Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post Reply
GeeTnT

#751 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by GeeTnT »

hAZNADAR wrote:
GeeTnT wrote:Haznadare , haznadare ....ode ti opet predaleko... hajde skini paučinu s očiju već jednom. Hajd jasno mi je što želiš da osudiš one koji su gazili po zastavi, ali zašto uz to upakiraš stvari koje nemaju nikakve veze sa pomenutim činom..U jednom postu si doktor i daješ dijagnoze, u drugom filozof i mjeriš moralne vrijednosti...u trećem si Džemila i znaš da ko god se ne slaže s tobom protiv cijelog je svijeta...

Ne zajebavaj raju sa svojom filozofijom i ne generalizuj po forumu...
O cemu ti to?
Pretpostavljam da ni ti ne mozes odgovoriti ili objasniti zasto bas tekma za politicke poruke a ne drugo mjesto i prilika.
I kako objasnjavas ponasanje selektora i reprezentativaca koji su se uvijek ogradjivali od toga i uvijek imali respekta prema protivniku ma ko bio.

pa poput tvog jarane ovdje bi malo skrenuo tematiku i pisao neke trece gluposti.

Ocigledno je zafalilo slika nase patnje u ratu ili palestinske u Gazi,.. kojom se sluzite kada opravdavate primitivizam.
.... kako se samo odlučno automatizirano ponavljaš haznadare, reprezent si onog studenta koji je dobio pitanje o slonovima, a naučio štivo o leptirovima...

Biti primitivan je nasjedati na tu tvoju spiku...zato imaš mahanje...
L u c i f e r

#752 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by L u c i f e r »

GeeTnT wrote:
hAZNADAR wrote:
GeeTnT wrote:Haznadare , haznadare ....ode ti opet predaleko... hajde skini paučinu s očiju već jednom. Hajd jasno mi je što želiš da osudiš one koji su gazili po zastavi, ali zašto uz to upakiraš stvari koje nemaju nikakve veze sa pomenutim činom..U jednom postu si doktor i daješ dijagnoze, u drugom filozof i mjeriš moralne vrijednosti...u trećem si Džemila i znaš da ko god se ne slaže s tobom protiv cijelog je svijeta...

Ne zajebavaj raju sa svojom filozofijom i ne generalizuj po forumu...
O cemu ti to?
Pretpostavljam da ni ti ne mozes odgovoriti ili objasniti zasto bas tekma za politicke poruke a ne drugo mjesto i prilika.
I kako objasnjavas ponasanje selektora i reprezentativaca koji su se uvijek ogradjivali od toga i uvijek imali respekta prema protivniku ma ko bio.

pa poput tvog jarane ovdje bi malo skrenuo tematiku i pisao neke trece gluposti.

Ocigledno je zafalilo slika nase patnje u ratu ili palestinske u Gazi,.. kojom se sluzite kada opravdavate primitivizam.
.... kako se samo odlučno automatizirano ponavljaš haznadare, reprezent si onog studenta koji je dobio pitanje o slonovima, a naučio štivo o leptirovima...

Biti primitivan je nasjedati na tu tvoju spiku...zato imaš mahanje...

Sarmu probo nisi...
Edin H.

#753 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by Edin H. »

Gojeni H wrote:Primijeticu da je tako cigledno da ste vecina Bosnjaci. :D

Veoma temperamentni, tvrdoglavi, raspravu vidite kao rat, a onda ... pucanje s kuka, ne procita se do kraja sta je "protivnik" hotio rijet, padnu teske rijeci ...

I jedan i drugi tabor pretjeruje.
Gazenje zastave i zvizdanje himni je ruzno i primitivno i isto treba osuditi ... ne radi Izraela, vec radi nas. Mi trebamo teziti nesto visem civilizacijskom nivou.
Uzvikivanje "Ubij Zidova" iz Beca je klasicna mrznja i nacizam. Ne radi Izraela, Srba ili Hrvata, ovu pojavu treba ostro osuditi, jer nije dio bosnjacke tradicije, nije svojstveno BH muslimanima, i na kraju ne bi trebali da tezimo da s takvim ljudima zivimo.

