Uz to pravilo bi onda islo i obavezno bacanje u jarak i slicno.
Oh, kako mrzim Sarajevo
- Ali Kemal
#751 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Znas sta, ako nema kulture vozaca, slabo ce te spasiti hodanje lijevom stranom.
- karanana
#752 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
nije bas tema, ali je mozda slicno.
moze li mi neko ispricati kratku pricu o ovoj isidori bjelici? ko je ona? zasto se posvadjala sa sarajevom i to cak 86? sta je radila i pricala 90ih? ko nesto citam na facebooku raja je kritikuje i psuje ali ja nista o njoj ne znam. ni prva strana google searcha mi nije nesto pomogla da skontam njenu pricu.
moze li mi neko ispricati kratku pricu o ovoj isidori bjelici? ko je ona? zasto se posvadjala sa sarajevom i to cak 86? sta je radila i pricala 90ih? ko nesto citam na facebooku raja je kritikuje i psuje ali ja nista o njoj ne znam. ni prva strana google searcha mi nije nesto pomogla da skontam njenu pricu.
-
de balzac
#753 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
karanana wrote:nije bas tema, ali je mozda slicno.
imas pp
- fakat
#754 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Malo znam ali probacu: postala "poznata" kada je sa grupom razmazene djece iz boljestojecih sarajevskih porodica ranih osamdesetih organizovala neku zurku sa navodnim nacistickim obiljezjima. Bilo tu jos nekih kasnije poznatih faca, znam za taj skandal ali nisam nikada saznao detalje, uglavnom guzinjini sinovi koji su kasnije postali vazne face na sarajevskoj estradi, umjetnickoj, intelektualnoj, itd. Tokom rata bila i ostala u BGD odakle je navijala za srpske junake i bavila se "kulturom". Ne znam tacno sta je pricala ali pretpostavljam. Toliko.karanana wrote:nije bas tema, ali je mozda slicno.
- fakat
#755 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
I prije rata mnogi ljudi su tesko zivjeli, bilo je nepravde u drustvu, narocito prema radnicima, a vala ni opsta kultura nije bila nesto posebno, mislim i tada se sjedilo po kaficima i kafanama gdje su drmali narodnjaci ili domaci pop shund, smetlje bilo razbacano oko zgrada, itd. Ko moze dokazati da se tada vise ustajalo po tramvajima starijim ljudima? Bilo je i kriminala ali je definitivno danas sve pet puta vise medijski pokriveno pa izgleda puno gore. Danas odmah procitas na portalima o svakoj kafanskoj tuci i svakoj saobracajki.
Veliko je pitanje koliko bi starih sarajlija, Srba i Hrvata ostalo cak i da nije bilo rata. Mislim da bi vremenom sve vise ih odlazilo iz ekonomskih razloga. Padom komunizma, privatizacijom, nestankom planske privrede polako bi ljudi odlazili, prvo oni kojima bi bilo najteze a to su radnici a potom i srednja klasa, na kraju bi i bivsa povlastena klasa izgubila privilegije a neki novi moderni tajkuni bi zauzeli njihovo mjesto, preduzeca bi smanjivala broj zaposlenih da bi ostala konkurentna na trzistu, itd…Provincijalci bi upadali na upraznjena mjesta i to je neki normalan ciklus koji bi se vrtio. Promjene su bile neizbjezne jer se padom socijalizma svijet promjenio, za nas nagore, a nekima drugdje na bolje. Mozda smo mogli i mi bolje proci da nije bilo znamo vec cega, da ne ponavljam…..Ono sto nije bilo neizbjezno jeste ratovanje.
