Samo nece dugo sa ovim posrednicima.250 milja,kaze reci 400.
I sta li je skonto tenkre i ako uspije.Da ce neko potpisati ugovor na 400 i dati njemu 150?
Kako sam cula da jadikuju sto kupljene nekretnine nemogu na svoje ime upisati pa uvijek moraju posrednike imati aHAVANA wrote:Nek donose pare.Al nek se i ponasaju.
Samo nece dugo sa ovim posrednicima.250 milja,kaze reci 400.![]()
I sta li je skonto tenkre i ako uspije.Da ce neko potpisati ugovor na 400 i dati njemu 150?
Dugoročno, veća je šteta za BiH društvo njihovim dolaskom i kupovinom nekretnina u BiH, kasnije i reprodukcijom i unosom kulture, nego finansijska korist koju možemo postićiLanguage wrote:znam da obilaze ove naše prirodne ljepote i da ih ima svakakvih....od akademski obrazovanih do zadnjih klošara koji putuju....dolaze porodice sa djecom....potroše vjerujem da potroše i vrate se u svoju zemlju ....nisam pristalica da kupuje nekretnine i ostaju....ali u konacnici cu reci....donose pare ovoj zemlji
mali_balon wrote:Posrednici uzimaju 3% od dogovorene cifre pa racunajte
Ihhhhh bude tu svega i svacega batina prijetnji svega. Ali drzava im omogucila pa mogu lovit u mutnom i na crno.....HAVANA wrote:mali_balon wrote:Posrednici uzimaju 3% od dogovorene cifre pa racunajte
3% uzimaju agencije a plati se i manje ako je veci iznos u pitanju.To su registrovane firme i to je ok.Problem su ovi sto bi preko noci stotine hiljada km a nisu cenera u zivotu vidjeli.A sve na crno.Ja dadoh nakoj budali 1800 maraka za trgovinu od 24000 km.Za 5 minuta.Al sta cu,imo sam interes i dao mu.Nek ih lopata,jebe mi se.Mrzim ljude koji rade na crno a uzimaju velike iznose.Smislit ih ne mogu.A takvi najvise laju na drzavu.
calculator wrote:
Dugoročno, veća je šteta za BiH društvo njihovim dolaskom i kupovinom nekretnina u BiH, kasnije i reprodukcijom i unosom kulture, nego finansijska korist koju možemo postići![]()
Njih neko organizirano i poziva i šalje u BiH
HAVANA wrote:Jarane ,ja ko u ispovjedaonici ovde.De vi sta,kupa li se iko,prodaje li se sta...?
Prolazis kulturni sok.HAVANA wrote:Lakse bi s kamilama izaso na kraj nego s haljinama u bazenu.Language wrote:a ovdje hodaju sa kamilama i prostrli su satore evo upravo gledam aman jarabi....
Em to bolan skoci,pa se sva napuse ko padobran,pa namjesti ono,pa izadje,ono se priljepilo,picic,dojka izvrsno ocrtani,sta je poenta? Ono sexi pravo.![]()
Odgovaras (po)cetnicicu koji je davno prokuzen i banovan.Sarajmen wrote:Nije tačno da su otišli iz Sarajeva svi koji su imali šansu. Otišli su oni koji su iskoristili pravo izbora, ako ćemo biti korektni u tom smislu. Po tebi su ostali u Sarajevu manje pametni ili, da ne kažemo glupi, a to je također netačno i u jednu ruku diskriminirajuća indirektna tvrdnja. Što se tiče Arapa, evidentno je da ih ima nešto više od početka rata u Siriji, mislim da se liječe u banjama na Ilidzi. Turskih državljana-ki ima također prije svega zbog školovanja na fakultetima , također na području Ilidze , Sokolović Kolonije ili Butmira.greenergy wrote:svi koji su imali šansu da odu iz Bosne su otišli, najpametniji prije rata, i u ratu a neki i poslije.
Zašto sad Arapi dolze, nikad ih nije bilo ko sad?
Ti si to primijetio pretpostavljam na osnovu njihove boje kože. Kao što ni naše sugrađane po Evropi niko ne bi trebao da posmatra ili ima ka njima odnos na osnovu porijekla, boje kožei sl. , nema potrebe da i mi drugačije rezonujemo .Dovoljno je da poštuju zakone ove države i sve to ide svojim tokom, da ne ulazimo u sve one stvarne razloge zašto su oni došli kod nas .
Pa ne mora bas da znaci da je to nesto organizovano.heat wrote:calculator wrote:
Dugoročno, veća je šteta za BiH društvo njihovim dolaskom i kupovinom nekretnina u BiH, kasnije i reprodukcijom i unosom kulture, nego finansijska korist koju možemo postići![]()
![]()
Majke mi ti si meni gori što objašnjavaš. Treba takvima da kažeš da je Alija još davne 1983 pozvao mudžahedine u BiH pa je ovo danas samo logičan slijed.Warashii wrote:Pa ne mora bas da znaci da je to nesto organizovano.heat wrote:calculator wrote:
![]()
Neki dan mi udje u radnju jedan, trazi gdje moze naci vulkanizera, ima ekser u gumi iznajmljenog kombija pa da sredi.