Ali ... Tekma je prosla veoma dobro i sigurno za igrace i navijace, izuzimajuci gore navedeni ispad izuzetno male grupe navijaca.
Vjerujem da dosta forumasa nije bila na tribinama ili u autobusu s ovim kvazi-navijacima. 80% je pijano ili drogirano nakon 10 km voznje.
Nemaju pojma sta se desava na terenu, ali primitivni izljevi mrznje im po nekom defaultu zadovoljavaju njihove najnize nagone.

BiH je pobijedila, 2 Edina su zabili golove i idemo dalje.
Ne radi se o nikakvom izoliranom incident pijanih navijaca, nego upravo suprotno.

Gazenje zastave se desilo prije utakmice, na platou, namjerno, tako da UEFA nema ingerencije da nas kazni za taj incident.

Znaci vinovnike je trebala nasa policija uhvatiti i sankcionisati. Nema drugog nacina da naucis plebsu da gazenjem zastave Izraela ili uzvikivanjem rasistickih komentara ni na koji nacin ne pomazes ugrozenom narodu Palestine.
Progressive House

#754 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by Progressive House »

ključaj temu
zateznistub

#755 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by zateznistub »

Edin H. wrote: Ne radi se o nikakvom izoliranom incident pijanih navijaca, nego upravo suprotno.

Gazenje zastave se desilo prije utakmice, na platou, namjerno, tako da UEFA nema ingerencije da nas kazni za taj incident.

Znaci vinovnike je trebala nasa policija uhvatiti i sankcionisati. Nema drugog nacina da naucis plebsu da gazenjem zastave Izraela ili uzvikivanjem rasistickih komentara ni na koji nacin ne pomazes ugrozenom narodu Palestine.
:thumbup: 5+
Jolpaz

#756 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by Jolpaz »

Osuda gazenja zastave, a gosti su pobijedjeni otisli tako da je vakat i za kljucanje teme...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#757 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by _BataZiv_0809 »

L u c i f e r wrote:"branim svoje pa i onda kad nisu u pravu"

Definicija nacionalisticke zaslijepljenosti i idiotizma, koje najvise steti onome koga se navodno brani.

Analogno: kriminalci u porodici, zlostavljaci u braku, ratni zlocinci u naciji...

Nek je moje dijete, ako grijesi reci cu mu da grijesi, za njegovo i opste dobro.

Al dzaba je pojedincima ovde objasnjavati da je zemlja okrugla i da je 2+ 2 = 4, kad oni jednostavno nemaju dovoljno pameti da to shvate...
Luci dere guzove, po obicaju :evil: :thumbup:
L u c i f e r

#758 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by L u c i f e r »

_BataZiv_0809 wrote:
L u c i f e r wrote:"branim svoje pa i onda kad nisu u pravu"

Definicija nacionalisticke zaslijepljenosti i idiotizma, koje najvise steti onome koga se navodno brani.

Analogno: kriminalci u porodici, zlostavljaci u braku, ratni zlocinci u naciji...

Nek je moje dijete, ako grijesi reci cu mu da grijesi, za njegovo i opste dobro.

Al dzaba je pojedincima ovde objasnjavati da je zemlja okrugla i da je 2+ 2 = 4, kad oni jednostavno nemaju dovoljno pameti da to shvate...
Luci dere guzove, po obicaju :evil: :thumbup:
:kakoste:
Sanjarko

#759 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by Sanjarko »

JoseMujica wrote:
Vizionar 1985 wrote:
JoseMujica wrote:trebamo se svi stiditi što je od sportskog događaja napravljen kvazipolitički spektakl na kome će polusvijet istresati svoje lične frustracije.

kome je do Palestinaca neka ide u Gazu, a ne da ide na stadion i sere po kasi NSBiH i ugledu reprezentacije BiH.

