Život i brak bez potomaka?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
moonca

#751 Re: Život i brak bez potomaka?

Post by moonca »

saga wrote: 13/03/2020 11:06 Ali evo, ljudi oko mene (sa djecom) mjenjaju poslove, daju otkaze da jos nisu nasli novi... sve ono sto se ja (bez djece) ne usudim tako lako
e, to je taj -klik- u mozgu-- reckless- odluke...
moonca

#752 Re: Život i brak bez potomaka?

Post by moonca »

[quote="_id=16341397 time=1584087664 user_id=286378]
E sad, sta kaze jednacina, je li to vrjedno toga ? To zavisi od toga ko sta vrjednuje. Ja postujem i razumijem tvoj izbor i srecu ti zelim na motoru i inace ali isto kontam i drugu stranu medalje, onu koja bi dala sve motore svjeta za jedan osmjeh svog djeteta.
O tome pise i primjecuje --Dangubic- razlog zasto.

--osmjeh da me usreci vishe nego sve motore svijeta----uporedba s motorima je -pakosna- ali je point na-- da roditelj dobiva osmjeh svog djeteta- da li dijete dobije osmijeh svog roditelja----- ?
Dangubic

#753 Re: Život i brak bez potomaka?

Post by Dangubic »

StelaVrti wrote: 12/03/2020 20:03
Dangubic wrote: 12/03/2020 09:42
ovo_mi_je_nick wrote: 11/03/2020 11:01 Brak bez potomaka je kao veza bez seksa.
Život sa djecom je život bez seksa.
:lol: :lol:
Dangubic wrote: 06/03/2020 21:37 Kad ostarim i pogledam nazad želim da sam prošao sve o čemu sam sanjao a nakon mene me uopšte ne interesuje sta i kako.
Dangubic wrote: 12/03/2020 11:46 Da su djeca tolika sreća to bi se vidjelo na njihovom licima. Upravo je obrnuto, većinom su ljudi ubijeni i uvjek neke ozbiljne teme. U novcu, djeci, politika, zdravlju itd.
Dangubic wrote: 12/03/2020 12:07 Sjedi na terasu negdje i posmatraj naše žene dok prolaze ulicom, ubijaju pogledom, Vidis da su ljute ujedaju a kad pričaju sve super, divno. Na licu i u očima se sve vidi.
Dangubic wrote: 12/03/2020 13:47 Samo kažem da su djeca sve u životu i tolika sreća, ljudi sa djecom bi zracili srećom. tako uopšte ne izgledaju cak i često nesretno izgledaju.
Dangubic wrote: 12/03/2020 14:45 I onda odem nekad sa prijateljima koji imaju djecu na rodjendan ili tako nesto. Ljudi ne izgledaju ni napola sretni kao ovi i teme su uvjek neke o politici, zdravlju sta ja znam. Ogromna razlika. O tome govorim ljudi sa djecom ne zrače nikakvu srecu dok ljudi bez itekako.
Dangubic wrote: 12/03/2020 16:23 I dobro ja da je tako ali kod nas su djeca tabu tema. Nema veze sa nečijim izborom. Imao sam slucajeva dole koliko hoćeš koje se čude mom izboru a kad ih vidiš ujedaju od muke.

Izgleda mi da si ti na temi jer tražiš potvrdu/odobrenje od pučanstva sa klixa da su tvoj izbor i averzija prema djeci opravdani,
da je tvoj life style, u stvari, nešto na čemu ti svi tvoji ¨jadni" prijatelji/poznanici koji imaju djecu zavide i ujedaju od muke :shock:, ali su, jadni, pravili djecu da bi zadovoljili društvene norme,

a ti si faca jer ih nemaš i nisi se dao potlačiti zatucanim običajima,

ali poslije tebe potop :lol: :run:

Nastavi se družiti s ljudima koji su sretni, ostavi te ujedače s djecom neka se pate jadni i idi dangubi naokolo zajedno sa svojom izabranicom. Treba proći svijeta i naživiti se života...

