Amel Tuka, dijamant bh atletike
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
Nadzorna_ploca
#751 Re: Amel Tuka, dijamant bh atletike
Qatar nudi Tuki ali dobiti ce tuki!
- dust in the wind
#752 Re: Amel Tuka, dijamant bh atletike
nece on to.nije njemu do para.colt wrote:Qatar nudi Tuki 10 miliona da trči za njih. Al Jazeera izvor
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#753 Re: Amel Tuka, dijamant bh atletike
zajebava evo ja se slomih trazeci po zvanicnoj stranici....phillie wrote:Murate daj link...ima li gdje sluzbeno
- ultima_palabra
#754 Re: Amel Tuka, dijamant bh atletike
Murat voli bombe bacati 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#755 Re: Amel Tuka, dijamant bh atletike
Nisi bas u pravu. Crnci jedu kad je trcanje u pitanju. Sve discipline.trcicu trceci wrote:Cuj niko nije znao Amela, daj nemojte se prosipati, pa jedino su on i onaj Alic kao poznatiji ko imalo prati atletiku znao je za njih...
e cuj bez uslova, a to ovi crnci kao imali uslove, kakvi ti to trebaju uslovi bgt da trcis, udri i trci
Ove brze 100, 200, 400 m - tu bijelci nemaju sta traziti.
Ove dugoprugaske, uglavnom Afrikanci uzimaju medalje, tako da je ovo veliki uspjeh i za Tuku i ovog Poljaka.
-
Nadzorna_ploca
#756 Re: Amel Tuka, dijamant bh atletike
Murat Bosko Buha puno ime i prezime. 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#757 Re: Amel Tuka, dijamant bh atletike
Tek sto voli brane pustati.....ultima_palabra wrote:Murat voli bombe bacati
- zalizani
#758 Re: Amel Tuka, dijamant bh atletike
dust in the wind wrote:nece on to.nije njemu do para.colt wrote:Qatar nudi Tuki 10 miliona da trči za njih. Al Jazeera izvor
Ibro nije htio para. Ibro ce vazda bit' fukara.
- spinel_
#759 Re: Amel Tuka, dijamant bh atletike
Murat jede govna
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#760 Re: Amel Tuka, dijamant bh atletike
hrasno38 wrote:zajebava evo ja se slomih trazeci po zvanicnoj stranici....phillie wrote:Murate daj link...ima li gdje sluzbeno
I ja sam poletio, u nadi da su Poljaka bas diskvalifikovali...ali avaj....Murga je samo iskoristio moment.
- dust in the wind
#761 Re: Amel Tuka, dijamant bh atletike
ali samo prava raja....zalizani wrote:dust in the wind wrote:nece on to.nije njemu do para.colt wrote:Qatar nudi Tuki 10 miliona da trči za njih. Al Jazeera izvor
Ibro nije htio para. Ibro ce vazda bit' fukara.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#762 Re: Amel Tuka, dijamant bh atletike
800 i 1500 su srednjeprugaske,sve preko je dugoprugasko,ali u pravu si u ostalom. Ovo je GOLEMO. Ko kaze drugacije,nema pojma.Tomahawk11 wrote:Nisi bas u pravu. Crnci jedu kad je trcanje u pitanju. Sve discipline.trcicu trceci wrote:Cuj niko nije znao Amela, daj nemojte se prosipati, pa jedino su on i onaj Alic kao poznatiji ko imalo prati atletiku znao je za njih...
e cuj bez uslova, a to ovi crnci kao imali uslove, kakvi ti to trebaju uslovi bgt da trcis, udri i trci
Ove dugoprugaske, uglavnom Afrikanci uzimaju medalje, tako da je ovo veliki uspjeh i za Tuku i ovog Poljaka.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#764 Re: Amel Tuka, dijamant bh atletike
Poenta je - trcanje kao disciplina, tu bijelci uglavnom nemaju sta da traze. U podredjenom su polozaju.mali_milojica wrote:800 i 1500 su srednjeprugaske,sve preko je dugoprugasko,ali u pravu si u ostalom. Ovo je GOLEMO. Ko kaze drugacije,nema pojma.Tomahawk11 wrote:Nisi bas u pravu. Crnci jedu kad je trcanje u pitanju. Sve discipline.trcicu trceci wrote:Cuj niko nije znao Amela, daj nemojte se prosipati, pa jedino su on i onaj Alic kao poznatiji ko imalo prati atletiku znao je za njih...
Druga stvar, mi nikad nismo imali nekog atleticara koji se plasirao u polufinale, ne sta drugo. I onda neko kaze nije uspjeh
- mousstapha
#765 Re: Amel Tuka, dijamant bh atletike
Na ovom nivou se zbog sitnica moze puno izgubiti.trcicu trceci wrote: e cuj bez uslova, a to ovi crnci kao imali uslove, kakvi ti to trebaju uslovi bgt da trcis, udri i trci
Najbitnije je da je Amel na vrijeme dobio pravog trenera. Kako sam cuo od njega u jednom intervjuu, planira da dovede tog trenera i jos neke kako bi napravili seminar i educirali domace trenere. Blago receno, vecina trenera je kod nas nedorasla ovako velikim rezultatima kakve pravi Amel. Slabo se prate trendovi u svijetu, drzi se nekih starih normi i vlada jedna tvrdoglavost. Kako sam Amel kaze, u Italiji trenira manje, odnosno lakse podnosi treninge, ali su rezultati mnogo bolji.