Veliko je pitanje koliko bi starih sarajlija, Srba i Hrvata ostalo cak i da nije bilo rata. Mislim da bi vremenom sve vise ih odlazilo iz ekonomskih razloga. Padom komunizma, privatizacijom, nestankom planske privrede polako bi ljudi odlazili, prvo oni kojima bi bilo najteze a to su radnici a potom i srednja klasa, na kraju bi i bivsa povlastena klasa izgubila privilegije a neki novi moderni tajkuni bi zauzeli njihovo mjesto, preduzeca bi smanjivala broj zaposlenih da bi ostala konkurentna na trzistu, itd…Provincijalci bi upadali na upraznjena mjesta i to je neki normalan ciklus koji bi se vrtio. Promjene su bile neizbjezne jer se padom socijalizma svijet promjenio, za nas nagore, a nekima drugdje na bolje. Mozda smo mogli i mi bolje proci da nije bilo znamo vec cega, da ne ponavljam…..Ono sto nije bilo neizbjezno jeste ratovanje.
- piupiu
#756 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Imate medju Hemonovim pričama priču o tome. I on je bio tamo, i Jergovic, itd ... Evo jedan tekst o tome - prvi koji izguglah, a nije loš bez obzira na namjeru.
http://blog.vecernji.hr/zvonimir-despot ... ajevu-1096
http://blog.vecernji.hr/zvonimir-despot ... ajevu-1096
-
dezurni_ucenik
#757 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Cuo sam za taj "dernek" tadasnje djece lokalnih komunistickih glavesina.Dani ili Slobodna Bosna su pisali o tome prije nekoliko godina. Nisam znao da je ona bila tu. Zataskalo se vrlo brzo i mediji nisu nista izvjestavali o tome. Valjda se to sve desilo na C.Vili. Vjerovatno stariji forumasi se sjecaju tog skandala.fakat wrote:Malo znam ali probacu: postala "poznata" kada je sa grupom razmazene djece iz boljestojecih sarajevskih porodica ranih osamdesetih organizovala neku zurku sa navodnim nacistickim obiljezjima. Bilo tu jos nekih kasnije poznatih faca, znam za taj skandal ali nisam nikada saznao detalje, uglavnom guzinjini sinovi koji su kasnije postali vazne face na sarajevskoj estradi, umjetnickoj, intelektualnoj, itd. Tokom rata bila i ostala u BGD odakle je navijala za srpske junake i bavila se "kulturom". Ne znam tacno sta je pricala ali pretpostavljam. Toliko.karanana wrote:nije bas tema, ali je mozda slicno.
edit : procitao sam ovaj tekst upucen Jergovicu. "zidovi stana bili su okićeni nacističkim zastavama i parolama, prikazivani su filmovi o Hitleru i Trećem Reichu, a većina gostiju bila je obučena u neku vrstu nacističkih odora s trakama i kukastim križevima na rukavima. "
Last edited by dezurni_ucenik on 08/09/2015 23:42, edited 1 time in total.
-
oridjidji
#758 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Nije govno jeste kaka, toliko diktatora komunista koji su posijali smrti dovoljno da se s razlogom sere po komunjarama. Plemenita ideja koja se represijom i zlom stitila na terenu. Ajmo sada isti podijeliti na staljinizam, titoizam, maoizam, polpotizam i td, da stvari nazvali nebi pravim imenom.supercali wrote:ovo sve sto nabrajas nije komunizamoridjidji wrote:
Ne to ne tukne na fasizam. To je komunizam, ali i taj IZAM je skratio svijet za masu ljudi i tome su razlozi bili religija, etnicki predznak tih pojedinaca i to sto su u tim drustvima bili smatrani prijetnjom. Sta Hitlerove radne logore koji su poslje postali logori smrti cini izuzetnijim mjestom od Staljinovih Gulaga? Kod drugog nije bilo Ciklona B, ali su i u njima nastradali milioni ljudi.
