Štooo? Treba da vam bude drago. Dolaze oni koje je trenirao zapad.tututuuuu wrote:Strasno je sta sve dolazi u Europu, i to kao izbjeglice. I cude se ljudi odakle izbjeglicama toliki novci... Tesko su do njih u ratu dosli na posten nacin.
Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
- Drvosjeca iz Dejcica
#751 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
- tututuuuu
#752 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Pa ovi su se borili protiv ekstremista, sta je sad? Uvijek je tu neko smijesno opravdanje samo nek je zapad. Ne treba niko doci ko nije izbjeglica i to je to. Ako i je trebniran, sigurno nije treniran da bjezi u EU. I ti si bas naporan tip, samo isto vrtis iako su te stvari vec prezavakane. ja sam s tobom zavrsio diskusiju
- animals
#753 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Kaze jedna ovdje..dobrodosli drage izbjeglice, i nama, nismo mi sugaviDrvosjeca iz Dejcica wrote:Štooo? Treba da vam bude drago. Dolaze oni koje je trenirao zapad.tututuuuu wrote:Strasno je sta sve dolazi u Europu, i to kao izbjeglice. I cude se ljudi odakle izbjeglicama toliki novci... Tesko su do njih u ratu dosli na posten nacin.
pa eto vam prilike..
- Drvosjeca iz Dejcica
#754 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
tututuuuu wrote:Pa ovi su se borili protiv ekstremista, sta je sad? Uvijek je tu neko smijesno opravdanje samo nek je zapad. Ne treba niko doci ko nije izbjeglica i to je to. Ako i je trebniran, sigurno nije treniran da bjezi u EU. I ti si bas naporan tip, samo isto vrtis iako su te stvari vec prezavakane. ja sam s tobom zavrsio diskusiju
- tandmand
#755 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Evo za balkanske europljane, koji su užasnuti masom izbjeglica i njihovom neintegracijom u zapadne vrijednosti, jedna od Štulića.
Proljece Je 13. U Decembru (Arapsko
)
proljece je cak i u decembru trinaestog ili bilo kog drugog
proljece stoji iza barikade s podignutom rukom
zar sumnjas u svoju djecu mislis da ne pamte
kazi da li te pitaju za put prema nebu cijena je sigurno visoka
kazi da li te pitaju s bijesom u sebi ne tajeci nista
ne htijuci mnogo osim zivota
o cemu razmislja obrisano lice izmedju dva osmijeha i nakanom tamnijom od noci
o cemu razmislja dok zuri u tvoju zenu
stvorenje niotkuda mozda te provocira
Proljece Je 13. U Decembru (Arapsko
proljece je cak i u decembru trinaestog ili bilo kog drugog
proljece stoji iza barikade s podignutom rukom
zar sumnjas u svoju djecu mislis da ne pamte
kazi da li te pitaju za put prema nebu cijena je sigurno visoka
kazi da li te pitaju s bijesom u sebi ne tajeci nista
ne htijuci mnogo osim zivota
o cemu razmislja obrisano lice izmedju dva osmijeha i nakanom tamnijom od noci
o cemu razmislja dok zuri u tvoju zenu
stvorenje niotkuda mozda te provocira
- Sanjarko
#756 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Slika nije bezvezna.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Kada te čovjek poklopi argumentima ne znaš ništa drugo osim postavljanja patetičnih i bezveznih sličica.don vito wrote:Drvosjeca iz Dejcica wrote: 'Oni koji su prihvaćali imigrante na kraju su profitirali'. Redom ističu kako je vrlo vjerojatno da će se ona pozitivno odraziti na Europu, barem što se tiče demografije ali i najvažnije - ekonomije.Uzmimo u obzir da će velik broj izbjeglica koji dolaze u zemlje zapadne Europe ondje biti integriran, školovati se i raditi u tim zemljama.
Govori vise od hiljadu rijeci.
Govori da vjerovatno 99% forumasa ovakvu kucu od ovih materijala ne bi
znali napraviti.
Ja prvi ne bi znao.
To meni slika govori da je ovaj covjek sa slike veoma sposoban.
Od cega je samo dom sebi napravio bez uzimanja kredita i trosenja
puno novca.
Nije ga mozda kostalo vise od 500 Eura ova kuca koja je
bolja mozda za zivot od pola Balkanskih Garsonjera.
