Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
- undefined007
#751 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
Fascinantno je kako su pojedini forumaši više upućeni u ovaj slučaj nego li policija i novinari zajedno. Čitajući pojedine postove mogu samo da zaključim da izgleda forumaši već znaju kojim je oružjem izvršeno ovo strašno dijelo kao i samobistvo istog. Pa kad' ste tako pametni hoćete li nam unaprijed reći o kakvom se tačno oružju radi, godina proizvodnje, domet, odakle je nabavljena, koja joj je namjera, okvir ma sve u detalj znaju, itd.
Last edited by undefined007 on 19/11/2015 15:46, edited 1 time in total.
-
FreakyStyley
#752 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
"Terorizam je smišljena uporaba nezakonitog nasilja ili prijetnje nezakonitim nasiljem radi usađivanja straha, s namjerom prisiljavanja ili zastrašivanja vlasti ili društva kako bi se postigli ciljevi koji su općenito politički, vjerski ili ideološki."oridjidji wrote:Ne nego si ti hejter vehabija bez premca, pa ti i golobradi narkici postaju oni jer pucaju po uniformisanim licima. Sto ti Hari Neradin nije terorista?Freamon Lester wrote:Ma u najmanju ruku False flag. Cetnicka SIPA nam podemece...oridjidji wrote: Golobradi vehabija, dugih tola, skino se sam s droge rece komsija i nauci harfove arapskog kako bi uzimao znanje od Isila...
Sjecas li se sto je Neradin pucao na Skenderiji?
Moze neko otic i ubit dva drota na duznosti jer su mu guzili zenu, ali to nije terorizam.
Last edited by FreakyStyley on 19/11/2015 15:47, edited 1 time in total.
- Danguba
#753 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
Neka im je lahka zemlja bosanska.
a ti dzelatu ne zasluzujes nista drugo do dzehenem.
a ti dzelatu ne zasluzujes nista drugo do dzehenem.
-
zvizdan
#754 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
Mnogo toga bi bilo jasnije ako se dodje do odgovora na pitanje odakle narkomanu kalasnjikov i bomba kojom se raznio? Majka mu stara, da je narkic i imao zastekano oruzje iz rata, valjda bi ga odavno prodao. I prilicno je nebitno je li zvanicno i dugo surovao s nekakvim budalama. Labilnu osobu je moguce naloziti na sulud cin prilicno brzo. Ustvari, to se uglavnom i radi tako. Neces mu ostavljati prostora da previse razmislja o onome cime si mu napunio glavu.
- Freamon Lester
#755 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
Ma bolan isao da ubije poznanika iz RS-a sa kojim je sluzio vojsku u Federaciji prije 10 godina.FreakyStyley wrote: "Terorizam je smišljena uporaba nezakonitog nasilja ili prijetnje nezakonitim nasiljem radi usađivanja straha, s namjerom prisiljavanja ili zastrašivanja vlasti ili društva kako bi se postigli ciljevi koji su općenito politički, vjerski ili ideološki."
Sjecas li se sto je Neradin pucao na Skenderiji?
Moze neko otic i ubit dva drota na duznosti jer su mu guzili zenu, ali to nije terorizam.
- Dozer
#756 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
Kada bi ljudi danas sjeli i realno sagledali stvari i istoriju, ne bi uopste bilo tesko shvatiti da je sve ono sta mi danas poznajemo, u bilo cemu i o bilo cemu, u stvari nas, ljudski proizvod. Pocevsi od jezika, pisma, tehnike, tehnologije, svake nauke, svakog izraza za bilo sta, i na kraju i vjere - sve je to nasa, ljudska izmisljotina.
Ne bi bilo uopste tesko shvatiti da su vjere/religije, od kad se za njih zna, bile upravo izmisljotina manjine u cilju vladanja vecinom.
Danas sve to nije ni za milimetar drugacije, samo su se modernizovale metode. Ljudi su naucili puno bolje manipulisati ljudima, a mocna manjina danas i dalje religije koristi za svoje dodatno jacanje, za svoje interese i, na kraju, iskljucivo za licno bogacenje.
Pogledajmo samo Ameriku i Evropu, koja jeste vecinska katolicka, cinjenicno. Oni cak (Ameri) i na novcu imaju natpis "In god we trust", a Biblija je osnova. I rade sve sto rade, dok svim tim upravljaju - Jevreji... Poenta je ostvarenje svojih nekih ciljeva - silom.
Pogledajmo muslimane i Kur'an. Svi se u njega zaklinju, ali jedni se zaklinju na malo drugaciji nacin i malo drugacijim metodama, pri cemu ne biraju koga ce i gdje ubiti "u to ime"... Pozadina je ostvarenje svojih nekih ciljeva - silom.
