Arapi u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
HAVANA

#751 Re: Arapi u Sarajevu

Post by HAVANA »

Nek donose pare. :sretan: Al nek se i ponasaju. :D
Samo nece dugo sa ovim posrednicima.250 milja,kaze reci 400. :shock:
I sta li je skonto tenkre i ako uspije.Da ce neko potpisati ugovor na 400 i dati njemu 150? :lol:
biscanka2

#752 Re: Arapi u Sarajevu

Post by biscanka2 »

HAVANA wrote:Nek donose pare. :sretan: Al nek se i ponasaju. :D
Samo nece dugo sa ovim posrednicima.250 milja,kaze reci 400. :shock:
I sta li je skonto tenkre i ako uspije.Da ce neko potpisati ugovor na 400 i dati njemu 150? :lol:
Kako sam cula da jadikuju sto kupljene nekretnine nemogu na svoje ime upisati pa uvijek moraju posrednike imati a
oni (posrednici) rade za svoju korist ( takvi obrEza neJmaju). :D
calculator

#753 Re: Arapi u Sarajevu

Post by calculator »

Language wrote:znam da obilaze ove naše prirodne ljepote i da ih ima svakakvih....od akademski obrazovanih do zadnjih klošara koji putuju....dolaze porodice sa djecom....potroše vjerujem da potroše i vrate se u svoju zemlju ....nisam pristalica da kupuje nekretnine i ostaju....ali u konacnici cu reci....donose pare ovoj zemlji
Dugoročno, veća je šteta za BiH društvo njihovim dolaskom i kupovinom nekretnina u BiH, kasnije i reprodukcijom i unosom kulture, nego finansijska korist koju možemo postići :-)

Njih neko organizirano i poziva i šalje u BiH :-)
mali_balon

#754 Re: Arapi u Sarajevu

Post by mali_balon »

Posrednici uzimaju 3% od dogovorene cifre pa racunajte
HAVANA

#755 Re: Arapi u Sarajevu

Post by HAVANA »

mali_balon wrote:Posrednici uzimaju 3% od dogovorene cifre pa racunajte

3% uzimaju agencije a plati se i manje ako je veci iznos u pitanju.To su registrovane firme i to je ok.Problem su ovi sto bi preko noci stotine hiljada km a nisu cenera u zivotu vidjeli.A sve na crno.Ja dadoh nakoj budali 1800 maraka za trgovinu od 24000 km.Za 5 minuta.Al sta cu,imo sam interes i dao mu.Nek ih lopata,jebe mi se.Mrzim ljude koji rade na crno a uzimaju velike iznose.Smislit ih ne mogu.A takvi najvise laju na drzavu. :evil:
mali_balon

#756 Re: Arapi u Sarajevu

Post by mali_balon »

HAVANA wrote:
mali_balon wrote:Posrednici uzimaju 3% od dogovorene cifre pa racunajte

3% uzimaju agencije a plati se i manje ako je veci iznos u pitanju.To su registrovane firme i to je ok.Problem su ovi sto bi preko noci stotine hiljada km a nisu cenera u zivotu vidjeli.A sve na crno.Ja dadoh nakoj budali 1800 maraka za trgovinu od 24000 km.Za 5 minuta.Al sta cu,imo sam interes i dao mu.Nek ih lopata,jebe mi se.Mrzim ljude koji rade na crno a uzimaju velike iznose.Smislit ih ne mogu.A takvi najvise laju na drzavu. :evil:
Ihhhhh bude tu svega i svacega batina prijetnji svega. Ali drzava im omogucila pa mogu lovit u mutnom i na crno.....
heat
Grijem se na: Ljubav
Vozim: ABCD

#757 Re: Arapi u Sarajevu

Post by heat »

calculator wrote:
Dugoročno, veća je šteta za BiH društvo njihovim dolaskom i kupovinom nekretnina u BiH, kasnije i reprodukcijom i unosom kulture, nego finansijska korist koju možemo postići :-)

:thumbup: :bih:
Drinski

#758 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Drinski »

Jel se misli na prostu ili prosirenu reprodukciju?
vjesticanametli

#759 Re: Arapi u Sarajevu

Post by vjesticanametli »

HAVANA wrote:Jarane ,ja ko u ispovjedaonici ovde.De vi sta,kupa li se iko,prodaje li se sta...? :twisted:
:lol: :lol:
todd_smith

#760 Re: Arapi u Sarajevu

Post by todd_smith »

Nisam rasista, nemam nista protiv Arapa ali ih ima orevise brate sto jest jest

Ne kazem mrs van zemlje, nego samo govorim ono sto sam primijetio, fkt ih ima dosta od centra do ilidze nema gdje ih nema
Gojeni H

#761 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Gojeni H »

HAVANA wrote:
Language wrote:a ovdje hodaju sa kamilama i prostrli su satore evo upravo gledam aman jarabi....
Lakse bi s kamilama izaso na kraj nego s haljinama u bazenu.
Em to bolan skoci,pa se sva napuse ko padobran,pa namjesti ono,pa izadje,ono se priljepilo,picic,dojka izvrsno ocrtani,sta je poenta? Ono sexi pravo. :oops: :lol:
Prolazis kulturni sok. :D
Tako se kupaju u Dubaiju, npr. Samo sto koriste one nake ronilacke kostime i nabije kapuljacu na vugla.
Gojeni H

#762 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Gojeni H »

Sarajmen wrote:
greenergy wrote:svi koji su imali šansu da odu iz Bosne su otišli, najpametniji prije rata, i u ratu a neki i poslije.