- Sanjarko
#757 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Ne znam sta je pisalo nesto ko nema ih.BHCluster wrote:A sta kaze za ove "no-go-area"?Vizionar 1985 wrote: Prvi clanak spominje Sherijatsku policiju a drugi Bajkerske bande da haraju u Shvedskoj.
Letimicno procitao samo.
-
Keiko
#758 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
http://www.dailymail.co.uk/news/article ... cians.html
Meni su zanimljiviji kometari, pogotovo 'best rated' nego tekst, jer me tekst ne iznenađuje.
Meni su zanimljiviji kometari, pogotovo 'best rated' nego tekst, jer me tekst ne iznenađuje.
- tututuuuu
#759 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Znaci, to je bolji nacin zelis reci? Mislim, meni je suludo doci u EU i onda opet udri po svome. Vjerujem kako ima valjane dozvole za ovu kucu.Vizionar 1985 wrote: Slika nije bezvezna.
znali napraviti.
Ja prvi ne bi znao.
puno novca.
-
Keiko
#760 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
I da mu je kuća u skladu sa svim mogućim zakonima i regulativama o urbanizmu, izgradnji stambenih objekata, zaštiti okoliša i još puno stvari. Bas su nam samo još ovakve kolibe falile!tututuuuu wrote:Znaci, to je bolji nacin zelis reci? Mislim, meni je suludo doci u EU i onda opet udri po svome. Vjerujem kako ima valjane dozvole za ovu kucu.Vizionar 1985 wrote: Slika nije bezvezna.
znali napraviti.
Ja prvi ne bi znao.
puno novca.
- Sanjarko
#761 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Za male pare bez zaduzivanja, kredita i pri malim prihodima jeste bolji nacin.tututuuuu wrote:Znaci, to je bolji nacin zelis reci? Mislim, meni je suludo doci u EU i onda opet udri po svome. Vjerujem kako ima valjane dozvole za ovu kucu.Vizionar 1985 wrote: Slika nije bezvezna.
znali napraviti.
Ja prvi ne bi znao.
puno novca.
Sta je bolje da spava na ulici ili u barem kakvoj takvoj kuci.
Da ima veca primanja vjerovatno bi imao i bolju kucu.
- Asta
#762 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Jesam ja sam najbolja ali nigdje nisam rekla da sam muslimanka. Za kurde treba izmislit novu planetu i tamo ih poslati.Kikibombona wrote:Asta wrote:Dijete nije ni migrant ni izbjeglica. Dijete je dijete i ono nista nije krivo i ne moze nista uciniti.
Bila sam izbjeglica i tada smo pomagali ljudima koji imaju djecu i nismo ih otimali od roditelja da bolje prodjemo. Ovo je sramota sta rade i prestanite ih zvati muslimanima oni su Sirijski kurdi i ona najgora olos koja se skoro sest godina rata negdje sakrivala i sada prodali dusu djavolu i onima koji su ih zavadili i tako ce vecina njih jednog dana opet prodati i dusu i sebe i raspaliti nekom bombom po nekoj ambasadi da bi oni sto su ih nama poslali ponovo zavodili "demokratiju" tamo gdje ima nafte.
Treba ih sve vratiti tamo odakle su dosli ili ih posati kod onih koji ih nama salju.
Eto, ti si velicina i zasluzujes zivot u Evropi, vise od nekog Sirijca. Svabe se ubise od hvale na vas racun. Skandinavci vas isto tako obozavaju. Koji jad. Ako su Sirijci stoka za nas, onda smo mi stoka za Nijemce. Da li nas radi toga treba psovati i protjerati? Koliko je nasih hapalo na zapadu? Licno poznajem dvocifren broj nasih lopova koji pljackaju po zapadu.
Dalje, kakvi sirijski Kurdi?
Kakvo jebeno sranje!
Apsolutna vecina izbjeglica su Arapi!
I Arapi i Kurdi su dominantno muslimani!
Ili mozda ti mislis da si bolja muslimanka od njih?
- animals
#763 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Znam da ih Turci ne vole, ja ih ne poznam dovoljno..Asta wrote: Jesam ja sam najbolja ali nigdje nisam rekla da sam muslimanka. Za kurde treba izmislit novu planetu i tamo ih poslati.
ali znam da se bore protiv oni pavijana islamske drzave i time zasluzuju respekt..
ali sto ih ti tako fasisticki mrzis, postoji samo jedno objasnjenje..fan si Turaka..
i vjeruj, mozda bi tebe trebalo tamo poslati..
