Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
-
zavrzlama
#751 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
Danas je najbolje biti srbin ili hrvat u vecinskim bosnjackim gradovima i varosicama, podrzavas cjelovitu BIH i ne gine ti lijepa funkcija...jer nije mala stvar popdrzavati BIH dok 99% sopstevnog stada negira i mrzi istu 
-
emric
#752 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
Na temu ide video odgovor:
Realizacija: Televizija Slovenija, Sfinga, Televizija Bosne i Hercegovine, Bosna Studio, Sebil Zagreb, IPC Sarajevo, Narodna i univerzitetska knjižnica Ljubljana, Slovenska knjižnica Ljubljana... Džemaludin Latić, Nedžad Latić, Božo Zadravec, Gorazd Todorovič, Sinan Alimanović, Marko Samec, Fahira Fejzić, Nermin Tulić, Barbara Govc, Marija Delević, Mensur Brdar, Stane Otorepec, Esad Pilav, Andrej Knaflič, Refik Vejsilagić, Miralem Zubčević, Olga Pajek, Miran Zupanič, Muhammed Haćimić, Jusuf Hamidović, Faruk Sokolović, Franci Zajc...
Realizacija: Televizija Slovenija, Sfinga, Televizija Bosne i Hercegovine, Bosna Studio, Sebil Zagreb, IPC Sarajevo, Narodna i univerzitetska knjižnica Ljubljana, Slovenska knjižnica Ljubljana... Džemaludin Latić, Nedžad Latić, Božo Zadravec, Gorazd Todorovič, Sinan Alimanović, Marko Samec, Fahira Fejzić, Nermin Tulić, Barbara Govc, Marija Delević, Mensur Brdar, Stane Otorepec, Esad Pilav, Andrej Knaflič, Refik Vejsilagić, Miralem Zubčević, Olga Pajek, Miran Zupanič, Muhammed Haćimić, Jusuf Hamidović, Faruk Sokolović, Franci Zajc...
-
sarajevoxxxx
#753 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
Da, zaboravio si odlazak na džumu, sjedanje u prvi saf, odlazak na otvaranje džamija u slikanje u prisustvu muftije, dizanje ruku na tamo nekom polaganju cvijeca.hAZNADAR wrote:Varanje biraca je kada nesto prije izbora obecas i za mandata se i ne potrudis da to ispunis.sarajevoxxxx wrote:Moral, znanje, ustrajnost. Ne kažem da ljudi moraju biti bezgriješni, u ljudskoj prirodi je da griješi, čovjek je po prirodi slab. Pogriješiti je najnormalnija stvar, ali nakon toga ustati i nastaviti dalje i ne ponavljati grešku.hAZNADAR wrote:
Jah, moral u politici, antipopulizam, proglasi neistomisjenika mrskom SDA i principijelno NE,..... pa sretno. Mozda postanemo fenomen u Evropi gdje to ima ucinka.
Svijesno furati neke populističke fazone je varanje birača. Ako je neki čovjek u našem društvu normalan, vrijedan, i skroman ne treba mu nikakva populistička propaganda.
Mi u našem društvu imamo fantastične osobe, samo jedan pogled na njihov CV je samo po sebi dovoljno ne treba im druga reklama.
Predstava patriotizma je siroko rasprostranjena legalna populisticka strategija.
Zao mi je ali ljevica u nasem drustvu nema sanse da istisne Bakira ako igra posteno, moralno,.... i ceka narod da se opameti.
Naprimjer ova apelacija za ime RS. Sta je falilo ljevici da to pokrene, znamo da su slabe sanse, znamo da je proslo mnogo godina, znamo sve,... ali tako se sarmira narod i namece kao dusebriznik. Niko poslije ne pamti zasto je neko pokrenuo alepaciju vec samo da jeste pokrenuo. Zamisli da ljevica stalno insistira, tuzi medjunarodnim sudovima, lobira, ... za recimo zabranu bosanskog jezika u RS? Zamisli da se prva sjetila formiranja probosanskog bloka, pruzila ruku SDA(uz neke uslove naravno),... i da se nemece kao predvodnik toga pa neka SDA izlazi ili odbija,..
To su folovi koji pale na izborima a ako i ne uspijes nista za mandata - uvijek mozes optuziti pristrasne politicke sudove, MZ, svezane ruke dejtonom,... barem si pokusao.