Jedna od greški NS je što ne uvede da za svaku kartu daješ lične podatke, tako da se zna ko tačno sjedi na svakoj stolici Bilinog polja i na kraju kada dođe kazna iz UEFE samo raspodjeli i prebaci cifru svakom orangutanu poimenično. Naravo, ovo je u našoj situaciji nemoguće jer bi se ukinulo i mešetarenje sa kartama.
Ja logike.
Kome je do Palestinaca da ide u Gazu.
Znas li ba koliko ti novca treba za to plus Trebas odobrenje Izraela za ulazak na Palestinske teritorije koje su konc logori ogradzeni betonskim zidovima,zicama boljikavim plus nadgledano snajperima osmatracnicama i moras proci kroz punktove gdje ti svaki tjelesni otvor maltene pregledaju.
Znas li ti bolan sta se desilo mnogim ljudima koji su pokusali pomoci Palestincima.
Mnogi ubijeni ili ranjeni od strane Izraelskih i Jevrejskih sluzbi.
Mnogi Turci,Amerikanci itd.
Nekima ovdje kratko pamcenje pa zaboravili koje su Ljude pobile Jevrejske i Izraelske sluzbe dok su pokusavali pomoci Palestincima.
Cak su i svoje likvidirali/ubili koji su govorili protiv Aparthejd Drzave Izrael.
Jack Bernsteina primjerice.
otvarate bezveze raspravu...podržavam Palestince u svakom pogledu, ali to nema veze sa utakmicom BiH -Izrael i iskazanom nekulturom i divljaštvom. Tako se i četnici peru što su klali.
To jest ali i ovo stoji kao odgovor na tvoj post.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#760 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by JoseMujica »

Vizionar 1985 wrote: To jest ali i ovo stoji kao odgovor na tvoj post.
postoje stvari gdje nema ali
Sanjarko

#761 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by Sanjarko »

JoseMujica wrote:
Vizionar 1985 wrote: To jest ali i ovo stoji kao odgovor na tvoj post.
postoje stvari gdje nema ali
kome je do Palestinaca neka ide u Gazu
Jasta nema ali i ne treba na ovo sto si napisao odgovoriti.

Tema je sada za kljucanje zrela.
animals

#762 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by animals »

Nasilne skupine majmuna, koji sebe nazivaju navijacima sa ovi prostora. Srbije. Hrvatske, BIH i Crne Gore..
sve isti tip budala, koje podupiru za dnevne potrebe razne politicke organizacije..
Treba utakmice da se igraju pred praznim tribinama dok god ne prestanu majmunske djelatnosti ti
budaletina..
Danguba

#763 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by Danguba »

hAZNADAR wrote:

Veoma temperamentni, tvrdoglavi, raspravu vidite kao rat, a onda ... pucanje s kuka, ne procita se do kraja sta je "protivnik" hotio rijet, padnu teske rijeci ...

Gazenje zastave i zvizdanje himni je ruzno i primitivno i isto treba osuditi ... ne radi Izraela, vec radi nas. Mi trebamo teziti nesto visem civilizacijskom nivou.
Uzvikivanje "Ubij Zidova" iz Beca je klasicna mrznja i nacizam. Ne radi Izraela, Srba ili Hrvata, ovu pojavu treba ostro osuditi, jer nije dio bosnjacke tradicije, nije svojstveno BH muslimanima, i na kraju ne bi trebali da tezimo da s takvim ljudima zivimo.

Ali ... Tekma je prosla veoma dobro i sigurno za igrace i navijace, izuzimajuci gore navedeni ispad izuzetno male grupe navijaca.
Vjerujem da dosta forumasa nije bila na tribinama ili u autobusu s ovim kvazi-navijacima. 80% je pijano ili drogirano nakon 10 km voznje.
Nemaju pojma sta se desava na terenu, ali primitivni izljevi mrznje im po nekom defaultu zadovoljavaju njihove najnize nagone.

:thumbup:
Upravo tako i hvala za rezume.
Nadam se samo da u Izraelu nismo dobili politickog neprijatelja.

Ali ipak vrijedi otvoriti drugu temu o nasem akutnom problemu opravdavanja domaceg ekstremizma i primitivizma jer ima neko gori. Vrlo opasna i pogubna pojava.
@Gojeni je to super rezimirao...

...a sta bi ti postigao otvaranjem takve teme. Taj problem se ne resava na forumu(osim naprdjivanja, prepucavanja, svadji...).Taj problem se rjesava u kuci, skoli i regulise zakonom.
Grean

#764 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by Grean »

Bodkin wrote:
Simon_Jankovic wrote: Meni kao Srbinu jako se tesko identifikovati sa reprezentacijom BIH nakon sto vidim nesto od ovoga gore. Da mrzim, daleko od toga. Pogledao sam sve utakmice BIH na SP, nekako presao preko navijaca i sta to oni pricaju i naravno da mi je BIH bliza od Argentine, Irana, Nigerije.. ali za nesto dublje jednostavno nema sanse, blokada automatska CIM VIDIM TRIBINE.

a i ovo je patetika teska. jesi dosao da docekas tanovica na aerodromu? nikakvih navijaca nije bilo, a on osvojio oskara?
:thumbup: Jeste vala, sad ce samo sto nije
Sanjarko

#765 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by Sanjarko »

Danguba wrote:
hAZNADAR wrote:

Upravo tako i hvala za rezume.
Nadam se samo da u Izraelu nismo dobili politickog neprijatelja.