Iako postoje korijenite razlike u idejama izmedju komunizma, fasizma i nacizma, nacin na koji su se te ideje realizovale i branile i sta su ostavile za sobom, pokazuju nam koliko su ljudi manjkavi i sta su sve spremni uraditi za vlast i moc. Prva ideja je najbolja, ali je najvise smrti posijala za sobom.
nije lijepo pricati nesto ako ne znas
danas fino postoji pravac staljinizam sto automatski znaci da ono sto je radio staljin nije komunizam
pa pored toga postoji jos i titoizam maoizam i jos milion malih izama koje ljudi kao ti poistovjecuju sa komunizmom a bilze su diktaturi
-
VjecitiStudent
#759 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Dimitrije Bjelica baš i nije bio "glavešina".dezurni_ucenik wrote:Cuo sam za taj "dernek" tadasnje djece lokalnih komunistickih glavesina.Dani ili Slobodna Bosna su pisali o tome prije nekoliko godina. Nisam znao da je ona bila tu. Zataskalo se vrlo brzo i mediji nisu nista izvjestavali o tome. Valjda se to sve desilo na C.Vili. Vjerovatno stariji forumasi se sjecaju tog skandala.fakat wrote:Malo znam ali probacu: postala "poznata" kada je sa grupom razmazene djece iz boljestojecih sarajevskih porodica ranih osamdesetih organizovala neku zurku sa navodnim nacistickim obiljezjima. Bilo tu jos nekih kasnije poznatih faca, znam za taj skandal ali nisam nikada saznao detalje, uglavnom guzinjini sinovi koji su kasnije postali vazne face na sarajevskoj estradi, umjetnickoj, intelektualnoj, itd. Tokom rata bila i ostala u BGD odakle je navijala za srpske junake i bavila se "kulturom". Ne znam tacno sta je pricala ali pretpostavljam. Toliko.karanana wrote:nije bas tema, ali je mozda slicno.
edit : procitao sam ovaj tekst upucen Jergovicu. "zidovi stana bili su okićeni nacističkim zastavama i parolama, prikazivani su filmovi o Hitleru i Trećem Reichu, a većina gostiju bila je obučena u neku vrstu nacističkih odora s trakama i kukastim križevima na rukavima. "
- piupiu
#760 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Tu je bilo i raje iz pozorišta i raznih likova nafuranih na konceptualne maskenbale kakvih se po zapadnom svijetu može naći i vidjeti na svakom koraku. U tom je trenutku u Sloveniji bio u naponu Neue Slovenische Kunst pokret sa zanimljivim pozorišnim predstavama i Leibachom koji su rabili tu ikonografiju; i mislim da se ovaj rodjendanski ekspirement može svrstati u sličnu ravan - posebno gledajući na to ko je tu sve bio prisutan. Eh, ali DB je uvijek bio DB, a mahala uvijek mahala.dezurni_ucenik wrote:Cuo sam za taj "dernek" tadasnje djece lokalnih komunistickih glavesina.Dani ili Slobodna Bosna su pisali o tome prije nekoliko godina. Nisam znao da je ona bila tu. Zataskalo se vrlo brzo i mediji nisu nista izvjestavali o tome. Valjda se to sve desilo na C.Vili. Vjerovatno stariji forumasi se sjecaju tog skandala.fakat wrote:Malo znam ali probacu: postala "poznata" kada je sa grupom razmazene djece iz boljestojecih sarajevskih porodica ranih osamdesetih organizovala neku zurku sa navodnim nacistickim obiljezjima. Bilo tu jos nekih kasnije poznatih faca, znam za taj skandal ali nisam nikada saznao detalje, uglavnom guzinjini sinovi koji su kasnije postali vazne face na sarajevskoj estradi, umjetnickoj, intelektualnoj, itd. Tokom rata bila i ostala u BGD odakle je navijala za srpske junake i bavila se "kulturom". Ne znam tacno sta je pricala ali pretpostavljam. Toliko.karanana wrote:nije bas tema, ali je mozda slicno.