Na ovaj nacin gdje se vise ogradjuju nego namecu nece nidokle stici. Skontaj sam kakav image imaju u narodu. jugonostalgija, gledanje sa visoka na vjeru, multikulturalnost u politici, vjecita nesloga u sopstvenim redovima gdje se svako malo neko iskljucuje ili neko izlazi pa osniva novu stranku, grcevita borba samo za najbitniji kanton, i jednostavno ne mogu naci kompromis sami sa sobim unutar bloka, koalicije a kamoli na vecem nivou.
Ima toga dosta, sve su to osobine munafika ili licemjera, i davno je to postalo svima jasno. Narod se sa time ismijava vec godinama. Ne dobiva SDA zbog munaficenja izbore vec zbog varanja na izborima i kradje glasova to na prvom mjestu. Drugo uticaj Islamske zajednice i grubo igranje sa vjerskim osjecajima. Trece ogroman kapital koji je u rukama elite, milioni se trose u predizborne kampanje, SDA daleko najvise trosi pred svake izbore.
Bosanski jezik, naziv entiteta, naziv škole, sigurno da ima i toga, ali glavni posao se uradi na dan izbora.
Eh sada ako predlažeš ljevici da kradu i varaju na izborima kao što to radi SDA to onda govori o tebi i kakva licnost i kakav karakter na ovom forumu brani tu stranku.
- MaksprotivMarksa
#754 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
Pa od Bosnjaka fasista se ne moze ocekivati glas, kao ni od Srba fasista i Hrvata fasista, ali od normalnih primjeraka medju tim pobrojanim narodima sasvim sigurno moze. To sto fasisti drze sve institucije vec 30 godina u svim krajevima BiH je razlog zbog kojeg je trentno nemoguce ocekivati bilo kakav siri narodni pokret, koji bi podrzao antifassiticke ideje koje nisu zasnvoane na SDP folkloru, o NS ne zelim ni da govorim jer to naprosto nije ljevica.hAZNADAR wrote:Davno sam rekao - ne treba razotkrivati, dokazivati,.... zablude prosjecnog ljevicara - samo ga pusti da dodje do izrazaja.MaksprotivMarksa wrote:Ne znam dokle cemo se lagati da Bosnjaci zele multietnicnost, mozda su je nekada i zeljeli, ali tri decenije ideoloske indoktirnacije su ucinile svoje, danas je Bosna u glavi prosjecnog Bosnjaka izjednacena sa Islamom, arapskim svijetom, Turskom, tako mjerimo svoje bošnjaštvo, nismo ništa manje fašistoidni od naših sunarodnjaka, ali o tome ne damo da se govori jer smo realna zrtva zadnjeg sukoba u BiH, ali zelja Bosnjaka nije gradjanska, multietnicka Bosna, nego nacionalna drzava Bosnjaka.
Rezultati popisa, reakcija na te rezultate su nam to i dokazali, bosnjastvo je pogubno za bosanstvo, jednako kao i srpstvo i hrvatstvo, samo sto zarad veceg cilja zelimo da to predstavimo na drugi nacin, ali ko zeli da bude realan, mozda to sebi i prizna, ja sam obozavao ideju Bosne i Sarajeva kao njegovog simbola, ali sam se prije nekih desetak godina pomirio sa cinjenicom da nismo nista bolji od nasih "protivnika".
![]()
![]()
Samo me cudi da ovakva ideologija ocekuje stvarno glasove kod Bosnjaka.
Usput receno - multietnicnost nije ljevicarska tapija. To je dio opce bosanskohercegovacke kulture i ujedno i kulture Bosnjaka. TO ce uvijek i biti dio kulture a nikada politika.
Multietnicnost nije tapija ljevice, ali nije ni stvar kulture, a pogotovo ne kultura naroda koji zive u BiH, sva tri naroda imaju ozbiljnu hipoteku fasisticke proslosti, ali svaka od pobrojaih grupacija svoj fasizam vidi kao ispravan, o bosnajckom fasizmu treba da govore Bosnjaci, ne zara glasova nego zarad sopstvenog dobra, kao sto i pripadnici druga dva naroda treba da govore o fasizmima unutar svog narod.
