Uhapšen Naser Orić!

Post Reply
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#751 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by KatarinaKosaca »

xenforo wrote:nemaš ti pojma kao ni većina ovde al ajde ko će gospođi u menopauzi i podrumašima nešto dokazat?
Vidiš, ja u menopauzi, a ti ratni heroj a puter, branio , valjda BIH sa 7 godina starosti :D Inače, daješ malo zabave, razonode i opštenosti na teškim temama, hvala ti na tome. :thumbup:
VCorp

#752 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by VCorp »

xenforo wrote:
VCorp wrote:Eno i po srpskim i nasim medijima se razvila priča da je komandant Orić do kraja sedmice u BiH. Ovo im je treci put zaredom da su na nekim od najvecih činovnika Armije RBiH popusili. Zašamarali su se sami. Još da se usvoji u UN -u rezolucija o genocidu i da se ne pojave na komemoraciji u BiH ni Nikolić ni Vučić će im biti takav politički šamar da se neće od njega oporaviti pet godina. Sva medijska pažnja će 11. jula biti usmjerena na 20 godišnjicu genocida u Srebrenici, dolazi nam kancelarka Merkel uskoro tako da se iz govana neće iscupati tako lako. Uglavnom ocekujem Srbiju na koljenjima i prikazanu onakva kakva zaista jest, licemjerna i fašistička a to svojim potezima neće vuk u jagnjecoj kozi Vucic moci da sakrije. Uglavnom, još smo se jednom popišali po njima. :lol:
ovo je jedan od najglupljih odgovora na temu, gluplje ništa pročitao nisam.Još jedan dokaz da su bošnjaci duboko zglajzali da ne vide dalje od nosa.Ovo je igra amerike i EU tupane i vrši se pritisak na SDA i bošnjačke lidere da potpišu tj rade ono što su obećali.Uhapšen je po naređenju amerike i biće isporučen ili pušten po naređenju amerike, zavisi od telaca iz SDA.
Prvo, da reagujem ovdje na vrijeđanje. Već par dana tu vrijeđaš mene i još neke, meni daješ epitete guznog havera, evo sad mi govoris da sam glup i tupan, ponašaš se kao kretenčina i vrijeđaš me jer živim van Bosne trenutno.Zamolio bih moderaciju da ovog SDA bota pošalju u Banoviće.

Veći problem od naših lidera su srpski, mi im nismo neprijatelji već Srbi. Ti ako stvarno mislis da bi oni predali Orića da ga Srbi osude onda si lud. Je li shvatas ti šta to znači onda za Ameriku, UN, NATO, pa i nas same ? Pa to je onda potvrda svega onoga sto Srbi trube i uspjet će s revizijom genocida u Srebrenici. Nije politika za tebe.
madner

#753 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by madner »

Cuj nije prioritet. Pa stoji ti brigada oko Srebrenice i hladi muda a ti vamo poceo fatati studente oko Banja Luke za mobilizaciju.
Jos jednom, Srebrenica je sporedna operacija za VRS. Glavne ofanzive 1995 su manje vise neslavno propale, najbitnija zauzimanje Bihaca.

Dovoljno je pogledati mapu sa pocetka 1995 da stvari budu jasne, i zasto je Franjo rekao da ce se boriti za Bihac.

Image

Srbi naravno nisu planirali da izgube teritorije koje jesu. Plan je bio zauzeti enklavu i onda bi 20 000 do 30 000 vojnika vise branilo granice Srpskih zemalja. Poredbe rade, manje od 15 000 je branilo RSK i nije imalo nikakvu sansu bas zbog manjka stratetske dubine.

Argument da je to puno Bosnjaka je smjesan jer znamo da su pokusali. To sto ti u svojoj tupavoj predstavi mislis da to nije dobra strategija ne negira realnost a to je da je to od sredine 1994 glavna ofanziva VRSa.