Ali ipak vrijedi otvoriti drugu temu o nasem akutnom problemu opravdavanja domaceg ekstremizma i primitivizma jer ima neko gori. Vrlo opasna i pogubna pojava.
@Gojeni je to super rezimirao...

...a sta bi ti postigao otvaranjem takve teme. Taj problem se ne resava na forumu(osim naprdjivanja, prepucavanja, svadji...).Taj problem se rjesava u kuci, skoli i regulise zakonom.
@mba

#766 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by @mba »

nisu svi jevreji cionisti, nije ispravno pozivanje na ubistva jevreja!
cionizam je druga prica!
Bodkin

#767 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by Bodkin »

aha, to je racionalizacija mrznje. eto ima ih koji su onako fini i ako to kazem mogu mrziti sve ostale. naravno tih normalnih obicno ima do 5% max 8-)
Juliuscezar

#768 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by Juliuscezar »

Bodkin wrote:aha, to je racionalizacija mrznje. eto ima ih koji su onako fini i ako to kazem mogu mrziti sve ostale. naravno tih normalnih obicno ima do 5% max 8-)
Mrziti cioniste je pozitivna stvar, jednako kao i mrziti četnike, ustaše i sve ostale ekstremiste.
Kaligrafija

#769 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by Kaligrafija »

Palestinci, narod koji je najduze zarobljen u koncetracionom logoru, Gaza je konc. logor, zapadna obala isto, za Palestince... Ko ne moze prihvatiti, da cionisticki rezim ugnjetava, ubija i maltretira jedan narod sistemski vec 70 godina taj nije dobar s glavom... Citav svijet treba da osudi cioniste, da je srece svi bi pljunuli na njih... Ti cionisti nemaju veze sa domicilnim jevrejima, to je sve doslo iz zemalja bivseg SSSR i Poljske... I oni se pozivaju na pravo da je to nekad bila njihova zemlja, onda po tom pravu i Rim, tj. Italijani, trebaju trazit Veliku Britaniju, nekad je bila njihova i oni su je stvorili civilizacijom...USA vratiti Indijancima, itd. ...

Sto se tice gazenja zastave, evo kako Jevreji pale cionisticku zastavu!

Itd. pun je youtube ovakvih snimaka... Cionisti i Jevreji nisu isto! Zastava Izraela je zastava cionista, jevrejski simbol je Menorah i samo on! Kraj price...
Sinapsa

#770 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by Sinapsa »

hAZNADAR wrote: To je toliko pogubno da bi nas moglo ukopati. Saka budala moze uraditi bilo sta zbog cetnika, cionista, ustasa, imperijalista, komunista,.... po svijetu - za sve postoji opravdanje i svaki normalan komentar koji podsjeti na razum naidje na salvu mahalskog patriotizma gdje se spomenuti podsjeti na njihove zlocine i proglasi izdajnikom, bezkicmenjakom, plasljivcem, kompleksasem,... - i ljudi vremenom krenu okretati glavu od domaceg ekstremizma, primitivizma,.. jer znaju da ce biti verbalno lincovani.
Mislim da sam samo ja taj pojam beskicmenjastva ubacio u diskusiju. Medjutim, kada sam ga spomenuo, nisam prvenstveno mislio na kriticare navijackog ponasanja, nego na sebe samog. Sebe, iz nekih proslih vremena, kada je political correctness vodio u autocenzuru.