Biti zrtva nekog sukoba ne znaci biti divan i dobar, to naprosto znaci da si slabiji, u obrnutoj situaciji bi svi jedni drugima iste stvari radili, a to je sve zastupljeniji i otvoreniji diskurs medju bosnjackim pukom koji ovo uospte ne krije.
Sarajevo je danas etnicki cist grad, u istoj mjeri kao i Banja Luka, ako povlacis poznatu floskulu "imam prijatelje svih nacionalnosti", ako ih zaista imas i imate zaista priajteljski odnos, pitaj ih kako je to danas u Sarajevu biti Pedja ili Dejan, da li se mora vagati svaka izgovorena rijec kako ne bi bio okarakterisan kao cetnik i izdajica SDA domovine.
Ovo sve nije zabluda, nego cista istina, ponavljam, isto vazi za druge narode, nisu Srbi i Jevreji bili dobrice u Sarajevu 1941., ali su bili slabij i komsije Bosnjaci su im uradili sta su uradili, istu stvar koju su komsije Srbi uradili 1992. godine, to su kontinuiteti fasizama ovih naroda, u situacijama nadmoci, nadmocniji udaraju na slabije.
-
hAZNADAR
#755 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
Super, sljedece put pred izbore neka ljevica nastupi ovako iskreno i dobije glasove ono malo antifasista. Al nema poslije kukanja.MaksprotivMarksa wrote:Pa od Bosnjaka fasista se ne moze ocekivati glas, kao ni od Srba fasista i Hrvata fasista, ali od normalnih primjeraka medju tim pobrojanim narodima sasvim sigurno moze. To sto fasisti drze sve institucije vec 30 godina u svim krajevima BiH je razlog zbog kojeg je trentno nemoguce ocekivati bilo kakav siri narodni pokret, koji bi podrzao antifassiticke ideje koje nisu zasnvoane na SDP folkloru, o NS ne zelim ni da govorim jer to naprosto nije ljevica.hAZNADAR wrote:Davno sam rekao - ne treba razotkrivati, dokazivati,.... zablude prosjecnog ljevicara - samo ga pusti da dodje do izrazaja.MaksprotivMarksa wrote: nismo ništa manje fašistoidni od naših sunarodnjaka, :
Usput receno - multietnicnost nije ljevicarska tapija. To je dio opce bosanskohercegovacke kulture i ujedno i kulture Bosnjaka. TO ce uvijek i biti dio kulture a nikada politika.
Multietnicnost nije tapija ljevice, ali nije ni stvar kulture, a pogotovo ne kultura naroda koji zive u BiH, sva tri naroda imaju ozbiljnu hipoteku fasisticke proslosti, ali svaka od pobrojaih grupacija svoj fasizam vidi kao ispravan, o bosnajckom fasizmu treba da govore Bosnjaci, ne zara glasova nego zarad sopstvenog dobra, kao sto i pripadnici druga dva naroda treba da govore o fasizmima unutar svog narod.
Biti zrtva nekog sukoba ne znaci biti divan i dobar, to naprosto znaci da si slabiji, u obrnutoj situaciji bi svi jedni drugima iste stvari radili, a to je sve zastupljeniji i otvoreniji diskurs medju bosnjackim pukom koji ovo uospte ne krije.
Sarajevo je danas etnicki cist grad, u istoj mjeri kao i Banja Luka, ako povlacis poznatu floskulu "imam prijatelje svih nacionalnosti", ako ih zaista imas i imate zaista priajteljski odnos, pitaj ih kako je to danas u Sarajevu biti Pedja ili Dejan, da li se mora vagati svaka izgovorena rijec kako ne bi bio okarakterisan kao cetnik i izdajica SDA domovine.
Ovo sve nije zabluda, nego cista istina, ponavljam, isto vazi za druge narode, nisu Srbi i Jevreji bili dobrice u Sarajevu 1941., ali su bili slabij i komsije Bosnjaci su im uradili sta su uradili, istu stvar koju su komsije Srbi uradili 1992. godine, to su kontinuiteti fasizama ovih naroda, u situacijama nadmoci, nadmocniji udaraju na slabije.
![]()
Imas li jos sta dodati na fasizam Bosnjaka ili nesto drugo na racun Bosnjaka,... mozes ti to i bolje?
