Ja nisam tebe lično vređao, već tvoje uverenje i veru. Religija je skup ideja, i ako se meni te ideje ne sviđaju normalno da ću da ih kritikujem, pa čak i ismevam. To je moje pravo.patriot_1 wrote: A ti nisi?Nastupaš kao da si popio svu pamet svijeta,prepotentno,s visoka,ponižavajuće prema svima,miriši mi na to da si okultista!
A ja ti mogu reći da lažeš!SamoVasGledam wrote:Ja nisam tebe lično vređao, već tvoje uverenje i veru. Religija je skup ideja, i ako se meni te ideje ne sviđaju normalno da ću da ih kritikujem, pa čak i ismevam. To je moje pravo.patriot_1 wrote: A ti nisi?Nastupaš kao da si popio svu pamet svijeta,prepotentno,s visoka,ponižavajuće prema svima,miriši mi na to da si okultista!
A što se tiče mog znanja, konkretno biblijskog znanja, ono je oiogledno veće nego tvoje i iz tog razloga te mogu posmatrati sa visine ako hoću.
Oni se klanjaju Mariji koja je na nebu,ne ovom kipu,kip je samo simbol! Osobno to ne prakticiram,a ni mnogi kršćani koje znam!SamoVasGledam wrote:
I ti u ovome ne vidiš problem?patriot_1 wrote: Oni se klanjaju Mariji koja je na nebu,ne ovom kipu,kip je samo simbol! Osobno to ne prakticiram,a ni mnogi kršćani koje znam!
Ako ti dokažem da sama Biblija svedoči da postoje i drugi bogovi koji su moćniji od tog u kojeg ti veruješ hoćeš povući svoje reči i napustiti svog Boga?patriot_1 wrote: A ja ti mogu reći da lažeš!
U odnosu na mene ,tvoje znanje je mizerno,glede Biblije i kršćanstva!
Mišljenje je ko šupak.Ima ga svatko!SamoVasGledam wrote:Ako ti dokažem da sama Biblija svedoči da postoje i drugi bogovi koji su moćniji od tog u kojeg ti veruješ hoćeš povući svoje reči i napustiti svog Boga?patriot_1 wrote: A ja ti mogu reći da lažeš!
A jesi zatupljen.Cjelo vrijeme govorim da oni ne smatraju Bogom kip ili sliku već simbolom!SamoVasGledam wrote:I ti u ovome ne vidiš problem?patriot_1 wrote: Oni se klanjaju Mariji koja je na nebu,ne ovom kipu,kip je samo simbol! Osobno to ne prakticiram,a ni mnogi kršćani koje znam!
jel ti ovo zvuči poznato - 'Ja sam Gospod Bog tvoj, koji sam te izveo iz zemlje misirske, iz doma ropskog. Nemoj imati drugih bogova uza me. Ne gradi sebi lik rezani niti kakvu sliku od onog što je gore na nebu, ili dole na zemlji, ili u vodi, ispod zemlje. Nemoj im se klanjati niti im služiti, jer sam ja Gospod Bog tvoj, Bog revnitelj, koji pohodim grehe otačke na sinovima do trećeg i do četvrtog koljena, onih koji mrze na mene'?
Ili ovo - 'Čuj, Izrailju: Gospod je Bog naš jedini Gospod.'
Ili ovo - 'Jer je jedan Bog, i jedan posrednik Boga i ljudi, čovek Hristos Isus,'
Bojim se da još jednom potvrđuješ koliko je tvoje biblijsko znanje ograničeno.
Hahaha neznalica i kukavica. Super kombinacijapatriot_1 wrote:Mišljenje je ko šupak.Ima ga svatko!SamoVasGledam wrote:Ako ti dokažem da sama Biblija svedoči da postoje i drugi bogovi koji su moćniji od tog u kojeg ti veruješ hoćeš povući svoje reči i napustiti svog Boga?patriot_1 wrote: A ja ti mogu reći da lažeš!
Tako da me uopće ne zanima tvoje proizvoljno tumačenje!
Citiram tebe - Oni se klanjaju Mariji koja je na nebupatriot_1 wrote:A jesi zatupljen.Cjelo vrijeme govorim da oni ne smatraju Bogom kip ili sliku već simbolom!SamoVasGledam wrote:I ti u ovome ne vidiš problem?patriot_1 wrote: Oni se klanjaju Mariji koja je na nebu,ne ovom kipu,kip je samo simbol! Osobno to ne prakticiram,a ni mnogi kršćani koje znam!
jel ti ovo zvuči poznato - 'Ja sam Gospod Bog tvoj, koji sam te izveo iz zemlje misirske, iz doma ropskog. Nemoj imati drugih bogova uza me. Ne gradi sebi lik rezani niti kakvu sliku od onog što je gore na nebu, ili dole na zemlji, ili u vodi, ispod zemlje. Nemoj im se klanjati niti im služiti, jer sam ja Gospod Bog tvoj, Bog revnitelj, koji pohodim grehe otačke na sinovima do trećeg i do četvrtog koljena, onih koji mrze na mene'?
