Novi rat

Locked
Moenx

#751 Re: Novi rat

Post by Moenx »

dosadnistemnogo wrote:
emmir1 wrote:Četnici se postrojavaju i prijete otvoreno napadom.

Djeca im na maturu dolaze u četničkim uniformama

Dodik IZ naziva terorističkom organizacijom.

Neki dan se zahvaljuje Mladiću i Karadziću i puk OS snaga BiH poziva da njeguje tradiciju VRS.

Svaki dan prijeti referendumom i raspadom BIH, ponižava i ismijava naše žrtve.

Formira neke nove jedinice u policiji i naouružava ih.

A Bošnjo mahala, ima onaj Radeljaš i Bunjo, ta ću ja ratovat za njih.
hahhahahahahahahahahahahahahaha

Sta hoce cetnici da "zauzmu"? Koji je pravac njihove ofanzive ? :D

Koje su to nove jedinice u policiji, i cime ih naoruzava :mrgreen: :lol: :D

u kojem ste jebenom filmu da mi je znati ...hahhahahahahahah ja ne vjerujem, de upitajte ove vase studente sto zive u RS i povratnike ...ne trujte narod bezveze ...

Nije mi jasna filozofija velikog vodje Lucifera i njegovih vjernih pratioca, ko koga napada, RS bosnjacki dio Federacije ili bonjsacki dio federacije RS? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
.

Pa dobro kako ti pojasnjavas pojave cetnika postrojavanje mislim istorija sve govori u ovom ratu sta su cinile formacije sa cetnickim simbolima i sta su cinile u wwii
DAkle Bosnjaci traze pojasnjenje kakva je zapravo situacija
Last edited by Moenx on 07/07/2015 02:04, edited 1 time in total.
junior3

#752 Re: Novi rat

Post by junior3 »

Posle ponoći se krenulo opasno. :D Diverzanti rade. :izet: :D
emmir1

#753 Re: Novi rat

Post by emmir1 »

dosadnistemnogo wrote:
emmir1 wrote:Četnici se postrojavaju i prijete otvoreno napadom.

Djeca im na maturu dolaze u četničkim uniformama

Dodik IZ naziva terorističkom organizacijom.

Neki dan se zahvaljuje Mladiću i Karadziću i puk OS snaga BiH poziva da njeguje tradiciju VRS.

Svaki dan prijeti referendumom i raspadom BIH, ponižava i ismijava naše žrtve.

Formira neke nove jedinice u policiji i naouružava ih.

A Bošnjo mahala, ima onaj Radeljaš i Bunjo, ta ću ja ratovat za njih.
hahhahahahahahahahahahahahahaha

Sta hoce cetnici da "zauzmu"? Koji je pravac njihove ofanzive ? :D

Koje su to nove jedinice u policiji, i cime ih naoruzava :mrgreen: :lol: :D

u kojem ste jebenom filmu da mi je znati ...hahhahahahahahah ja ne vjerujem, de upitajte ove vase studente sto zive u RS i povratnike ...ne trujte narod bezveze ...

Nije mi jasna filozofija velikog vodje Lucifera i njegovih vjernih pratioca, ko koga napada, RS bosnjacki dio Federacije ili bonjsacki dio federacije RS? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

hocemo ljubav i macu dikreciju :kiss:

Ova retorika koju slušamo posljednih mjesec dana je ista ona retorika koja je prethodila ubijanju 90 tih.

Rata nadam se neće biti, no ko se jednom opeče i u jogurt puše.

Bolje je biti spreman i da se ništa ne desi nego nespreman pa da se nešto desi.

Neko moje pravilo jel, a istorija je učiteljica života.

Što se tiče pravaca napada nisam neki strateg, no vjerujem da ćemo prvo neutralisati okolna mjesta oko Sarajeva kako bi spriječili da nad opet pobiju 10 000 granatama
klaki

#754 Re: Novi rat

Post by klaki »

emmir1 wrote:Kako smo glupi i nepromišljeni.

Eto Sarajlić, Bunjo, Radeljaš...

Šta je sa 60 000 ubijenih naših ljudi.

Šta je sa onim sinovima Bosne koji život dadoše za cjelovitu BiH.

Šta sa Izetom Nanićem, Safetom Zajkom, Safetom Isovićem

Da samo poslije 20 godina kažemo da ni čizme obući nećemo za ono za što su oni i hiljade drugih živote dali.