Taman da opravdas naslov teme.
-
hAZNADAR
#756 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
Ih, pa sto ne rece odmah, javni proglas svima da su izbori kradja od SDA pa da ne gubumo vrijeme ovim silnim raspravama.sarajevoxxxx wrote:
Da, zaboravio si odlazak na džumu, sjedanje u prvi saf, odlazak na otvaranje džamija u slikanje u prisustvu muftije, dizanje ruku na tamo nekom polaganju cvijeca.
Ima toga dosta, sve su to osobine munafika ili licemjera, i davno je to postalo svima jasno. Narod se sa time ismijava vec godinama. Ne dobiva SDA zbog munaficenja izbore vec zbog varanja na izborima i kradje glasova to na prvom mjestu. Drugo uticaj Islamske zajednice i grubo igranje sa vjerskim osjecajima. Trece ogroman kapital koji je u rukama elite, milioni se trose u predizborne kampanje, SDA daleko najvise trosi pred svake izbore.
Bosanski jezik, naziv entiteta, naziv škole, sigurno da ima i toga, ali glavni posao se uradi na dan izbora.
Eh sada ako predlažeš ljevici da kradu i varaju na izborima kao što to radi SDA to onda govori o tebi i kakva licnost i kakav karakter na ovom forumu brani tu stranku.
Ha ja. Narod zna ali kradja,...
Pravo je cudo da ljevica uopce postoji pored ovakvog rezonovanja
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#757 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
Zaboravio je najvaznije cca 200.000 sto direktno sto indirektno kupljenih glasova koji ce glasat za ezdea makar bacila atomsku na sarajevo.sarajevoxxxx wrote:
Da, zaboravio si odlazak na džumu, sjedanje u prvi saf, odlazak na otvaranje džamija u slikanje u prisustvu muftije, dizanje ruku na tamo nekom polaganju cvijeca.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#758 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
cyprus wrote: Jao, koliko fundamentalno promašena, pogrešna, glupa, kontraproduktivna, kratkovidna, loša i štetna konstatacija... Sa druge strane, ona tako dobro sumira cjelokupan opus tvojih postova na ovom forumu...
Samo ovaj put se ne bih upuštao u diskusiju s tobom... Imam dovoljno iskustva da znam koliko je to besmisleno i iscrpljujuće i koliki gubitak vremena to zna biti... Uostalom, nisi ovdje problem ti... Problem je što i u Bosni postoji masa ljudi koja tako posmatra stvari... I po njima je Bosna = Bošnjaci, a ne-Bošnjaci u najboljem slučaju mogu biti ukras, pod uslovom da igraju kako ovi sviraju![]()
Dakle, ne moraš se truditi da odgovoriš, neće biti druge replike sa moje strane...
Kako kaze Zahiragic, parafraziram Alija vodi na pregovore sa sobom Pejanovica i Komsica da pokaze multietnicnost
- LBVIEW
#759 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
O, Vuce Bacanovicu, jesi li to ti?MaksprotivMarksa wrote:Pa od Bosnjaka fasista se ne moze ocekivati glas, kao ni od Srba fasista i Hrvata fasista, ali od normalnih primjeraka medju tim pobrojanim narodima sasvim sigurno moze. To sto fasisti drze sve institucije vec 30 godina u svim krajevima BiH je razlog zbog kojeg je trentno nemoguce ocekivati bilo kakav siri narodni pokret, koji bi podrzao antifassiticke ideje koje nisu zasnvoane na SDP folkloru, o NS ne zelim ni da govorim jer to naprosto nije ljevica.hAZNADAR wrote:Davno sam rekao - ne treba razotkrivati, dokazivati,.... zablude prosjecnog ljevicara - samo ga pusti da dodje do izrazaja.MaksprotivMarksa wrote:Ne znam dokle cemo se lagati da Bosnjaci zele multietnicnost, mozda su je nekada i zeljeli, ali tri decenije ideoloske indoktirnacije su ucinile svoje, danas je Bosna u glavi prosjecnog Bosnjaka izjednacena sa Islamom, arapskim svijetom, Turskom, tako mjerimo svoje bošnjaštvo, nismo ništa manje fašistoidni od naših sunarodnjaka, ali o tome ne damo da se govori jer smo realna zrtva zadnjeg sukoba u BiH, ali zelja Bosnjaka nije gradjanska, multietnicka Bosna, nego nacionalna drzava Bosnjaka.
