Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas

Post Reply
Jaha TZ

#751 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas

Post by Jaha TZ »

nosara wrote:
Jaha TZ wrote:nije on ni dan danas došo ni do pola, a kamoli onda kada je već bio Golf 3 (1991)
a neće sve dok je ljudi na vlasti tvoga mentalnog sklopa, a na žalost takvi su na vlasti bili zeleni ili crveni, isti kurac, isti im mentalni tvoj sklop, te produžavaju ovu agoniju tranzicije
nedajući bastione soc.javašluka javne kuće/preduzeća poput EP, BHtelecoma, Grasa, željeznica i sličnih pa nam stanje sa prevozom, strujom, telecom operaterima i jeste tako, deru po enormnim cijenama a sve da bi "nahranili" sa extra nezasluženim platama bar upola prekobrojne parazite po tim i sličnim firmama

a dotični nedaju te firme jer ne bi mogli kod kapitaslite zapošljavat amidžiće, dajdžiće, tečiće, zetove, snahe, pičiće, švalerke...stranačke pajdose, one koji ponude kovertu itd.itd.itd.
Ho's se skinut skurca ako te ja zaposlim u drzavnu firmu...? :wink: :evil:
ja već jesam i iz prve ruke i prenosim nastavak socijastičkog javašluka u tim bastionima socijalizma
i svakodnevno radim sa ljudima tvoga mentalnog sklopa
Jaha TZ

#752 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas

Post by Jaha TZ »

bvcx wrote:Yugoslvenska privreda: Dajte pare zli zapadnjaci, evo vam naši proizvodi.
Zapadna privreda: Nema problema, ali otvorite vaše tržište za naše proizvode. Inače nema ništa od dila.

AAAAA sankcije!!! zli kapitalisti!! ne daju nam pare za naše zdravstvo!! zli zapad sina mi uništetišeeee !!! aaaa :evil:
kome bolan pričaš
jugonostalgičarima nakalamljenim mentalnim sklopom socijalističkih uhljeba
koje truju i prenose svoje epske mitove i na nove generacije invalida kako u mozgu tako i bukvalno
pa ja to svakodnevno gledam, babo ga primio u firmu (naravno babo je onaj mentalni sklop prije rata) i odma ga "savjetuje" da hvata krivine i da kolko god može "ne radi", i pulenu mu ne možeš ništa, jer je socijalno preduzeće, nit ga jebat nit ga otpustit, neg deverat s njim
naravno evo takvi su i najgrlatiji prtoiv usvajanja novog zakona o kolektivnim ugovorima jer još ono sanja o medvjeđim vremenima i zaštitom kada neradniku i zabušantu ništa nisi mogao, kako neko reće, jedan radio za dvojicu neradnika
bvcx

#753 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas

Post by bvcx »

Kad čitam ove socijaliste, steknem utisak da više vole pare od kapitalista. Samo im mora neko prvo dati. :lol:

Ajmo virman, žiralno, čekovi, piši račun na firmu, firma će platit' daj dvije desetke uštipke bocu malvazije i dva soka zausput... :kiss:

Besplatno zdravstvo je imalo svojih rezultata, vidi ove što je zdrava :lol:
Image
bvcx

#754 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas

Post by bvcx »

Čekam da mi napišete koje su to sankcije konkretno zapadnjaci uveli, pa ću vam dati podatak koliko je USA skrkala dolara 50ih ogdina kad je yu prvi put bankrotirala. :bih:
JBT

#755 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas

Post by JBT »

Jaha TZ wrote:
bvcx wrote:Yugoslvenska privreda: Dajte pare zli zapadnjaci, evo vam naši proizvodi.
Zapadna privreda: Nema problema, ali otvorite vaše tržište za naše proizvode. Inače nema ništa od dila.

AAAAA sankcije!!! zli kapitalisti!! ne daju nam pare za naše zdravstvo!! zli zapad sina mi uništetišeeee !!! aaaa :evil:
kome bolan pričaš
jugonostalgičarima nakalamljenim mentalnim sklopom socijalističkih uhljeba
koje truju i prenose svoje epske mitove i na nove generacije invalida kako u mozgu tako i bukvalno
pa ja to svakodnevno gledam, babo ga primio u firmu (naravno babo je onaj mentalni sklop prije rata) i odma ga "savjetuje" da hvata krivine i da kolko god može "ne radi", i pulenu mu ne možeš ništa, jer je socijalno preduzeće, nit ga jebat nit ga otpustit, neg deverat s njim
naravno evo takvi su i najgrlatiji prtoiv usvajanja novog zakona o kolektivnim ugovorima jer još ono sanja o medvjeđim vremenima i zaštitom kada neradniku i zabušantu ništa nisi mogao, kako neko reće, jedan radio za dvojicu neradnika
:-)

Tobe jarebi.
JBT

#756 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas

Post by JBT »

bvcx wrote:Kad čitam ove socijaliste, steknem utisak da više vole pare od kapitalista. Samo im mora neko prvo dati. :lol:

Ajmo virman, žiralno, čekovi, piši račun na firmu, firma će platit' daj dvije desetke uštipke bocu malvazije i dva soka zausput... :kiss:

Besplatno zdravstvo je imalo svojih rezultata, vidi ove što je zdrava :lol:
Image

:-)
Vela havle.
JThomas

#757 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas

Post by JThomas »

hvali kapitalizam, a svoju guzicu drži u državnoj socijalističkoj firmi. isto k'o oni što iz švedske i norveške zagovaraju šerijatsku državu.
nosara

#758 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas

Post by nosara »

Jaha TZ wrote:
nosara wrote:
Jaha TZ wrote:nije on ni dan danas došo ni do pola, a kamoli onda kada je već bio Golf 3 (1991)
a neće sve dok je ljudi na vlasti tvoga mentalnog sklopa, a na žalost takvi su na vlasti bili zeleni ili crveni, isti kurac, isti im mentalni tvoj sklop, te produžavaju ovu agoniju tranzicije
nedajući bastione soc.javašluka javne kuće/preduzeća poput EP, BHtelecoma, Grasa, željeznica i sličnih pa nam stanje sa prevozom, strujom, telecom operaterima i jeste tako, deru po enormnim cijenama a sve da bi "nahranili" sa extra nezasluženim platama bar upola prekobrojne parazite po tim i sličnim firmama

a dotični nedaju te firme jer ne bi mogli kod kapitaslite zapošljavat amidžiće, dajdžiće, tečiće, zetove, snahe, pičiće, švalerke...stranačke pajdose, one koji ponude kovertu itd.itd.itd.
Ho's se skinut skurca ako te ja zaposlim u drzavnu firmu...? :wink: :evil:
ja već jesam i iz prve ruke i prenosim nastavak socijastičkog javašluka u tim bastionima socijalizma
i svakodnevno radim sa ljudima tvoga mentalnog sklopa
Znao sam da u tebi cuci socijalista... Malo priglup, ali jebes nijanse, bitno je da si na bastionu... :D
Jaha TZ

#759 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas

Post by Jaha TZ »

nosara wrote: Znao sam da u tebi cuci socijalista... Malo priglup, ali jebes nijanse, bitno je da si na bastionu... :D

nema glupljeg od tebe...vjeruj
dovoljno govori taj avatar kojeg si natakario
Ludzak

#760 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas

Post by Ludzak »

Yugoslavija i Bosna. Dvije potpuno neuporedive države. Danas nam je SDA sve dala, od avio-industrije, auto- industrije pa do ekonomske svjetske sile kao što je Bosna i Herc. Čak nam je dala i nacionalni identitet.
Pa dajte, majke vam, gdje ćete te dvije države upoređivati ?? Pa to se ni u snovima ne upoređuje.

U Yugoslaviji se viorila samo jedna zastava, dok se u Bosni viore od šahovnica, ljiljana, trobojki pa sve do arapskih zastava. Što dolazimo do zaključka da je i po tom pitanju Bosna bolja od Yuge. Šarena i multietnična :D
Jaha TZ

#761 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas

Post by Jaha TZ »

što ne seliš iz Bosne
koji kurac ćeš u takvoj "usranoj državi"
a najprije možeš u srbiju, tamo imaš takvih istomišljenika na milione, još boluju i sanjaju o jugoslaviji, tačnije o velikoj srbiji
pa možete palamudit, laprdat i prdit do mile volje
nosara

#762 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas

Post by nosara »

Jaha TZ wrote:
nosara wrote: Znao sam da u tebi cuci socijalista... Malo priglup, ali jebes nijanse, bitno je da si na bastionu... :D

nema glupljeg od tebe...vjeruj
dovoljno govori taj avatar kojeg si natakario
Ho's da tebe natakarim...? :D
Jaha TZ

#763 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas

Post by Jaha TZ »

ne,hvala
nemam pederskih sklonosti kao vi komunjare
Warashii

#765 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas

Post by Warashii »

Jaha TZ wrote:što ne seliš iz Bosne
koji kurac ćeš u takvoj "usranoj državi"
a najprije možeš u srbiju, tamo imaš takvih istomišljenika na milione, još boluju i sanjaju o jugoslaviji, tačnije o velikoj srbiji
pa možete palamudit, laprdat i prdit do mile volje
Hej moj Jaha da to moze tako koji bi to redovi na granicama bili.
A zar nije usrana?
Jaha TZ

#766 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas

Post by Jaha TZ »

kakva je takva je tvoja, moja, naša je
to isto kao kad bi ti neko za nekog bližeg reko da ne valja
kakav je takav je ,tvoj je
valja s njim deverat i gledat da bude bolje
a najgori su oni koji po svemu pljuju i kukaju a kurcem ne mrdaju da šta poprave
Drvosjeca iz Dejcica

#767 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Jaha TZ wrote:kakva je takva je tvoja, moja, naša je
to isto kao kad bi ti neko za nekog bližeg reko da ne valja
kakav je takav je ,tvoj je
valja s njim deverat i gledat da bude bolje
a najgori su oni koji po svemu pljuju i kukaju a kurcem ne mrdaju da šta poprave
Ne valja sistem, valja Bosna, kontaš? Ako se rušio onaj sistem jer nije bio dobar treba i ovaj.
Jaha TZ