Zašto sad Arapi dolze, nikad ih nije bilo ko sad?
Nije tačno da su otišli iz Sarajeva svi koji su imali šansu. Otišli su oni koji su iskoristili pravo izbora, ako ćemo biti korektni u tom smislu. Po tebi su ostali u Sarajevu manje pametni ili, da ne kažemo glupi, a to je također netačno i u jednu ruku diskriminirajuća indirektna tvrdnja. Što se tiče Arapa, evidentno je da ih ima nešto više od početka rata u Siriji, mislim da se liječe u banjama na Ilidzi. Turskih državljana-ki ima također prije svega zbog školovanja na fakultetima , također na području Ilidze , Sokolović Kolonije ili Butmira.
Ti si to primijetio pretpostavljam na osnovu njihove boje kože. Kao što ni naše sugrađane po Evropi niko ne bi trebao da posmatra ili ima ka njima odnos na osnovu porijekla, boje kožei sl. , nema potrebe da i mi drugačije rezonujemo .Dovoljno je da poštuju zakone ove države i sve to ide svojim tokom, da ne ulazimo u sve one stvarne razloge zašto su oni došli kod nas .
Odgovaras (po)cetnicicu koji je davno prokuzen i banovan.
Warashii

#763 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Warashii »

heat wrote:
calculator wrote:

Pa ne mora bas da znaci da je to nesto organizovano.
Neki dan mi udje u radnju jedan, trazi gdje moze naci vulkanizera, ima ekser u gumi iznajmljenog kombija pa da sredi.
Sasvim normalan lik iz Dubai-a, nosa sa sobom spisak znamenitosti u BiH i obilazi sa svojom porodicom u kombiju koji su iznajmili.
Ja u takvim slucajevima ne vidim apsolutno nista lose.
I recimo da im se svidi pa podju razmisljati o kupovini nekretnine ovdje.
Pa ja bih prvi kupio nesto, da mogu, na nekim od hrvatskih ostrva jbte.
Drvosjeca iz Dejcica

#764 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Warashii wrote:
heat wrote:
calculator wrote:

Pa ne mora bas da znaci da je to nesto organizovano.
Neki dan mi udje u radnju jedan, trazi gdje moze naci vulkanizera, ima ekser u gumi iznajmljenog kombija pa da sredi.
Sasvim normalan lik iz Dubai-a, nosa sa sobom spisak znamenitosti u BiH i obilazi sa svojom porodicom u kombiju koji su iznajmili.
Ja u takvim slucajevima ne vidim apsolutno nista lose.
I recimo da im se svidi pa podju razmisljati o kupovini nekretnine ovdje.
Pa ja bih prvi kupio nesto, da mogu, na nekim od hrvatskih ostrva jbte.
Majke mi ti si meni gori što objašnjavaš. Treba takvima da kažeš da je Alija još davne 1983 pozvao mudžahedine u BiH pa je ovo danas samo logičan slijed. :oops:
VladaFBiH

#765 Re: Arapi u Sarajevu

Post by VladaFBiH »

Čitajući ove komentare samo se pitam kad smo ovakvi rasisti postali... nekad smo se hvalili suprotnim a sada smo postali jad i čemer...
Warashii

#766 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Warashii »

Drvosjeca iz Dejcica wrote: Majke mi ti si meni gori što objašnjavaš. Treba takvima da kažeš da je Alija još davne 1983 pozvao mudžahedine u BiH pa je ovo danas samo logičan slijed. :oops:
A jbga :)
Drvosjeca iz Dejcica

#767 Re: Arapi u Sarajevu

Warashii wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote: Majke mi ti si meni gori što objašnjavaš. Treba takvima da kažeš da je Alija još davne 1983 pozvao mudžahedine u BiH pa je ovo danas samo logičan slijed. :oops:
A jbga :)
Biće bolje drugi put. :wink:

Btw.

Moji Arapi odoše kući uskoro. :cry: Pitam ih što idu, zar neće ostati ovdje da nam otmu zemlju, pojebu sve žene i nametnu svoju vjeru i običaje? Ovaj stari se smije, kaže sinko imate lijepu zemlju, vrijedne i lubazne ljude ali nama je naša zemlja najbolja. Ja tu krenuh o Aliji, mudžahedinima, braći po vjeri...ma izignorisaše me samo tako. :oops:
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#768 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Matijevic_Vlado »

Ma hajd kad smo se prilagodili sandzaklijama mozemo vala i ovima
Drvosjeca iz Dejcica

#769 Re: Arapi u Sarajevu

Matijevic_Vlado wrote:Ma hajd kad smo se prilagodili sandzaklijama mozemo vala i ovima
Kada smo se prilagodili ljudima koji gaje ideologiju četništva kao civilizacijski iskorak onda ćemo lako sa Arapima izaći na kraj moj Vladek. :wink:
zigzag

#770 Re: Arapi u Sarajevu

Post by zigzag »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:

Btw.

