Zato i napisah - uredu ovaj papa, ali, hej... ne pricamo ovdje o KUD "Bratstvo" s Vratnika, nego o Rimokatolickoj crkvi. Njihova ljubav prema raskosu i keshu zajebala je sve rok zvijezde svijeta.MMM1977 wrote:Ako sam dobro shvatio, ovaj papa je Franjevac, oni su baš nekako poznati po skromnosti. Ovaj papa baš ističe tu crtu skromnosti.Chisum wrote:De ba malo s tom skromnoscu... Ok, konkretno ovaj papa, ovo, ono, ali, hej, Katolicka crkva je u pitanju...![]()
Svestenici dnevno dotaknu toliko zlata, da bi pola zemaljske kugle moglo da jede i pije godinu dana. A tek o porijeklu svog tog bogatstva da ne govorimo...
Ovog seoskog turbo-folk muftiju iz Sandzaka necu ni komentarisati. Smijesno.
Vidi ovo......
Papa Franjo u Sarajevu
- Chisum
#751 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Last edited by Chisum on 06/06/2015 16:52, edited 2 times in total.
-
razonoda
#752 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Mozda je htjeo da obidje mjesto gdje je pala granata.bull21 wrote:Jel' fakat bio do Markala? Oni zavikaše na teveJu da je krenuo tamo ali poprilično brzo se vratio na put do Katedrale.razonoda wrote:It_is_a_Leclerc wrote:Papa prepoznao prijatelja u katedrali. Izljubio ga.
Umakao protokolu i otišao na Markale. Ovaj iz osiguranja galamio na Puljića zbog tog.Ti se javljas iz neposredne blizine---da nisi Ti neka --shusha---
- Bloody
#753 Re: Papa Franjo u Sarajevu
razonoda wrote:Chisum wrote:De ba malo s tom skromnoscu... Ok, konkretno ovaj papa, ovo, ono, ali, hej, Katolicka crkva je u pitanju...![]()
Svestenici dnevno dotaknu toliko zlata, da bi pola zemaljske kugle moglo da jede i pije godinu dana. A tek o porijeklu svog tog bogatstva da ne govorimo...
Ovog seoskog turbo-folk muftiju iz Sandzaka necu ni komentarisati. Smijesno.Ne bih rekla da doticu zlato-----KRIZA--je sve manje novca im dolazi-----nije cudno sto Franjo OBILAZI svaku mahalu .. i vozika se u --narodnim--- autima.
Jah,pa dos'o red i na hudo Saraj;vo jelTe?
- MMM1977
#754 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Jbt će dodik sve covicu što je dozvolio ova svjedočenja 
- It_is_a_Leclerc
#755 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Da li slušate ovo svjedočenje bosanskog franjevca ? Žrtva srpskih logora. Svjedoči o nesreći bosanske Posavine.
Priča o tome kako mu je hranu donosila Fatima, muslimanka iz Šamca.
Naježih se.
Naježih se.
- escobar__
#756 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Baš...It_is_a_Leclerc wrote:Naježih se.
- MMM1977
#757 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Meni su prve komšije Franjevci u Visokom. Iako sam musliman nije me sramota priznati da se radi o vrhunskim ljudima od kojih svi, a posebno naše kabadahije iz IVZ itekako imaju šta naučiti.
- MMM1977
#759 Re: Papa Franjo u Sarajevu
A evo i naših sramota....
-
razonoda
#760 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Takve price su uvjek dobro dosle.
Moji paketi poslani 92-..... putem --seventh adventist church-- su isli preko SRBIJE ,i svi dosli .
Moji paketi poslani 92-..... putem --seventh adventist church-- su isli preko SRBIJE ,i svi dosli .
- vješalica
#761 Re: Papa Franjo u Sarajevu
da si tek vidio popadiju šta vozi,ovi sa debelim lancima krimosi bi im pozavidjeli na audijimaSuelureac wrote:Uoči razliku između vjerskog čovjeka koji se truditi pokazati šta znači biti skroman...
...i onoga koji je ohol.
- sadie_forever
#762 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Ljubi ihMMM1977 wrote:A evo i naših sramota....
- Casual's
#763 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Kakve su sad ovo ispovijesti?
- MMM1977
#764 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Ha?sadie_forever wrote:Ljubi ihMMM1977 wrote:A evo i naših sramota....
- It_is_a_Leclerc
#765 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Ovo trebamo znati i čuti. Ma koliko zatvarali oči pred ovim.