Kojeg vraga ovdje dangubiš

BTW, ako ikada pomisliš i na tren da bi želio imati djecu, NEMOJ!
Nema tu pravila sta je bolje. Za nekog je bolje sa djecom za nekog bez. Tema postoji upravo da se o njoj raspravlja. Ne želim nikog da uvrijedim i nemam apsolutno nikakvu averziju prema djeci.Ako su moja zapažanja gluposti onda ne bi trebalo da se osjećaš uvrijeđena. U tom slučaju samo se nasmiješ i nastaviš dalje.
moonca

#754 Re: Život i brak bez potomaka?

Post by moonca »

Dangubic wrote: 13/03/2020 20:32 Ne želim nikog da uvrijedim i nemam apsolutno nikakvu averziju prema djeci.
Prijatelj, familija...itd- sve ce ti oprostiti- bilo koju uvredu ali - ali jedno nece - dirnes li u dijete/ iole negativan komentar-kako oni shvate--okrenu na svoju mlinovod -razlog za napad. :-) :)
Nije u pitanju-zastita, nemocnog-- ego.... je u pitanju. :zoka:
MarlboroGold

#755 Re: Život i brak bez potomaka?

Post by MarlboroGold »

Takav odgovor zasluzuju upravo oni koji pametuju u vezi tudje djece, a nemaju vlastitu. To se moonca upravo odnosi na tebe. Ako igdje postoji ego, a koji je na granici bezobrazluka, onda je u tvojim stavovima.
Jedno je izjaviti da ne zelis djecu i to je ok, a drugo pametovanje onima koji ih vec imaju.
moonca

#756 Re: Život i brak bez potomaka?

Post by moonca »

MarlboroGold wrote: 16/03/2020 09:02 Takav odgovor zasluzuju upravo oni koji pametuju u vezi tudje djece, a nemaju vlastitu. To se moonca upravo odnosi na tebe. Ako igdje postoji ego, a koji je na granici bezobrazluka, onda je u tvojim stavovima.
Jedno je izjaviti da ne zelis djecu i to je ok, a drugo pametovanje onima koji ih vec imaju.
Image

Primjer si..... :thumbup:

..a, da dodam.. dobiju i oni s djecom- kada druge/ tudje, prijateljicinu---------- gritikuju a, njihova upravo rade to, njoj...... Image
#ocevidac
MarlboroGold

#757 Re: Život i brak bez potomaka?

Post by MarlboroGold »

:ljulja:
moonca

#758 Re: Život i brak bez potomaka?

Post by moonca »

Image
Euridika
Globalna šefica

#759 Re: Život i brak bez potomaka?

Post by Euridika »

moonca wrote: 16/03/2020 12:41
MarlboroGold wrote: 16/03/2020 09:02 Takav odgovor zasluzuju upravo oni koji pametuju u vezi tudje djece, a nemaju vlastitu. To se moonca upravo odnosi na tebe. Ako igdje postoji ego, a koji je na granici bezobrazluka, onda je u tvojim stavovima.
Image

Primjer si..... :thumbup:

..a, da dodam.. dobiju i oni s djecom- kada druge/ tudje, prijateljicinu---------- gritikuju a, njihova upravo rade to, njoj...... Image
#ocevidac
Zato je dobro zaobilaziti tu temu općenito. Našim jezikom rečeno - neka svako pomete ispred svojih vrata. ;-)
moonca

#760 Re: Život i brak bez potomaka?

Post by moonca »

Euridika wrote: 16/03/2020 12:54 Zato je dobro zaobilaziti tu temu općenito. Našim jezikom rečeno - neka svako pomete ispred svojih vrata. ;-)
Nemoguce je izbjeci, u RL--------- ko ima djecu, razumljivo je da ce o njima pricati- pitani ili ne.
A. i nije lose-- puno toga se kaze.

Na forumu, fb--da. :)
Euridika
Globalna šefica

#761 Re: Život i brak bez potomaka?

Post by Euridika »

moonca wrote: 16/03/2020 12:59
Euridika wrote: 16/03/2020 12:54 Zato je dobro zaobilaziti tu temu općenito. Našim jezikom rečeno - neka svako pomete ispred svojih vrata. ;-)
Nemoguce je izbjeci, u RL--------- ko ima djecu, razumljivo je da ce o njima pricati- pitani ili ne.
A. i nije lose-- puno toga se kaze.