Šta je slijedeće, da im pljujemo na mezare??

Eh što su ti Bošnje.
Nije ovde niko glup i nepromisljen, nego si ti ponajvise "bosnjo" sa takvim razmisljanjem.

Ne znam iz ceg izvuce to da im trebamo pljuvati po mezarima, iz svog supka? Svaka ti cast
dosadnistemnogo

#755 Re: Novi rat

Post by dosadnistemnogo »

Moenx wrote: Pa dobro kako ti pojasnjavas pojave cetnika postrojavanje mislim istorija sve govori u ovom ratu sta su cinile formacije sa cetnickim simbolima i sta su cinile u wwii
situacija je veoma jasna, Lemi je vec bio pred padom, zbog unutrasnje politike RS, ali ste ga vi opet "izvukli" ...Bosic postade najveci ojropejac svih vremena i zastitnik bosanskih interesa :mrgreen: SDS se preobrazio :lol:

Sitaucija je osim toga zajebaTa, pare nisu problem , para se nema, ali voze se dobra auta a i dobro se pije, ovi vruci mjeseci, nalete "svedjani" pa sve to izgleda jos megalomno :mrgreen:

Inace smo svi svjesni sitaucije, RS ne voli Federaciju, Federacija ne voli RS, ali ni Federacija ne voli Federaciju, a Brcko niko ne voli :mrgreen: Neki bi nezavisnost , neki bi entitet, neki bi cijelu BiH za sebe, a sve je to za kurac, jer se ovce u BiH i tako nista ne pitaju, a toga su svi dobro svjesni, i narod i ovi interenet ratnici, a pogotovo kafdzije Dodo, Bakir , Bosic , Tadic, Covic i ekipica ...
dosadnistemnogo

#756 Re: Novi rat

emmir1 wrote:
Ova retorika koju slušamo posljednih mjesec dana je ista ona retorika koja je prethodila ubijanju 90 tih.

Rata nadam se neće biti, no ko se jednom opeče i u jogurt puše.

Bolje je biti spreman i da se ništa ne desi nego nespreman pa da se nešto desi.

Neko moje pravilo jel, a istorija je učiteljica života.

Što se tiče pravaca napada nisam neki strateg, no vjerujem da ćemo prvo neutralisati okolna mjesta oko Sarajeva kako bi spriječili da nad opet pobiju 10 000 granatama

znaci bosnjacki dio Federacije napada RS ?
Paul F.

#757 Re: Novi rat

Post by Paul F. »

dosadnistemnogo wrote:
Moenx wrote: Pa dobro kako ti pojasnjavas pojave cetnika postrojavanje mislim istorija sve govori u ovom ratu sta su cinile formacije sa cetnickim simbolima i sta su cinile u wwii
situacija je veoma jasna, Lemi je vec bio pred padom, zbog unutrasnje politike RS, ali ste ga vi opet "izvukli" ...Bosic postade najveci ojropejac svih vremena i zastitnik bosanskih interesa :mrgreen: SDS se preobrazio :lol:

Sitaucija je osim toga zajebaTa, pare nisu problem , para se nema, ali voze se dobra auta a i dobro se pije, ovi vruci mjeseci, nalete "svedjani" pa sve to izgleda jos megalomno :mrgreen:

Inace smo svi svjesni sitaucije, RS ne voli Federaciju, Federacija ne voli RS, ali ni Federacija ne voli Federaciju, a Brcko niko ne voli :mrgreen: Neki bi nezavisnost , neki bi entitet, neki bi cijelu BiH za sebe, a sve je to za kurac, jer se ovce u BiH i tako nista ne pitaju, a toga su svi dobro svjesni, i narod i ovi interenet ratnici, a pogotovo kafdzije Dodo, Bakir , Bosic , Tadic, Covic i ekipica ...
Pa kakve to ima veze sa postrojavanjem četnika ? Čovjek ti je vrlo jasno pitanje postavio.
Mene interesuje ta srpska simpatija prema četnicima kao i prema Mladiću. Nikakvi specijalni vojni uspjesi. Samo zločini. Otkud onda simpatije prema njima. Koji je smisao ovog četničkog paradiranja ?
Moenx

#758 Re: Novi rat

Post by Moenx »