Pogledajmo pravoslavce, Ruse recimo... U cemu se oni razlikuju od prethodnih? Ni u cemu. Rade isto gdje god i kad god mogu, i nebitno je kome. Peonta je ostvarenje svojih nekh ciljeva - silom.
I gdje god se okrenemo, za sta god da uhvatimo, neminovno cemo doci na to da su u pozadini svega uvijek i neke religijske/vjerske stvari i "razlike".
I meni je, onda, sasvim logicno pitanje - ako smo mi, ljudi, sve to sami izmislili nekada, a danas uvidjamo da to nema nikakve pozitivne elemente za sve nas, zasto to onda sami i ne ukinemo?
Pa ma o cemu da se radi, ukljucujuci i religije. Sve.
Ne bi bilo uopste tesko shvatiti da su vjere/religije, od kad se za njih zna, bile upravo izmisljotina manjine u cilju vladanja vecinom.
Danas sve to nije ni za milimetar drugacije, samo su se modernizovale metode. Ljudi su naucili puno bolje manipulisati ljudima, a mocna manjina danas i dalje religije koristi za svoje dodatno jacanje, za svoje interese i, na kraju, iskljucivo za licno bogacenje.
Pogledajmo samo Ameriku i Evropu, koja jeste vecinska katolicka, cinjenicno. Oni cak (Ameri) i na novcu imaju natpis "In god we trust", a Biblija je osnova. I rade sve sto rade, dok svim tim upravljaju - Jevreji... Poenta je ostvarenje svojih nekih ciljeva - silom.
Pogledajmo muslimane i Kur'an. Svi se u njega zaklinju, ali jedni se zaklinju na malo drugaciji nacin i malo drugacijim metodama, pri cemu ne biraju koga ce i gdje ubiti "u to ime"... Pozadina je ostvarenje svojih nekih ciljeva - silom.
Pogledajmo pravoslavce, Ruse recimo... U cemu se oni razlikuju od prethodnih? Ni u cemu. Rade isto gdje god i kad god mogu, i nebitno je kome. Peonta je ostvarenje svojih nekh ciljeva - silom.
I gdje god se okrenemo, za sta god da uhvatimo, neminovno cemo doci na to da su u pozadini svega uvijek i neke religijske/vjerske stvari i "razlike".
I meni je, onda, sasvim logicno pitanje - ako smo mi, ljudi, sve to sami izmislili nekada, a danas uvidjamo da to nema nikakve pozitivne elemente za sve nas, zasto to onda sami i ne ukinemo?
Pa ma o cemu da se radi, ukljucujuci i religije. Sve.
- It_is_a_Leclerc
#757 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
Lik služio kaznu zatvora zbog krađe od 20 maraka. O takvom se narkiću radi.
A nas ovdje uvjeravaju da je taj čovjek sam nabavio pješadijsku pušku i ručnu bombu.
Bošnjačka relativizacija kao olimpijska disciplina.
A nas ovdje uvjeravaju da je taj čovjek sam nabavio pješadijsku pušku i ručnu bombu.
- HadiRa
#758 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
Kikibombona wrote:Daj bona Hadira, prosipas se kao riza i nije te sram zbog toga.HadiRa wrote:
ma najbolje bi bilo potpaliti Vatru Dzehenemma vec sad, i sve sto nevalja sluciti tamo u nju .![]()
![]()
U francuskom drustvu ima fasista, ali se vecina bori protiv toga!
Evo ti primjer
https://twitter.com/yannick059/status/6 ... 0380802048
I bosansko drustvo se bori protiv fasista... vecina, blaga vecina, cini mi se... Ne vidim da si ti dio te vecine, jer na ovoj temi nisi zauzela stav prema zlu, nego kao neki pronalazis opravdanja... Pises lazi i gluposti, tendeciozno Francuzima spocitavas da zele zabraniti islam i protjerati muslimane. A za to vrijeme Oland izjavi da ce primiti dodatnih 30 000 izbjeglica??
ups.. ko li je tebe toliko nasekirao @kikibombona ?
sta ima zlo samnom, svejedno da li ga sad ovdje osudim ili odobrim ? vidim svi ste se angazirali zestoko, iza tastatura..
i eto ti si ga valjda osudio, pa sta si dobio ?.. cir u zelucu mozda, sudeci po terminima koje koristis.
