da li je bih ispunila uslove koje je postavila eu?Kitrona wrote:and wrote:šta nije?Kitrona wrote:
Hrvatsko ministarstvo poljoprivrede tvrdi da nije.
B&H proizvodjaci nisu ispunili uvjete koje su morali ispuniti hrvatski mljekari...
Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Moderator: anex
- and
#751 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
-
Patriotska_Liga
#752 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
animals wrote: Reko ti ako zatvoris granice prema EU , onda si propao..
jer BIH, je umjetna drzava koju odrzava EU i MZ..a ti pricas sasvim druge stvari..
koliko ljudi radi u prodají u BIH, ako nema prodaje, nema ni radnika..
to je sadasnja stanje, koje prodaja jod nekako odrzava da ne potone..
ako nema proizvodnje , onda si pusiona, to nisi skontao..
Ne, ja sam mislio ako ima proizvodnje da si pušiona. Hvala ti na ovom prosvjetiteljskom stavu, sad mi je puno lakše da sagledam neke stvari jer sad kad znam da je bolje da ima proizvodnje nego da nema osjećam se kao mnogo pametniji čovjek.
Nije tačno. Ako zatvoriš granice na tu temu glava će boliti samo hrvatske i slovenačke konglomerate koje ovdje prodaju sve i svašta i nemilice se bogate. Više od pola država EU ne uvozi skoro ništa ovdje, a države poput Njemačke ili Austrije izvoze toliko širom svijeta da se ne bi ni počešali zbog kratkotrajne zabrane uvoza u BiH. Dakle pomenuta odluka bi odjeknula jedino u Hrvatskoj i Sloveniji i kako sam ranije rekao upravo bi njima bilo u interesu da se žalba povuče, što bi se i desilo tako da ne bismo morali čekati odluku na žalbu do sredine septembra.
Prodaja ne bi stala jer u BiH ima dovoljno zaliha svega da se prodaja nesmetano nastavi do sredine septembra kada će zabrana svakako biti ukinuta. To sam ti napisao ranije ali ti to ponovo nisi bio u stanju da percipiraš.
Da znaš koliko ne znaš sam bi sebi opalio šamar. Dva puta.
Last edited by Patriotska_Liga on 28/08/2015 22:13, edited 1 time in total.
- animals
#753 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Pa ako bi vozio konjsku zapregu i gledao drvenu televiziju,Vizionar 1985 wrote:I sta ti to govori da kada bi zatvorili graniceanimals wrote:A uvoz, duplo veci..trcicu trceci wrote:bio je clanak da BiH izvoz u prvih sest mjeseci ove godine prelazi 5 milijardi maraka
znaci deficit..
ne bi bili u deficitu garant.
i ako bi jeo sir i mlijeko, onda ne bi bio u deficitu..
samo treba zasukati rukave pa na selo..
- and
#754 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
ovi iz mljekare livno će biti protivanimals wrote:Pa nemas kvoruma..Vizionar 1985 wrote:
Pa niko ne bi EU zatvorio granicu
samo zatvoriti granicu za Hr proizvode.
-
Kitrona
#755 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
O tome će konačni sud dati odgovorna tijela EU.and wrote:da li je bih ispunila uslove koje je postavila eu?Kitrona wrote:and wrote:šta nije?
B&H proizvodjaci nisu ispunili uvjete koje su morali ispuniti hrvatski mljekari...
-
Kitrona
#756 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Negdje sam danas pročitao da se i oni spremaju na blokadu granice.and wrote:ovi iz mljekare livno će biti protivanimals wrote:Pa nemas kvoruma..Vizionar 1985 wrote:
Pa niko ne bi EU zatvorio granicu
samo zatvoriti granicu za Hr proizvode.
Samo kod Hrvata nema nacionalne histerije.
- Sanjarko
#757 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Pa i Ja bi na selo da Mi fasisti i koljacianimals wrote:Pa ako bi vozio konjsku zapregu i gledao drvenu televiziju,Vizionar 1985 wrote:I sta ti to govori da kada bi zatvorili graniceanimals wrote:
A uvoz, duplo veci..
znaci deficit..
ne bi bili u deficitu garant.
nisu oteli zemlju Pradede u II Svjetskom ratu
i da mi nisu Pradedu zaklali u tom ratu
pa zbog toga nemam zemlje.
Jos Mi porodicu pokrali i ojadili
isti fasisti i domaci izdajnici u proslom ratu,
a i poslije rata isto su nastavili.
