e, to je taj -klik- u mozgu-- reckless- odluke...
Život i brak bez potomaka?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
moonca
#752 Re: Život i brak bez potomaka?
O tome pise i primjecuje --Dangubic- razlog zasto.[quote="_id=16341397 time=1584087664 user_id=286378]
E sad, sta kaze jednacina, je li to vrjedno toga ? To zavisi od toga ko sta vrjednuje. Ja postujem i razumijem tvoj izbor i srecu ti zelim na motoru i inace ali isto kontam i drugu stranu medalje, onu koja bi dala sve motore svjeta za jedan osmjeh svog djeteta.
--osmjeh da me usreci vishe nego sve motore svijeta----uporedba s motorima je -pakosna- ali je point na-- da roditelj dobiva osmjeh svog djeteta- da li dijete dobije osmijeh svog roditelja----- ?
-
Dangubic
#753 Re: Život i brak bez potomaka?
Nema tu pravila sta je bolje. Za nekog je bolje sa djecom za nekog bez. Tema postoji upravo da se o njoj raspravlja. Ne želim nikog da uvrijedim i nemam apsolutno nikakvu averziju prema djeci.Ako su moja zapažanja gluposti onda ne bi trebalo da se osjećaš uvrijeđena. U tom slučaju samo se nasmiješ i nastaviš dalje.StelaVrti wrote: ↑12/03/2020 20:03![]()
Dangubic wrote: ↑12/03/2020 14:45 I onda odem nekad sa prijateljima koji imaju djecu na rodjendan ili tako nesto. Ljudi ne izgledaju ni napola sretni kao ovi i teme su uvjek neke o politici, zdravlju sta ja znam. Ogromna razlika. O tome govorim ljudi sa djecom ne zrače nikakvu srecu dok ljudi bez itekako.
Izgleda mi da si ti na temi jer tražiš potvrdu/odobrenje od pučanstva sa klixa da su tvoj izbor i averzija prema djeci opravdani,
da je tvoj life style, u stvari, nešto na čemu ti svi tvoji ¨jadni" prijatelji/poznanici koji imaju djecu zavide i ujedaju od muke, ali su, jadni, pravili djecu da bi zadovoljili društvene norme,
a ti si faca jer ih nemaš i nisi se dao potlačiti zatucanim običajima,
ali poslije tebe potop![]()
![]()
Nastavi se družiti s ljudima koji su sretni, ostavi te ujedače s djecom neka se pate jadni i idi dangubi naokolo zajedno sa svojom izabranicom. Treba proći svijeta i naživiti se života...
Kojeg vraga ovdje dangubiš
BTW, ako ikada pomisliš i na tren da bi želio imati djecu, NEMOJ!
-
moonca
#754 Re: Život i brak bez potomaka?
Prijatelj, familija...itd- sve ce ti oprostiti- bilo koju uvredu ali - ali jedno nece - dirnes li u dijete/ iole negativan komentar-kako oni shvate--okrenu na svoju mlinovod -razlog za napad.
Nije u pitanju-zastita, nemocnog-- ego.... je u pitanju.
- MarlboroGold
#755 Re: Život i brak bez potomaka?
Takav odgovor zasluzuju upravo oni koji pametuju u vezi tudje djece, a nemaju vlastitu. To se moonca upravo odnosi na tebe. Ako igdje postoji ego, a koji je na granici bezobrazluka, onda je u tvojim stavovima.
Jedno je izjaviti da ne zelis djecu i to je ok, a drugo pametovanje onima koji ih vec imaju.
Jedno je izjaviti da ne zelis djecu i to je ok, a drugo pametovanje onima koji ih vec imaju.
-
moonca
#756 Re: Život i brak bez potomaka?
MarlboroGold wrote: ↑16/03/2020 09:02 Takav odgovor zasluzuju upravo oni koji pametuju u vezi tudje djece, a nemaju vlastitu. To se moonca upravo odnosi na tebe. Ako igdje postoji ego, a koji je na granici bezobrazluka, onda je u tvojim stavovima.

Primjer si.....
..a, da dodam.. dobiju i oni s djecom- kada druge/ tudje, prijateljicinu---------- gritikuju a, njihova upravo rade to, njoj......