Pa da postavio sam mu pitanje u smislu da situacija nije tako bezazlena kao sto on tvrdi
Sto se tice DOdika nismo ga mi BOsnjaci nikako postavili niti postavili a niti ocuvali tu gdje jeste bez obzira sto ti to tvrdis ali to nije tacno
Hajde da kazem da razumijem taj osjecaj kad se misli nekom na vlasti joj vidi ga samo sto nije ali izvuce ga ova nacionalisticka retorika
I ja sam tako konto evo kriza Vlade sad ce pasti ovi oi sad ce nemiri ali evo izvuce ih malo nacionalisticke tenzije Bakir opet ispade neki reprezent nacije i tako dalje
Ali opet kazem nije nista nikog izvuklonego je narod se zabavio dezinformisan je cas ide ovamo onamo
Ti treba da znas da ovih mjesec dva su kljucni period u zvoju BIh I da ce se abd nesto pozitivno desti i mislim da po njusci trebaju dobiti mnogi
Ne samo vrhuska srpske politike u BIh nadam se da ce doci na red i hrv i bos lideri noovo je vrijeme kada se neke stvari mora ova zemlja oduziti zrtvama
Postoji tu vise aspekata
Ti vidis kako postoji jedna pat situacija u Ukrajini Britanci AMeri Z Evropa su malo izgurani iz tog nekog istoka Evrope bar donekle
Zasto to govorim u tom smilsu i svjetlu treba gledati brit rezoluciju ona sa istorijskog aspekta predstavlja nesto kao desant na Normandiju ili pak ucesce Britanaca u prvom sv ratu
Znaci to nije bosnjacko srpska stvar to je jednim dijelom i britansko ruska stvar borba ideja koje nastoje prevagnuti Evropom
A kada Britanci i Rusi to rade onda oni rade za ozbiljno
Otkud takvo i toliko zalaganje bas Britosa za BiH
Pa i Britanija je slozena zemlja kao i recimo bivsa JUgoslavija tako da nas oni ili poznaju ii misle da poznaju
Mislim da su Britanci genocifd u Srebrenici shvatili kao i stradanje Britanaca i njihovih vojnika u svj ratovima (logicno je bilo vise zrtava vojnika nego civila sto se tice britanske uloge u timratovima)
Dakle opet kazem stavice se neke tacke na i stvorice se novi uslovi i slicno to je neophodno za ovu zemlju
dosadnistemnogo

#759 Re: Novi rat

Paul F. wrote:Pa kakve to ima veze sa postrojavanjem četnika ? Čovjek ti je vrlo jasno pitanje postavio.
Mene interesuje ta srpska simpatija prema četnicima kao i prema Mladiću. Nikakvi specijalni vojni uspjesi. Samo zločini. Otkud onda simpatije prema njima. Koji je smisao ovog četničkog paradiranja ?
Kakvi bolan cetnici u 2015oj godini...folklor ali hajde pokusam ti odgovoriti posto mi se cinis ozbiljnijim od drugara luciferka arcija i ekipice...

Nemam ti sta objasnjavati simpatije prema Mladice, imate li simpatije prema Divljaku ili Oricu itd. To ne znaci da ljudi odobravaju zlocine...problem je kada jedan glasni simpatizer Mladica osudjuje simpatizera Orica, i obrnuto , a sustini nema nikakve razlike ...ni jedan ni drugi ne razmisljanju o poslijedicama po druge, a spremni su zastupati najradikalnije stavove...

Za Srbina je Mladic junak, za Bosnjaka zlocinac, ista je stvar samo obrnuto sa Oricem, Govotinom itd.
Za Srbina je mladic general VRS, za Bosnjaka odgovoran za zlocine pocinjene nad Bosnjacima, a zapravo svi su u pravu i stvar je svjetovne percepcije na kojoj si strani bio u sukobu, a pri tome niti automatski ako neko simpatizira Mladica znaci da odobrava zlocine pocinjenje nad Bosnjacima, a obrnuto smatranjem Mladica zlocincem smatra se kompletna VRS zlocinackom, sto opet nije realna percepcija.

Sto se tice cetvnistva nema se tu puno sta diskutovati, gotovo idetnicna stvar, pri tome najveci protivnicima "cetnicima" su "udbasi", "ljevicari", "komunisti" i ostale "aktuelne" kategorije ljudi u 2015 godini. "Cetnik" nije opasnost za BiH, to je dio folklora...