-
dezurni_ucenik
#761 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
VjecitiStudent wrote:Dimitrije Bjelica baš i nije bio "glavešina".dezurni_ucenik wrote:Cuo sam za taj "dernek" tadasnje djece lokalnih komunistickih glavesina.Dani ili Slobodna Bosna su pisali o tome prije nekoliko godina. Nisam znao da je ona bila tu. Zataskalo se vrlo brzo i mediji nisu nista izvjestavali o tome. Valjda se to sve desilo na C.Vili. Vjerovatno stariji forumasi se sjecaju tog skandala.fakat wrote: Malo znam ali probacu: postala "poznata" kada je sa grupom razmazene djece iz boljestojecih sarajevskih porodica ranih osamdesetih organizovala neku zurku sa navodnim nacistickim obiljezjima. Bilo tu jos nekih kasnije poznatih faca, znam za taj skandal ali nisam nikada saznao detalje, uglavnom guzinjini sinovi koji su kasnije postali vazne face na sarajevskoj estradi, umjetnickoj, intelektualnoj, itd. Tokom rata bila i ostala u BGD odakle je navijala za srpske junake i bavila se "kulturom". Ne znam tacno sta je pricala ali pretpostavljam. Toliko.
Procitaj taj tekst. Kazu da je bilo 19 studenata na derneku. A tacan broj je 21. Ta/to dvojica/dvoje su bili razlog sto ovi ostali nisu vise najebali. Ko su oni bili, nikad se nije saznalo.
-
VjecitiStudent
#762 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Urbana legenda.
-
dezurni_ucenik
#763 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
piupiu wrote:Tu je bilo i raje iz pozorišta i raznih likova nafuranih na konceptualne maskenbale kakvih se po zapadnom svijetu može naći i vidjeti na svakom koraku. U tom je trenutku u Sloveniji bio u naponu Neue Slovenische Kunst pokret sa zanimljivim pozorišnim predstavama i Leibachom koji su rabili tu ikonografiju; i mislim da se ovaj rodjendanski ekspirement može svrstati u sličnu ravan - posebno gledajući na to ko je tu sve bio prisutan. Eh, ali DB je uvijek bio DB, a mahala uvijek mahala.dezurni_ucenik wrote:Cuo sam za taj "dernek" tadasnje djece lokalnih komunistickih glavesina.Dani ili Slobodna Bosna su pisali o tome prije nekoliko godina. Nisam znao da je ona bila tu. Zataskalo se vrlo brzo i mediji nisu nista izvjestavali o tome. Valjda se to sve desilo na C.Vili. Vjerovatno stariji forumasi se sjecaju tog skandala.fakat wrote:
Malo znam ali probacu: postala "poznata" kada je sa grupom razmazene djece iz boljestojecih sarajevskih porodica ranih osamdesetih organizovala neku zurku sa navodnim nacistickim obiljezjima. Bilo tu jos nekih kasnije poznatih faca, znam za taj skandal ali nisam nikada saznao detalje, uglavnom guzinjini sinovi koji su kasnije postali vazne face na sarajevskoj estradi, umjetnickoj, intelektualnoj, itd. Tokom rata bila i ostala u BGD odakle je navijala za srpske junake i bavila se "kulturom". Ne znam tacno sta je pricala ali pretpostavljam. Toliko.
Povlacenje paralela sa Laibachom i NSK je bilo cisto iz nekog ocaja. Mislim da se tu radilo o hirovima zlatne mladezi. Dovoljno ludi da im ni nebo nije granica. Kad su dosli mecku pred rupu, vadili se da je rijec o "egzibiconizmu"
Dalje u ovom tekstu spominju se "duvanjski teroristi". Zbog crtanja kukastih krstova na tekama, dobise 4 godine zatvora. A ovi sa derneka se glat izvukli i na kraju postali uspjesni ljudi.
Koga zanima taj slucaj, evo jednog zanimljivog teksta.
http://mandino-selo.com/wp/duvno-u-zadn ... -vlasti-4/
- piupiu
#764 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Dezurni, mislim da je i Hemon to tako nekako opisao, ako se dobro sjecam; u fazonu - šta vam je, ljudi, mi bili na rodjendanu?