Nisu mogli lagano jer neprijatelj nije lezao za to vrijeme. Konkretno, ARBiH je ta koja u raznim ofanzivama tjerala VRS da kupi rezerve gdje moze i krpi linije. Da je imala 200 000 vojnika, da mogla je braniti sve. No posto nije, morala se voditi nekom strategijom.
KatarinaKosaca

#754 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by KatarinaKosaca »

VCorp wrote:Prvo, da reagujem ovdje na vrijeđanje. Već par dana tu vrijeđaš mene i još neke, meni daješ epitete guznog havera, evo sad mi govoris da sam glup i tupan, ponašaš se kao kretenčina i vrijeđaš me jer živim van Bosne trenutno.Zamolio bih moderaciju da ovog SDA bota pošalju u Banoviće.
Mojne, ba. Došo nam general a ti tako. I preko njega saznadosmo da je "Stari most inače simbol Mostara" ;-)
xenforo

#755 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by xenforo »

VCorp wrote:
Prvo, da reagujem ovdje na vrijeđanje. Već par dana tu vrijeđaš mene i još neke, meni daješ epitete guznog havera
meni ne smeta što si BELIBER
dobar osjecaj

#756 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by dobar osjecaj »

KatarinaKosaca wrote:
xenforo wrote:nemaš ti pojma kao ni većina ovde al ajde ko će gospođi u menopauzi i podrumašima nešto dokazat?
Vidiš, ja u menopauzi, a ti ratni heroj a puter, branio , valjda BIH sa 7 godina starosti :D Inače, daješ malo zabave, razonode i opštenosti na teškim temama, hvala ti na tome. :thumbup:
Zanimljivo je kako je uvijek sigurna linija nadriargumentacije sa zenama da im se spomene neki prirodan proces kao neka bolest, greska ili stanje ludila. Kontam kako bi bilo da se svaku musku budalu koja pise na ovom forumu svaki put spusti naklapanjima o velicini i stabilnosti njegove prostate. Kakve gluposti. Cuj menopauza pa jos u pinki varijanti :D
xenforo

#757 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by xenforo »

bingov buraz wrote:
xenforo wrote:za ovakve ko ovaj dangubić imam ja arhivu koju guram pod nos podrumašima i dezerterima, duboka je priča zašto se nije pokrenula tužba za zločin na uborku i tražila odgovornost perišića ali evo šta kažu prvi ljudi tadašnje SDA nađite pa čitajte

Image

http://postimg.org/image/pqod9i3k3/full/
Veliki uspjeh ratnog rukovodstva Mostara :thumbup:
kako nije ogromna, ali za džepove milioni maraka četnicima, ali doduše bratski se talilo pola pola, što alija nije platio nije se ni oslobodilo.
KatarinaKosaca

#758 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by KatarinaKosaca »

dobar osjecaj wrote:Zanimljivo je kako je uvijek sigurna linija nadriargumentacije sa zenama da im se spomene neki prirodan proces kao neka bolest, greska ili stanje ludila. Kontam kako bi bilo da se svaku musku budalu koja pise na ovom forumu svaki put spusti naklapanjima o velicini i stabilnosti njegove prostate. Kakve gluposti. Cuj menopauza pa jos u pinki varijanti :D
Ne, meni je ovdje u tom postu, smiješnije (valjda zatošto nemam problem sa godinama, napisala sam par puta na ofrumu kad je bila tema i kad je imalo veze), da spominje podrumaše, on je onda kao biva u najmanju ruku zlatni ljiljan. Ako je od rata prošlo 20 godina, a od početka rata 24, ako se sa 18 otišao, danas ima 18+24=42 najmanje , što je vrlo blizu klimaksa, a već poodmakla faza krize srednjih godina :D
Tako da , kako napisah, dečko unosi malo zabave na tešku temu.
Hafis

#759 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by Hafis »

xenforo wrote:
KatarinaKosaca wrote:Gledam prilog u emisiji "Crta" o streljanih 130 civila u Mostaru od strane JNA u junu 1992. Za zločin nitko nije odgovarao. Ko je tad bio u Mostaru? Oslobođeni u Haagu general Perišić. Zašto BIH ne raspiše potjernicu pa da isti ili ne makne iz Srbije ili bude uhićen jednako kao Orić? Šta radi naše pravosuđe?
informiši se bolje bio je dogovor SDA i HDZ da se ne pokreće tužba u zamjenu za neki kredit koji je mostar dobio od srbije
Jao ovoga insdajdera :zzzz:
I šta veliš u Mostar legla lova od kredita iz Srbije a oni likovi (kojima se više-manje znaju imena) oslobođeni optužbi.
Mogao bi nam usput i proslijediti pojedinosti oko Kenedijeve likvidacije...da i to konačno stavimo ad acta.
xenforo

