Ovo i jesu činjenice. Evo, moja nana je, na primjer, završila 4 obavezna razreda osnovne škole, dalje joj nije dalo, udalo je od 17, bez da se ona išta pitala, naravno, pa je rodila sedmoro djece i sama ih podizala, bez vrtića i teta, okopavala bašte, nakuhavala i govana se načistila koliko ja vode za sobom u WC-u nisam povukla, i ja bih joj rado rekla da je ona 4 sata što je noću spavala trebala nauci posvetiti, jer je taj njen planetarni učinak "bezvrijedan", trebala je više, dosta je što se za ženska prava borila ne bi li imala pravo još i ćilim kakav izatkati da bi djecu prehranila. E, to su 'činjenice'. A sve ostalo je patronizirajuće palamudjenje.Towelie wrote:Evo sve crvenim. Postedite me moralnih lekcija i suocite se sa cinjenicama.
Danasnji "feminizam"
- piupiu
#751 Re: Danasnji "feminizam"
- Connaisseur Karlin
#752 Re: Danasnji "feminizam"
nisi informiranprog321 wrote:Izmišlja ba.Niemand wrote:
A karlin, to je super :thumbup
Nijedan muškarac ne može dobiti dan plaćenog porodiljskog u Americi.
Ne može čak ni većina ženskih
- Connaisseur Karlin
#753 Re: Danasnji "feminizam"
piupiu wrote:Ovo i jesu činjenice. Evo, moja nana je, na primjer, završila 4 obavezna razreda osnovne škole, dalje joj nije dalo, udalo je od 17, bez da se ona išta pitala, naravno, pa je rodila sedmoro djece i sama ih podizala, bez vrtića i teta, okopavala bašte, nakuhavala i govana se načistila koliko ja vode za sobom u WC-u nisam povukla, i ja bih joj rado rekla da je ona 4 sata što je noću spavala trebala nauci posvetiti, jer je taj njen planetarni učinak "bezvrijedan", trebala je više, dosta je što se za ženska prava borila ne bi li imala pravo još i ćilim kakav izatkati da bi djecu prehranila. E, to su 'činjenice'. A sve ostalo je patronizirajuće palamudjenje.Towelie wrote:Evo sve crvenim. Postedite me moralnih lekcija i suocite se sa cinjenicama.
-
prog321
#754 Re: Danasnji "feminizam"
Pihh, bacaš nonsense.
Imaš internet. Proguglaj procenat plaćenog porodiljskog u Usa.
Cc
Cc
- piupiu
#755 Re: Danasnji "feminizam"
I niže bi se ovdje trebalo spustiti, ali nemam volje da se valjam po internetskom blatu.belfy wrote:za @piupiu mogu reci da se spustila jako nisko. no, i meni se znalo desiti kad me povuku za jezik. za razumijeti je.
Last edited by piupiu on 23/11/2016 01:07, edited 1 time in total.
-
shin
#757 Re: Danasnji "feminizam"
You never go full feminist.

Last edited by shin on 23/11/2016 01:04, edited 1 time in total.
- Connaisseur Karlin
#758 Re: Danasnji "feminizam"
zasto bih guglala,kad imam info od osoba koje su uzimale prodiljski period i zene i muskarciprog321 wrote:Pihh, bacaš nonsense.
Cc
-
prog321
#759 Re: Danasnji "feminizam"
Znači jebeš dokaz. Zvaničnu statistiku.
Ti znaš bolje
Ti znaš bolje
- Connaisseur Karlin
#760 Re: Danasnji "feminizam"
pa imam prijere iz svoje radne sredineprog321 wrote:Znači jebeš dokaz. Zvaničnu statistiku.
Ti znaš bolje
ti guglaj statistiku
- dale cooper
#761 Re: Danasnji "feminizam"
prog voli svoju statistiku. 
- Towelie
#762 Re: Danasnji "feminizam"
Bolest ne bira. Za ovo isto se zalazu i dezurne forumasice samo sto nemaju muda (hehe zaista nemaju) da to kazu.shin wrote:You never go full feminist.
-
Niemand
#763 Re: Danasnji "feminizam"
Towelie, uozbilji se malo. Nije ti fino to.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#764 Re: Danasnji "feminizam"
ta će ona, ja joj šef bio.Connaisseur Karlin wrote:
mnogi nece nikad bidi na izvanredno visokom novou piupiu, ne dirajte piupiujedno od najboljih stvorenja na forumu
@Towelie, zauzdaj se.
- Connaisseur Karlin
#765 Re: Danasnji "feminizam"
Chmoljo wrote:ta će ona, ja joj šef bio.Connaisseur Karlin wrote:
mnogi nece nikad bidi na izvanredno visokom novou piupiu, ne dirajte piupiujedno od najboljih stvorenja na forumu
@Towelie, zauzdaj se.
- KB9
#766 Re: Danasnji "feminizam"
nisu mi jasne one zene koje lafo feminizmom pravdaju to sto su duduci za kuhanje
u sta ti prodje zivot zenska glavo
-
Mohamad Sissoko
#767 Re: Danasnji "feminizam"
Ne zele da se povinuju zlim metodama patrijarhata.KB9 wrote:nisu mi jasne one zene koje lafo feminizmom pravdaju to sto su duduci za kuhanje
- KB9
#768 Re: Danasnji "feminizam"
jos je kuhat bas lagano, samo treba bit sekundicu mastovitMohamad Sissoko wrote:Ne zele da se povinuju zlim metodama patrijarhata.KB9 wrote:nisu mi jasne one zene koje lafo feminizmom pravdaju to sto su duduci za kuhanje
hajd ti unesi 5-10 tona uglja majcin sine
- ¤ jelena ¤
#769 Re: Danasnji "feminizam"
Feminizam kod nas, danas, potrebniji nego ikad.