- Sanjarko
#758 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
U oba rata i poslije rata mi porodicuVizionar 1985 wrote:Pa i Ja bi na selo da Mi fasisti i koljacianimals wrote: Pa ako bi vozio konjsku zapregu i gledao drvenu televiziju,
nisu oteli zemlju Pradede u II Svjetskom ratu
i da mi nisu Pradedu zaklali u tom ratu
pa zbog toga nemam zemlje.
Jos Mi porodicu pokrali i ojadili
isti fasisti i domaci izdajnici u proslom ratu,
a i poslije rata isto su nastavili.
ojadili nanijeli nam Zla toliko da
se necemo oporaviti nikada.
Zemlja i novac nevazni ali
uzeli/ukrali nam zivote i srecu.
- Grean
#759 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Za one koji ne razumiju da trgovacki lanac nije samo trgovacki lanac koji uposljava radnu snagu i placa porez pa bi ga, po njima, na osnovu toga trebalo tretirati kao domaci...
Kljucna problem sa Konzumom je ovo boldirano.
Prodaja Mercatora Agrokoru je tragična
Slovenski ministar poljoprivrede Dejan Židan problematizirao je kao štetne za slovenske nacionalne interese najveće investicije hrvatskih tvrtki u slovensko gospodarstvo s posebnim naglaskom na Agrokorovu kupnju Mercatora i Podravkinu kupnju ljubljanskog Žita.
U razgovoru za novi broj tjednika Mladina, Židan je kazao da je njegova stranka Socijalnih demokrata (SD) stalno upozoravala na problematičnost prodaje najvećeg slovenskog trgovačkog lanca hrvatskom konkurentu koji ima i velike proizvodne kapacitete i da se to ‘sada ostvarilo’.
- Trgovina je ključna karika u prehrambenom lancu, a Mercator je sada postao instrument za prodor hrvatskih artikala na slovensko tržište, kazao je Židan.
http://dnevni-list.ba/web1/prodaja-merc ... -tragicna/
-
Kitrona
#760 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Grean wrote:Za one koji ne razumiju da trgovacki lanac nije samo trgovacki lanac koji uposljava radnu snagu i placa porez pa bi ga, po njima, na osnovu toga trebalo tretirati kao domaci...
Prodaja Mercatora Agrokoru je tragična
Slovenski ministar poljoprivrede Dejan Židan problematizirao je kao štetne za slovenske nacionalne interese najveće investicije hrvatskih tvrtki u slovensko gospodarstvo s posebnim naglaskom na Agrokorovu kupnju Mercatora i Podravkinu kupnju ljubljanskog Žita.
U razgovoru za novi broj tjednika Mladina, Židan je kazao da je njegova stranka Socijalnih demokrata (SD) stalno upozoravala na problematičnost prodaje najvećeg slovenskog trgovačkog lanca hrvatskom konkurentu koji ima i velike proizvodne kapacitete i da se to ‘sada ostvarilo’.
- Trgovina je ključna karika u prehrambenom lancu, a Mercator je sada postao instrument za prodor hrvatskih artikala na slovensko tržište, kazao je Židan.
http://dnevni-list.ba/web1/prodaja-merc ... -tragicna/
http://www.b92.net/biz/vesti/region.php ... id=1031421Brojevi ne lažu: Todorić preporodio Merkator
Merkator je u prvoj polovini godine ostvario manje prihode od prodaje za jedan odsto, ali je istovremeno smanjio poslovne gubitke za 43 odsto.
Dobit od poslovanja iznosila je u tom periodu 33,4 miliona evra, što je trostruko više od prošlogodišnje dobiti.
-
Patriotska_Liga
#761 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
I kakve koristi od toga ima Slovenija?
- Leons
#762 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
ljudi pomozite ulaze mi hrvatski proizvodi u kucu zovite 911
- Grean
#763 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Fulio si poentu totalno.Kitrona wrote:
http://www.b92.net/biz/vesti/region.php ... id=1031421Brojevi ne lažu: Todorić preporodio Merkator
Merkator je u prvoj polovini godine ostvario manje prihode od prodaje za jedan odsto, ali je istovremeno smanjio poslovne gubitke za 43 odsto.
Dobit od poslovanja iznosila je u tom periodu 33,4 miliona evra, što je trostruko više od prošlogodišnje dobiti.
