Legalizacija kanabisa u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Dozer

#751 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by Dozer »

1. Dokaz? Neki link na neku naucnu studiju...?
2. Dokaz? Neki link na neku statistiku...?
3. Dokaz? Neki link na nesto...?
4. Dokaz? Neki link na neki poznati slucaj ili statistiku...?
5. Dokaz? Neki link...? I, btw, netacno. Obara pritisak, a ubrzava rad srca. Jetru cisti, a ne ugrozava. Mozak ne da ne ugrozava, nego u njemu aktivira razne receptore koji inace "spavaju".
6. Probao, sa 25%. I...? Znas li uopste koja je maksimalna kolicina THC-a u marici?

Kad nam nadjes linkove koji potvrdjuju tvoje tvrdnje, postavi nam ih.
KB9

#752 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by KB9 »

de ba dozeru znas i sam da najobicniji klosari najvise navijaju za legalizaciju
Connaisseur Karlin

#753 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by Connaisseur Karlin »

Dozer wrote:1. Dokaz? Neki link na neku naucnu studiju...?
5. Dokaz? Neki link...? I, btw, netacno. Obara pritisak, a ubrzava rad srca. Jetru cisti, a ne ugrozava. Mozak ne da ne ugrozava, nego u njemu aktivira razne receptore koji inace "spavaju".
6. Probao, sa 25%. I...? Znas li uopste koja je maksimalna kolicina THC-a u marici?

ne pada mi na pamet da trazim linkove, jer ces opet reci, kako to nije tocno :D :lol:

marihunana je obicna droga i tocka :)

steti jetri ali to tebi nije vazno, pdsticanje urbazanijeg rada srca nije zdravo, a mozak koji je proucavala zena u barkely univezitetu u CA< cijeli zivot je psovetila analizi mozga, nije nikad rekla da je mraihuna pozeljna :-D

marihunu koriste najcessce osobe koje su digle ruku od sebe i od normlanog zivota :)

marihuna kako medicnski "dodatak" ne pomaze bolesnim, i to je dokazano :)
amrq7u

#754 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by amrq7u »

Connaisseur Karlin wrote:

ne pada mi na pamet da trazim linkove, jer ces opet reci, kako to nije tocno :D :lol:

steti jetri ali to tebi nije vazno, pdsticanje urbazanijeg rada srca nije zdravo, a mozak koji je proucavala zena u barkely univezitetu u CA< cijeli zivot je psovetila analizi mozga, nije nikad rekla da je mraihuna pozeljna :-D

marihunu koriste najcessce osobe koje su digle ruku od sebe i od normlanog zivota :)

bosnalijek bot detected
pirpa

#755 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by pirpa »

KB9 wrote:de ba dozeru znas i sam da najobicniji klosari najvise navijaju za legalizaciju
bolje legalizovati marihuanu i nek je pusi tko god hoce, nego sto smo postali jedna od vodecih drzava u evropi po konzumaciji raznih antidepresiva..

znas li da lexilium izaziva ovisnost i da duzi korisnici kad hoce da prekinu sa uzimanjem lexova da imaju krize slicne heroinskim-cesanje, grcenje misica, nesanica, paranoja (posebno se odnosi na zenski rod)....
Connaisseur Karlin

#756 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

pirpa wrote:
KB9 wrote:de ba dozeru znas i sam da najobicniji klosari najvise navijaju za legalizaciju
bolje legalizovati marihuanu i nek je pusi tko god hoce, nego sto smo postali jedna od vodecih drzava u evropi po konzumaciji raznih antidepresiva..

znas li da lexilium izaziva ovisnost i da duzi korisnici kad hoce da prekinu sa uzimanjem lexova da imaju krize slicne heroinskim-cesanje, grcenje misica, nesanica, paranoja (posebno se odnosi na zenski rod)....
u drzavi poput BiH je jednsotavno nemoguce primjeniti kao na Zapadu, nema kontorle od strane drzave, nema nomrlanog zivota u drzavi, i sad jos prdlazes da je bollje legalizirati marihunau, umjesto da se regulise zdrava zivotna atmosfera u drzavi :D
walk_M-A-N

#757 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by walk_M-A-N »

pirpa wrote: znas li da lexilium izaziva ovisnost i da duzi korisnici kad hoce da prekinu sa uzimanjem lexova da imaju krize slicne heroinskim-cesanje, grcenje misica, nesanica, paranoja (posebno se odnosi na zenski rod)....
Znam da ljudi, a posebno ženski rod, kad se uznemire i ne mogu zaspati drmnu taj leksilijum. Prilično česta pojava. Lakše to kažu nego kuhati duplu kamilicu. I onda mi neko priča o drogi i štetnosti marihuane.
Dozer

#758 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by Dozer »

