_BataZiv_0809 wrote:Pa dobro i ja gledam da kupim sto vece pakovanje i uglavnom deterzdente kupujem kad su na akciji. Mislim da Diti nece biti problem uraditi veliko pakovanje ako bude interesa za njim. Meni bi realno najvise pasalo da bude neko od 6 kg, ali cu rado kupovati i ovo koje ima.
Ljudima treba pomoci, jer se bore ko lavovi, a ves ce se oprati svakako.
Da, ali znaju da su ljudi i više nego spremni pomoći i mislim da su odmah mogli sa većim pakovanjima krenuti (eto, ako je FAKS na akciji 26,95KM 12kg, nego oni budi 30KM, ako mogu), jer ljudi će kupovati. Mislim da uopšte ne moraju promatrati tržište, jer raspoloženje znaju, a ako cijenom ubodeš odmah, kupit će ljudi prvu turu i kada im baš ne treba (mi nedavno 12kg uzeli i koristimo samo za bijeli veš, tako da će dugo trebati da se potroši, ali bili bi spremni odmah kupiti još jedno pakovanje, ali ne baš ovako, kada je razlika u cijeni po kg ipak povelika).
ibizza wrote:
Mislim da DITA ima fin plan. Krenuli su sa relatnivno fer redovnom mpc. Pustit ce ovu cijenu nekoliko mjeseci i pratiti stanje po mjesecimas... Budzet za marketinske aktivnosti ce se kroz svaki prodati komad akumulirati(odredjeni %)--Onog momenta kada vide da prodaja opada, onda ce sa tim sredstvima iz budzeta da pokrenu neku aktivnost-snizenje cijene i sl. Sve dok se roba prodaje po redovnim uslovima, to ce za njih biti najidealniji scenario.
Kao što napisah gore, pošto je raspoloženje kupaca i više nego dobro, mislim da su odmah trebali krenuti sa "akcijama", gdje će naravno zaraditi, ali ljudi će kupovati više, pa i kada im ne treba, kao što je slučaj sa 3de bio.