Pa da postavio sam mu pitanje u smislu da situacija nije tako bezazlena kao sto on tvrdi
Sto se tice DOdika nismo ga mi BOsnjaci nikako postavili niti postavili a niti ocuvali tu gdje jeste bez obzira sto ti to tvrdis ali to nije tacno
Hajde da kazem da razumijem taj osjecaj kad se misli nekom na vlasti joj vidi ga samo sto nije ali izvuce ga ova nacionalisticka retorika
I ja sam tako konto evo kriza Vlade sad ce pasti ovi oi sad ce nemiri ali evo izvuce ih malo nacionalisticke tenzije Bakir opet ispade neki reprezent nacije i tako dalje
Ali opet kazem nije nista nikog izvuklonego je narod se zabavio dezinformisan je cas ide ovamo onamo
Ti treba da znas da ovih mjesec dva su kljucni period u zvoju BIh I da ce se abd nesto pozitivno desti i mislim da po njusci trebaju dobiti mnogi
Ne samo vrhuska srpske politike u BIh nadam se da ce doci na red i hrv i bos lideri noovo je vrijeme kada se neke stvari mora ova zemlja oduziti zrtvama
Postoji tu vise aspekata
Ti vidis kako postoji jedna pat situacija u Ukrajini Britanci AMeri Z Evropa su malo izgurani iz tog nekog istoka Evrope bar donekle
Zasto to govorim u tom smilsu i svjetlu treba gledati brit rezoluciju ona sa istorijskog aspekta predstavlja nesto kao desant na Normandiju ili pak ucesce Britanaca u prvom sv ratu
Znaci to nije bosnjacko srpska stvar to je jednim dijelom i britansko ruska stvar borba ideja koje nastoje prevagnuti Evropom
A kada Britanci i Rusi to rade onda oni rade za ozbiljno
Otkud takvo i toliko zalaganje bas Britosa za BiH
Pa i Britanija je slozena zemlja kao i recimo bivsa JUgoslavija tako da nas oni ili poznaju ii misle da poznaju
Mislim da su Britanci genocifd u Srebrenici shvatili kao i stradanje Britanaca i njihovih vojnika u svj ratovima (logicno je bilo vise zrtava vojnika nego civila sto se tice britanske uloge u timratovima)
Dakle opet kazem stavice se neke tacke na i stvorice se novi uslovi i slicno to je neophodno za ovu zemlju
ovo je prihvatljiv stav, sa kojim se covjek moze sloziti ili ne, ali u svakome slucaju moze diskutovati ...
Paul F.

#760 Re: Novi rat

Post by Paul F. »

dosadnistemnogo wrote:
Paul F. wrote:Pa kakve to ima veze sa postrojavanjem četnika ? Čovjek ti je vrlo jasno pitanje postavio.
Kakvi bolan cetnici u 2015oj godini...folklor ali hajde pokusam ti odgovoriti posto mi se cinis ozbiljnijim od drugara luciferka arcija i ekipice...

Nemam ti sta objasnjavati simpatije prema Mladice, imate li simpatije prema Divljaku ili Oricu itd. To ne znaci da ljudi odobravaju zlocine...problem je kada jedan glasni simpatizer Mladica osudjuje simpatizera Orica, i obrnuto , a sustini nema nikakve razlike ...ni jedan ni drugi ne razmisljanju o poslijedicama po druge, a spremni su zastupati najradikalnije stavove...

Za Srbina je Mladic junak, za Bosnjaka zlocinac, ista je stvar samo obrnuto sa Oricem, Govotinom itd.
Za Srbina je mladic general VRS, za Bosnjaka odgovoran za zlocine pocinjene nad Bosnjacima, a zapravo svi su u pravu i stvar je svjetovne percepcije na kojoj si strani bio u sukobu, a pri tome niti automatski ako neko simpatizira Mladica znaci da odobrava zlocine pocinjenje nad Bosnjacima, a obrnuto smatranjem Mladica zlocincem smatra se kompletna VRS zlocinackom, sto opet nije realna percepcija.

