Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
PM72 wrote:Pričaj ti šta hoćeš ali na Vracama pored takve table spomenik Ratku Mladiću na kojem ga veličaju što je na tom mjestu postrojio srpsku TO...tablu čuva policija...nesmiješ je ni zapišat jer bi te priveli,možda namarali a kaznu bi svakako dobio.
Ne znam lipi moj PM sta da ti kazem, ako je ne smijes zapisat a nervira te, jebaji ga, zazmiri kad prolazis.
Da sam na vasem mjestu skupio bih pare i dao onom malom sto im je krst sjekirom povalio da i to razvali, ha ja.
cekek wrote:ma ja, što dalje od table više te boli mališa za nju pa je i zapišavaš... btw, moj lični osjećaj, bez da te prozivam Fudo
poluvezano za temu, pitanje za pravnike: imamo li danas u KZ djelo izdaja domovine i predviđenu kaznu za to? ili smo je demokratski izbacili da ne šteti političkoj garnituri
Ma u redu je, ja to cudo nisam nikad ni vidio pa nesta i ne znam kakav je osjecaj.
Nema tog u mom komsiluku.
PM72 wrote:Pričaj ti šta hoćeš ali na Vracama pored takve table spomenik Ratku Mladiću na kojem ga veličaju što je na tom mjestu postrojio srpsku TO...tablu čuva policija...nesmiješ je ni zapišat jer bi te priveli,možda namarali a kaznu bi svakako dobio.
Ne znam lipi moj PM sta da ti kazem, ako je ne smijes zapisat a nervira te, jebaji ga, zazmiri kad prolazis.
Da sam na vasem mjestu skupio bih pare i dao onom malom sto im je krst sjekirom povalio da i to razvali, ha ja.
Taj "mali" je u zatvoru,plaho fino djete punac mu Alijin kriminalac - bivši direktor željeznica a ovaj željan publiciteta...
Mene tabla iritira i nervira ali pošto sam legalista - moram to poštovati.Nisam sklon incidentima i radije se uklonim a pravo da ti kažem,ne bih dao ni pola marke nekom da je razbije.Kad ja nemam muda za to - neću vala ni drugom plaćati.
Sarajmen wrote:
Po meni, većinski izražena volja bosanskohercegovačkog naroda ili građana je bila obavezujuća za sve političke dužnosnike u Bosni i Hercegovini. To je to.
Voljan sam da pročitam alternativu, također usklađenu legalnošću i legitimitetom u datom historijskom momentu.
_BataZiv_0809 wrote:Ali nisi ovdje, umanjujes politicko tijelo Bosnjaka, tvoja djeca su Amerikanci. Bioloski ziv. Politicki i demografski mrtav.
Dobro, ima i toga, mada trebas biti posten pa priznati da sam i ovdje Bosnjacima korisniji od tebe i ali jovana.
Da se vas dvojice pita ne bi ih bilo nikako.
Sarajmen wrote:
Ne, nisam dobio adekvatan odnosno konkretan odgovor kao alternativu. Ono što mi se nudi kao odgovor nije dostojno nastavka daljnje komunikacije. Do tada se povlačim sa teme, ima dosta ovih ha haha-he hehe...
pozz
Sad me dovodis u nezgodan polozaj, jer da napisem takvo nesto, bio bi izlozen horskom napadu toboznjih lovaca na salonske cetnike.
Istina je da tragam za tim odgovorom, u kojem cilju sam i pokrenuo ovu temu.
U svakom slucaju izbor koji je napravljen imao je strasnu cijenu. Sto ne znaci da je ni alternative ne bi imale.
Sarajmen wrote:
Ne, nisam dobio adekvatan odnosno konkretan odgovor kao alternativu. Ono što mi se nudi kao odgovor nije dostojno nastavka daljnje komunikacije. Do tada se povlačim sa teme, ima dosta ovih ha haha-he hehe...
pozz
Sad me dovodis u nezgodan polozaj, jer da napisem takvo nesto, bio bi izlozen horskom napadu toboznjih lovaca na salonske cetnike.
Istina je da tragam za tim odgovorom, u kojem cilju sam i pokrenuo ovu temu.
U svakom slucaju izbor koji je napravljen imao je strasnu cijenu. Sto ne znaci da je ni alternative ne bi imale.
Bato bavite se posljedicama uzrok je bitan--mistariji se sjecamo kako je sve krenulo i kad je krenulo.
PM72 wrote:U pravu si,samo bošnje zaboravljaju ko je "kum" Republike Srpske...
Srbija, kum i oficielni garant.
Ti ili imaš amneziju ili si bio mali pa se ne sjećaš...Alija je stavio svoj potpis na postojanje RS,on je govorio kako se može dogovoriti sa Momčilom Krajišnikom i on je bio taj koji je SDS ostavio u životu a trebao je biti zabranjen i proglašen terorističkom organizacijom.Naravno,Slobo je bio režiser a onaj što nosi tablu i kaže "klapa" bio je naš voljeni Aljo.A pred rat nosio kanistere sa benzinom.
Ti ili imaš amneziju ili si bio mali pa se ne sjećaš...Alija je stavio svoj potpis na postojanje RS,on je govorio kako se može dogovoriti sa Momčilom Krajišnikom i on je bio taj koji je SDS ostavio u životu a trebao je biti zabranjen i proglašen terorističkom organizacijom.Naravno,Slobo je bio režiser a onaj što nosi tablu i kaže "klapa" bio je naš voljeni Aljo.A pred rat nosio kanistere sa benzinom.
Aliju niko nista nije pitao... A nije ni ostale... Alija je u Dayton morao doci jer su Amerikanci sprijecili vojni poraz BIH i HR. Narvno da je on mogao "odbiti" ali onda bi i Amerikanci prepustili Bosni i Bosnjake sudbini. Uostalom jako cudno bi bilo odbiti nekoga nakon sto te spasi.
Alija je vise nego jasno objasnio da stvar NEPRAVEDNA ali da je to MORAO to uraditi. Odbijanje Daytona bi Bosnjake odvelo u propast.
Aliju niko nista nije pitao... A nije ni ostale... Alija je u Dayton morao doci jer su Amerikanci sprijecili vojni poraz BIH i HR. Narvno da je on mogao "odbiti" ali onda bi i Amerikanci prepustili Bosni i Bosnjake sudbini. Uostalom jako cudno bi bilo odbiti nekoga nakon sto te spasi.
Alija je vise nego jasno objasnio da stvar NEPRAVEDNA ali da je to MORAO to uraditi. Odbijanje Daytona bi Bosnjake odvelo u propast.
sve ok, al na ime genocidne tvorevine nije SMIO pristat