Na forumu, fb--da. :)
Kako ko - ja ne pričam dok me neko ne upita. Pogotovo ne pričam pred ljudima koji nemaju djecu.
moonca

#762 Re: Život i brak bez potomaka?

Post by moonca »

Euridika wrote: 16/03/2020 13:04 Kako ko - ja ne pričam dok me neko ne upita. Pogotovo ne pričam pred ljudima koji nemaju djecu.
Meni je to nedoumica, kao kad nekom invalidu - hoces da pomognes.. u samoposluzi- npr. da li ces ga uvrijediti ili ne, nudeci pomoc.

*
Tako i osobe bez djece- ne znas- jel' nisu htjeli ili nisu mogli imati dijete, ali, ako se druzimo s osobama s djecom- trebale bi svakako upitati i za klince, kako su, kako napreduju i tak ...
*
Malu pricu o svojoj djeci , nije potrebno izbjegavati, ali ne moramo znati u koliko sati su casovi, gimnastike, plesa -itd. :)
Euphoria

#763 Re: Život i brak bez potomaka?

Post by Euphoria »

Stvarno je glupo porediti imanje djece sa invaliditetom moonca :roll:

Slazem se da neki ljudi pretjeruju sa pričom o djeci. I samoj mi nekad bude dosadno sve to slušati, kao da niko ne ma dijete i kao da je npr od te osobe djete najbolje i najvaznije na svijetu. Isto tako ljudi koji nemaju djecu, a imaju ljubimce znaju pricati o ljubimcu gore nego neko o djeci. Sve je to do tipa ličnosti, ne može se generalizirati.

Ja poštujem svačiju odluku, pa i da živi bez djece. Čak šta više, mislim da je to najkorektnije, ako neko prepozna i osjeti da to nije za njega, da takvu odluku donese, nego da ima djecu "jer to tako treba i od njega se očekuje", a ona ne zna šta će s njima i samo zagorčava život i sebi i djeci.

Ono što mi nije ok je da neko ko nema djecu govori u ime onih koji imaju i obrnuto.
moonca

#764 Re: Život i brak bez potomaka?

Post by moonca »

Miss Moonlight wrote: 17/03/2020 12:48 Stvarno je glupo porediti imanje djece sa invaliditetom moonca :roll:

Slazem se da neki ljudi pretjeruju sa pričom o djeci. I samoj mi nekad bude dosadno sve to slušati, kao da niko ne ma dijete i kao da je npr od te osobe djete najbolje i najvaznije na svijetu. Isto tako ljudi koji nemaju djecu, a imaju ljubimce znaju pricati o ljubimcu gore nego neko o djeci. Sve je to do tipa ličnosti, ne može se generalizirati.

Ja poštujem svačiju odluku, pa i da živi bez djece. Čak šta više, mislim da je to najkorektnije, ako neko prepozna i osjeti da to nije za njega, da takvu odluku donese, nego da ima djecu "jer to tako treba i od njega se očekuje", a ona ne zna šta će s njima i samo zagorčava život i sebi i djeci.

Ono što mi nije ok je da neko ko nema djecu govori u ime onih koji imaju i obrnuto.
Glupo je kako si ti to shvatila- procitaj opet-- :zoka:
Ljudi koji imaju djecu i imaju ljubimce -isto tako ce pricati i o svojim ljubimcima.. to nije 'vrlina' samo za osobe bez- kao alternat. za djecu .. :roll:

Nije stvar korektnosti-- i , prema kome treba da budu korektani.... imaju razumne prioritete u zivotu- gdje se djeca ne uklapaju..... ne zele da ih ogajaju njihovi -nane/ dede.... -- niti zele da budu na teretu drustva...

O cemu je tema --i ko treba -iskljucivo --da pise... :zoka:
MarlboroGold

#765 Re: Život i brak bez potomaka?

Post by MarlboroGold »

Joj što volim djecu. Izigram se s njima i onda ih vratim roditeljima :mrgreen: :razz:
moonca

#766 Re: Život i brak bez potomaka?

Post by moonca »

:-)
..i to mi je ' cudno' al' hajde..Image
Post Reply