Rezultati popisa, reakcija na te rezultate su nam to i dokazali, bosnjastvo je pogubno za bosanstvo, jednako kao i srpstvo i hrvatstvo, samo sto zarad veceg cilja zelimo da to predstavimo na drugi nacin, ali ko zeli da bude realan, mozda to sebi i prizna, ja sam obozavao ideju Bosne i Sarajeva kao njegovog simbola, ali sam se prije nekih desetak godina pomirio sa cinjenicom da nismo nista bolji od nasih "protivnika".
![]()
![]()
![]()
Ustaski rezim=Bosnjaci, jel' tako?
Ja sam cuo i da je Pavelic Ante ustvari bio Bosnjak(is'o u mejtaf u Bradini), a i Luburic, koji je bio organizator zlocina u Sarajevu, mi je sumnjiv - slik'o se co'jek s fesom na glavi.
- MaksprotivMarksa
#760 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
Jecam, kako si me samo prozreo, svaka cast !
Ja lazem ! Nije postojao ni predsjednik vlade, Osman Kulenović, Bošnjaci se nisu priklonili ustaškom režimu i zdušno učestvovali u istebljenju svojih komšija Jevreja i Srba. Prema zvaničnim podacima oko 30 posto ustaške vojske su činili Bošnjaci i to na nivou cijele NDH, omjer u ustaškim formacijama unutar BiH je bio u korist Bošnjaka, ali siguran sam da je sve to laž, da se ustaški zločinci bošnjačke nacionalnosti uopšte nisu rehabilitirali kao heroji neobošnjaštva. Nisu Gavrankapetanovići bili istaknute ustaše iz Sarajeva, to je sve četnička laž. Nisu bili Bošnjaci na čelu vojnih i kulturnih institucija ustaške NDH, nisu postojali Hasan Šuljak i Junus Mehinagić. Danas se ulice u Sarajevu ne zovu po istaknutim ustašama, a ni škole ! Nije postojala ni Handžar divizija, to je laž, ali ako niej laž jer su heroji i u Tuzli su begovsku djecu ubili tak ošto su ih mrske komunjare natjerale da se bore protiv svojih očeva, pa su se hrabri očevi predali !
Ovim reakcijama samo dokazujete da se radi o kontinuitetu fašizama, branite "svoje" fašiste kao svi drugi, to je generalni stav svih nacionalnosti na ovim prostorima, Bošnjaci nisu izuzetak, ali ja sam Vuk Bačanović, kao što je svako Vuk Bačanović i četnik ako slučajno kaže nešto što je bošnjačkom uhu nemilo čuti, a najveći paradoks leži u tome što iz moje porodice u Sarajevu imam slike i ostale dokumente o učešću mojih rođaka u ustaškom pokretu, ali ja bih po tebi, da ne budem Vuk Bačanović, treba da obožavam svog pradjeda fašistu, a da u istu vrijeme žmirim i lažem u vezi događaja kojima danas svjedočimo.
Voli te Vuk !

Ja lazem ! Nije postojao ni predsjednik vlade, Osman Kulenović, Bošnjaci se nisu priklonili ustaškom režimu i zdušno učestvovali u istebljenju svojih komšija Jevreja i Srba. Prema zvaničnim podacima oko 30 posto ustaške vojske su činili Bošnjaci i to na nivou cijele NDH, omjer u ustaškim formacijama unutar BiH je bio u korist Bošnjaka, ali siguran sam da je sve to laž, da se ustaški zločinci bošnjačke nacionalnosti uopšte nisu rehabilitirali kao heroji neobošnjaštva. Nisu Gavrankapetanovići bili istaknute ustaše iz Sarajeva, to je sve četnička laž. Nisu bili Bošnjaci na čelu vojnih i kulturnih institucija ustaške NDH, nisu postojali Hasan Šuljak i Junus Mehinagić. Danas se ulice u Sarajevu ne zovu po istaknutim ustašama, a ni škole ! Nije postojala ni Handžar divizija, to je laž, ali ako niej laž jer su heroji i u Tuzli su begovsku djecu ubili tak ošto su ih mrske komunjare natjerale da se bore protiv svojih očeva, pa su se hrabri očevi predali !