#760 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by xenforo »

Hafis wrote: Jao ovoga insdajdera :zzzz:
I šta veliš u Mostar legla lova od kredita iz Srbije a oni likovi (kojima se više-manje znaju imena) oslobođeni optužbi.
Mogao bi nam usput i proslijediti pojedinosti oko Kenedijeve likvidacije...da i to konačno stavimo ad acta.
jesi i ti učestvovao u tome a doture?

pa i kuvajtski ste kredit utalili između sebe pa otvarali klinike i poliklinike privatne, i na kraju narod vraća isti, usput nije niko oslobođen i nemoj lagat i insinuirat već ste se dogovorili da ne ide tužba, ali znaš ti to, moš ti to.
GeeTnT

#761 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by GeeTnT »

Nemoj 'afisa...on je svojevremeno ljuljao Košnikov bmw pa je uganuće ruke učinilo svoje...danas kuca jednom rukom i razmišlja samo malim mozgom.
Hafis

#762 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by Hafis »

Lahko ćemo mi za mene...beg lezi, dva ustani.
Treba ovog nedužnog čovjeka vaditi iz švicarskog kazamata.
xenforo

#763 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by xenforo »

Hafis wrote:Lahko ćemo mi za mene...beg lezi, dva ustani.
duboka ti ova hećime duboka
GeeTnT

#764 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by GeeTnT »

xenforo wrote:
..i široka, ali fazon je u tome što beg legne, a dva ustanu...kraj njega...
xenforo

#765 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by xenforo »

GeeTnT wrote:
xenforo wrote:
..i široka, ali fazon je u tome što beg legne, a dva ustanu...kraj njega...
ma stara džomba sedi u ladu, drka kurac jede čokoladu, kuloarske priče kruže da je i dotur zapikova neku škripinu oće i on hacijendu ko i vožd mu, al opet vožd je nekad bio raja išlo se na veležove utakmice uz tašu delića i ekipu, al štaš neko s rajom na utakmice a neko s babom izučavo islamsku deklaraciju.Evo vožda s veležovom navijačima u splitu, prvi s desna uz bubnjara tašu delića :lol: :lol: :lol: ima vožd da te nagradi za ovu fotku.

Image
bingov buraz

#766 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by bingov buraz »

xenforo wrote:
bingov buraz wrote:
xenforo wrote:za ovakve ko ovaj dangubić imam ja arhivu koju guram pod nos podrumašima i dezerterima, duboka je priča zašto se nije pokrenula tužba za zločin na uborku i tražila odgovornost perišića ali evo šta kažu prvi ljudi tadašnje SDA nađite pa čitajte

Image

http://postimg.org/image/pqod9i3k3/full/
Veliki uspjeh ratnog rukovodstva Mostara :thumbup:
kako nije ogromna, ali za džepove milioni maraka četnicima, ali doduše bratski se talilo pola pola, što alija nije platio nije se ni oslobodilo.
Normala,ima se moze se!
bh.tornjak

#767 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by bh.tornjak »

izlijecu ....izmigoljili.....da covjek ne povjeruje koliko ih je....
kamuflirani pod svakojakim maskama....samo cekaju na plijen.....a nijedan plijen im nije svetinja....
podrumasi....ratni sverceri i njihovi potomci pljuju...a da MU nesto slicno i u najblazem obliku u facu kazu nemaju muda...pr*de po forumima skriveni i prosipaju kvazipatriotizam....

misevi...(mnogi) MU niste ni do koljena.....jer nemate ono sto ON ima i sto je imao.....
svoj kukavicluk mozete lijecit ali ga izlijecit necete moci...

NASER ORIC ovo ime kad se izgovara treba ustat :thumbup: :thumbup: :thumbup:
dr socrates

#768 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by dr socrates »

Nevjerovatno je da uprkos činjenici da zahvaljujući internetu imaju pristup velikom broju informacija o tome šta se stvarno događalo na prostoru BiH tokom rata,ljudi i dalje nisu spremni da misle svojom glavom već misle da je istina samo ono što im je neko nekada objasnio.