- Asta
#764 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Nisam fasista, Turci su malo drugaciji od Kurda mada je to sve za mene u pet deka. Sa kurdima sam odrasla.animals wrote:Znam da ih Turci ne vole, ja ih ne poznam dovoljno..Asta wrote: Jesam ja sam najbolja ali nigdje nisam rekla da sam muslimanka. Za kurde treba izmislit novu planetu i tamo ih poslati.
ali znam da se bore protiv oni pavijana islamske drzave i time zasluzuju respekt..
ali sto ih ti tako fasisticki mrzis, postoji samo jedno objasnjenje..fan si Turaka..
- Drvosjeca iz Dejcica
#765 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Ne bore se samo Kurdi protiv ISIS-a. Da li znaš da je recimo PKK (Kurdistan Workers' Party) na listi terorističkih organizacija zapada, reme uz rame sa ISIS-om.animals wrote:Znam da ih Turci ne vole, ja ih ne poznam dovoljno..Asta wrote: Jesam ja sam najbolja ali nigdje nisam rekla da sam muslimanka. Za kurde treba izmislit novu planetu i tamo ih poslati.
- tututuuuu
#766 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Pa ne znam, mozda da se registrirao kao izbjeglica u Francuskoj pa ako dobije azil se pokusa ukljuciti u normalne tokove zivota? A ne ovako si napraviti kolibu, zivjeti od tudje pomoci i cekati hoce li se kako prosvercati do UK da se tamo nakaci na socijalu, ili ce umrijeti pokusavajuci u tunelu i sl. (kao mnogi do sad). A ovdje se o tome radi.Vizionar 1985 wrote:Za male pare bez zaduzivanja, kredita i pri malim prihodima jeste bolji nacin.tututuuuu wrote:Znaci, to je bolji nacin zelis reci? Mislim, meni je suludo doci u EU i onda opet udri po svome. Vjerujem kako ima valjane dozvole za ovu kucu.Vizionar 1985 wrote: Slika nije bezvezna.
znali napraviti.
Ja prvi ne bi znao.
puno novca.
Sta je bolje da spava na ulici ili u barem kakvoj takvoj kuci.
Da ima veca primanja vjerovatno bi imao i bolju kucu.
- animals
#767 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Sta bi od velikog humaniste ..treba pomoci izbjeglicama..non stop trubis o tome..Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Ne bore se samo Kurdi protiv ISIS-a. Da li znaš da je recimo PKK (Kurdistan Workers' Party) na listi terorističkih organizacija zapada, reme uz rame sa ISIS-om.
ali ne svima..Kurdi su prljavi a braca Arapi dobri..
otkrivas se pomalo..
- Drvosjeca iz Dejcica
#768 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
A što ti bježiš od konstatacije? Da nismo malo licemjerni? Eto i Asad se bori protiv ISIL-a i kamara nekakvih frakcija po Siriji pa što njih ne podržiš?animals wrote:Sta bi od velikog humaniste ..treba pomoci izbjeglicama..non stop trubis o tome..Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Ne bore se samo Kurdi protiv ISIS-a. Da li znaš da je recimo PKK (Kurdistan Workers' Party) na listi terorističkih organizacija zapada, reme uz rame sa ISIS-om.
otkrivas se pomalo..
I da, naravno da treba pomoći svakom koji stigne na zapad, ako ništa iz ljudskih i humanitarnih razloga. To nisam nikad ni sporio.
- animals
#769 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Ma zaboli mene i za Turke i Kurde..Drvosjeca iz Dejcica wrote:A što ti bježiš od konstatacije? Da nismo malo licemjerni? Eto i Asad se bori protiv ISIL-a i kamara nekakvih frakcija po Siriji pa što njih ne podržiš?animals wrote:Sta bi od velikog humaniste ..treba pomoci izbjeglicama..non stop trubis o tome..Drvosjeca iz Dejcica wrote:
otkrivas se pomalo..Eno i Iračka vlada se bori protiv tog istog ISIS-a pa Hezbollah isto tako
ali eto Kurdi su ti nekako prirasli srcu valjda samo zato što su protiv Turske.
I nema veze što je PKK teroristilka organizacija na zapadu, kada je potrebno može se i žmiriti na terorizam sa oba oka.
Kurdski terorizam je moralno prihvatljiv od terorizma ostalih? Bravo legendo, treba te upisati u anale licemjerja.