#ocevidac
- MarlboroGold
- Euridika
- Globalna šefica
#759 Re: Život i brak bez potomaka?
Zato je dobro zaobilaziti tu temu općenito. Našim jezikom rečeno - neka svako pomete ispred svojih vrata.moonca wrote: ↑16/03/2020 12:41MarlboroGold wrote: ↑16/03/2020 09:02 Takav odgovor zasluzuju upravo oni koji pametuju u vezi tudje djece, a nemaju vlastitu. To se moonca upravo odnosi na tebe. Ako igdje postoji ego, a koji je na granici bezobrazluka, onda je u tvojim stavovima.
Primjer si.....![]()
..a, da dodam.. dobiju i oni s djecom- kada druge/ tudje, prijateljicinu---------- gritikuju a, njihova upravo rade to, njoj......
#ocevidac
-
moonca
- Euridika
- Globalna šefica
#761 Re: Život i brak bez potomaka?
-
moonca
#762 Re: Život i brak bez potomaka?
Meni je to nedoumica, kao kad nekom invalidu - hoces da pomognes.. u samoposluzi- npr. da li ces ga uvrijediti ili ne, nudeci pomoc.
*
Tako i osobe bez djece- ne znas- jel' nisu htjeli ili nisu mogli imati dijete, ali, ako se druzimo s osobama s djecom- trebale bi svakako upitati i za klince, kako su, kako napreduju i tak ...
*
Malu pricu o svojoj djeci , nije potrebno izbjegavati, ali ne moramo znati u koliko sati su casovi, gimnastike, plesa -itd.
- Euphoria
#763 Re: Život i brak bez potomaka?
Stvarno je glupo porediti imanje djece sa invaliditetom moonca
Slazem se da neki ljudi pretjeruju sa pričom o djeci. I samoj mi nekad bude dosadno sve to slušati, kao da niko ne ma dijete i kao da je npr od te osobe djete najbolje i najvaznije na svijetu. Isto tako ljudi koji nemaju djecu, a imaju ljubimce znaju pricati o ljubimcu gore nego neko o djeci. Sve je to do tipa ličnosti, ne može se generalizirati.
Ja poštujem svačiju odluku, pa i da živi bez djece. Čak šta više, mislim da je to najkorektnije, ako neko prepozna i osjeti da to nije za njega, da takvu odluku donese, nego da ima djecu "jer to tako treba i od njega se očekuje", a ona ne zna šta će s njima i samo zagorčava život i sebi i djeci.
Ono što mi nije ok je da neko ko nema djecu govori u ime onih koji imaju i obrnuto.
Slazem se da neki ljudi pretjeruju sa pričom o djeci. I samoj mi nekad bude dosadno sve to slušati, kao da niko ne ma dijete i kao da je npr od te osobe djete najbolje i najvaznije na svijetu. Isto tako ljudi koji nemaju djecu, a imaju ljubimce znaju pricati o ljubimcu gore nego neko o djeci. Sve je to do tipa ličnosti, ne može se generalizirati.
Ja poštujem svačiju odluku, pa i da živi bez djece. Čak šta više, mislim da je to najkorektnije, ako neko prepozna i osjeti da to nije za njega, da takvu odluku donese, nego da ima djecu "jer to tako treba i od njega se očekuje", a ona ne zna šta će s njima i samo zagorčava život i sebi i djeci.
Ono što mi nije ok je da neko ko nema djecu govori u ime onih koji imaju i obrnuto.
-
moonca
#764 Re: Život i brak bez potomaka?
Glupo je kako si ti to shvatila- procitaj opet--Miss Moonlight wrote: ↑17/03/2020 12:48 Stvarno je glupo porediti imanje djece sa invaliditetom moonca![]()
Ljudi koji imaju djecu i imaju ljubimce -isto tako ce pricati i o svojim ljubimcima.. to nije 'vrlina' samo za osobe bez- kao alternat. za djecu ..
Nije stvar korektnosti-- i , prema kome treba da budu korektani.... imaju razumne prioritete u zivotu- gdje se djeca ne uklapaju..... ne zele da ih ogajaju njihovi -nane/ dede.... -- niti zele da budu na teretu drustva...
O cemu je tema --i ko treba -iskljucivo --da pise...
- MarlboroGold
#765 Re: Život i brak bez potomaka?
Joj što volim djecu. Izigram se s njima i onda ih vratim roditeljima

-
moonca
#766 Re: Život i brak bez potomaka?
..i to mi je ' cudno' al' hajde..