Zaista je komično čitati rasprave o ratu koje vode ljudi kojima su nijihovi nacionalni dobošari potpuno isprali mozak.Oni stvari vide samo onako kako njima odgovara ne obazirući se na logiku ili zdrav razum.
S obzirom da sam bio aktivan učesnik ratnih dešavanja, želio bih da iznesem svoje,nadam se, objektivne poglede na sam tok rata i njegov ishod.Prvo što želim da kažem da je stvaranje Republike Srpske pravi politički podvig tadašnjeg rukovodstva RS i Srbije s obzirom na to kakva je bila međunarodna pozicija Srba u tom trenutku.

Neće biti pretjerano ako kažem da su u zapadnom svijetu bili popularni otprilike kao danas ISIL, a to je naravno posljedica izvještaja o velikom broju ratnih zločina koje je počinila srpska strana,prvenstveno nad muslimanskim stanovništvom.Kako su uprkos činjenici da su opterećeni hipotekom zločinaca Srbi dobili pravo na federalnu jedinicu u BiH?

Ključna stvar je po meni nesposobnost političkog i vojnog rukovodstva Republike BiH da se nametne kao ozbiljan faktor u očima međunarodne zajednice.Uprkos velikoj podršci zapadnog svijeta oni su u vojnom pogledu na terenu stajali jako loše(kontrolisali 15-20% teritorije veći dio rata),zaratili su sa Hrvatima, a na kraju kao vrhunac u Krajini su se međusobno ubijali.Mislim da je ovaj rat sa Hrvatima bio prekretnica u odnosu međunarodne zajednice prema sukobu.Do tada je u vodećim političkim faktorima u svijetu preovladavalo mišljenje da samo Srbi ne žele zajednički život u BiH, međutim poslije izbijanja sukoba između Bošnjaka i Hrvata morali su da priznaju da je problem dosta kompleksniji.Morali su da uvide da dva naroda u BIH ne žele njen opstanak i da shodno tome traže nova rješenja.Priča o multietničkoj BIH nije više mogla da prođe ni na jednoj relevantnoj adresi u svijetu.

To je ključni događaj kada je u pitanju stvaranje RS, jer da nije bilo međusobnog sukoba Bošnjaka i Hrvata ne postoje nikakve šanse da bi Srbi dobili ovo što imaju danas.Stupanjem SAD na scenu kao ključnog igrača u postizanju mirovnog rješenja za BIH stvari se pokreću sa mrtve tačke.Oni su Srbima bili spremni da priznaju kontrolu nad 49% teritorije BiH,ali ne i da prihvate potpuni raspad zemlje, jednostavno to bi bilo u svijetu prikazano kao potpuna pobjeda Srba i Miloševića,a to jedina svjetska supersila nikako nije mogla da dozvoli.

Prihvatili su da djelimično nagrade srpska osvajanja u BiH ali su kasnije u Hrvatskoj i na Kosovu te iste Srbe doveli do poraza.Veliki problem u postizanju mirovnog rješenja za BiH je predstavljala činjenica da je VRS kontrolisala preko 70% teritorije, a od strane SAD im je nuđeno 49%,i na takvu podjelu pristao je i Milošević.Bosanskohercegovački Srbi su bili voljni da ustupe neke krajeve koje su kontrolisali(Jajce, Vakuf,Odžak...),ali kada se sve sabere ipak im je ostajalo više od 60% teritorije koje se nikako nisu htjeli odreći.

SAD su jasno uvidjele da su zavađene Armija BIH i HVO nesposobne da izvrše zajedničku ofanzivu protiv Srba i odlučile su da vojni zadatak svođenja srpske teritorije na obećani nivo povjere Hrvatskoj.Postizanjem Vašingtonskog sporazuma Amerikanci su dobili što su htjeli.Hrvatska je pristala na gašenje Herceg Bosne, a zauzvrat je dobila odriješene ruke kada je u pitanju SAO Krajina.

Naravno ne treba ni objašnjavati da je sam opstanak hrvatske države zavisio od rješenja pitanja pobune Srba iz Hrvatske.Nadalje, Hrvatska je bila obavezna da nakon završetka ofanzive protiv SAO Krajine istu ofanzivu povede u zapadnoj Bosni kako bi se Srbi stjerali na obećani procenat teritorije i oni su to sa uspjehom odradili.