Connaisseur Karlin wrote: ne pada mi na pamet da trazim linkove, jer ces opet reci, kako to nije tocno :D :lol:
Samo ti njih nadji, i sta te briga sta cu ja reci ;)
Inace, ovo je klasicni odgovor nekoga ko zna da nije u pravu i ko nema nikakvih argumenata osim onoga "sta ti znas" :D
P.S. Vec su mnogi trazili, pa nisu uspjeli. A, i ono sto su nasli i pokusali predstaviti kao argument u svoju korist, ispalo je da su sami sebe dodatno ukopali. :D
Nije. I tocka :D
Ako jeste - dokazi.
Na koji nacin steti jetri? Ili mislis da je samo dovoljno reci da steti jetri, i to je to? Ne ide to tako. Argumente nam daj ba, stipu supljake i svoja ubjedjenja.
Na koji nacin steti mozgu? Argumenti, drug, argumenti. THC budi mozak na razne nacine. Kako mu to onda steti?
Teska glupost. Procitaj malo vise, imas internet, majka mu stara...
Odavno dokazano da pospjesuje kreativnost, kognitivne sposobnosti, itd.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Na kojoj planeti, ziv ti meni bio?
Na ovoj nasoj je dokazano svasta nesto, i to sve pozitivno po ljudsko zdravlje.
Upravo zato je i sataniziraju. Sta bi nam onda farmaceuti prodavali kad bi se ljudima omogucilo da se sami lijece, i to prirodno :D
Connaisseur Karlin

#759 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Dozer wrote:
Connaisseur Karlin wrote: ne pada mi na pamet da trazim linkove, jer ces opet reci, kako to nije tocno :D :lol:
Samo ti njih nadji, i sta te briga sta cu ja reci ;)
Inace, ovo je klasicni odgovor nekoga ko zna da nije u pravu i ko nema nikakvih argumenata osim onoga "sta ti znas" :D
P.S. Vec su mnogi trazili, pa nisu uspjeli. A, i ono sto su nasli i pokusali predstaviti kao argument u svoju korist, ispalo je da su sami sebe dodatno ukopali. :D
Nije. I tocka :D
Ako jeste - dokazi.
Na koji nacin steti jetri? Ili mislis da je samo dovoljno reci da steti jetri, i to je to? Ne ide to tako. Argumente nam daj ba, stipu supljake i svoja ubjedjenja.
Na koji nacin steti mozgu? Argumenti, drug, argumenti. THC budi mozak na razne nacine. Kako mu to onda steti?
Teska glupost. Procitaj malo vise, imas internet, majka mu stara...
Odavno dokazano da pospjesuje kreativnost, kognitivne sposobnosti, itd.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Na kojoj planeti, ziv ti meni bio?
Na ovoj nasoj je dokazano svasta nesto, i to sve pozitivno po ljudsko zdravlje.
Upravo zato je i sataniziraju. Sta bi nam onda farmaceuti prodavali kad bi se ljudima omogucilo da se sami lijece, i to prirodno :D
Dozer, nema potrebe da brainis marihuanu,a koju vjerovatno redovno konzumiras :)

nigdje nisam branila farmaceute, jer ni tablete nisu zdrave, ali to nije razlog da se brani ni marihuna :D
Dozer

#760 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by Dozer »

Vjerovala ili ne - ne konzumiram je, niti sam ikada. Probao jesam, i to je to.

Ali, ja sve ovo ne pricam radi marihuane i pusenja iste, to me savrsneo ne zanima (iako postoje mnogi ljudi kojima i pusenje i te kako pomaze kod nekih oboljenja, tipa MS i CP), nego radi THC-a iz nje, a za koji sam se licno uvjerio da pozitivno djeluje kod oboljenja od karcinoma.
I nisam jedini.

A ove ublehe o tome da je ona droga, zaista je besmisleno uopste diskutovati o tome. Da znas kako je i kada ona proglasena drogom (prije samo 50-ak godina), debelo bi se zapitala o tom svom, moram reci - totalno neargumentovanom stavu.
Ali, predrasude i ono ukucano u mozak kroz odrastanje su, ocito, jace od razuma.
Connaisseur Karlin

#761 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Dozer wrote:Vjerovala ili ne - ne konzumiram je, niti sam ikada. Probao jesam, i to je to.

Ali, ja sve ovo ne pricam radi marihuane i pusenja iste, to me savrsneo ne zanima (iako postoje mnogi ljudi kojima i pusenje i te kako pomaze kod nekih oboljenja, tipa MS i CP), nego radi THC-a iz nje, a za koji sam se licno uvjerio da pozitivno djeluje kod oboljenja od karcinoma.
I nisam jedini.