Ovim reakcijama samo dokazujete da se radi o kontinuitetu fašizama, branite "svoje" fašiste kao svi drugi, to je generalni stav svih nacionalnosti na ovim prostorima, Bošnjaci nisu izuzetak, ali ja sam Vuk Bačanović, kao što je svako Vuk Bačanović i četnik ako slučajno kaže nešto što je bošnjačkom uhu nemilo čuti, a najveći paradoks leži u tome što iz moje porodice u Sarajevu imam slike i ostale dokumente o učešću mojih rođaka u ustaškom pokretu, ali ja bih po tebi, da ne budem Vuk Bačanović, treba da obožavam svog pradjeda fašistu, a da u istu vrijeme žmirim i lažem u vezi događaja kojima danas svjedočimo.
Voli te Vuk !
-
hAZNADAR
#761 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
Super protivmarksa - imamo temu o antifasizmu danas i rado bi tvoje postove volio tamo vidjeti.
Na ovoj temi - nije valjda novi argument ljevice borba protiv bosnjackog fasizma danasnjice? Zvanican stav ljevice ili nezvanican?
Na ovoj temi - nije valjda novi argument ljevice borba protiv bosnjackog fasizma danasnjice? Zvanican stav ljevice ili nezvanican?
-
hAZNADAR
#762 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
_BataZiv_0809 wrote:Zaboravio je najvaznije cca 200.000 sto direktno sto indirektno kupljenih glasova koji ce glasat za ezdea makar bacila atomsku na sarajevo.sarajevoxxxx wrote:
OK, krace receno, narod vise voli ljevicu i sve ovo sto ljevica prica,.... ali siromasan i da prezivi dadne glas SDA? U stotinama hiljada. Ispravite me ako grijesim. Ono ljevica ne grijesi i nema katastrofalne poteze, nastupe,... razlog sto ne pobjedjuje je sto ili nema para ili je cestita i postena nece da kupuje?
Neznam zasto onda svaki put iscekivanje i nadanje kada je prebrojavanje glasova kada se sve unaprije zna.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#763 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
Polako... dakle cca 200 000 ljudi je egzistencijalno vezano za njihov opstanak na vlasti. Ako ti to moram objasnjavati zasto i kako, hajde da stanemo ovdje...hAZNADAR wrote: OK, krace receno, narod vise voli ljevicu i sve ovo sto ljevica prica,.... ali siromasan i da prezivi dadne glas SDA? U stotinama hiljada. Ispravite me ako grijesim. Ono ljevica ne grijesi i nema katastrofalne poteze, nastupe,... razlog sto ne pobjedjuje je sto ili nema para ili je cestita i postena nece da kupuje?
Neznam zasto onda svaki put iscekivanje i nadanje kada je prebrojavanje glasova kada se sve unaprije zna.
Ljevica ili antiSDA (nije isto u teoriji, u praksi jeste) redovno dobije priblizno ili vise glasova od SDA.
- madner
#764 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
Ne moze ljevica ugroziti sve glasove SDA, ne ide to tako. Postoji dio glasaca koji bira, ali vecina ima svoje pozicije. Oni mogu unutar desnice ili ljevice promjeniti preferenciju, ali ne i stranu.
Preuzimanje SDA stavova je validna strategija, ali samo za desnu stranku.
Preuzimanje SDA stavova je validna strategija, ali samo za desnu stranku.
-
sarajevoxxxx
#765 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
Kolega je mislio na armiju sigurnih SDA glasača koji su na budžetu i koji nemaju svog dostojanstva, koji su sebični, koji su u stanju godinama gledati notorne kriminalce na vlasti bez da rijeci kažu. Strah od gubitka posla im je pomračio razum, napravio od njih neljude koji mogu gledati pored sebe druge skapavaju od neimaštine ne bi prstom pomakli.hAZNADAR wrote:_BataZiv_0809 wrote:p
Zaboravio je najvaznije cca 200.000 sto direktno sto indirektno kupljenih glasova koji ce glasat za ezdea makar bacila atomsku na sarajevo.