#768 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas

Post by Jaha TZ »

ne valjaju ljudi moj jarane, sistem PRAVE SEBI ljudi
nije Njemcima ta država i ekonomija pala s Marsa niti im je neko poklonio
SAMI SEBI je napravili
a sa ovakvim ljudima, nostalgićarima koji plaču za nečim što kurcu nije valjalo s jedne strane, ultra nacionalistima, vjerskim fanaticima s druge i čisto zaostalim i debilnim ljudima s treće strane, naravno da Bosni nema napretka

ja jebem mater Gavrilu megateroristi, seljačiću iz Bos.Grahova mater svaki dan, što nas odvoji od Austrrje, zapada i civilizacije
samo nas je Austrijanac mogao ustrojit
JBT

#769 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas

Post by JBT »

Lično ne bih mijenjao osamdesete u Bih za osamdesete u Austriji. :)
Sarajevo šampion.
JThomas

#770 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas

Post by JThomas »

samo što gavrilov čin, kako god ga okarakterisali, nije razlog već samo povod 1. svjetskog rata. razlog je bio želja oba bloka da ponovo crtaju političku kartu svijeta. i nije nas ni odvojio jer su se bosanci/bošnjaci htjeli-ne htjeli borili na strani austrije, odvojilo te što je ona taj rat izgubila.

ovo se prvi put uči iz istorije u 8. osnovne, a onda ponovo u 4. srednje, ili 2. ako je po smjerovima.
uglavnomja

#771 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas

Post by uglavnomja »

VjecitiStudent wrote:
Fudo387 wrote:
VjecitiStudent wrote:
Pošten narod se danas za svoje pare liječi i mimo privatnih klinika #PlavaKovertaUPraveRuke
Komunisticka zaostavstina.
Dobro neko rece, trebace 100 godina da se nas svijet kutarise tih gluposti.
Slažem se da je zdravstveno osiguranje za sve jedna potpuno nepotrebna komunistička tekovina.
Sad je to puno bolje riješeno, bogati imaju pare i svoje privatne klinike, kako je Bakir samo lako skoknuo do Zagreba da oko liječi, dok su Sulju očas avionom prebacili u Njemačku.
Siromašni svaku bolest lako izliječe sa "akobogda", a ako im baš zagusti ima i Torabi.
danasnja napredna bosna i ekonomski razvijenija, sa zamalo norveskim standardom ima jos i humanitarne koncerte, pa razne akcije, pa batko & co, sto kupe kajmak na sazaljenju i "lijecenju" neizljecive djece :roll:

a mi, djeca iz jadne zaostale prezaduzene zemlje :D ,(gdje su se svi lijecili u okviru juge, znalo se vma i ljubljana, dva najjaca medicisnka centra, zatim veze sa rusijom, oftalmologija ....i gdje bi bila nacionalna tragedija i sramota da se skupljaju pare sadakski po koncertima i plakatima i humanitarnim telefonima, gdje posta sebi klepa kako hoce za lijecenje YU drzavljanina) smo skupljali po 1 din za crveni krst, za gldnu djecu bjafre, za poplave i zzemljotrese po nekim egzoticnim mjestima. uljuljkani u neznanje da zivimo u zadnjoj rupi svijeta :D da je samo iluzija sto mi dajemo sadaku

inace

hebo vas yugo :twisted:

mog'o do trsta dobaciti :oops: , a tek na more ... a nakav strkljast bolji po ledu i snijegu bio od tzv limuzina.

inace, rek'o jedan cojk, pametan, menscini vlasnik fabrike mercedes, nekad davno: najbolji auto je nov auto :D
nosara

#772 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas

Post by nosara »

Jaha TZ wrote: ja jebem mater Gavrilu megateroristi, seljačiću iz Bos.Grahova mater svaki dan, što nas odvoji od Austrrje, zapada i civilizacije
samo nas je Austrijanac mogao ustrojit
Mozes mu samo popusit... Decko je bio ljudina, karakter, a ti si slina... :skoljka:

Od tebe i takvih NIKAD civilizacija... Znas vec, zato i pizdis... :D
Mohamad Sissoko

#773 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas

Post by Mohamad Sissoko »

Jugonostalgicari bi da se jbu a da im ne udje, da sto manje rade a da ide plata, to je ta gore navedena ekonomska politika.
nosara

#774 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas

Post by nosara »

Mohamad Sissoko wrote:

Jugonostalgicari bi da se jbu a da im ne udje, da sto manje rade a da ide plata, to je ta gore navedena ekonomska politika.
Ono prica o ekonomskoj politici... :lol:

De naguzi se, sad ce nato, samo sto nije... :evil:
Warashii

#775 Re: Mit, zabluda ili istina - da se živjelo ekonomski bolje u socijalizmu nego danas

Post by Warashii »

Mohamad Sissoko wrote:

Jbte, pa ovo bi ti pilo vode da sad nemamo ovoliko nezaposlenih i da je prosjecna plata u privatnom sektoru jedno 900KM, ne uzimajuci u prosjek budzet.
Post Reply