Ili ovo - 'Jer je jedan Bog, i jedan posrednik Boga i ljudi, čovek Hristos Isus,'
Mnogo očekuješ. Bolje ti je diskutovati sa zidom ili Međugorskim kipovima.SamoVasGledam wrote:Citiram tebe - Oni se klanjaju Mariji koja je na nebu...patriot_1 wrote:A jesi zatupljen.Cjelo vrijeme govorim da oni ne smatraju Bogom kip ili sliku već simbolom!
Ili ovde postoji problem ili sam ja lud. Ali pre bih rekao da si ti neznalica koja ne propušta priliku da se ispali i onda mu bude ispod časti da prizna da je pogrešio.
Ne postoji problem nego je ovo drugo u pitanju!I ti u ovome ne vidiš problem?
A jesi zatupljen.Cjelo vrijeme govorim da oni ne smatraju Bogom kip ili sliku već simbolom!
Citiram tebe - Oni se klanjaju Mariji koja je na nebu
Citiram Bibliju - Ne gradi sebi lik rezani niti kakvu sliku od onog što je gore na nebu, ili dole na zemlji, ili u vodi, ispod zemlje. Nemoj im se klanjati niti im služiti
Ili ovde postoji problem ili sam ja lud. Ali pre bih rekao da si ti neznalica koja ne propušta priliku da se ispali i onda mu bude ispod časti da prizna da je pogrešio.
Otkrio si Ameriku!kakavdanakneiskustvu wrote:.
A-ha SamoVasGledam... šta ćeš sada na ovaj argument!patriot_1 wrote:A ja ti mogu reći da lažeš!
Bolje reci @zlokruhovicu, sta ces sada na ovaj argument?aurora313 wrote:A-ha SamoVasGledam... šta ćeš sada na ovaj argument!patriot_1 wrote:A ja ti mogu reći da lažeš!
Objasnio sam njihov stav.Po mom mišljenju , to nije idolopoklonstvo!Ti misli što hoćeš!SamoVasGledam wrote:Mislim da sam dokazao da poznajem Bibliju bolje nego on. Rekao je da ne vidi problem u tome što se katolici i pravoslavci klanjaju i ljube statue, odnosno ikone. Na to sam ja citirao biblijske stihove koji dokazuju da je to zapravo veliki greh. Nijednu svoju reč nisam ubacio, već sam samo citirao stihove i pustio da Biblija sama za sebe govori, a stihovi su očigledno bili jasni čim je on odmah shvatio šta želim da kažem, pa je počeo da se opravda i ubacuje neka svoja tumačenja. Na kraju je ipak odlučio i napisao da to nije njegov problem pošto on nije ni katolik, ni pravoslavac.![]()
A čak sam mu ponudio i izazov da napusti Hrišćanstvo i prizna da bolje poznajem Bibliju od njega ako mu dokažem iz iste da postoje bogovi koji su moćniji od njegovog. Naravno nije smeo da prihvati.
Ma nemas ti pojma o Bibliji niti textu Biblije, niti kako je studirati. Ocigledno je iz nacina na koji se koristis tekstom i nacina na koji je interpretiras.SamoVasGledam wrote:Mislim da sam dokazao da poznajem Bibliju bolje nego on. Rekao je da ne vidi problem u tome što se katolici i pravoslavci klanjaju i ljube statue, odnosno ikone. Na to sam ja citirao biblijske stihove koji dokazuju da je to zapravo veliki greh. Nijednu svoju reč nisam ubacio, već sam samo citirao stihove i pustio da Biblija sama za sebe govori, a stihovi su očigledno bili jasni čim je on odmah shvatio šta želim da kažem, pa je počeo da se opravda i ubacuje neka svoja tumačenja. Na kraju je ipak odlučio i napisao da to nije njegov problem pošto on nije ni katolik, ni pravoslavac.![]()
A čak sam mu ponudio i izazov da napusti Hrišćanstvo i prizna da bolje poznajem Bibliju od njega ako mu dokažem iz iste da postoje bogovi koji su moćniji od njegovog. Naravno nije smeo da prihvati.
