statixx wrote:LSD wrote:Ti njegovi podanici, da imalo mozga imaju, shvatili bi da jedan pravi musliman ne može sam sebe proglasiti Halifom

zamisli samo te arogancije.
Ti njegovi podanici, da išta znaju o islamu i historijatu islama , shvatili bi da je to samo po sebi neviđena travestija

jer se ni velikani islama poput hz. Ebu Bekra ili hz. Omera nisu mogli sami proglasiti Halifama, jer im je eto to bio čeif i tako naletilo kao Bagdadiju - vec ih je narod mora birati.
eto ,toliko o tim njegovim podanicima.
Da imaju mozga shvatili bi da je ideologija koju on zagovara sama po sebi zlo, bez obzira da li je vodja zidov ili musliman, halifa ili spijun. Vec sam napisao kako se treba boriti protiv ideologije.
Mozes ti ubijedjivati sebe u sta hoces, ako ce ti biti lakse, ali to ne negira cinjenicu da postoje osobe kojima je ideja tekfira privlacna i koji bi ubijali druge muslimane (svi se radjamo k'o muslimani jelte) zbog toga sto nisu krojeni po njihovim standardima. Problem je dakle puno slozeniji i ne moze se svesti na kult licnosti i fenomen autoritarnosti (ispitan Milgramovim eksperimentom) jer ovi teroristi nastaju na dobrovoljnoj osnovi, ne raznose se u ime ili pod pritiskom necijeg rezima, vec uvjereni da ono sto cine je u skladu sa principom nebeske pravde, koju im neko tumaci.
E ovako.
Vec 8 stoljeca u Africi se prakticira suni islam po Malikijskom mezhebu (imam Malik ibn Anas), dakle preko 12 vijekova muslimani Afrike (npr. Nigerije) prakticiraju takav islam...i šta se sad dešava...odjednom i to 2010, Boko Haram (brat blizanac demonskog ISIL) upada i pocinje ubijati svakog neistomišljenika koji se kosi sa njihovim tzv."selefi islamom", znaci ljude koji 13 vijekova drugacije prakticiraju islam.
Bilans za 5 godina : 100.000 poginulih i preko 300.000 protjeranih iz Nigerije
I to je onako odjednom se desilo, jelde...onako slucajno i spontano nekome palo na pamet da se pojavi u Africi i da to radi, ha
Dalje, isto to radi i ISIL u zemljama levanta, pripadnicima Hanefi mezheba..Znaci, tjeranje hanefija "u suru", politikom "ili si sa nama ili protiv nas"...logicno ljudi nece na silu, pa ih ovi svaki dan ubijaju ko pse, dižu u zrak, presrecu konvoje, sjeku glave i još snimaju to da plasiraju to na Youtube.
I sve te pojave po Siriji, Iraku, Nigeriji su onako spontane, jelde...same od sebe nastale, garant....pojedincima na ovom forumu je normala je da neki covjek sam sebe proglasi ni manje ni više nego Halifom, da imaju naoružanje koje pada samo sa neba, da svakodnevno prave sranja i ubistva nad tamnošnjim muslimanima neistomišljenicima i nevinim ljudima.
Niko se ne pita odakle pare tom samoproglašenom Hilafetu, ko to finansira, odakle im municija, odakle naoružanje, ko to sve aminuje, ko ih je kliknuo i slicna pitanja...bavimo se samo posljedicama, jel to prica.....kako niko ne može ništa tim "kozoyebima" kako ih nazivaju , pa ni Rusija, pa ni mocni NATO...šatro ne može

ili možda nece.