Sasvim normalan lik iz Dubai-a, nosa sa sobom spisak znamenitosti u BiH i obilazi sa svojom porodicom u kombiju koji su iznajmili.
Ja u takvim slucajevima ne vidim apsolutno nista lose.
I recimo da im se svidi pa podju razmisljati o kupovini nekretnine ovdje.
Pa ja bih prvi kupio nesto, da mogu, na nekim od hrvatskih ostrva jbte.
A jbgaDrvosjeca iz Dejcica wrote: Majke mi ti si meni gori što objašnjavaš. Treba takvima da kažeš da je Alija još davne 1983 pozvao mudžahedine u BiH pa je ovo danas samo logičan slijed.
Biće bolje drugi put.Warashii wrote:A jbgaDrvosjeca iz Dejcica wrote: Majke mi ti si meni gori što objašnjavaš. Treba takvima da kažeš da je Alija još davne 1983 pozvao mudžahedine u BiH pa je ovo danas samo logičan slijed.
Kada smo se prilagodili ljudima koji gaje ideologiju četništva kao civilizacijski iskorak onda ćemo lako sa Arapima izaći na kraj moj Vladek.Matijevic_Vlado wrote:Ma hajd kad smo se prilagodili sandzaklijama mozemo vala i ovima
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Btw.
Moji Arapi odoše kući uskoro.Pitam ih što idu, zar neće ostati ovdje da nam otmu zemlju, pojebu sve žene i nametnu svoju vjeru i običaje? Ovaj stari se smije, kaže sinko imate lijepu zemlju, vrijedne i lubazne ljude ali nama je naša zemlja najbolja. Ja tu krenuh o Aliji, mudžahedinima, braći po vjeri...ma izignorisaše me samo tako.
Ma ne uzbuđuj se paša, ovi koji siju ovaj rasizam su uglavnom "naši" salonci ili oni drugi sa brda oko Sa.VladaFBiH wrote:Čitajući ove komentare samo se pitam kad smo ovakvi rasisti postali... nekad smo se hvalili suprotnim a sada smo postali jad i čemer...
OK Zelena beretko, primljeno k znanju. Javljam centrali da plan naseljavanja nije uspio, treba ponoviti drugi krug.zigzag wrote:Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Btw.
Moji Arapi odoše kući uskoro.Pitam ih što idu, zar neće ostati ovdje da nam otmu zemlju, pojebu sve žene i nametnu svoju vjeru i običaje? Ovaj stari se smije, kaže sinko imate lijepu zemlju, vrijedne i lubazne ljude ali nama je naša zemlja najbolja. Ja tu krenuh o Aliji, mudžahedinima, braći po vjeri...ma izignorisaše me samo tako.
Ovo pokazuje da se nisi dovoljno potrudio da ih ubijediš. Tako ne možemo ostvariti tajni plan o naseljevanju i "reprodukciji". Sa idućim kontingentom se malo više potrudi.
Ne mora ni to da znaci.moke_31 wrote:Ma ne uzbuđuj se paša, ovi koji siju ovaj rasizam su uglavnom "naši" salonci ili oni drugi sa brda oko Sa.VladaFBiH wrote:Čitajući ove komentare samo se pitam kad smo ovakvi rasisti postali... nekad smo se hvalili suprotnim a sada smo postali jad i čemer...
Možda još poneki crveni kmer kojem smeta kad vidi Bošnjaka da idu petkom na džumu a da mu ne smetaju Arapi.![]()
Većina ih je već davno prokužena na forumu. Dovoljno je da otvoriš temu tipa bošnjačka historija, jezik, Islam, rah. Alija, terorizam i sl. i odmah se svi kao pozvani sjate na nju da pljuju i što više ocrne i obezvrijede muslimane, Bošnjake i Islam ili relativiziraju zločine i nepravde prema njima.Čak navrate i oni koji vise na pdf-ovima kao što su ljubav i sex i sličnim temamada hraknu koju. Jbt. kao da dobijaju notifikacije kad se otvori takva tema.
Zajebajem seDrvosjeca iz Dejcica wrote:Kada smo se prilagodili ljudima koji gaje ideologiju četništva kao civilizacijski iskorak onda ćemo lako sa Arapima izaći na kraj moj Vladek.Matijevic_Vlado wrote:Ma hajd kad smo se prilagodili sandzaklijama mozemo vala i ovima
Izgleda da su ga poslušali. Jako dobro su se prilagodili, bacaju smeće gdje god stignu. Ali opet neka ih svaka para je dobrodošla.Matijevic_Vlado wrote:Zajebajem seDrvosjeca iz Dejcica wrote:Kada smo se prilagodili ljudima koji gaje ideologiju četništva kao civilizacijski iskorak onda ćemo lako sa Arapima izaći na kraj moj Vladek.Matijevic_Vlado wrote:Ma hajd kad smo se prilagodili sandzaklijama mozemo vala i ovima. Znas kako ex reis kaze Kome ba da se mi prilagodjavamo, nek se oni nama prilagodjavaju..