E pa loše razmišljaš. I malo znaš.patriot_1 wrote:Objasnio sam njihov stav.Po mom mišljenju , to nije idolopoklonstvo!Ti misli što hoćeš!
kakavdanakneiskustvu wrote:Poznati TV sportski komentator Marjan Mijajlović je prethodnih dana prešao na islam. U mesdžidu u švicarskom Bazelu prihvatio je novo ime - Mustafa. U intervjuu za Source, Mustafa Mijajlović je govorio o detaljima svog prelaska, te o osudi i odobravanju njegovog životnog poteza.
Vezani članci:
Poznati koji su prešli na islam: Ne zanima me šta drugi misle o tome što sam promijenio vjeru
(Source: Zašto ste prešli na islam, šta je presudilo da napravite takav korak?
Mijajlović: Kada sam pao na sedždu, osjetio sam da me nešto vuče prema islamu.
Source: Jeste li o tome i ranije nekad razmišljali, jeste li možda prolazili kroz neke teške životne situacije, koje su Vam ukazivale da trebate islam kao vjeru?
Mijajlović: Nisam. Kada sam ugledao džamiju u Bazelu, osjetio sam potrebu da je vidim iznutra, nešto me je privuklo da uđem unutra, i kada sam ušao jednostavno sam osjetio potrebu da pređem u najčistiju vjeru.
Source: Koliko ste uopšte razmišljali o svom potezu prije nego ste stali pred efendiju, jeste li sagledavali kakve posljedice to nosi sa sobom?
Mijajlović: Znao sam da će biti mnogi protiv, ali je više onih koji odobravaju, porodicu će popustiti u to sam ubijeđen, dok prođe medijska pompa.
Source: Šta je tačno to što islam poručuje i što Vam govori da je to prava vjera za Vas?
Mijajlović: Voli svog bližnjeg, to je osnova.
Source: Vaša porodica je poručila da ne žele više da budete dio porodice, da ste ih razočarali. Koji je Vaš odgovor porodici?
Mijajlović: Ja njih volim najviše, a dovoljno imam godina da odlučim šta je dobro za mene, oni će meni uvijek biti na prvom mjestu, ma kako god oni na mene gledali nakon ovoga.
Source: Koliko Vam je teško saznanje da nemate podršku porodice u ovome i jeste li uopće očekivali da će vas podržati?
Mijajlović: Pošto ih poznajem očekivao sam ovakvu reakciju na moj potez, ali će proći, nadam se.
Source: Podržavaju li vas Vaši stari prijatelji ili ste i tu naišli na osudu?
Mijajlović: Svi su me prijatelji podržali, jer me poznaju kakav sam, to nisam uradio zbog interesa.
Source: Jeste li imali pozive i podršku naših sportista, pošto ste s mnogima dobar prijatelj, jeste li dobili kakve komentare?
Mijajlović: Podršku sam dobio od svih, bez obzira jesu li muslimani ili druge vjere.
Sourc: Koji su sada Vaši koraci životni, uzeli ste islam kao vjeru, dobili drugo ime, ne neki način postali drugi čovjek. Šta planirate raditi? Nastavljate li svoju sportsko-novinarsku karijeru ili ...?
Mijajlović: Nastavljam starim stopama, samo što ću to sve raditi po islamu.
Source: Islam ste prihvatili u džamiji u Baselu u Švicarskoj. Zašto baš tamo i odkud Vi u Baselu, šta radite u Švicarskoj?
Mijajlović: Došao sam kod starog prijatelja u Cirih, išli smo u Bazel i tada sam ugledao najljepšu džamiju, u kojoj sam postao musliman.
Source: Često se spominje marketing, politika, novac, kada je u pitanju Vaš prelazak na islam. Koji je Vaš odgovor na takve komentare?
Mijajlović: Nema nikakvog interesa u mom prelasku, pokrenuo sam Facebook stranicu https://www.facebook.com/MustafaMijajlovic, tu mogu pratiti moje objave svi, nema nikakve politike, novca i marketinga.
Važi.PRO testant wrote:Ma nemas ti pojma o Bibliji niti textu Biblije, niti kako je studirati. Ocigledno je iz nacina na koji se koristis tekstom i nacina na koji je interpretiras.SamoVasGledam wrote:Mislim da sam dokazao da poznajem Bibliju bolje nego on. Rekao je da ne vidi problem u tome što se katolici i pravoslavci klanjaju i ljube statue, odnosno ikone. Na to sam ja citirao biblijske stihove koji dokazuju da je to zapravo veliki greh. Nijednu svoju reč nisam ubacio, već sam samo citirao stihove i pustio da Biblija sama za sebe govori, a stihovi su očigledno bili jasni čim je on odmah shvatio šta želim da kažem, pa je počeo da se opravda i ubacuje neka svoja tumačenja. Na kraju je ipak odlučio i napisao da to nije njegov problem pošto on nije ni katolik, ni pravoslavac.![]()
Drzi se ti Avaza i sl.