Sjecas li se mozda da smo ja i ti prije nekih godinu i po, imali ovdje na forumu jedan kratak, ali intezivan fajt. Radilo se o teniskom mecu izmedju Dzumhura i Berdycha, Australian Open. Tada su se nasi navijaci na stadionu ponasali za moj ukus preopusteno i taj stav sam na civilizovan nacin iznio....Harmonika, sevdalinke, dreka, cika, neotesanost i maksimalno skretanje paznje na sebe. Samo je falilo janje na raznju za kompletan ugodjaj. Ti si tada meni htio da oduzmes BiH-drzavljanstvo i pravo da se osjecam Bosnjakom. Osim toga si mi, iako obozavam sevdalinku, spocitavao da se sramotim svog kulturnog nasljedja.... :D. ALI AVAJ, dvije teme dalje si, na nekoj temi o finom ponasanju i - na moje opste cudjenje - zastupao stavove identicne mojima....

Tako da sam skonto da si harmonikas, ili imas nekakve veze sa harmonikom i da si zato moju "kritiku harmonike" na terenu shvatio licno, pardon - kao izdaju Bosnjastva.... :D
E, vidis, na ovoj temi smo zamijenili tadasnje uloge. Ja sam ovaj put, i u odredjenom kontekstu, na strani navijaca, jer su se u sumi ponasali solidno, uzmemo li brizantnost politicke pozadine koju Izrael kao drzava stvara.

Hmmm....Dakle, Haznadare, sta se to promijenilo toliko u tebi da neprikladno ponasanje na teniskom terenu pozdravljas i ljudima kojima se to nije svidjelo ne priznajes pravo na pripadnost bosnjackom narodu, dok ponasanje fudbalskih navijaca (a tada sam upravo to naveo – da je takvo ponasanje na fudbalskom stadionu OK) preksinoc kritikujes i nazivas - pazi sad – divljastvom, seljaklukom, extremizmom...itd.

Koju sam to komponentu previdio u dramaticnom preokretu tvoga svjetonazora?

Strah od Izraela? Da neki daleki „prijatelj“ iz carobnog sesira ne izvuce rijec „antisemit“ i ukalja nas?

Sta ces sada....opet o divljastvu nastaviti (?), pokusati retoricki da se izvuces ili ces iskreno razmisliti o sebi?
SkyLimit

#771 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by SkyLimit »

Nije posve tačna tvrdnja da Bošnjaci ne brinu o drugim nepravdama osim Palestine jer u tim drugim slučajevima muslimani nisu tlačeni ili su pak i sami tlačitelji :D Recimo muslimani u Mijanmaru proživljavaju neopisive strahote, budisti bi ih najradije sve pobili, pa nešto ne vidim da Bošnjaci o tome puno brinu, a i u tom slučaju muslimani su žrtve. Jednostavno cijeli taj Izrael - Palestina slučaj je postao dio opće kulture, popularno je iskazivati svoj stav o tom slučaju, a slučaj muslimana u Mijanmaru jednostavno nije IN među urbanom i osvještenom rajom kako ih danas zovu, a nekad ih se nazivalo drugačije.
cyprus

#772 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by cyprus »

SkyLimit wrote:Nije posve tačna tvrdnja da Bošnjaci ne brinu o drugim nepravdama osim Palestine jer u tim drugim slučajevima muslimani nisu tlačeni ili su pak i sami tlačitelji :D Recimo muslimani u Mijanmaru proživljavaju neopisive strahote, budisti bi ih najradije sve pobili, pa nešto ne vidim da Bošnjaci o tome puno brinu, a i u tom slučaju muslimani su žrtve. Jednostavno cijeli taj Izrael - Palestina slučaj je postao dio opće kulture, popularno je iskazivati svoj stav o tom slučaju, a slučaj muslimana u Mijanmaru jednostavno nije IN među urbanom i osvještenom rajom kako ih danas zovu, a nekad ih se nazivalo drugačije.
Vala, ja vidim da vrlim Bošnjacima nije nimalo mrsko širiti lažne fotografije stradanja Rohingja u Mijanmaru... I da o tome ''znaju'' puno više, nego recimo o stradanju muslimana u Darfuru... Ja sam prilično siguran da jedno bar 90% Bošnjaka ne zna ni gdje je Darfur... Nagradno pitanje za miliJUn kuna glasi: zašto?
Last edited by cyprus on 14/06/2015 23:49, edited 1 time in total.
hAZNADAR

#773 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by hAZNADAR »

Sinapsa wrote:
Mislim da sam samo ja taj pojam beskicmenjastva ubacio u diskusiju. Medjutim, kada sam ga spomenuo, nisam prvenstveno mislio na kriticare navijackog ponasanja, nego na sebe samog. Sebe, iz nekih proslih vremena, kada je political correctness vodio u autocenzuru.