Ne treba ni objašnjavati da je sve to urađeno uz prećutni pristanak srpskog rukovodstva s obje strane Drine, oni jednostavno nisu ni prstom mrdnuli da pad tih krajeva spriječe.Kada su hrvatske trupe bile nadomak Banjaluke stiglo je upozorenje iz Vašingtona da se prekine ofanziva jer je osvojeno dovoljno teritorije.

Da su Hrvati pokušali da izigraju sporazum i zauzmu Banjaluku Vojska Jugoslavije bi napala Osijek iz pravca Baranje.Istočna Slavonija i Baranja u srpskim rukama su bile garancije da neće doći do kršenja sporazuma i da Hrvatska vojska neće pretjerati u osvajanjima, a to dokazuje i činjenica da se Tuđman nije usudio da Vukovar kao simbol otpora vojno oslobodi već se odlučio na mirnu reintegraciju.

Jednostavno rečeno, istočna Slavonija i Baranja su u tom trenutku bili hrvatski talac u srpskim rukama dok se cijela operacija ne završi.
Uloga Armije BiH u svim ovim događajima je bila apsolutno drugorazredna, nešto slično kao u slučaju učešća partizana u oslobođenju Beograda 1944 godine.Sa ili bez njih Crvena armija bi završila posao, a u slučaju zapadne Bosne se isto može reći za Hrvatsku vojsku.

Bošnjaci bi morali da budu zahvalni SAD na tome što su im omogućili da dobiju 51% teritorije BIH, a ne 15% koliko su kontrolisali dok se Amerikanci nisu uključili u sukob. Kažem to jer FBiH u suštini i jeste Bošnjački entitet sa hrvatskom autonomijom.Njima treba da budete zahvalni, a ne svojim nesposobnim funkcionerima i generalima koje sada proglašavate za nekakve heroje.

Potpisivanjem Dejtonskog sporazuma stavljena je tačka na rat u BiH ali ne i na rasprave o karakteru tog rata,a ovo je bilo neko moje viđenje.
Oprostite na dužini posta.
razonoda

#769 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by razonoda »

KatarinaKosaca wrote:Gledam prilog u emisiji "Crta" o streljanih 130 civila u Mostaru od strane JNA u junu 1992. Za zločin nitko nije odgovarao. Ko je tad bio u Mostaru? Oslobođeni u Haagu general Perišić. Zašto BIH ne raspiše potjernicu pa da isti ili ne makne iz Srbije ili bude uhićen jednako kao Orić? Šta radi naše pravosuđe?
:-) pa. Kato ....barem ti pratis politicku situaciju, eto i branila si Bosnu .... pa kad ces shvatiti da nase Tuzilastvo , NECE da zapocne niti JEDANO POLITICKO UBISTVO.

Koliko god se vama ''gadio '' RADONCIC, on je jedini trazio i javno prozivao odgovorne. NE, nasim biracima je vaznije ----koliko je neko visok, koliko ima sice u djepu, koliko je NASH, ITD .

Meni uopste ne smeta sto je Bakir izabran, stovise , drago mi , zbog cega ----ZBOG OVIH 7 DANA STA SE DESAVA U BIH.

I ne krivite SRBIJU , vec Bosnjacke ''princeve''.
zenit dozic

#770 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by zenit dozic »

dr socrates wrote:Nevjerovatno je da uprkos činjenici da zahvaljujući internetu imaju pristup velikom broju informacija o tome šta se stvarno događalo na prostoru BiH tokom rata,ljudi i dalje nisu spremni da misle svojom glavom već misle da je istina samo ono što im je neko nekada objasnio.

Zaista je komično čitati rasprave o ratu koje vode ljudi kojima su nijihovi nacionalni dobošari potpuno isprali mozak.Oni stvari vide samo onako kako njima odgovara ne obazirući se na logiku ili zdrav razum.
S obzirom da sam bio aktivan učesnik ratnih dešavanja, želio bih da iznesem svoje,nadam se, objektivne poglede na sam tok rata i njegov ishod.Prvo što želim da kažem da je stvaranje Republike Srpske pravi politički podvig tadašnjeg rukovodstva RS i Srbije s obzirom na to kakva je bila međunarodna pozicija Srba u tom trenutku.

Neće biti pretjerano ako kažem da su u zapadnom svijetu bili popularni otprilike kao danas ISIL, a to je naravno posljedica izvještaja o velikom broju ratnih zločina koje je počinila srpska strana,prvenstveno nad muslimanskim stanovništvom.Kako su uprkos činjenici da su opterećeni hipotekom zločinaca Srbi dobili pravo na federalnu jedinicu u BiH?