Moji Arapi odoše kući uskoro. :cry: Pitam ih što idu, zar neće ostati ovdje da nam otmu zemlju, pojebu sve žene i nametnu svoju vjeru i običaje? Ovaj stari se smije, kaže sinko imate lijepu zemlju, vrijedne i lubazne ljude ali nama je naša zemlja najbolja. Ja tu krenuh o Aliji, mudžahedinima, braći po vjeri...ma izignorisaše me samo tako. :oops:

Ovo pokazuje da se nisi dovoljno potrudio da ih ubijediš. Tako ne možemo ostvariti tajni plan o naseljevanju i "reprodukciji". Sa idućim kontingentom se malo više potrudi.
moke_31

#771 Re: Arapi u Sarajevu

Post by moke_31 »

VladaFBiH wrote:Čitajući ove komentare samo se pitam kad smo ovakvi rasisti postali... nekad smo se hvalili suprotnim a sada smo postali jad i čemer...
Ma ne uzbuđuj se paša, ovi koji siju ovaj rasizam su uglavnom "naši" salonci ili oni drugi sa brda oko Sa.

Možda još poneki crveni kmer kojem smeta kad vidi Bošnjake da idu petkom na džumu a da mu ne smetaju Arapi. :D

Većina ih je već davno prokužena na forumu. Dovoljno je da otvoriš temu tipa bošnjačka historija, jezik, Islam, rah. Alija, terorizam i sl. i odmah se svi kao pozvani sjate na nju da pljuju i što više ocrne i obezvrijede muslimane, Bošnjake i Islam ili relativiziraju zločine i nepravde prema njima.Čak navrate i oni koji vise na pdf-ovima kao što su ljubav i sex i sličnim temama :-D da hraknu koju. Jbt. kao da dobijaju notifikacije kad se otvori takva tema.
Last edited by moke_31 on 21/08/2015 10:12, edited 1 time in total.
Drvosjeca iz Dejcica

#772 Re: Arapi u Sarajevu

zigzag wrote:

Btw.

Ovo pokazuje da se nisi dovoljno potrudio da ih ubijediš. Tako ne možemo ostvariti tajni plan o naseljevanju i "reprodukciji". Sa idućim kontingentom se malo više potrudi.
OK Zelena beretko, primljeno k znanju. Javljam centrali da plan naseljavanja nije uspio, treba ponoviti drugi krug. :mrgreen:
Warashii

#773 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Warashii »

moke_31 wrote:
VladaFBiH wrote:Čitajući ove komentare samo se pitam kad smo ovakvi rasisti postali... nekad smo se hvalili suprotnim a sada smo postali jad i čemer...
Ma ne uzbuđuj se paša, ovi koji siju ovaj rasizam su uglavnom "naši" salonci ili oni drugi sa brda oko Sa.

Možda još poneki crveni kmer kojem smeta kad vidi Bošnjaka da idu petkom na džumu a da mu ne smetaju Arapi. :D

Većina ih je već davno prokužena na forumu. Dovoljno je da otvoriš temu tipa bošnjačka historija, jezik, Islam, rah. Alija, terorizam i sl. i odmah se svi kao pozvani sjate na nju da pljuju i što više ocrne i obezvrijede muslimane, Bošnjake i Islam ili relativiziraju zločine i nepravde prema njima.Čak navrate i oni koji vise na pdf-ovima kao što su ljubav i sex i sličnim temama :-D da hraknu koju. Jbt. kao da dobijaju notifikacije kad se otvori takva tema.
Ne mora ni to da znaci.
Eto ja sam "crveni kmer" kojem brdo stvari smeta al sa ovom tematikom nemam problema.
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#774 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Matijevic_Vlado »

Matijevic_Vlado wrote:Ma hajd kad smo se prilagodili sandzaklijama mozemo vala i ovima
Kada smo se prilagodili ljudima koji gaje ideologiju četništva kao civilizacijski iskorak onda ćemo lako sa Arapima izaći na kraj moj Vladek. :wink:
Zajebajem se :mrgreen: . Znas kako ex reis kaze Kome ba da se mi prilagodjavamo, nek se oni nama prilagodjavaju.. :mrgreen:
teta marica druga

#775 Re: Arapi u Sarajevu

Post by teta marica druga »

Matijevic_Vlado wrote:
Zajebajem se :mrgreen: . Znas kako ex reis kaze Kome ba da se mi prilagodjavamo, nek se oni nama prilagodjavaju.. :mrgreen:
Izgleda da su ga poslušali. Jako dobro su se prilagodili, bacaju smeće gdje god stignu. Ali opet neka ih svaka para je dobrodošla.
Locked