-
dezurni_ucenik
#765 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Pa ako je rijec o urbanoj legendi i "sta vam je ba ljudi", sto se digla tolika hajka? Zanimljivo da su se izgleda najvise pobunili beogradski mediji. A 1987.godina je bila i godina uspona Slobodana Milosevica nakon obilaska kosovskih Srba.piupiu wrote:Dezurni, mislim da je i Hemon to tako nekako opisao, ako se dobro sjecam; u fazonu - šta vam je, ljudi, mi bili na rodjendanu?
- piupiu
#766 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Nije urbana legenda, rodjendan je bio, i bio je s tim kostimima i taj rad ... ali haj' ti nekom DB-ovcu objasni maskenbal, konceptualnu umjetnost, nakav tamo kunst, i to nešto
... ili mojoj nani, na kraju balade. To ti je vrlo slično ovoj temi - gdje Vuk mora objašnjavati mahali da nije četnik. 
-
oridjidji
#767 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Vuce, od jednu od kontroverznijih ratnih tema na ovome forumu sam otvorio po imenu "Sarajevski Kazani smrti" na dan Armije BiH prije par godina, otidji procitaj sta su mi se svega nagovorili na toj temi. Prije mi je nick bio shalaedin, a sada oridjidji, pa prati kako su me nazivali tada. Nista bolji nisu od ovih kako tebe nazivaju sada radi ovog tvog izleta na fbu. Opusti se.Ali Kemal wrote:Koji im se qurac pravdaš?Energični leptir wrote:Uvijek se fasciniram u kolikoj su mjeri ljudi svoja stanja u stanju preslikavati na druge. Jebga brate, znam da je najlakše po sebi sve suditi i biti presretan jer si svakog u svoje blatište ukaljao i nekoga mjeriti aršinima koje si za sebe izmjerio. Možebit, a ne samo možebit, nego sasvim sigurno ti fali upravo tog nečeg što drugima savjetuješ da im fali, jer tebi fali, pa bi volio da je tako i s drugima. Oh kako bi silno volio da me zaista vidiš isfrustrianog, samoga, tužnoga, nekoga ko nema nikoga sem ljevice i malo te desnice i oh kako ćeš me još više mrziti kad skontaš da to nema, niti je ikada imalo veze s mozgom, da to ti i slični tebi možete primijeniti jedino na svoje naprstke od... znate već čega i da ovo sve što je rečeno nije izrečeno zbog nekakvog gazde, nego da je jednostavno oproštaj sa ljudima koji toliko prostački vole lagati, da su se, zapravo, ubijedili u vlastitu anđeoskost, toliko, toliko, da im jedan pišljivi, pa kako ti kažeš pijani, status, napravi haos u mozgu, da zaboravljaju obaveze, da ne znaju šta će sa sobom nego danima, noćima, dolaze isfrustrirani, pijani... ne znaju šta će nego, daj da jebu mater nekom ko im je, navodno, nebitan... niko ništa nije čuo i vidio, niko nije zastrašivan, niko ubijen, niko silovan, niko sistematski terorisan, nikad nije bilo ni nacizma ni fašizma ustaše to su neki drugi, Sefer se mogao smjenjivati i dizati u zrak al "odmetnuti" Caco i slični nikako (bar dok nisu zaprijetili onima na vrhu)... koliko god da su anamooni bestijalni i nenormalni, vi anamoovi ste perfidne mutikaše, uljuljkane u svoje idiotsko autokolonijalno kopnjenje i kretenizaciju i nema ništa loše u tome da vas se sve skupa mrzi. I možda je bolje da vjrujete u svoje laži, jer bez njih, jedino što bi vam preostalo je da se ubijete, a možda ćete to i učiniti onda kad vam postane dosadno, onda kada ne bude više nekoga dovoljno ludoga, dovoljno spremnog na rat protiv sebe, da vam protiv njih govori. I tako sam sretan sada na svom putu za Njemačku, đe će se slagat cigle, paketi, čuvat djeca, ali opet imati toliko koliko je dovoljno, biti dovoljno sretan i toliko ispunjen, da vas i jedne i druge, nikada više ne vidim...