Ključna stvar je po meni nesposobnost političkog i vojnog rukovodstva Republike BiH da se nametne kao ozbiljan faktor u očima međunarodne zajednice.Uprkos velikoj podršci zapadnog svijeta oni su u vojnom pogledu na terenu stajali jako loše(kontrolisali 15-20% teritorije veći dio rata),zaratili su sa Hrvatima, a na kraju kao vrhunac u Krajini su se međusobno ubijali.Mislim da je ovaj rat sa Hrvatima bio prekretnica u odnosu međunarodne zajednice prema sukobu.Do tada je u vodećim političkim faktorima u svijetu preovladavalo mišljenje da samo Srbi ne žele zajednički život u BiH, međutim poslije izbijanja sukoba između Bošnjaka i Hrvata morali su da priznaju da je problem dosta kompleksniji.Morali su da uvide da dva naroda u BIH ne žele njen opstanak i da shodno tome traže nova rješenja.Priča o multietničkoj BIH nije više mogla da prođe ni na jednoj relevantnoj adresi u svijetu.

To je ključni događaj kada je u pitanju stvaranje RS, jer da nije bilo međusobnog sukoba Bošnjaka i Hrvata ne postoje nikakve šanse da bi Srbi dobili ovo što imaju danas.Stupanjem SAD na scenu kao ključnog igrača u postizanju mirovnog rješenja za BIH stvari se pokreću sa mrtve tačke.Oni su Srbima bili spremni da priznaju kontrolu nad 49% teritorije BiH,ali ne i da prihvate potpuni raspad zemlje, jednostavno to bi bilo u svijetu prikazano kao potpuna pobjeda Srba i Miloševića,a to jedina svjetska supersila nikako nije mogla da dozvoli.

Prihvatili su da djelimično nagrade srpska osvajanja u BiH ali su kasnije u Hrvatskoj i na Kosovu te iste Srbe doveli do poraza.Veliki problem u postizanju mirovnog rješenja za BiH je predstavljala činjenica da je VRS kontrolisala preko 70% teritorije, a od strane SAD im je nuđeno 49%,i na takvu podjelu pristao je i Milošević.Bosanskohercegovački Srbi su bili voljni da ustupe neke krajeve koje su kontrolisali(Jajce, Vakuf,Odžak...),ali kada se sve sabere ipak im je ostajalo više od 60% teritorije koje se nikako nisu htjeli odreći.

SAD su jasno uvidjele da su zavađene Armija BIH i HVO nesposobne da izvrše zajedničku ofanzivu protiv Srba i odlučile su da vojni zadatak svođenja srpske teritorije na obećani nivo povjere Hrvatskoj.Postizanjem Vašingtonskog sporazuma Amerikanci su dobili što su htjeli.Hrvatska je pristala na gašenje Herceg Bosne, a zauzvrat je dobila odriješene ruke kada je u pitanju SAO Krajina.

Naravno ne treba ni objašnjavati da je sam opstanak hrvatske države zavisio od rješenja pitanja pobune Srba iz Hrvatske.Nadalje, Hrvatska je bila obavezna da nakon završetka ofanzive protiv SAO Krajine istu ofanzivu povede u zapadnoj Bosni kako bi se Srbi stjerali na obećani procenat teritorije i oni su to sa uspjehom odradili.

Ne treba ni objašnjavati da je sve to urađeno uz prećutni pristanak srpskog rukovodstva s obje strane Drine, oni jednostavno nisu ni prstom mrdnuli da pad tih krajeva spriječe.Kada su hrvatske trupe bile nadomak Banjaluke stiglo je upozorenje iz Vašingtona da se prekine ofanziva jer je osvojeno dovoljno teritorije.

Da su Hrvati pokušali da izigraju sporazum i zauzmu Banjaluku Vojska Jugoslavije bi napala Osijek iz pravca Baranje.Istočna Slavonija i Baranja u srpskim rukama su bile garancije da neće doći do kršenja sporazuma i da Hrvatska vojska neće pretjerati u osvajanjima, a to dokazuje i činjenica da se Tuđman nije usudio da Vukovar kao simbol otpora vojno oslobodi već se odlučio na mirnu reintegraciju.

