Paul F. wrote:Pa kakve to ima veze sa postrojavanjem četnika ? Čovjek ti je vrlo jasno pitanje postavio.
Mene interesuje ta srpska simpatija prema četnicima kao i prema Mladiću. Nikakvi specijalni vojni uspjesi. Samo zločini. Otkud onda simpatije prema njima. Koji je smisao ovog četničkog paradiranja ?
Kakvi bolan cetnici u 2015oj godini...folklor ali hajde pokusam ti odgovoriti posto mi se cinis ozbiljnijim od drugara luciferka arcija i ekipice...
Nemam ti sta objasnjavati simpatije prema Mladice, imate li simpatije prema Divljaku ili Oricu itd. To ne znaci da ljudi odobravaju zlocine...problem je kada jedan glasni simpatizer Mladica osudjuje simpatizera Orica, i obrnuto , a sustini nema nikakve razlike ...ni jedan ni drugi ne razmisljanju o poslijedicama po druge, a spremni su zastupati najradikalnije stavove...
Za Srbina je Mladic junak, za Bosnjaka zlocinac, ista je stvar samo obrnuto sa Oricem, Govotinom itd.
Za Srbina je mladic general VRS, za Bosnjaka odgovoran za zlocine pocinjene nad Bosnjacima, a zapravo svi su u pravu i stvar je svjetovne percepcije na kojoj si strani bio u sukobu, a pri tome niti automatski ako neko simpatizira Mladica znaci da odobrava zlocine pocinjenje nad Bosnjacima, a obrnuto smatranjem Mladica zlocincem smatra se kompletna VRS zlocinackom, sto opet nije realna percepcija.
Sto se tice cetvnistva nema se tu puno sta diskutovati, gotovo idetnicna stvar, pri tome najveci protivnicima "cetnicima" su "udbasi", "ljevicari", "komunisti" i ostale "aktuelne" kategorije ljudi u 2015 godini. "Cetnik" nije opasnost za BiH, to je dio folklora...
Pa da postavio sam mu pitanje u smislu da situacija nije tako bezazlena kao sto on tvrdi
Sto se tice DOdika nismo ga mi BOsnjaci nikako postavili niti postavili a niti ocuvali tu gdje jeste bez obzira sto ti to tvrdis ali to nije tacno
Hajde da kazem da razumijem taj osjecaj kad se misli nekom na vlasti joj vidi ga samo sto nije ali izvuce ga ova nacionalisticka retorika
I ja sam tako konto evo kriza Vlade sad ce pasti ovi oi sad ce nemiri ali evo izvuce ih malo nacionalisticke tenzije Bakir opet ispade neki reprezent nacije i tako dalje
Ali opet kazem nije nista nikog izvuklonego je narod se zabavio dezinformisan je cas ide ovamo onamo
Ti treba da znas da ovih mjesec dva su kljucni period u zvoju BIh I da ce se abd nesto pozitivno desti i mislim da po njusci trebaju dobiti mnogi
Ne samo vrhuska srpske politike u BIh nadam se da ce doci na red i hrv i bos lideri noovo je vrijeme kada se neke stvari mora ova zemlja oduziti zrtvama
Postoji tu vise aspekata
Ti vidis kako postoji jedna pat situacija u Ukrajini Britanci AMeri Z Evropa su malo izgurani iz tog nekog istoka Evrope bar donekle
Zasto to govorim u tom smilsu i svjetlu treba gledati brit rezoluciju ona sa istorijskog aspekta predstavlja nesto kao desant na Normandiju ili pak ucesce Britanaca u prvom sv ratu
Znaci to nije bosnjacko srpska stvar to je jednim dijelom i britansko ruska stvar borba ideja koje nastoje prevagnuti Evropom
A kada Britanci i Rusi to rade onda oni rade za ozbiljno
Otkud takvo i toliko zalaganje bas Britosa za BiH
Pa i Britanija je slozena zemlja kao i recimo bivsa JUgoslavija tako da nas oni ili poznaju ii misle da poznaju
Mislim da su Britanci genocifd u Srebrenici shvatili kao i stradanje Britanaca i njihovih vojnika u svj ratovima (logicno je bilo vise zrtava vojnika nego civila sto se tice britanske uloge u timratovima)
Dakle opet kazem stavice se neke tacke na i stvorice se novi uslovi i slicno to je neophodno za ovu zemlju
ovo je prihvatljiv stav, sa kojim se covjek moze sloziti ili ne, ali u svakome slucaju moze diskutovati ...