Caco kojeg si pomenuo nikada nije bio realna pretnja onima na vrhu. Od svih tada heroja mahom kriminalaca, on je najvise pravio problema, ne samo Srbima i Hrvatima Sarajlijama, vec i Bosnjacima. Kada su ga htijeli privesti na informativni razgovor, pobio je djecu iz MUPA koju su poslali da ga dovedu. Isti je u tome periodu podijelio grad i napravio dovoljno problema sa svojim jaranima iz 10 brdske. Nakon toga nije imao vise sansi. Poslani su mu tada najbolji pojedinci iz vojne policije da ga uhapse. Jednog od njih koji su ga privodili znam licno. U isto vrijeme Dani i 60 minuta su po ko zna cijem nalogu otprilike prije 10 godina opleli po pomenutom s ciljem da ga ucine krivim za nesto sto nije bio kriv i slucaj Cacine smrti i odgovornosti za nju zatvore preko njegovih ledja. Jedan drug od Cele Bajramovica mi je pricao o tome kako je Caco jedne prilike ubio od druga mu oca jer mu je ovaj rekao da ima praznu zgradu da se provodi sa svojom pjevaljkom, zasto bas moras da se provodis u mome stanu? Razlog sto se htio provoditi u njegovom stanu bio je razlogom sto je ovaj bio pravoslavac, sarajevski Srbin. Covjeka su odveli s praga i nikada se kuci nije vratio. Gore boli cinjenica da su mu zenu i dijete, nakon 3 i po godine provedene u ratu, novopridoslice u Sarajevo nazivale Cetnicima, pa su se na kraju poslje toliko godina provedenih u Sarajevu prije rata, u ratu i nakon rata morali iseliti iz Sarajeva.
Sto se tice Sefera, Seferu se mnogo sto sta zamjeralo, a najvise to sto je rat vodio iz kabineta, pa su mu neki borci dali nadimak "kabinetski general" jer njegove procijene stanja na terenu nekada nisu bile realne. Najbolje stivo na temu 92-93 u Sarajevu je feljton Divjaka po imenu "Ne pucaj".
-
VjecitiStudent
#768 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Hajka je teška riječ.
Nekolicina prisutnih, koji su bili članovi SKJ, su poslije isključeni iz partije, a Isidora se preselila u Beograd (što je onda, ko "disident" devedesetih masno naplatila), i to je sve od hajke.
Nikakvih prijetnji smrću, prijetnji silovanja ženskih članova familije i šta već Vuku nije stizalo ovih dana, nije bilo.
Nekolicina prisutnih, koji su bili članovi SKJ, su poslije isključeni iz partije, a Isidora se preselila u Beograd (što je onda, ko "disident" devedesetih masno naplatila), i to je sve od hajke.
Nikakvih prijetnji smrću, prijetnji silovanja ženskih članova familije i šta već Vuku nije stizalo ovih dana, nije bilo.
-
dezurni_ucenik
#769 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Kako god da okrenes, debilna furka je bila u pitanju. Cisto kurcenje viseg sloja drustva.piupiu wrote:Nije urbana legenda, rodjendan je bio, i bio je s tim kostimima i taj rad ... ali haj' ti nekom DB-ovcu objasni maskenbal, konceptualnu umjetnost, nakav tamo kunst, i to nešto .... To ti je vrlo slično ovoj temi - gdje Vuk mora objašnjavati mahali da nije četnik.
-
VjecitiStudent
#770 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Ovo 'urbana legenda' se odnosilo na taj par tajanstvenih učesnika, čija imena navodno nikad nisu bila objavljena i zbog kojih navodno je cijeli događaj bio na kraju vrlo blago osuđen.dezurni_ucenik wrote:Pa ako je rijec o urbanoj legendi i "sta vam je ba ljudi", sto se digla tolika hajka? Zanimljivo da su se izgleda najvise pobunili beogradski mediji. A 1987.godina je bila i godina uspona Slobodana Milosevica nakon obilaska kosovskih Srba.piupiu wrote:Dezurni, mislim da je i Hemon to tako nekako opisao, ako se dobro sjecam; u fazonu - šta vam je, ljudi, mi bili na rodjendanu?