Sjecas li se mozda da smo ja i ti prije nekih godinu i po, imali ovdje na forumu jedan kratak, ali intezivan fajt. Radilo se o teniskom mecu izmedju Dzumhura i Berdycha, Australian Open. Tada su se nasi navijaci na stadionu ponasali za moj ukus preopusteno i taj stav sam na civilizovan nacin iznio....Harmonika, sevdalinke, dreka, cika, neotesanost i maksimalno skretanje paznje na sebe. Samo je falilo janje na raznju za kompletan ugodjaj. Ti si tada meni htio da oduzmes BiH-drzavljanstvo i pravo da se osjecam Bosnjakom. Osim toga si mi, iako obozavam sevdalinku, spocitavao da se sramotim svog kulturnog nasljedja.... :D. ALI AVAJ, dvije teme dalje si, na nekoj temi o finom ponasanju i - na moje opste cudjenje - zastupao stavove identicne mojima....

Tako da sam skonto da si harmonikas, ili imas nekakve veze sa harmonikom i da si zato moju "kritiku harmonike" na terenu shvatio licno, pardon - kao izdaju Bosnjastva.... :D
E, vidis, na ovoj temi smo zamijenili tadasnje uloge. Ja sam ovaj put, i u odredjenom kontekstu, na strani navijaca, jer su se u sumi ponasali solidno, uzmemo li brizantnost politicke pozadine koju Izrael kao drzava stvara.

Hmmm....Dakle, Haznadare, sta se to promijenilo toliko u tebi da neprikladno ponasanje na teniskom terenu pozdravljas i ljudima kojima se to nije svidjelo ne priznajes pravo na pripadnost bosnjackom narodu, dok ponasanje fudbalskih navijaca (a tada sam upravo to naveo – da je takvo ponasanje na fudbalskom stadionu OK) preksinoc kritikujes i nazivas - pazi sad – divljastvom, seljaklukom, extremizmom...itd.

Koju sam to komponentu previdio u dramaticnom preokretu tvoga svjetonazora?

Strah od Izraela? Da neki daleki „prijatelj“ iz carobnog sesira ne izvuce rijec „antisemit“ i ukalja nas?

Sta ces sada....opet o divljastvu nastaviti (?), pokusati retoricki da se izvuces ili ces iskreno razmisliti o sebi?
Harmonika i pjesma na tribini nije isto kao zvizdanje na himnu i gazenje zastave. Valjda ti je to jasno a ako nije onda se bojim da ne mogu objasniti. A stavove nisam promijenio barem po tom pitanju. Harmonika na tribini nije slanje politicke poruke i manjak respekta a takodjer nije ni krkanluk.

Upravo dodjoh sa tekme u Kopenhagenu gdje junacki izgubismo - hebiga. Super atmosfera, oko hiljadu nasih i grupe Danaca sjede medju nama, crvene fleke u plavom moru. :D Ma niko nikog nije ni pogledao ruzno, himne su uredno ispracene aplauzom, a poslije smo jedni drugima cestitali na dobroj igri.
A napolju na betonu pored ulaza u stadion nasi raspalili rostilj,.. :mrgreen: prolaze Danci i gledaju sto u cudu sto znatizeljno,.. - hebiga mi smo takvi. 8) Majstori smo za donijeti harmoniku i raspaliti rostilj na svim mogucim i nemogucim mjestima.

Medjutim, sta da je bila atmosfera neprijateljska prema Dancima? Danskih zastava na svakom cosku za kupiti ili uzeti, Danci sjede medju nama,.. lako bi ovdje prisutna ekipa nasla "razlog". U Danskoj su osvanule karikature poslanika Muhameda a.s. i Danska se u muslimanskom svijetu najcesce spominje u nagativnom konkteksu. U Sarajevu su bile i demonstracije gdje se palila danska zastava prije par godina. To se lako moglo desiti i u Kopenhagenu. Falilo je samo par budala koji bi to poceli a pijana gomila stihijski da to pozdravi. To se na srecu nije desilo sto je po meni cista slucajnost.

Jednostavno nemamo granicu u nekim stvarima i lako okrenemo glavu na sva moguca pretjerivanja jer se uvijek nadje neki "razlog".