Sto se tice cetvnistva nema se tu puno sta diskutovati, gotovo idetnicna stvar, pri tome najveci protivnicima "cetnicima" su "udbasi", "ljevicari", "komunisti" i ostale "aktuelne" kategorije ljudi u 2015 godini. "Cetnik" nije opasnost za BiH, to je dio folklora...
Koji je smisao tog četničkog folklora ?
Meni je na primjer odvratno veličanje Topalovića. Ali nekako uspijevam to da razumijem jer ima vojni uspjeh. Napravio neprobojnu liniju. Izašo na Igman i zaustavio Mladićevu ofanzivu. Kod Ratka Mladića kao i kod četnika nema vojnih uspjeha. Samo zločini. E tu nikako ne mogu da razumijem simpatije.
TRANCE

#761 Re: Novi rat

Post by TRANCE »

Dok se u svijetu priprema ljudska misija na Mars, cijepaju atomi i prave fuzijski reaktori, dotle mi raspravljamo o narednom ratu :-) Baš smo onako napredno društvo.
Ono što mi je zanimljivo je što su svi uvjereni da bi Bošnjaci dobili rat za sedam dana. Na čemu bazirate ta uvjerenja? Na tome da Bošnjaka ima najviše u BiH, pa bi automatski bili i najjači? Istorija je pokazala da to u ratovima baš nema nekog specijalnog uticaja na ishod, pogotovo u slučaju da su obje zaraćene strane vojno nerazvijene bez teškog naoružanja, već je bitnija organizovanost, logistika, disciplina i sl. Samo neki primjeri: u građanskom ratu u Ruandi 15% stanovništva kojeg čine Tutsi porazilo 85% Hutsa, u ratu u Gruziji 1992. 200 hiljada Abkhaza porazilo 4 miliona Gruzijaca, 1996. u borbi za Grozni hiljadu Čečena porazilo 12 hiljada Rusa i tako pobijedili u Prvom čečenskom ratu, u ratu u Kongu tri puta brojnija vojska Mobutu Sese Seka poražena od pobunjenika, pa sad u Jemenu Šiti kojih je jedna trećina u zemlji zauzeše glavni grad i većinu naseljenih mjesta od Sunita koji su većina i koji imaju podršku od ostalih zaljevskih država itd. E sad imajući u vidu da bi nama rat i vojsku organizovali Bakir i njegovi puleni, a razni pijačari, šverceri i lokalni klošari bili komandanti, nešto nisam baš ubijeđen u pobjedu, pogotovo zato što su i Srbi i Hrvati organizovaniji i imaju manje zastupljen "ima l' mene tu" mentalitet, plus što bi imali finansijsku, tehničku i ljudsku podršku iz Srbije i Hrvatske. Srbija ima 210 tenkova i 320 gusjeničara protiv pješadije, Hrvatska 70 tenkova i 130 gusjeničara i još je u NATO-u, a šta mi imamo? Imamo herojsku priču internet ratnika i dove od "braće" Turaka. Naravno bili smo dovoljno pametni da zatvorimo guzicom vrata kod Amera, jedinih pravih saveznika u prethodnom ratu.
I ono na šta ste zaboravili je ekonomski segment rata. Trenutno su nam plate među najnižim u Europi, nezaposlenost nakon Kosova ubjedljivo najviša, pa me zanima šta mislite kolike bi bile plate i nezaposlenost nakon novog rata? Da li ste spremni da opet radite za 100-200 KM mjesečno kao 1996. ako budete imali sreću da nađete posao uopšte, dok Švabe, Ameri i ostali normalan svijet rade za pet milja maraka, nađu posao dok trepnu i uživaju u životu?
Last edited by TRANCE on 07/07/2015 03:35, edited 1 time in total.
Moenx

#762 Re: Novi rat

Post by Moenx »

A sta zanm valjda smo mi u sustini takav narod volimo buku guzvu
Mislim ne mora zaciti da smo ratoljubivi ali mozda je posrijedi taj mentalitet nesto kad zagrizemo to ti je
bvcx

#763 Re: Novi rat

Post by bvcx »

Samo nek je vatrometa.

Evo saće Bakir donijet pušaka.

Samo da obriše kavijar što mu je isflekao košulju.
TRANCE

#764 Re: Novi rat

Post by TRANCE »

bvcx wrote:Samo nek je vatrometa.

Evo saće Bakir donijet pušaka.