Drugi bitan faktor je prehrana. Unos vitamina kao dodatak redovnoj ishrani. Sve to kosta i treba strucni nadzor.
Treca jako bitna stvar sto Amel nakon ovog rezultata moze u svoj kamp Brunico u Italiji trenirati u miru ili ljeti otici tamo gdje su temperature ugodnije. Da dodje u BiH poslije ovakvog rezultata ne bi ostao od raje.
Generalna ocjena moze biti da trebamo iskoristiti Amela i napraviti bolje uslove za mlade talente, jer ovo podneblje ih ima. Amel ce sigurno povuci mnogo djece u ovaj sport.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#766 Re: Amel Tuka, dijamant bh atletike
Mi smo balkanski Kenijci ilitiga gazele
A moze i divokoze....
A moze i divokoze....
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#767 Re: Amel Tuka, dijamant bh atletike
...divojarci u ovome slucaju:)Tomahawk11 wrote:Mi smo balkanski Kenijci ilitiga gazele![]()
A moze i divokoze....
- Romanista 101%
#768 Re: Amel Tuka, dijamant bh atletike
20 godina se ceka prva medalja, i konacno kad smo osvojili dodje lik i kaze da je razocaran
jbt. kakvih likova ima ma nema nas na dunjaluku da je zlato uzeo rekli bi e moj Amele, mogao si ga i ranije prestici
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
- trcicu trceci
#770 Re: Amel Tuka, dijamant bh atletike
smiri seRomanista 101% wrote:20 godina se ceka prva medalja, i konacno kad smo osvojili dodje lik i kaze da je razocaran![]()
jbt. kakvih likova ima ma nema nas na dunjaluku da je zlato uzeo rekli bi e moj Amele, mogao si ga i ranije prestici
- DaffyDuck
#771 Re: Amel Tuka, dijamant bh atletike
Bravo Amele 
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#772 Re: Amel Tuka, dijamant bh atletike
Rekli bi,a gdje se WR,mogao je oboriti i njegaRomanista 101% wrote:20 godina se ceka prva medalja, i konacno kad smo osvojili dodje lik i kaze da je razocaran![]()
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#773 Re: Amel Tuka, dijamant bh atletike
Kenija super sila u Atletici...Atletičari Kenije najuspješniji, BiH među 25 zemalja osvajača medalja
Tweet
Atletičari i atletičarke iz Keniji najuspješniji su nakon četiri dana Svjetskog prvenstva u Pekingu.
Atletičari Kenije najuspješniji, BiH među 25 zemalja osvajača medalja
Foto: EPA
Takmičari iz Kenije dosad su osvojili devet medalja, od kojih četiri zlatne, tri srebrene i dvije bronzane. Velika Britanija je druga u poretku s tri medalje, sve tri zlatne, a tri odličja otišla su i na Jamajku - dva zlatna i jedno bronzano.
Atletičari iz SAD-a osvojili su šest medalja, ali samo jednu zlatnu te u poretku zauzimaju šesto mjesto.
Među 25 zemalja osvajača medalja na Svjetskom prvenstvu našla se i Bosna i Hercegovina zahvaljujući fantastičnom rezultatu Amela Tuke, koji je u utrci na 800 metara osvojio bronzu.
- It_is_a_Leclerc
#774 Re: Amel Tuka, dijamant bh atletike
Ja sam rekao da bih bio zadovoljan medaljom i ja zaista jesam zadovoljan. Ako neko od vas, novopecenih pratitelja atletike, misli da je lako pobijediti svjetskog prvaka, rekordera i olimpijskog sampiona, taj bi se odmah trebao vratiti fudbalu i dr. jednostavnim sportovima.
Zao mi je malo sto je Ksczot slabiji od Amela a uzeo je srebro, no to je vec aspekt koji Amel i trener mu treba da analiziraju.
Amel sad samo treba raditi kako je i poceo. Sljedeca godina je olimpijska i zasto ne vjerovati da ce nam Amel donijeti i prvu olimpijsku medalju.
Zao mi je malo sto je Ksczot slabiji od Amela a uzeo je srebro, no to je vec aspekt koji Amel i trener mu treba da analiziraju.
Amel sad samo treba raditi kako je i poceo. Sljedeca godina je olimpijska i zasto ne vjerovati da ce nam Amel donijeti i prvu olimpijsku medalju.
- trcicu trceci
#775 Re: Amel Tuka, dijamant bh atletike
evo Amel priznao da je mogao bolje, a vi nesto serete... jok biti objektivan, hajmo slaviti ko budale i praviti docek, samo se brukamo bezveze