Koga briga, ukljucujuci tu i slovenackog ministra, sta je Todoric napravio od Mercatora jer trgovacki lanac je tu najmanje bitan. Trgovacki lanac je sredstvo za plasiranje proizvoda, nekada slovenackih a sad sve vise i vise hrvatskih i to proizvedenih u Todoricevim pogonima. O tome se radi a ne kako ide Mercatoru sa novim gazdom.
-
bumerangss
#764 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Ali sva dobit odlazi u djep vlasnika tj van BiH jer je vlasnik stranac!pare dare samo pare wrote:
Mozemo li sada promijeniti temu![]()
Znaci 387 kod podrazumijeva da je proizvod proizveden u BiH, svi porezi se placaju i ostaju u BiH, fabrika je kod nas, nase mlijeko, nasi radnici, farmeri, treba li jos nesto dodati?
-
Korisničkoime
#765 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Ima se nacina samo da se ima i volje, lijepo svaki jbn.kamion sa HR proizvodima na granici podrediti svakoj mogucoj kontroli, veterinarska, sanitarna zatim saobracajna, hajmo profil guma, tahograf, ooooo mogli bi mi i na tehnicki, hajmo vaga, znaci maksimalno zatezati na granici, svaki kamion kompletan pretres. Svaki Konzum u drzavi bi mi pohodile ture i ture inspektora svaki prestup hajmo kljuc u bravu. Svakog uvoznika i distributera HR proizvoda istresao bih iz gaca kontroloma. Na kraju prepisati sve pravilnike i propise EU (to cemo kad tad morati) i poceti primjenjivati i na HR i na sve zemlje EU. Svakoj nasoj firmi treba ponaosob odobrenje za izvoz, svaka mora biti registrirana na nekoj listi ok mora i svaka vasa bujrum eto vam Sarajevo sretno sa nasom birokracijom eh onda kazes aaaaa hoces nam uvoziti jaja ok hajmo potvrda od dimnjacara da si cistio odzak moooooolim nemas odzak o veoma nam je zao jaja mozes izvoziti samo ako imas odzak a vi gospodine imate odzak a i potvrdu ooo veoma nam je zao vas odzak je promjera 3x4 BH standard je 3,34x4,0047 zao nam je javite se kada prepravite a vi gospodine hocete da uvozite krastavice e to vam radi kolega Meho druga vrata desno ali on je na bolovanju do daljnjeg.
Birokracija je cudo a mi smo je izmislili za Evropljane ako ne mozes s njima ljudski hadri ih gdje god mozes ali sve po zakonu
Birokracija je cudo a mi smo je izmislili za Evropljane ako ne mozes s njima ljudski hadri ih gdje god mozes ali sve po zakonu
- studeni76
#766 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Treba napravit razliku izmedju proizvoda iz HR i bosanskog proizvoda iz firme čiji je vlasnik stranac. Tvojom logikom trebalo bi i Meggle bojkotovat, i tu je vlasnik njemačka firma. Znači 387 je zakon, ako ništa barem dio proizvodnje je u BiH.bumerangss wrote:Ali sva dobit odlazi u djep vlasnika tj van BiH jer je vlasnik stranac!pare dare samo pare wrote:
Znaci 387 kod podrazumijeva da je proizvod proizveden u BiH, svi porezi se placaju i ostaju u BiH, fabrika je kod nas, nase mlijeko, nasi radnici, farmeri, treba li jos nesto dodati?
-
Kitrona
#767 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Grean wrote:Fulio si poentu totalno.Kitrona wrote:
Koga briga, ukljucujuci tu i slovenackog ministra, sta je Todoric napravio od Mercatora jer trgovacki lanac je tu najmanje bitan. Trgovacki lanac je sredstvo za plasiranje proizvoda, nekada slovenackih a sad sve vise i vise hrvatskih i to proizvedenih u Todoricevim pogonima. O tome se radi a ne kako ide Mercatoru sa novim gazdom.
Mislim da si promasio "ceo fudbal". Srbi recimo dobro znaju koliko je Todoric promjenio odnos trgovinske razmjene izmedju HR i SRB i zato ga i trpe.
- AstorH
#768 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Nego nešto kontam, generalno, kako god se ovo završilo ili ne završilo, opet će prije Bosni trebati Hrvatska nego Bosna Hrvatskoj.