Jednostavno rečeno, istočna Slavonija i Baranja su u tom trenutku bili hrvatski talac u srpskim rukama dok se cijela operacija ne završi.
Uloga Armije BiH u svim ovim događajima je bila apsolutno drugorazredna, nešto slično kao u slučaju učešća partizana u oslobođenju Beograda 1944 godine.Sa ili bez njih Crvena armija bi završila posao, a u slučaju zapadne Bosne se isto može reći za Hrvatsku vojsku.

Bošnjaci bi morali da budu zahvalni SAD na tome što su im omogućili da dobiju 51% teritorije BIH, a ne 15% koliko su kontrolisali dok se Amerikanci nisu uključili u sukob. Kažem to jer FBiH u suštini i jeste Bošnjački entitet sa hrvatskom autonomijom.Njima treba da budete zahvalni, a ne svojim nesposobnim funkcionerima i generalima koje sada proglašavate za nekakve heroje.

Potpisivanjem Dejtonskog sporazuma stavljena je tačka na rat u BiH ali ne i na rasprave o karakteru tog rata,a ovo je bilo neko moje viđenje.
Nije rukovodstvo Bih zaratilo sa hrvatima nego je Hrvatska zajedno sa Srbijom izvršila agresiju na BIH.

http://www.klix.ba/vijesti/bih/pocinje- ... /130529016
KatarinaKosaca

#771 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by KatarinaKosaca »

razonoda wrote: :-) pa. Kato ....barem ti pratis politicku situaciju, eto i branila si Bosnu .... pa kad ces shvatiti da nase Tuzilastvo , NECE da zapocne niti JEDANO POLITICKO UBISTVO.

Koliko god se vama ''gadio '' RADONCIC, on je jedini trazio i javno prozivao odgovorne. NE, nasim biracima je vaznije ----koliko je neko visok, koliko ima sice u djepu, koliko je NASH, ITD .

Meni uopste ne smeta sto je Bakir izabran, stovise , drago mi , zbog cega ----ZBOG OVIH 7 DANA STA SE DESAVA U BIH.

I ne krivite SRBIJU , vec Bosnjacke ''princeve''.
Fahri sam i dala glas na federalnom nivou radi toga. Uopće se on meni ne gadi, dapače, jako mi prija njegov stav prema SDA (da ne kažem zvaničnoj Bošnjačkoj politici).

Da, zaboravih i za predsjedništvo sam njega glasala, samo da raskrinka sve.Napisala sam na forumu kako sam glasala nekoliko puta. Iako je to sad off.
Last edited by KatarinaKosaca on 23/06/2015 18:57, edited 2 times in total.
racionalista

#772 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by racionalista »

dr socrates wrote:Nevjerovatno je da uprkos činjenici da zahvaljujući internetu imaju pristup velikom broju informacija o tome šta se stvarno događalo na prostoru BiH tokom rata,ljudi i dalje nisu spremni da misle svojom glavom već misle da je istina samo ono što im je neko nekada objasnio.

Podrška u vidu embarga na oružje. Idi heklaj, pametnije ti je.
xenforo

#773 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by xenforo »

čudi me da se muderiz nije oglasio i onaj iz pećine ABU BATMAN
Ali Kemal

#774 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by Ali Kemal »

dr socrates wrote:Potpisivanjem Dejtonskog sporazuma stavljena je tačka na rat u BiH ali ne i na rasprave o karakteru tog rata,a ovo je bilo neko moje viđenje.
Odlican post :thumbup:
Opetja033

#775 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by Opetja033 »

bh.tornjak wrote:izlijecu ....izmigoljili.....da covjek ne povjeruje koliko ih je....
kamuflirani pod svakojakim maskama....samo cekaju na plijen.....a nijedan plijen im nije svetinja....
podrumasi....ratni sverceri i njihovi potomci pljuju...a da MU nesto slicno i u najblazem obliku u facu kazu nemaju muda...pr*de po forumima skriveni i prosipaju kvazipatriotizam....

misevi...(mnogi) MU niste ni do koljena.....jer nemate ono sto ON ima i sto je imao.....
svoj kukavicluk mozete lijecit ali ga izlijecit necete moci...

NASER ORIC ovo ime kad se izgovara treba ustat :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Heroj! :thumbup:
Post Reply