Tramp je mala maca u poređenju sa ovim našim trampovicama i trampovima.
Uskoro će, procentualno, ovdje imati više obožavalaca nego u zemlji koja ga je izabrala.
Samo je pitanje trenutka kad će masa oduševljeno zaurlati...''e, za ovo mu svaka čast i nama treba jedan ovakav!''
Tramp je mala maca u poređenju sa ovim našim trampovicama i trampovima.
Uskoro će, procentualno, ovdje imati više obožavalaca nego u zemlji koja ga je izabrala.
Samo je pitanje trenutka kad će masa oduševljeno zaurlati...''e, za ovo mu svaka čast i nama treba jedan ovakav!''
-
prog321
#770 Re: Danasnji "feminizam"
dale cooper wrote:prog voli svoju statistiku.
Kad me vuces za jezik

- petunija
#771 Re: Danasnji "feminizam"
Nosala većS4mpion wrote:"E, hajde gazda da iznesemo mašinu iz kombija."petunija wrote:U jednoj sličnoj situaciji, na to pitanje sam odgovorila: ja sam gazdawewa wrote:najbolji test ravnopravnosti u drustvu je kupovina i isporuka kucanskog aparata
pozvone vam dostavljaci, otvorite vrata svog stana, a oni pitaju: ima li gazde?![]()
ili recimo pregovaranje s majstorima
tu zene kod nas odlicno kotiraju
kao i na birou - prednjacimo za tri koplja
pricati o feminizmu kao prevazidjenom bilo gdje moze samo neko ko ne prati crnu hroniku
hajde da pogledamo malo statistiku slucajeva nasilja u porodici, nasilja opcenito
pa statistiku u obrazovanju, posebno kad se radi o tehnickim strukama
pogledajte kakve se igracke nude djecacima, a kakve djevojcicama
ima par mjesta na zemljinoj kugli gdje je emancipacija dosegla vrhunac, pa ponekad prijeti i da bude vlastita karikatura
ali to nije ni 1% dunjaluka, ljudi moji...
Lik se sj...
Najčešće sama guram namještaj po kući, pošto muž ima zdravstvene probleme, pa ne može.
- Alfons Kauders
#772 Re: Danasnji "feminizam"
Ovo sto gledamo danas nije feminizam vec ludost.
Ovo sto gledamo se desi kada neki drustveni pokret dobije ono sto je trazio, pa pokusava izmisliti razlog za svoje dalje postojanje. Zato se moderni feminizam sveo na kuknjavu i insistiranje da zene treba tretirati kao djecu kojim treba necija zastita - sto je po meni nespojivo sa pravim znacenjem feminizma.
Ukratko, 0 podrske za "danasnji" feminizam koji nema veze s feminizmom.
Ovo sto gledamo se desi kada neki drustveni pokret dobije ono sto je trazio, pa pokusava izmisliti razlog za svoje dalje postojanje. Zato se moderni feminizam sveo na kuknjavu i insistiranje da zene treba tretirati kao djecu kojim treba necija zastita - sto je po meni nespojivo sa pravim znacenjem feminizma.
- cLo
#773 Re: Danasnji "feminizam"
Pa i nije feminizam, nego feminacizam. Feminaziji ne žele nikakvu ravnopravnost, žele biti ravnopravnije, demonstrirat silu, tj. žele i ravnopravnost i povlastice što nije haha smiješno, nego hahahahahaha smiješno. Glatko i tečno je biti feminazi u savremenom društvu i 21. stoljeću kada su ti već neke bosonoge utabale put i kada si zaštićen zakonima moderne države.Alfons Kauders wrote:Ovo sto gledamo danas nije feminizam vec ludost.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#774 Re: Danasnji "feminizam"
evo upravo čujem na anteni da je izabrano oko 20% žena na proteklim lokalnim izborima. i eto, trebalo bi raditi na povećanju svijesti kod žena da je glas za ženu glas za njih same...
i onda se sjetim realnosti. na svakom radnom mjestu na kojem sam bio uvijek su bili najošiji odnosi među ženama. bez izuzetka
zavist, ljubomora, klanje oko sitnica...
samo hoću reć da im je ciljna grupa promašena
i onda se sjetim realnosti. na svakom radnom mjestu na kojem sam bio uvijek su bili najošiji odnosi među ženama. bez izuzetka
samo hoću reć da im je ciljna grupa promašena
- Banksy
#775 Re: Danasnji "feminizam"
piupiu wrote:Ovo i jesu činjenice. Evo, moja nana je, na primjer, završila 4 obavezna razreda osnovne škole, dalje joj nije dalo, udalo je od 17, bez da se ona išta pitala, naravno, pa je rodila sedmoro djece i sama ih podizala, bez vrtića i teta, okopavala bašte, nakuhavala i govana se načistila koliko ja vode za sobom u WC-u nisam povukla, i ja bih joj rado rekla da je ona 4 sata što je noću spavala trebala nauci posvetiti, jer je taj njen planetarni učinak "bezvrijedan", trebala je više, dosta je što se za ženska prava borila ne bi li imala pravo još i ćilim kakav izatkati da bi djecu prehranila. E, to su 'činjenice'. A sve ostalo je patronizirajuće palamudjenje.Towelie wrote:Evo sve crvenim. Postedite me moralnih lekcija i suocite se sa cinjenicama.