koji vam je djavo, pa ne shvatate ni shalu
-
oridjidji
#759 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
Slazem se s definicijom.Deder sad podastri dokaze da je bio vjerski ili ideoloski indoktriniran? Zet ga Vehabija nagovorio ? Bogme ce se kvalitetno onda tuzilastvo napregnuti da to dokaze, kao sto vidim da je slucaj i sa onim Nerdicem iz Zvornika, sta mu bi sa mogucim saucesnicima?FreakyStyley wrote:"Terorizam je smišljena uporaba nezakonitog nasilja ili prijetnje nezakonitim nasiljem radi usađivanja straha, s namjerom prisiljavanja ili zastrašivanja vlasti ili društva kako bi se postigli ciljevi koji su općenito politički, vjerski ili ideološki."oridjidji wrote:Ne nego si ti hejter vehabija bez premca, pa ti i golobradi narkici postaju oni jer pucaju po uniformisanim licima. Sto ti Hari Neradin nije terorista?Freamon Lester wrote:
Ma u najmanju ruku False flag. Cetnicka SIPA nam podemece...
Jel se i jednom sudi od njih za ono sto se desilo u Zvorniku?
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#760 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
ma bolan, na forumu često obitavaju slučajevi zreli za Jagomira... forum im dođe kao jedino mjesto gdje mogu prosipati svoje bolesne ideje.undefined007 wrote:Fascinantno je kako su pojedini forumaši više upućeni u ovaj slučaj nego li policija i novinari zajedno. Čitajući pojedine postove mogu samo da zaključim da izgleda forumaši već znaju kojim je oružjem izvršeno ovo strašno dijelo kao i samobistvo istog. Pa kad' ste tako pametni hoćete li nam unaprijed reći o kakvom se tačno oružju radi, godina proizvodnje, domet, odakle je nabavljena, koja joj je namjera, okvir ma sve u detalj znaju, itd.
sve ovo teme ne treba shvatati toliko ozbiljno sve dok ne znamo ko tačno stoji iza nickova.
- Freamon Lester
#761 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
Ma jadno djete islo osvetiti oca. Onaj jadni iz Bugojna napao policiju jer ga je kaznila zbog preglasnog slucanja sejtanske heavy metal muzike. Onaj sto je napao ambasadu je podmetnut od Srba. Onaj sto pobi porodicu na Badnjak je bio budala...oridjidji wrote:
- bingov buraz
#762 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
Djeluje kao da se stari dokopao sinovih zaliha.karanana wrote:ne kontam sta ovo stari govoriSa zetom imam kontakt samo 'dobar dan', ja njemu kažem 'pomoz' Bog'. Zato što nosi bradu, nisam htio da komuniciram s njim. Nisam čuo da je blizak nekim pokretima", kazao je Šahin.ne znam je li se družio sa vehabijama, znam da se zet jeste družio", kazao je Šahin.oklen nevesinjac kod dudakovica u vojsci prije 10 godina?Kažu mi da se poznavao s ovim jednim vojnikom koji je 81. godište, da su bili skupa u vojsci kod Dudakovića, da su služili vojsku. To je bilo prije deset godina. Rekli su mu da su se poznavali, sjedili skupa u Rajlovcu.
svasta nesto nepovezano u onom tekstu kixa.
-
oridjidji
#763 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
Ko realno sluzi kaznu za 20 KM? De ne sprdaj se ...It_is_a_Leclerc wrote:Lik služio kaznu zatvora zbog krađe od 20 maraka. O takvom se narkiću radi.
-
FreakyStyley
#764 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
A Mevlid je Srbin. Sta mi imamo sa Sandzaklijama?Freamon Lester wrote:Ma jadno djete islo osvetiti oca. Onaj jadni iz Bugojna napao policiju jer ga je kaznila zbog preglasnog slucanja sejtanske heavy metal muzike. Onaj sto je napao ambasadu je podmetnut od Srba. Onaj sto pobi porodicu na Badnjak je bio budala...oridjidji wrote:
Jos je i lud, malo lud.
- Freamon Lester
#765 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
Pa nista. Podmetnut od Srba iz Maoce gdje se dojio...FreakyStyley wrote:A Mevlid je Srbin. Sta mi imamo sa Sandzaklijama?Freamon Lester wrote:Ma jadno djete islo osvetiti oca. Onaj jadni iz Bugojna napao policiju jer ga je kaznila zbog preglasnog slucanja sejtanske heavy metal muzike. Onaj sto je napao ambasadu je podmetnut od Srba. Onaj sto pobi porodicu na Badnjak je bio budala...oridjidji wrote:
Jos je i lud, malo lud.
- kritichar
#766 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
svemu što u ovim tekstovima piše mogu povjerovat, al da nije bio vehabija, nema šanse, mora bit
- almirony
#767 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
Idi Bing u qrtz, prosuh supu po sebibingov buraz wrote: Djeluje kao da se stari dokopao sinovih zaliha.