Samo da obriše kavijar što mu je isflekao košulju.
:lol: :thumbup:
Haman

#765 Re: Novi rat

Post by Haman »

U ratu je pobjednik onaj na cijoj su strani velike sile. Medjutim, svijet radi na pomirenju naroda na Balkanu. Mozda bi to i moglo npr. kod nasih susjeda da nema zacrtanih pretenzija na BiH. Izmirenje Bugara i Srba da nema pretnzija Bugara na srpske teritorije, a pomirenje Albanaca i Srba mozda je i nemoguce za narednih 100 godina. Na pomirenju treba raditi ali treba znati da ce to biti spor proces.
Paul F.

#766 Re: Novi rat

Post by Paul F. »

TRANCE wrote:Dok se u svijetu priprema ljudska misija na Mars, cijepaju atomi i prave fuzijski reaktori, dotle mi raspravljamo o narednom ratu :-) Baš smo onako napredno društvo.
Devedeset druge smo po tim kriterijima bili napredniji od srba i hrvata.
TRANCE wrote:Naravno bili smo dovoljno pametni da zatvorimo guzicom vrata kod Amera, jedinih pravih saveznika u prethodnom ratu.
Gdje ? Šta ?
TRANCE wrote: Pogotovo zato što su i Srbi i Hrvati organizovaniji i imaju manje zastupljen "ima l' mene tu" mentalitet
Za nije Karadžić odbijao proglasiti ratno stanje da ne bi ojačao Mladića ?
Moenx

#767 Re: Novi rat

Post by Moenx »

Ma ko zna sta ce biti na kraju i kako ce ovo ispasti
Ovo sto Paul govori ispade da smo mi prije rata gradili piramide i isli na mjesec
Paul F.

#768 Re: Novi rat

Post by Paul F. »

Moenx wrote:Ma ko zna sta ce biti na kraju i kako ce ovo ispasti
Ovo sto Paul govori ispade da smo mi prije rata gradili piramide i isli na mjesec
Ne ispada to nego ono što sam napisao. Ispada također da smo bili jedina republika bez deficita.
TRANCE

#769 Re: Novi rat

Post by TRANCE »

Paul F. wrote:
TRANCE wrote:Dok se u svijetu priprema ljudska misija na Mars, cijepaju atomi i prave fuzijski reaktori, dotle mi raspravljamo o narednom ratu :-) Baš smo onako napredno društvo.
TRANCE wrote:Naravno bili smo dovoljno pametni da zatvorimo guzicom vrata kod Amera, jedinih pravih saveznika u prethodnom ratu.
Gdje ? Šta ?
TRANCE wrote: Pogotovo zato što su i Srbi i Hrvati organizovaniji i imaju manje zastupljen "ima l' mene tu" mentalitet
Za nije Karadžić odbijao proglasiti ratno stanje da ne bi ojačao Mladića ?
Ne moramo se praviti mutavi, počeli smo zatvarati vrata kod Amera od početka rata u Afganistanu i Iraku, kada se 90% Bošnjaka stavilo na stranu Talibana i Sadama, jer kao ubijaju Ameri jadne Muslimane. Onda poslije toga imamo lizanje s Turskom, podržavanje Palestine i Hamasa, sve veću pojavu vehabizma i radikalnog islamizma što je kulminiralo napadom na američku ambasadu, pa rasistički ispadi protiv Izraela na utakmicama, likovanje po internet mrežama kad se desi neko ubistvo ili prirodna katastrofa u Americi itd. Sutra da se zarati, tražili bi njihovu pomoć kao da ništa nije bilo. A Ameri nisu glupi kao što mi inače mislimo, sve znaju i kakva je situacija danas i kako će biti za 10 godina, samo se prave naivni i puste nas da se prcamo međusobno u državi dok ne pretjeramo.
A to da smo prije rata bili napredniji od Srbije, a pogotovo Hrvatske je glupost neviđena. Centralna Srbija, Vojvodina, a pogotovo Hrvatska i Slovenija su uvijek bili ekonomski razvijeniji od BiH. Mi smo bili u rangu Crne Gore i Makedonije, dok je Kosovo bilo rupa u Jugoslaviji.
Last edited by TRANCE on 07/07/2015 04:21, edited 1 time in total.
Moenx

#770 Re: Novi rat

Post by Moenx »

Ma da mi bi se raspravljati o SRBIH ili pak Amerima i ostalo u pola pet ujutro samo tako
Paul F.