- piupiu
#771 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Inače, kako napreduje aktuelna Udri ga, Mehmede! tema?
aurora313,
.
Kad god treba zažmiriti pred neradom, javašlukom, našom samoljubivom slikom o sebi, opštom devalvacijom svih vrijednosti i segmenata života; rabi se standardna udbaška formula - nadje se najnoviji narodni neprijatelj da se narod zabavi. Haj' što dijaspora ne čita i ne prati, ali da je domaći kontingent barem izguglao štogod na temu lika i djela prije nego se dohvatiše fraza o prebijanju ... Nije nam Vuk loš kad po anamo onima pljuje i Dodika zove četnikom, tad je 'rega momak'. Ali, "rega" Srbin ne dira u svete teme. Ako dirne, odmah postaje četnik, petokolonaš i treba ga tući. Jeftino prodajemo obraz.
aurora313,
Kad god treba zažmiriti pred neradom, javašlukom, našom samoljubivom slikom o sebi, opštom devalvacijom svih vrijednosti i segmenata života; rabi se standardna udbaška formula - nadje se najnoviji narodni neprijatelj da se narod zabavi. Haj' što dijaspora ne čita i ne prati, ali da je domaći kontingent barem izguglao štogod na temu lika i djela prije nego se dohvatiše fraza o prebijanju ... Nije nam Vuk loš kad po anamo onima pljuje i Dodika zove četnikom, tad je 'rega momak'. Ali, "rega" Srbin ne dira u svete teme. Ako dirne, odmah postaje četnik, petokolonaš i treba ga tući. Jeftino prodajemo obraz.
-
VjecitiStudent
#772 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Nema tu nikakvog obraza, niti ga je ikada bilo.
Ovo je tek jedan od onih dana kada padne snijeg i zvjerke jasno pokažu svoje tragove.
Ovo je tek jedan od onih dana kada padne snijeg i zvjerke jasno pokažu svoje tragove.
- supercali
#773 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
opet grijesisoridjidji wrote:Nije govno jeste kaka, toliko diktatora komunista koji su posijali smrti dovoljno da se s razlogom sere po komunjarama. Plemenita ideja koja se represijom i zlom stitila na terenu. Ajmo sada isti podijeliti na staljinizam, titoizam, maoizam, polpotizam i td, da stvari nazvali nebi pravim imenom.supercali wrote: ovo sve sto nabrajas nije komunizam
nije lijepo pricati nesto ako ne znas
danas fino postoji pravac staljinizam sto automatski znaci da ono sto je radio staljin nije komunizam
pa pored toga postoji jos i titoizam maoizam i jos milion malih izama koje ljudi kao ti poistovjecuju sa komunizmom a bilze su diktaturi
je li dodik demokrata ili socijaldemokrata?
- johnnykola
#774 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Ovo za rega osjećam se prozvanim. Trkeljao sam o mržnji, ovo ovako pišem jer me za tu temu mržnje obadavalo jedno 0,2% ljudi na temi.piupiu wrote:Inače, kako napreduje aktuelna Udri ga, Mehmede! tema?
aurora313,.
Onda se Leptir logirao i napisao nešto u stilu znaš kako se nekad može mrziti nešto što se puno voli. Onda sam napisao rega si ti momak, ipak.
Mada ovaj dio za mržnju ni u takvom kontekstu ne mogu prežvakati, ali hej, zato me neki forumaši prozvaše gej SS-ovcem, a sad smo si preko PP dobri.
- piupiu
#775 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Ne osjećaj se prozvanim, samo mi si se svidjela riječ ... dobra je ...johnnykola wrote: Ovo za rega osjećam se prozvanim.