-
pare dare samo pare
#769 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Kao sto vec napisah, dobiti vjerovatno i nema, a dovoljno je pogledati iznos investicije u fabriku, farmere i ostalo da se vidi sta je ovdje realnobumerangss wrote:Ali sva dobit odlazi u djep vlasnika tj van BiH jer je vlasnik stranac!pare dare samo pare wrote:
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#770 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
U moju kucu moze uci svaka dobra hrvatska MILF-aca. 
- and
#771 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
ma ne treba previše tenzije dizati, ipak je to komšija.
riješiće se ovo u 15-20 dana, a do tad da ne bude dosadno prijaviti ovima halal certifikat da je sumnjivo da ima svinjetine u nekim proizvodima iz hr
riješiće se ovo u 15-20 dana, a do tad da ne bude dosadno prijaviti ovima halal certifikat da je sumnjivo da ima svinjetine u nekim proizvodima iz hr
- Leons
#772 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Ovdje je glupost napravila chorwatska a boszniacy se bezveze uspalili... Sva sreca pa sarovic ne dijeli ni priblizno misljenje sa vecinom forumasa inace bi bili u nekakvom trgovinskom ratom sa prvi. Susjedom... Tipicna balkanska posla... I trebace nam kanaderi kasnije volio bi da nam odbiu dati da vidimo kako bi se snasli a ako ne bi bil nam majka turska pomogla
-
sweets02
#773 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
danas sam bio svjedok kada im tip u konzumu napravi frku.
kaže "zovite mi šeficu!!!" i eto ti nje nakon par minuta.
tip joj reče kako je proveo barem 20 minuta kraj frizidera trazeci nesto hladno a da je BH porijekla i nikako mu nije pošlo za rukom da nadje barem jedan artikal. Kud god se okrene Jana, vindija i ostalo HR smeće. I ne bi mu mrsko uzeti Sky Colu, neku BH kiselu vodu i neki lijevi sok BH proizvodjaca mada su bili topli kao pišaka i izloženi negdje na nekoj rafi u najdaljem uglu. I pita je tip do kad ćemo trpiti ova sranja, da li to rade slučajno ili im je neko dao instrukcije i naložio tako a ona se pravi glupa i nabacila onaj kes tipa "hajd' ba šta dižeš frku bez veze". I još mu kaže kako ona nema pojma zbog čega je on sve to pita, k'o ona je bizi u skladištu, ne zna šta se dogadja i ne prati vijesti. kaže joj tip na kraju "znaš ti, znaš samo se praviš "pametna".
kaže "zovite mi šeficu!!!" i eto ti nje nakon par minuta.
tip joj reče kako je proveo barem 20 minuta kraj frizidera trazeci nesto hladno a da je BH porijekla i nikako mu nije pošlo za rukom da nadje barem jedan artikal. Kud god se okrene Jana, vindija i ostalo HR smeće. I ne bi mu mrsko uzeti Sky Colu, neku BH kiselu vodu i neki lijevi sok BH proizvodjaca mada su bili topli kao pišaka i izloženi negdje na nekoj rafi u najdaljem uglu. I pita je tip do kad ćemo trpiti ova sranja, da li to rade slučajno ili im je neko dao instrukcije i naložio tako a ona se pravi glupa i nabacila onaj kes tipa "hajd' ba šta dižeš frku bez veze". I još mu kaže kako ona nema pojma zbog čega je on sve to pita, k'o ona je bizi u skladištu, ne zna šta se dogadja i ne prati vijesti. kaže joj tip na kraju "znaš ti, znaš samo se praviš "pametna".
-
Patriotska_Liga
#774 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Idi mljekarima pa im objasni da su se bezveze uspalili.Leons wrote:Ovdje je glupost napravila chorwatska a boszniacy se bezveze uspalili... Sva sreca pa sarovic ne dijeli ni priblizno misljenje sa vecinom forumasa inace bi bili u nekakvom trgovinskom ratom sa prvi. Susjedom... Tipicna balkanska posla... I trebace nam kanaderi kasnije volio bi da nam odbiu dati da vidimo kako bi se snasli a ako ne bi bil nam majka turska pomogla
- Amazonka27
#775 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
ne razumijem zašto se borimo da privučemo strane investitore a onda ih bojkotovati? Niko ne razmišlja o 3.000 BH farmera koji su partneri Lactalisa BH, a njihovi brendovi su Dukat, President, Alpsko mleko, Domaće Blago i Dar prirode. Šta ćemo sa 230 zaposlenika? Da li to znači da ćemo i Megle bojkotovati? Ljudi uložili 20 miliona KM investicija. Da li je njih iko pitao za mišljenje?