A ove ublehe o tome da je ona droga, zaista je besmisleno uopste diskutovati o tome. Da znas kako je i kada ona proglasena drogom (prije samo 50-ak godina), debelo bi se zapitala o tom svom, moram reci - totalno neargumentovanom stavu.
Ali, predrasude i ono ukucano u mozak kroz odrastanje su, ocito, jace od razuma.
marihuna ne pomaze, NE LIJECI, vec privremeo otklanja "problem" , sto znaci, da je efekat marihuane minnimalan,a opet je stetan za organizam :)
Dozer

#762 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by Dozer »

E - JBG... :roll:
Sve dostupne studije (a kojih je, inace, vrlo malo... Pitam se sto li...), kao i hiljade svjedocenja ljudi tvrde suprotno od ovoga sto ti govoris. Kome da vjerujemo?
Studijama i ljudima (medju kojima sam i sam), ili tebi koja, ocito, imas vrlo povrsne informacije o svemu tome i vodis se predrasudama?

Hajde reci to onom momku iz HR, koji ima MS i koji je bio zakucan za kolica, a onda ustao iz njih samo koristeci THC ulje (bio je na HRT-u)...
Ili, reci to stotinama ljudi koji su na sebi licno, ili na nekome od clanova porodice oboljelih od nekog karcinoma, utvrdili da ih je samo THC digao na noge, popravio nalaze, i zahvaljujuci cemu su i danas mnogi zivi...

Mislim...zasita trebate malo otvoriti i oci, ali pogotovo um... NIje sve onako kako su vas ucili i ubjedjivali od malih nogu...
Connaisseur Karlin

#763 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Dozer wrote:E - JBG... :roll:
Sve dostupne studije (a kojih je, inace, vrlo malo... Pitam se sto li...), kao i hiljade svjedocenja ljudi tvrde suprotno od ovoga sto ti govoris. Kome da vjerujemo?
Studijama i ljudima (medju kojima sam i sam), ili tebi koja, ocito, imas vrlo povrsne informacije o svemu tome i vodis se predrasudama?
ma da, sve studije tvrde da si u pravu :D

svjedocenja su narocito dovoljan dokaz :lol:
Dozer

#764 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by Dozer »

Nadji nam, i naravno postavi ovdje, te studije koje tvrde ovo sto ti tvrdis :lol: (Sretno :D)

Vjerovanje ljudima... Pa, vjerujem sebi, i sigurno cu to uvijek prije nego vjerovati tebi :lol:

A, pitanje za tebe - kome ili cemu ti vjerujes, pa tvrdis ovo sto tvrdis? Ne vjerujes studijama, ne vjerujes ljudima, licno nisi probala i testirala (srecom)... Iz cega onda crpis svoje "znanje" i ubijedjenost?
Connaisseur Karlin

#765 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Dozer wrote:Nadji nam, i naravno postavi ovdje, te studije koje tvrde ovo sto ti tvrdis :lol: (Sretno :D)

Vjerovanje ljudima... Pa, vjerujem sebi, i sigurno cu to uvijek prije nego vjerovati tebi :lol:

A, pitanje za tebe - kome ili cemu ti vjerujes, pa tvrdis ovo sto tvrdis? Ne vjerujes studijama, ne vjerujes ljudima, licno nisi probala i testirala (srecom)... Iz cega onda crpis svoje "znanje" i ubijedjenost?
manipulacija "doakzima" je profitabilan biznis :D

ako nko zeli konzumirati drek, pronaci ce opciju , no neman ptrebe da me ista grupa uvjrava da to radi jer ima pozelljne efkete :lol:
Dozer

#766 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by Dozer »

Argumentacija ti je vrh... Nema dalje :thumbup:

:roll:
studiorum_tuzlaensis

#767 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by studiorum_tuzlaensis »

Veću količinu gluposti odavno ne pročitah, zato ću i citirati. I ovakvi ljudi sa ignorantskim stavovima će biti nečije majke, očevi ili staratelji, što je veoma žalosno.

Vrijeme će pokazati svoje, a već je mnogo toga pokazalo. Naša nesreća je da živimo u pakashu svijeta gdje:
-promaja ubija,
-otići psihologu je sramota nad sramotama,
-vakcine uzrokuju autizam,
-zajebo nas sudija,
-marihuana je obična droga.

Marihuana je droga u istoj mjeri kao što je rafinirani šećer, glukozno-fruktozni sirup, glutensko brašno, brza hrana ili slatkiši.