#771 Re: Novi rat

Post by Paul F. »

TRANCE wrote:
Paul F. wrote:
A to da smo prije rata bili napredniji od Srbije, a pogotovo Hrvatske je glupost neviđena. Centralna Srbija, Vojvodina, a pogotovo Hrvatska i Slovenija su uvijek bili ekonomski razvijeniji od BiH. Mi smo bili u rangu Crne Gore i Makedonije, dok je Kosovo bilo rupa u Jugoslaviji.
Pišat pa spavat. :oops:
Gojeni H

#772 Re: Novi rat

Post by Gojeni H »

neki wrote:jebem ga ko je otvorio ovako glupu temu i dao ideju debilima iz dijaspore da stvaraju strategije novog klanja
Tema nije nimalo debilna. Samo oni koji su prosli teferich iz perspektive glavnog igraca call of duty ili medal of honor, trebaju s vremena na vrijeme ubaciti poneku realnu sliku sta znaci "napad na Brcko", "osvajanje Banja Luke", pa da raja vide jesu li spremni prvo psihicki prihvatiti takav izazov.

Tek onda dolazi na red sve ono sto je potrebno da se 20 000 hiljada ljudi prebaci iz Tuzle za Brku kod Brckog, da ih se smjesti, nahrani, naoruza, da se naprave poljske bolnice, itd., itd., ...

Ali mogucnost pokusaja secesije i vojnih sukoba, cak i ogranicenog intenziteta, se ne moze iskljuciti. Barem ne od strane nekoga ko je prezivio jedno "iznenadjenje".
Gojeni H

#773 Re: Novi rat

Post by Gojeni H »

L u c i f e r wrote:http://www.e-novine.com/stav/117806-Zat ... gradu.html

http://www.trebinje059.com/059/postroja ... ece-video/

http://vijestiummeta.com/sokantni-podac ... vima-rs-a/

Naucnici su svojevremeno izveli eksperiment u kojem su skuhali zivu zabu kojoj nije bilo ograniceno kretanje.

Fol je u desentizaciji, tj u postepenom zagrijavanju vode. Zaba se navikne i ne osjeti kada dodje do kriticne tacke.

U Bosni se trenutno vrsi desentizacija bosnjackih nojeva, kako bi oguglali na cetnistvo i referendume.
:thumbup:
Samo bih izbacio ovo "trenutno". Ide to vec dugi niz godina.
Gojeni H

#774 Re: Novi rat

Post by Gojeni H »

General War wrote: ... nece bosna nigdje pobjec.
U pravu si. Nije ni Srbija nigdje pobjegla, ali u Uzicu i Beogradu Bosnjaka i muslimana ima na kapaljku.

Opet, u pravu si, nece Bosna nigdje, ali ce vladati onaj ko je spreman da se bori za svoja uvjerenja, kao i na svim drugim krajevima nase planete.
Gojeni H

#775 Re: Novi rat

Post by Gojeni H »

emmir1 wrote:
To je to Bošnjo.

Ta ćemo mi ratovat, za babine sinove i uhljebe, pa da onda mi nemamo a oni tamo imaju.

Sve su nama drugi krivi.

Ti i takvi poput tebe su krivi i za Bakira i za Radeljaša i za Sarajlića i za sva govna u ovoj državi.

I ja sam kriv i svaki od nas, jer drkamo kurac i pričamo po kafama, pišemo po forumu, pametujemo i na poslu...

Držimo se samo materijalnog a kita nas boli za komšiju, kita nas boli za zajednicu.

Misliš da će tvoja porodica opstati ako ti takav stav imaš.

Mi smo jedini krivci za svo ovo sranje i niko drugi i nemamo pravo da se žalimo.

Ovo je primjer pravog Bošnje, ta ću ja ratovat...pa krene mahalanje.

Sreća pa nas ima dovoljno sa drugačijim stavom.

Rat ne želimo ali vidim šta Dodik radi.

Stoga ako ga bude, mi ćemo njima pokucat na vrata i nećemo dozvolit da nas pokolju ko zečeve kao u bliskoj prošlosti.
:thumbup:

Jedan od boljih postova u zadnje vrijeme.

U dilemi sam da li je korupcija, ili iluzija o merhametluku, odnosno odsustvo svijesti o zajednickom interesu, veci otrov koji razjeda nase drustvo.
Locked