- tututuuuu
#768 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
je, i meni je to zapelo za oko. ako je sluzio kaznu to sigurno nije bilo zbog 20 maraka.oridjidji wrote:Ko realno sluzi kaznu za 20 KM? De ne sprdaj se ...It_is_a_Leclerc wrote:Lik služio kaznu zatvora zbog krađe od 20 maraka. O takvom se narkiću radi.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#769 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
ibretim se što konkurs kad se več zna pobjednik Enes sa SokoljaPovodom 90. godišnjice rođenja Alije Izetbegovića: Konkurs za najbolji literarni rad za učenike i studente
Povodom 90. godišnjice rođenja Alije Izetbegovića, prvog predsjednika nezavisne Republike Bosne i Hercegovine, osnivača i vakifa Fonda “Bošnjaci”, raspisan je konkurs za najbolji litararni rad na temu “Pokazao si nam stazu ponosa i strpljenja”.
-
oridjidji
#770 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
Freamon Lester wrote:Ma jadno djete islo osvetiti oca. Onaj jadni iz Bugojna napao policiju jer ga je kaznila zbog preglasnog slucanja sejtanske heavy metal muzike. Onaj sto je napao ambasadu je podmetnut od Srba. Onaj sto pobi porodicu na Badnjak je bio budala...oridjidji wrote:
Nisi mi dao odgovor na pitanje? Podastri dokaz da je bio vjerski indoktriniran i Nerdic i Omeragic? Pusti se nabrajalice. Zadnja dvojica su golobrade vehabije, to je taj neki savremeni terorizam... Pomislio bi da su PLO, njima je falilo brade, a prave terorizam...
Ox je s pravom osudjen za terorizam, kao i Mevlid. Materijal od prvog prikazivanja na CZ za zatvora, ali Bosnje se smijale na njegov racun. Mevlid je iz Sandzaka. Realno bolio bi nas kurac da je izabrao americku ambasadu u Beogradu za metu. Topalovic je napravio zlocin iz mrznje, sta se to razlikuje od onoga ubistva povratnika sjekirom u Janji od onoga cetnika?
Znas li da Topalovic sluzi najduzu mogucu zatvorsku kaznu u FBIH s pravom?
Last edited by oridjidji on 19/11/2015 16:05, edited 1 time in total.
- Reglan
#771 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
Code: Select all
http://radiosarajevo.ba/novost/207584/sarajevsko-naselje-sokolje-nakon-tragicne-noci-komsije-enesa-omeragica-u-nevjerici-foto-
calculator
#772 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
Je li otac identificirao sina, samoubijenog bombom? Ko je vidio tijelo, kako izgleda?
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#773 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
Da zaista nevjerovatna i sasvim sigurno smisljenja zbunjenost vlasti kod proglasavanja ovog djela terorizmom. Ovo je cisti terorizam u cijelom svijetu kad napadnes vojsku jedne drzave i nigdje nije isto ubiti dva vojnika i ubiti dva civila mada je naravno podjednako strasno. Jos imaju najavu napada na organe sigurnosti drzave i opet kao nisu sigurni. Mozda zaista ovaj ubica nema veze sa vehabijama ili bolje receno nisu mu oni rekli da to treba uciniti nego samo luda glava i mozda on nije ni bio vehabija ali sta god da je bio ubio je dvojcu i ranio treceg vojnika i tu se sva prica zavrsava. Naravno da je jos gora varijanta ako zaista ima neke veze sa pokretom koji je najvaio da ce teci rijeke krvi Bosnom i Hercegovinom. Jos jedna stvar koja bas ne ide u prilog tome da nije terorizam je ta da se po onome sto je objavljeno frajer ubio "eksplozivnom napravom" (koliko sam vidio nije receno bomba) sto daje jos tezu vrijednost ovom cinu.It_is_a_Leclerc wrote:Inače, narkomani poznati po tome da pare redovno troše na kupovinu oružja - automatske jurišne puške koju nije moguće legalno nabaviti u BiH, i ručne bombe (što veli Enes Hadžiedhemćumurović - "mala bombica, takoreći kašikarica"). To što su uglavnom totalni kokuzi i kradu ljudima mašine iz garaža da prodaju za dop, smo mi vidjeli u filmovima.![]()
Šta sve ljudi neće izmisliti da zamaskiraju činjenicu da BiH ima problem sa terorizmom.
- BlueBlood
#774 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
previse poluinformacija da bi se donosili bilo kakvi zakljucci
Last edited by BlueBlood on 19/11/2015 16:11, edited 1 time in total.
- Henry Chinaski
#775 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
Nije ti palo na pamet da je investirao u pušku jer mu je to neophodan alat za buduće poslovne projekte?It_is_a_Leclerc wrote:Lik služio kaznu zatvora zbog krađe od 20 maraka. O takvom se narkiću radi.