Nemam strah od Izraela ali mislim da nije pametno cackati mecku posto smo mali i vrlo zavistan narod kojem svjetske sile mogu zacas oduzeti sve atribute koje smo mukom stekli i od nas napraviti vise geto nego sto jeste.

Tema se sto se mene tice moze zakljucati, ali potrebna je jedna koja ce tumaciti nase vjecito opravdavanje sopstvenog primitivizma i ekstremizma jer ih ima i gorih. Akutni problem.
Kaligrafija

#774 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by Kaligrafija »

SkyLimit wrote:Nije posve tačna tvrdnja da Bošnjaci ne brinu o drugim nepravdama osim Palestine jer u tim drugim slučajevima muslimani nisu tlačeni ili su pak i sami tlačitelji :D Recimo muslimani u Mijanmaru proživljavaju neopisive strahote, budisti bi ih najradije sve pobili, pa nešto ne vidim da Bošnjaci o tome puno brinu, a i u tom slučaju muslimani su žrtve. Jednostavno cijeli taj Izrael - Palestina slučaj je postao dio opće kulture, popularno je iskazivati svoj stav o tom slučaju, a slučaj muslimana u Mijanmaru jednostavno nije IN među urbanom i osvještenom rajom kako ih danas zovu, a nekad ih se nazivalo drugačije.

Ti u Mijanmaru, imaju veze sa budizmom isto kao i ja... Budizam bi po teoriji i praksi, trebao biti medju najmanje nasilnim vjerama, ili medju najtolerantnijim... To ti je isto kao Spanska inkvizicija, ko nije uz nas, taj je vjestac, vjestica, nevjernik, ubij, zapali... Sto puta sam rekao, ni jedna vjera nije losa, ljudi su losi... Svaka vjera nosi iskru ljubavi i dobrote, e sad sto ljudi uzmu pasus iz Svetih Knjiga, samo onaj koji im odgovara, pa se pozivaju samo na taj pasus, bez ulaska u kontekst, to je problem ljudi...

Cionisti su lobi, politika, novac, oni cine vecinu u danasnjem Izraelu, zaboli njih za vjeru, to je sminka, predstava za narodne mase, isto kao ovi nasi politicari lopovi kad se nadjidjaju u prvom safu da budu vidjeni ili Dodik, jebe se njemu za vjerom, samo moc i novac...

Palestina je najduza tragedija u istoriji covjecanstva...Isto kao sto je Holokaust najveca tragedija covjecanstva... To su fakta!

Jos jedna stvar, koja me uvijek muci, o kojoj uvijek razmisljam, da li bi mi da smo se nasli u situaciji kao Palestinci, vodili neke Intifade, nekakva kamenjanja, raketiranja u prazno ili bi se sto puta naoruzali za tih 70 godina, pa makar cvaknuli dio teritorije...Ja sve nesto mislim da smo mi agresivniji, drugaciji narod, da mi to sebi nebi nikad dozvolili ili mozda grijesim!?? Ja sve mislim da bi dobri Bosnjo odmah po pojavljivanju Merkave, istu tu i sroko, Palestincima je trebalo jedno 20 godina... Kontam da bi dobri Bosnjanin, cekao onog vojnika naoruzanog svim cudima, negdje iza coska da ga makar pukne tavom u glavu...!?!Da li se uopste moze mala nacija nositi sa Izraelom, da li bi oni u krajnjem slucaju da izgube teritorije upotrijebili nuklearni arsenal...!???Da li poslije toliko godina maltretiranja to predje u nekakvu apatiju, beznadje, da li se tek rodjeni u okupaciji, sazive sa tom okupacijom, da ti ljudi ne znaju za bolje...!???

Ako nije za ovu temu ovaj post, brisite ili prebacite...
cyprus

#775 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu

Post by cyprus »

http://www.prometej.ba/clanak/vijesti/k ... evice-2053
Kratki izbor antijevrejskih citata iz naše svakodnevice

Predstavljamo vam kratki, nasumično pokupljeni, izbor iz svega onoga što se ovih dana (i godina prije) moglo čuti i vidjeti od stanovnika ove nesretne zemlje koja je – ne bez razloga – na dnu Evrope.