![]()
I da, naravno da treba pomoći svakom koji stigne na zapad, ako ništa iz ljudskih i humanitarnih razloga. To nisam nikad ni sporio.
i za Asada i Hezbolah..samo vas citam, dobrodosle drage izbjeglice..
- don vito
#770 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Opet marisana Sirijaca i Afganistanaca
Mjesto radnje ovaj put je Beli Manastir (Hrvatska)
https://video-vie1-1.xx.fbcdn.net/hvide ... e=5605DD8B
Sramota da akademski gradjani - doktori, informaticari, inzinjeri, studenti - ovako rjesavaju nesuglasice.
Sramota da akademski gradjani - doktori, informaticari, inzinjeri, studenti - ovako rjesavaju nesuglasice.
- Drvosjeca iz Dejcica
#771 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Ma ne znam šta si se uhvatio toliko izbjeglica. Evo opet ti ponavljam da ih treba primiti i pružiti šansu iz humanitarnih razloga ako ništa, ne znam šta je to tako loše ili teško za shvatiti.animals wrote: Ma zaboli mene i za Turke i Kurde..
i za Asada i Hezbolah..samo vas citam, dobrodosle drage izbjeglice..
Čitam i ja tebe pa te moram citirati ponovo.
Kako to da npr. ne podržavaš Hezbollah, i oni se bore protiv ISIS-a (doduše bore se i protiv nekih drugih frakcija), isto su na listi terorista kao kurdska PKK? Meni je simptomatično da oni koji kritikuju Turke na ovim ili sličnim diskusijama po nekom nepisanom pravilu podržavaju Kurde. Sasvim legitimno, nemam ništa protiv, ali onda budite spremni da objasnite kako njihovo kurdsko govno (terorizam) manje smrdi od Hezbollahovog ili Asadovog?animals wrote: Znam da ih Turci ne vole, ja ih ne poznam dovoljno..
- Drvosjeca iz Dejcica
#772 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
don vito wrote:Opet marisana Sirijaca i Afganistanaca
- Kikibombona
#773 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
A kada si ti tako istinoljubiv, da li si spreman priznati da je turska politika asimilacije veliko zlo!??Drvosjeca iz Dejcica wrote:
A što ti bježiš od konstatacije? Da nismo malo licemjerni? Eto i Asad se bori protiv ISIL-a i kamara nekakvih frakcija po Siriji pa što njih ne podržiš?Eno i Iračka vlada se bori protiv tog istog ISIS-a pa Hezbollah isto tako
ali eto Kurdi su ti nekako prirasli srcu valjda samo zato što su protiv Turske.
I nema veze što je PKK teroristička organizacija na zapadu, kada je potrebno može se i žmiriti na terorizam sa oba oka.
Kurdski terorizam je moralno prihvatljiv od terorizma ostalih? Bravo legendo, treba te upisati u anale licemjerja.
![]()
I kada si govorio da se Sirijci nemaju kome prikloniti, pa bjeze iz Sirije... kao, svi nenormalni...
Za kurdske snage se ne vezuje nijedan zlocin. U sastavu dominatno kurdske vojske ima 14% Arapa i veliki broj drugih manjinskih naroda. Pored toga, uz dominantno kurdsku vojsku se bori nekoliko cisto arapskih i cisto krscanskih jedinica. Na teritoriju pod kurdskom kontrolom sluzbena su tri jezika: kurdski, arapski i armenski. Na najvaznijim funkcijama moraju ravnomjerno participirati pripadnici svake od tri etnicke grupe.
Dakle, nemoj pricati da su svi isti... Odmah se sjeti da su i za nas pricali da smo svi isti, balkanska govna... kao sto je bio veliki broj onih koji su po pravilu navijali za Srbe i Hrvate, samo da budu protiv muslimana.
- tututuuuu
#774 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Meni su Kurdi bas cool.
Bore se sad evo i protiv Turaka, pa i autobombama, al koliko vidim cilj im je uvijek vojska kao potpuno legitiman cilj, za razliku od ISIL-a ipak imaju neke granice.
- Kikibombona
#775 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Nema samoubilackih napada, ako si na to mislio. To je specijalitet vjerskih fanatika.tututuuuu wrote:Meni su Kurdi bas cool.Bore se sad evo i protiv Turaka, pa i autobombama, al koliko vidim cilj im je uvijek vojska kao potpuno legitiman cilj, za razliku od ISIL-a ipak imaju neke granice.
A poceli su se rokati i sa Iranom...
Mislim, nikad nisu ni prestajali, al eto...