Haram (brat blizanac demonskog ISIL) upada i pocinje ubijati svakog neistomišljenika koji se kosi sa njihovim tzv."selefi islamom", znaci ljude koji 13 vijekova drugacije prakticiraju islam.
Bilans za 5 godina : 100.000 poginulih i preko 300.000 protjeranih iz Nigerije

I to je onako odjednom se desilo, jelde...onako slucajno i spontano nekome palo na pamet da se pojavi u Africi i da to radi, ha

Dalje, isto to radi i ISIL u zemljama levanta, pripadnicima Hanefi mezheba..Znaci, tjeranje hanefija "u suru", politikom "ili si sa nama ili protiv nas"...logicno ljudi nece na silu, pa ih ovi svaki dan ubijaju ko pse, dižu u zrak, presrecu konvoje, sjeku glave i još snimaju to da plasiraju to na Youtube.

I sve te pojave po Siriji, Iraku, Nigeriji su onako spontane, jelde...same od sebe nastale, garant....pojedincima na ovom forumu je normala je da neki covjek sam sebe proglasi ni manje ni više nego Halifom, da imaju naoružanje koje pada samo sa neba, da svakodnevno prave sranja i ubistva nad tamnošnjim muslimanima neistomišljenicima i nevinim ljudima.
Niko se ne pita odakle pare tom samoproglašenom Hilafetu, ko to finansira, odakle im municija, odakle naoružanje, ko to sve aminuje, ko ih je kliknuo i slicna pitanja...bavimo se samo posljedicama, jel to prica.....kako niko ne može ništa tim "kozoyebima" kako ih nazivaju , pa ni Rusija, pa ni mocni NATO...šatro ne može ;-) ili možda nece.
insomnia78

#768 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by insomnia78 »

Potanja ti pravo djecija i na sva postoje jako jednostavni i logicni odgovori o kojima je stotinu puta raspravljano na ovom forumu
muha_sa

#769 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by muha_sa »

malo suosjecanja ne bi škodilo

jebo naprdivanje :-)
LSD

#770 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by LSD »

insomnia78 wrote:Potanja ti pravo djecija i na sva postoje jako jednostavni i logicni odgovori o kojima je stotinu puta raspravljano na ovom forumu
Odgovori ti bar na jedno pitanje...pa cemo nastaviti sa drugim.

Odakle samoprozvanom Hilafetom Levanta lova za municiju, naoružanja, regrutaciju novih vojnika, hranjenje te vojske i slicna logicna pitanja.
Kao što znamo samoprozvani Hilafet Levanta nema razvijenu industriju, nema šta izvoziti (osim smrt, jel)

dakle, odakle im pare za sve to :?
insomnia78

#771 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by insomnia78 »

LSD wrote:
insomnia78 wrote:Potanja ti pravo djecija i na sva postoje jako jednostavni i logicni odgovori o kojima je stotinu puta raspravljano na ovom forumu

Odakle samoprozvanom Hilafetom Levanta lova za municiju, naoružanja, regrutaciju novih vojnika, hranjenje te vojske i slicna logicna pitanja.
Kao što znamo samoprozvani Hilafet Levanta nema razvijenu industriju, nema šta izvoziti (osim smrt, jel)

Najvecim dijelom od Arapa zalivskih sponzora ima tu jos kamaru nacina finansiranja
Last edited by insomnia78 on 23/03/2016 18:43, edited 1 time in total.
statixx

#772 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by statixx »

AFTER BRUSSELS: ONCE AGAIN THINKING THROUGH TERROR

Neither argument possesses credibility. A religion is defined not just by its holy texts but also by the ways in which believers interpret and act upon them; that is, by its practices. The fact that supporters of IS practice their religion in a way that horrifies the British Prime Minister, and most liberals, and indeed, most Muslims, does not make it any less real or Islamic. Like it or not, Islamism is an integral part of the tapestry of contemporary Islam.

And yet, while the insistence that jihadism is disconnected from Islam makes little sense, the claim that Islam can explain why jihadis act so unconscionably is equally untenable. The vast majority of Muslims, after all, abhor the actions of IS, and would find their actions morally inexplicable. Nor is it just Islamists who are drawn into such acts. From Buddhist monks in Myanmar organizing pogroms against the Rohingya to Dylann Roof shooting dead nine worshippers at the Emanuel African church in Charleston, inhumanity is widespread in the non-Muslim world too.

Contemporary radical Islam is the religious form through which a particular kind of barbarous political rage expresses itself. So rather than debate ‘Is Islam good or evil?’ or ‘Are jihadis motivated by politics or religion?’, we need to ask different kinds of questions, about both religion and politics. Why does political rage against the West take such nihilistic, barbaric forms today? And why has radical Islam become the principal means of expressing such nihilistic, barbaric rage?

https://kenanmalik.wordpress.com/2016/0 ... gh-terror/
tututuuuu

#773 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by tututuuuu »

Recep Tayyip Erdogan, predsjednik Turske rekao je da je njegova zemlja jednog od napadača u Briselu uhapsila 2015. godine u Gaziantepu i deportovala ga Belgiji. On je bio uhapšen kao strani militant.
Erdogan: Jednog od napadača u Briselu Turska 2015. deportovala u Belgiju

Foto: EPA
Erdogan nije imenovao napadača, ali je rekao da je zadržan na granici Turske sa Sirijom u Gaziantepu.

"Uprkos našim upozorenjima da je ova osoba strani terorista, Belgija ga nije povezala sa terorizmom", izjavio je Erdogan.

Turska je službeno obavijestila Belgiju o njegovoj deportaciji 14. jula.

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/erdog ... /160323150

Jos jedan dokaz europske (belgijske i francuske) nesposobnosti i zapravo ignorantnosti. Za smrt ovih ljudi nisu samo krivi ovi teroristi vec i neodgovorna vlast, u kojoj bi odgovorni za ovakve propuste trebali i krivicno odgovarati ako se mene pita. I to nakon Francuske i jos je sve ukazivalo da je mreza u Belgiji, nevjerovatno. Totalna ne briga za sigurnost vlastitih gradjana.
Last edited by tututuuuu on 23/03/2016 18:46, edited 1 time in total.
LSD

#774 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by LSD »

insomnia78 wrote:
LSD wrote:

Najvecim dijelom od Arapa zalivskih sponzora ima tu jos kamaru nacina finansiranja
Slobodan si da podjeliš sa nama koji su to zalivski sponzori i koje kamare finansiranja.
Nemoj se ustrucavati.
ljevoruki

#775 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by ljevoruki »

sumirprimus wrote:uz to je muhamedov rodjak i ocito tip sa velikom harizmom.
Kojeg Muhameda, je li onog Hame, mog komsije s Mejtasa? :run:
Dajte ljudi, budite malo ozbiljni.
Post Reply