VjecitiStudent wrote:Ne čuditi se, zna Kifla vrlo dobro na šta liči posao tih dobro plaćenih komisija. Pravi presedan bi bio da je stavio neke od struke da to rade.Banksy wrote:I ne samo to. Kako cure koje su tek završile fakultete mogu biti uključene u izradu stručnih analiza kao vanjski članovi komisija? Otkud im znanje i iskustvo za izradu ''stručnih analiza''?kluz franjo wrote:Ja vjerovatno neke stvari posmatram drugačijim očima, ali ovo stvarno polako postaje... Ne znam kako ovo nazvati.
Znači imamo 3 pametne, akademski obrazovane djevojke sa najtužnijom mogućom životnom sudbinom i ovo je jedino čega su se sjetili...
http://vlada.ks.gov.ba/aktuelnosti/novo ... boraca-bit
Znači, ne pomoć i podrška nekoj njihovoj inicijativi ili biznis ideji, već daj malo sadake, slikaj se koji put i napravi naslov.
"Biće angažirane kao VANJSKI članovi "stručnih" komisija..."
Skoro 20 godina poslije rata "mi" i dalje "zbrinjavamo" ratne vojne invalide i djecu šehida i poginulih boraca.
E ako su im očevi onomad ginuli, da bi danas Bakir "postrojavao", Branković "sve po zakonu" i Backović "sve po zaslugama", e onda je sve u dure!
Sramotno i ponižavajuće, zaista, pogotovo za Irmu Šehović koja je doktorica medicine koju, ako joj već žele pomoći, treba što prije uključiti u praktičan rad u svojoj struci, a ne kojekave komisije.
Sramota, Nadja Dreca je bila vrhunski ucenik i student (najbolja u generacijskoj klasi) veliki kapacitet, djevojka doktorira ekonomiju, pise strucne radove, perfektno se koristi engleskim jezikom. Pojma nemam sto ce ta djevojka u nekakvim borackim strucnim komisijama, samo da joj zamazu oci!!!
Otac je bio odlican matematicar, profesor matematike. Nadji je trebalo dati mjesto negdje u privrednoj komori, u institucijama gdje se drzava bavi ekonomskim pitanjima proizvodnje, prodaje, koherentne ekonomije...i tu bi hajra bilo od Nadje Dreca.
Jezim se koliko ne znamo, ama bas nista ne znamo!!!
Ma fuj