Mržnja prema Jevrejima stara je koliko i „svijet“, a zašto je tome tako, doista je teško reći. Možda se tu radi i o nekom kompleksu manje vrijednosti. Svima je znano što su sve milijuni ljudi propatili kroz duga stoljeća samo zbog svoje pripadnosti. Ta mržnja danas u ovim već odavno oboljelim ambijentima Bosne i Balkana nije ništa manja nego onda kad su sarajevski Židovi odvoženi prema logorima, samo što su se prilike u međuvremenu promijenile: u Bosni više nema Židova (ovih 700 je dovoljno dobro „sakriveno“), a oni koji su na globalnom nivou preživjeli sva zatiranja, kulminirajuća holokaustom, ne daju se više odvoziti u logore.

Predstavljamo vam kratki, nasumično pokupljeni, izbor iz svega onoga što se ovih dana (i godina prije) moglo čuti i vidjeti od stanovnika ove nesretne zemlje koja je – ne bez razloga – na dnu Evrope.

Adolf Hitler: "Ubio bih i mogao sam da ubijem sav jevrejski narod! Ali sam ostavio broj da bi svet video zašto sam ih ubijao" (Facebook stranica Islamske omladine Cazina. Primijetite kako pri antijevrejskom opsjednuću ni ekavica nije problem.)

Židova je svega 20-tak milijuna u svijetu, međutim oni vladaju svijetom. (…) Najmalobrojnija su religija na svijetu, a željeli bi vladati svijetom. (…) Iznimno su moćni, jaki, međutim može ih se zaustaviti, a može ukoliko se ujedine kršćani i muslimani u ratu kontra njih. (…) Ukoliko se na kontra strani nađu Vatikan i Turska (oni već zajednički djeluju po tom pitanju na mnogim poljima), a ako tu još budu i Saudijska Arabija i Europska Unija na čelu s Njemačkom Židovi se nemaju čemu nadati. (Danijel Ivanković, kolumnist portala Dnevno.ba)

Svi su Židovi svi ista govna, prljava rasa, Hitler je sarađivao sa muslimanima, i ako treba i poginut samo da se istrijebe govna čifutska! (Amil Bosankić, čitatelj portala Klix.ba)

Izrael će trajati do 2022. od kada će biti zbrisan sa planete zemlje. Ni kamen na kamenu vam neće ostati. Mi smo Allahova vojska a onaj ko se bori u ime Allaha nema straha ni od čega. Da se svi popišamo na Izrael, potopili bi vas i ugušili u urinu. (Miralem Dević, čitatelj portala Klix.ba)

Treba im Hitlera dovesti da ih tamani! (Ćamil Karić, čitatelj portala Akos.ba)

TAJNI PLAN ‘ŽIDOVA’ KOJI VLADAJU SVIJETOM: Rat u Ukrajini izaziva ‘đavolje pleme’ s ciljem uzdizanja druge židovske države?! (Naslov na portalu Dnevno.hr) U istome tekstu, autorice Nine Radić, stoji: Židovi su preuzeli vlast i financije cijelog svijeta s ciljem opustošenja zemlje Ukrajine kako bi tamo stvorili drugu domovinu za Židove, baš kao što su ti isti Židovi Hazari financirali 2. svjetski rat kako bi stvorili Izrael.

Sa istoga portala, od autorice koja se potpisuje kao Zrinka K., vrijedi prenijeti „zapažanje“: Zašto su Židovi zaštićena nacija u vrlom i slobodnom Charlie Hebdou postaje i više nego jasno u trenutku kada shvatimo da svijetom, pa tako i Charlie Hebdoom danas vladaju cionisti, masonski i anti-kršćanski pojedinci koji su prihvatili židovsku vjeru.

Ništa čudno, na istome portalu smo još davno bili obavješteni kako "Postoje zapisi koji govore kako su u Hitlerovoj sjeni stajali upravo Židovi, postoje i tvrdnje kako su oni osmislili komunizam te da su iza svakog totalitarnog sustava u svijetu bili oni. Oni na ovoj planeti uživaju bogatstvo, moć i kontrolu. Nama kršćanima to treba biti jasno jer smo mi itekako svjesni tko je knez ovoga svijeta te kome Židovi služe".

Židovi su prokleti od dragog Allaha i to im je dovoljno, nemojte se sekirati. (Halil Dizdarević, čitatelj portala Sandžak Online)
Post Reply