OK, krace receno, narod vise voli ljevicu i sve ovo sto ljevica prica,.... ali siromasan i da prezivi dadne glas SDA? U stotinama hiljada. Ispravite me ako grijesim. Ono ljevica ne grijesi i nema katastrofalne poteze, nastupe,... razlog sto ne pobjedjuje je sto ili nema para ili je cestita i postena nece da kupuje?
-
hAZNADAR
#766 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
I koliko ja takvih? Realno.sarajevoxxxx wrote:Kolega je mislio na armiju sigurnih SDA glasača koji su na budžetu i koji nemaju svog dostojanstva, koji su sebični, koji su u stanju godinama gledati notorne kriminalce na vlasti bez da rijeci kažu. Strah od gubitka posla im je pomračio razum, napravio od njih neljude koji mogu gledati pored sebe druge skapavaju od neimaštine ne bi prstom pomakli.hAZNADAR wrote:
Dobro, na to ide samo matematika, koliko SDA ima da iskesira ljudima pred izbore. 200 000 puta koliko maraka?_BataZiv_0809 wrote:
Polako... dakle cca 200 000 ljudi je egzistencijalno vezano za njihov opstanak na vlasti. Ako ti to moram objasnjavati zasto i kako, hajde da stanemo ovdje...
Ljevica ili antiSDA (nije isto u teoriji, u praksi jeste) redovno dobije priblizno ili vise glasova od SDA.
Ja ih znam koji niti vole narocito SDA, niti su dobili ikakve pare,.. a opet glasali za SDA jer im je kako kazu najmanje zlo. Neznam zasto bi lagali.
Ljevica bi trebala prije preispitati svoj nastup i program,.. negoli se vaditi na zle sile mraka koje je sputavaju i brane. Ovi ovdje izreceni stavovi o Bosnjacima napr na ovoj temi - nisu samo interna forumaska prica vec dio opceg imidza ljevice. Popularnost nije toliko velika pa da ljudi silom prilika iz nuzde da prezive glasaju za SDA a rado bi za ljevicu. U nekim sarajevskim, tuzlanskim kuloarima, kaficima mozda se i stice takav dojam.
A patriotska prica, dusebriznistsvo,... i ta vrsta populizma nije nikada bila strategija i zastitni znak desnice. Sama SDA nije desnica, niti ista sto bi se moglo ocjeniti kroz moderno shvatanje politike. Politicka scena kod nas je perverzija, improvizacija,... gdje dijelimo uloge ljevice i desnice samo radi ustede vremena na pisanju.
-
mishic
#767 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
Jedini koji su gori od nacionalističkih stranaka su ovi što lažu da su drugačiji i bolji od njih!!!
-
sarajevoxxxx
#768 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
To sa “najmanjim zlom” je ubleha. Ne postoji najmanji kriminalac, najmanji lopov, najmanji ubica, najmanji idiot.hAZNADAR wrote:
Ja ih znam koji niti vole narocito SDA, niti su dobili ikakve pare,.. a opet glasali za SDA jer im je kako kazu najmanje zlo. Neznam zasto bi lagali.
.
Ili si kriminalac ili nisi. Ili si lopov ili nisi. Ili si ubica ili nisi.
Kakvo crno “najmanje zlo”, to je najveća laž koju redovno izgovara prosječan uhljeb.
Na taj način pravda svoje jadno podržavanje kriminal. Beskičmenjak i kukavica koji bježi od istine i stvarnosti tako što sve oko sebe relativizira.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#769 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
Ne kesira im SDA nego drzava za koju rade. To je abeceda ove price a ti je ne znas.hAZNADAR wrote: Dobro, na to ide samo matematika, koliko SDA ima da iskesira ljudima pred izbore. 200 000 puta koliko maraka?
Ljevica bi trebala prije preispitati svoj nastup i program,.. negoli se vaditi na zle sile mraka koje je sputavaju i brane. Ovi ovdje izreceni stavovi o Bosnjacima napr na ovoj temi - nisu samo interna forumaska prica vec dio opceg imidza ljevice. Popularnost nije toliko velika pa da ljudi silom prilika iz nuzde da prezive glasaju za SDA a rado bi za ljevicu. U nekim sarajevskim, tuzlanskim kuloarima, kaficima mozda se i stice takav dojam.