- insomnia78
#766 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Oni "skupljaju" tozla 2000 godina, da im danas sve presusi imace ga jos za 2000razonoda wrote:Chisum wrote:De ba malo s tom skromnoscu... Ok, konkretno ovaj papa, ovo, ono, ali, hej, Katolicka crkva je u pitanju...![]()
Ovog seoskog turbo-folk muftiju iz Sandzaka necu ni komentarisati. Smijesno.Ne bih rekla da doticu zlato-----KRIZA--je sve manje novca im dolazi-----nije cudno sto Franjo OBILAZI svaku mahalu .. i vozika se u --narodnim--- autima.
- DaysleepeR
#767 Re: Papa Franjo u Sarajevu
poruka na kraju je bitna, i ovo što su svi oprostili, to je valjda poruka i ostalima u čemu je budućnost
ne smiju se zatvarati oči nad strahotama
ne smiju se zatvarati oči nad strahotama
- MMM1977
#768 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Apsolutno. I kazniti sve odgovorne a ne pravdati se time da su i drugi radili još veće zločine. Katarza nam je svima neophodna.It_is_a_Leclerc wrote:Ovo trebamo znati i čuti. Ma koliko zatvarali oči pred ovim.
- zateznistub
#769 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Bolno istinite...Casual's wrote:Kakve su sad ovo ispovijesti?
- Suelureac
#770 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Ja nisam rekao da je Vatikan divan i krasan. Imaju i oni krvi na svojim rukama (dovoljno je spomenuti Križarske ratove). Znam za svećenika u Italiji što vozi Ferrarija. Sve je to gnusno i oholo. Ali ja sam samo predočio primjer da se uoči razlika između dva vjerska poglavara. Ovog novog Pape koji se vozika u Ford Focusu starom desetak godina i efendije Zukorlića u jatu blindiranih terenaca BMW-a. Jer efendija Zukorlić je jedan od najistaknutijih vjerskih poglavara na našim prostorima. A lopovskim reprezentativnih primjera imate u svim religijama.
Papa Franjo bi svima svojom skromnošću trebao i morao biti primjer. I vjerskim poglavarima svih religija i političarima. I drago mi je da prkosi iako sam svjestan da je to borba s vjetrenjačama.
Papa Franjo bi svima svojom skromnošću trebao i morao biti primjer. I vjerskim poglavarima svih religija i političarima. I drago mi je da prkosi iako sam svjestan da je to borba s vjetrenjačama.
-
dječak sa šibicama
#771 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Svjedocenja ljudi koji su prozivjeli ratne strahote na svojoj kozi, i oprostili onima koji su im to cinili.Casual's wrote:Kakve su sad ovo ispovijesti?
To je poruka vjernicima, u krscanstvu je oprost jedan od temelja vjere... cuo si vjerovatno za one Isusove "ko tebe kamenom, ti njega kruhom" ili "ako dobijes samar, okreni u drugi obraz".
-
arslanbey
#772 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Oprost svaka cast,ali kako oprostit ako niko i ne trazi da oprostis? recimo ko se to izvinjava za srebrenicudječak sa šibicama wrote:Svjedocenja ljudi koji su prozivjeli ratne strahote na svojoj kozi, i oprostili onima koji su im to cinili.Casual's wrote:Kakve su sad ovo ispovijesti?
To je poruka vjernicima, u krscanstvu je oprost jedan od temelja vjere... cuo si vjerovatno za one Isusove "ko tebe kamenom, ti njega kruhom" ili "ako dobijes samar, okreni u drugi obraz".
- It_is_a_Leclerc
#773 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Ovo je bilo zanimljivo.
"Ja sam pripremio jedan govor, ali imam potrebu da vam se obratim iz srca, pa ću ovaj govor pokloniti kardinalu. Lijep je".
"Ja sam pripremio jedan govor, ali imam potrebu da vam se obratim iz srca, pa ću ovaj govor pokloniti kardinalu. Lijep je".
- seln
#774 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Moze li neki link za nas s ovu stranu antemurale?It_is_a_Leclerc wrote:Da li slušate ovo svjedočenje bosanskog franjevca ? Žrtva srpskih logora. Svjedoči o nesreći bosanske Posavine.
Naježih se.
-
dječak sa šibicama
#775 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Zasto bi se neko osjecao odgovornim za tudja djela?MMM1977 wrote:Apsolutno. I kazniti sve odgovorne a ne pravdati se time da su i drugi radili još veće zločine. Katarza nam je svima neophodna.It_is_a_Leclerc wrote:Ovo trebamo znati i čuti. Ma koliko zatvarali oči pred ovim.
U svakom ratu na povrsinu izadje kojekakvo zlo, bilo je i svecenika koji su blagosiljali oruzje, ili ratovali, ubijali. I svecenika i hodza i popova, to je njihov obraz i njima na cast.
Neka se srami pocinitelj, u moje ime niko nema pravo ubijati nevine ljude.