Da se osvrnemo na neko činjenično stanje:
U mom odjeljenju u toku srednjoškolskog obrazovanja barem 50% svih učenika je pušilo travu. Nekome nije sjela, nekome ponekad, a neko veoma često. Statistički, a upoređujući i sa podacima drugih ljudi okolo, sada već uvaženih kolega/prijatelja koji rade različite poslove, znam samo za jednog koji je "digo ruku od sebe i od normalnog života" i dalje konzumira travu non stop. Većina ih i sad ponekad zapali, u zavisnosti od momenta i dostupnosti. Više ljudi poznajem kao strastvene alkoholičare, kockare, neradnike ili bejtere (ljenguze) koji su bili u drugoj grupi ovih koji nisu nikad probali travu. Možda je to neka moja percepcija, i ovi što su imali djetinstvo "staklenog zvona" to ne mogu razumjeti.

Da li je droga? Sa medicinskog stanovišta jeste, THC i CBD spojevi aktiviraju kompleksne receptore u mozgu. Isto rade sve endokrilne žlijezde kao i većina vanjskih podražaja što je prirodna reakcija mozga. Npr. čaj od Valerijane (macine trave) smiruje razdražljivost.
Da li je opasna za psihički razvoj osobe? Zavisi. Nekome će biti "ulaz" u svijet narkomanije, nekom čista razonoda, nekom će potaći kreativnost, nekom prijeki lijek. Milion je faktora, a poistovjećivanje ljudi koji vole zapalit sa narkomanima i stigmatizacija istih je glavni uzrok što se potencira priča o "teškoj drogi marihuani koja djecu odvodi u svijet narkomanije". Pozitivna sprega, isto ko i majčino mlijeko, sisanje lučenje istog. . Sigurno je da postoje ovisnici o travi, kao što postoje ovisnici o milion drugih supstanci koji se i ne zovu droge, a između ostalih su i fizički rad (teretana, hiperaktivnost) i seks (nimfomizam). Ovo je dokazano.
Da li je opasna za fizički razvoj osobe? Ne (osim nusprodukata unošenja putem pušenja, ali izmišljeni su vaporaizeri ;) ), nemoguće se predozirati istom, ne izaziva nikakve fizičke reakcije u organizmu, za razliku od svih vrsta tableta, sedativa, sirupa, lijekova, alkohola, masne hrane i svih ostalih toksikomanija. I zato će mi marihunana/valerijana/majčina dušica uvijek biti izbor ispred apaurina, brufena, voltarena, leksilijuma, šljive (djedu pokoj duši, on se sljivom svako jutro smirivao, a ponekad i češće, ćaća je kreno njegovim putem :D) i tramala koji razore sluznicu, jetru i skaše mozak u paketu.
Da li je lijek? Da, da i da. Potvrđeno na milion primjera i ljudi. Nema rasprave o ovome. Već je legalno koristiti maricu kao lijek u preko pola država svijeta, ubrzo će biti i u BiH!
Da li bi svijet/država/grad bio bolji ili gori da je legalna? Ni bolji, a ni gori, vidljivo iz primjera mnogih država koje su legalizovale istu. Država ubire harač za kupovinu nečeg što bi trebao imati dozvolu da sam kultivišem jer je evolucija ili Bog istu patentovao a ne čovjek što je LOŠE. DOBRA strana je što nećeš u zatvor radi toga.
Connaisseur Karlin

#768 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

studiorum_tuzlaensis wrote:
Marihuana je droga u istoj mjeri kao što je rafinirani šećer, glukozno-fruktozni sirup, glutensko brašno, brza hrana ili slatkiši.
:D :lol:

super, pa zasto trudne zene ne konzumiraju marihuanu kao secer :izet:
zg1911

#769 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by zg1911 »

marihuana ne pomaže bolesnima? a biće je zato legaliziraju u razvijenim zemljama. zaguglaj multiple sclerosis marijuana a onda lupaj o "dokazima"

marihuana je u manjoj mjeri droga no pivo ili vino
Connaisseur Karlin

#770 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

zg1911 wrote:

marihuana ne pomaže bolesnima? a biće je zato legaliziraju u razvijenim zemljama. zaguglaj multiple sclerosis marijuana a onda lupaj o "dokazima"

legaliziraju je kao dodatni izvor novca, odlican biznis :)
zg1911

#771 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by zg1911 »

zg1911 wrote:

legaliziraju je kao dodatni izvor novca, odlican biznis :)
a nije li možda da su ju kriminalizirali zbog biznisa?
Dozer

#773 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by Dozer »

Sad i ona trazi neki negativni clanak, ali to ne ide, ne ide, pa stane :D
walk_M-A-N

#774 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by walk_M-A-N »

Gdje je ta legalizacija. Da nije g. Farmacija Lobi opet djelovao.

smrdim/vijest/bolje-ilegalno- ... ala-271248
Dozer

#775 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by Dozer »

Farmacija Lobi ne prestaje djelovati nikako po ovom pitanju.
Cak su, izgleda, uspjeli potplatiti i holandske website-ove koji su prodavali THC ulje da ga povuku. Nema ga vise ni na jednom...
Post Reply