A patriotska prica, dusebriznistsvo,... i ta vrsta populizma nije nikada bila strategija i zastitni znak desnice. Sama SDA nije desnica, niti ista sto bi se moglo ocjeniti kroz moderno shvatanje politike. Politicka scena kod nas je perverzija, improvizacija,... gdje dijelimo uloge ljevice i desnice samo radi ustede vremena na pisanju.
-
hAZNADAR
#770 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
OK, znaci ako neko ode u kabinu, iza zastora,.. ili kako vec i zaokruzi nesto drugo na listicu od SDA - gubi posao?_BataZiv_0809 wrote:Ne kesira im SDA nego drzava za koju rade. To je abeceda ove price a ti je ne znas.hAZNADAR wrote: Dobro, na to ide samo matematika, koliko SDA ima da iskesira ljudima pred izbore. 200 000 puta koliko maraka?
-
hAZNADAR
#771 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
Nema sta pravi princ Valiant. Kada cujem naseg covjeka kad krene o moralu, postenju,... i u tu pricu spomene stvarnost,,...sarajevoxxxx wrote:To sa “najmanjim zlom” je ubleha. Ne postoji najmanji kriminalac, najmanji lopov, najmanji ubica, najmanji idiot.hAZNADAR wrote:
.
Ili si kriminalac ili nisi. Ili si lopov ili nisi. Ili si ubica ili nisi.
Kakvo crno “najmanje zlo”, to je najveća laž koju redovno izgovara prosječan uhljeb.
Na taj način pravda svoje jadno podržavanje kriminal. Beskičmenjak i kukavica koji bježi od istine i stvarnosti tako što sve oko sebe relativizira.
Mozete vi nalaziti milione razloga zasto ljevici ne ide bas najbolje,... izmisljati popularnost, zle sile mraka koje sputavaju,.... a izbjegavati sopstvene greske. Upravo zato i treba da padne na dno, totale kolaps,.... Samo tako moze imati restart i zdravu osnovu.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#772 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
Neko ode u kabinu iza zastora znajuci da je za njega jedina sigurnost da na vlasti ostane stranka ciji je kadar njegov direktor preko kojeg je dobio posao.hAZNADAR wrote:
OK, znaci ako neko ode u kabinu, iza zastora,.. ili kako vec i zaokruzi nesto drugo na listicu od SDA - gubi posao?
-
hAZNADAR
#773 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
Ih, ljevica otpusta 200 000 radnika kada dobije izbore? Preko svojih direktora?_BataZiv_0809 wrote:Neko ode u kabinu iza zastora znajuci da je za njega jedina sigurnost da na vlasti ostane stranka ciji je kadar njegov direktor preko kojeg je dobio posao.hAZNADAR wrote:
OK, znaci ako neko ode u kabinu, iza zastora,.. ili kako vec i zaokruzi nesto drugo na listicu od SDA - gubi posao?
-
sarajevoxxxx
#774 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
hAZNADAR wrote:
Nema sta pravi princ Valiant. Kada cujem naseg covjeka kad krene o moralu, postenju,... i u tu pricu spomene stvarnost,,...![]()
Mozete vi nalaziti milione razloga zasto ljevici ne ide bas najbolje,... izmisljati popularnost, zle sile mraka koje sputavaju,.... a izbjegavati sopstvene greske. Upravo zato i treba da padne na dno, totale kolaps,.... Samo tako moze imati restart i zdravu osnovu.
Ti pravdaš kriminal i kriminalce, i još govoriš kako je to ponašanje ok. “ Vidi ovog budale on poštenjačina hahaha”
I ne radi se samo o ljevici, ljudi glasaju za Našu stranku, NiP, i druge stranke zbog toga što imaju ljude na listama koji nisu kriminalci što su se ,bar do sada, sačuvali i ne veze se ni jedna afera uz njihovo ime.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#775 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
Kad ih je dobila?hAZNADAR wrote:Ih, ljevica otpusta 200 000 radnika kada dobije izbore? Preko svojih direktora?_BataZiv_0809 wrote:Neko ode u kabinu iza zastora znajuci da je za njega jedina sigurnost da na vlasti ostane stranka ciji je kadar njegov direktor preko kojeg je dobio posao.hAZNADAR wrote: