Kifla

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked

Kiflina politicka buducnost nakon napustanja SDA?

Tankosava
62
55%
Imalmenetuj
29
26%
Akobogda
7
6%
Masala
14
13%

Total votes: 112

Trebam te

#751 Re: Kifla mandatar

Post by Trebam te »

VjecitiStudent wrote:
Banksy wrote:
kluz franjo wrote:Ja vjerovatno neke stvari posmatram drugačijim očima, ali ovo stvarno polako postaje... Ne znam kako ovo nazvati.
Znači imamo 3 pametne, akademski obrazovane djevojke sa najtužnijom mogućom životnom sudbinom i ovo je jedino čega su se sjetili...
http://vlada.ks.gov.ba/aktuelnosti/novo ... boraca-bit
Znači, ne pomoć i podrška nekoj njihovoj inicijativi ili biznis ideji, već daj malo sadake, slikaj se koji put i napravi naslov.
"Biće angažirane kao VANJSKI članovi "stručnih" komisija..."
Skoro 20 godina poslije rata "mi" i dalje "zbrinjavamo" ratne vojne invalide i djecu šehida i poginulih boraca.
E ako su im očevi onomad ginuli, da bi danas Bakir "postrojavao", Branković "sve po zakonu" i Backović "sve po zaslugama", e onda je sve u dure!
I ne samo to. Kako cure koje su tek završile fakultete mogu biti uključene u izradu stručnih analiza kao vanjski članovi komisija? Otkud im znanje i iskustvo za izradu ''stručnih analiza''?
Sramotno i ponižavajuće, zaista, pogotovo za Irmu Šehović koja je doktorica medicine koju, ako joj već žele pomoći, treba što prije uključiti u praktičan rad u svojoj struci, a ne kojekave komisije.
Ne čuditi se, zna Kifla vrlo dobro na šta liči posao tih dobro plaćenih komisija. Pravi presedan bi bio da je stavio neke od struke da to rade.

Sramota, Nadja Dreca je bila vrhunski ucenik i student (najbolja u generacijskoj klasi) veliki kapacitet, djevojka doktorira ekonomiju, pise strucne radove, perfektno se koristi engleskim jezikom. Pojma nemam sto ce ta djevojka u nekakvim borackim strucnim komisijama, samo da joj zamazu oci!!!

Otac je bio odlican matematicar, profesor matematike. Nadji je trebalo dati mjesto negdje u privrednoj komori, u institucijama gdje se drzava bavi ekonomskim pitanjima proizvodnje, prodaje, koherentne ekonomije...i tu bi hajra bilo od Nadje Dreca.

Jezim se koliko ne znamo, ama bas nista ne znamo!!! 8)

Ma fuj :run:
VjecitiStudent

#752 Re: Kifla mandatar

Post by VjecitiStudent »

Kažu da su zbog ogromnog interesa studenata, na DIFu uveli i dodatni predmet - "Javne nabavke" :oops:
walk_M-A-N

#753 Re: Kifla mandatar

Post by walk_M-A-N »

O'zone wrote:
VjecitiStudent wrote:I novi direktor Vodovoda je DIFovac.
Ukinuti sve fakultete, ostaviti samo DIF!
Jel' fakati? :lol: :lol: :lol:
KS-Kanton Sporta
Eh kad bi bilo države ko što nema pa da se pročešlja DIF i vidi kako su se to dobijale diplome. Vjerujem da bi i tamo naišli na zaključana vrata sa porukom da ne barču u samostalnost univeziteta.
Ovo sa DIF-om je sramota, ali šta očekivati od Konakovića, Bukve, Delalića... Hadžić sigurno treba imati posao na račun oca. Ali to nije referenca za direktora JKP!
On je, ako se ko sjeća, bio zastupnik u Skupštini Kantona prije par godina, pa ako može reći da ima nešto što je uradio i riješio za 4 godine za Kanton, neka bude i direktor ViK. Ali bojim se da nije taj kapacitet... Ja pratim Skupštinu ali ga se sjećam tek po imenu, ali ne po nekom radu.
VjecitiStudent

#754 Re: Kifla mandatar

Post by VjecitiStudent »

Trebam te wrote: Sramota, Nadja Dreca je bila vrhunski ucenik i student (najbolja u generacijskoj klasi) veliki kapacitet, djevojka doktorira ekonomiju, pise strucne radove, perfektno se koristi engleskim jezikom. Pojma nemam sto ce ta djevojka u nekakvim borackim strucnim komisijama, samo da joj zamazu oci!!!

Otac je bio odlican matematicar, profesor matematike. Nadji je trebalo dati mjesto negdje u privrednoj komori, u institucijama gdje se drzava bavi ekonomskim pitanjima proizvodnje, prodaje, koherentne ekonomije...i tu bi hajra bilo od Nadje Dreca.

Da je SDA bila bi barem direktor Vodovoda, ovako ...
Trebam te

#755 Re: Kifla mandatar

Post by Trebam te »

VjecitiStudent wrote:
Trebam te wrote: Sramota, Nadja Dreca je bila vrhunski ucenik i student (najbolja u generacijskoj klasi) veliki kapacitet, djevojka doktorira ekonomiju, pise strucne radove, perfektno se koristi engleskim jezikom. Pojma nemam sto ce ta djevojka u nekakvim borackim strucnim komisijama, samo da joj zamazu oci!!!

Da je SDA bila bi barem direktor Vodovoda, ovako ...
Bilo bo veceg hajra od nje i bez radnog iskustva, (ima neki pripravnicki odradjen), nego sto ce biti od novoimenovanog sa DIF-a...On da vodi firmu koja servira jedan grad? :D

Halo trebamo se zapitati gdje stvarno idemo :P Konakovic je stvarno zakazao, kakvi crni stranacki kadrovi vise? Trebaju nam ljudi od znanja kad ga iz sna probudis da zna sta ce reci a ne da zamuckuje kao po obicaju 95% njih. :zoka:

:run:
jazzer

#756 Re: Kifla mandatar

Post by jazzer »

Samo zlobnici bi rekli da je on Kiflin kolega sa faxa i da je to ta veza.

Kifla, naime, nije ni mogao steci kolege kada je samo dosao na fax, popio kafu,
polozio 30 ispita i otisao kuci :) .
crno_sa_zlatnim

#757 Re: Kifla mandatar

Post by crno_sa_zlatnim »

jazzer wrote:

DIF i Travnik su nas doveli tu gdje jesmo, taman da je Dino redovno završio sa sve zasluženim desetkama, nije mu mjesto tu gdje je sada. Isto kao što nije mjesto pravnicima iz Kiseljaka u mupu ili drugim državnim institucijama. Iz rata smo izašli jači, mislim na pamet, a sad smo obična gomila neznalica, primitivaca i mahalaša. I kako god nas opišu komšije ili stranci, nemamo pravo da se ljutimo, jer smo zaista takvi. Samo kad bi svi bili pošteni i otvorenim očima pogledali oko sebe.
Lokman

#758 Re: Kifla mandatar

Post by Lokman »

Dino Konaković dobro upravlja procesima u Vladi. Niko mu ne može osporiti uličnu inteligenciju koja je najviši stepen inteligencije.
StupskaBitanga

#759 Re: Kifla mandatar

Post by StupskaBitanga »

Imao sam kontakt s uhapšenim Hilmijm Garibovićem u vezi sa organizacijom koncerata - kazao je Feni premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković komentirajući današnje navode medija da je uvezan s uhapšenom kriminalnom grupom koja se bavi reketiranjem i iznudom Naime, tokom akcije Federalne uprave policije početkom maja, uhapšeno je nekoliko osoba među kojima je i Hilmija Garibović, a s kojima se prema navodima medija, premijer Konaković dovodi u vezu.

Istakao je da je imao direktne kontakte s jednim od počinilaca, ali na način da su ti ljudi radili organizaciju koncerata i koristili šankove.

- U razgovoru s predstavnicima ZOI'84 sam se zainteresovao ko će prodavati piće na koncertima, jer smo tražili najbolji model i tako me je jedan od uhapšenih, tačnije Hilmija Garibović, kontaktirao na jedan od mnogih telefona koje imam - kazao je Konaković.

Dodao je da je Federalna uprava policije tokom istrage došla do podataka vezanih za kontaktiranje, jer je njegov telefon javan, ali način na koji se to pokušava prezentirati je nešto čemu ne daje veliki značaj.

Također je dodao da mu je na počektu mandata određeni broj ljudi iz Stranke demokratske akcije (SDA) nagovještavalo da ne bi trebao raditi određene stvari.

- Iz drugih stranaka su mi isto govorili da ne diram određene ljude, ali ja sam rođen u Sarajevu i znam većinu takvih relacija. U moju transparentnost se ne može sumnjati - zaključio je Konaković.
VjecitiStudent

#760 Re: Kifla mandatar

Post by VjecitiStudent »

Premijer Kantona troši vrijeme na to ko će prodavati piće na koncertima :-)
stafi

#761 Re: Kifla mandatar

Post by stafi »

crno_sa_zlatnim wrote:
jazzer wrote:

DIF i Travnik su nas doveli tu gdje jesmo, taman da je Dino redovno završio sa sve zasluženim desetkama, nije mu mjesto tu gdje je sada. Isto kao što nije mjesto pravnicima iz Kiseljaka u mupu ili drugim državnim institucijama. Iz rata smo izašli jači, mislim na pamet, a sad smo obična gomila neznalica, primitivaca i mahalaša. I kako god nas opišu komšije ili stranci, nemamo pravo da se ljutimo, jer smo zaista takvi. Samo kad bi svi bili pošteni i otvorenim očima pogledali oko sebe.
lijepo rečeno.

Dif-ovci se šire kao kolera. A ta šprdnja od fakulteta nije ni u rangu ozbiljnije srednje škole.
StupskaBitanga

#762 Re: Kifla mandatar

Post by StupskaBitanga »

VjecitiStudent wrote:Premijer Kantona troši vrijeme na to ko će prodavati piće na koncertima :-)
mogao bi se uskoro brinuti i oko podjele kifli na mevludima
VjecitiStudent

#763 Re: Kifla mandatar

Post by VjecitiStudent »

Iz drugih stranaka su mi isto govorili da ne diram određene ljude, ali ja sam rođen u Sarajevu i znam većinu takvih relacija. U moju transparentnost se ne može sumnjati - zaključio je Konaković.
Rođen sam u Sarajevu, ali ne znam ni za jednu takvu relaciju. Šta da radim, je li krajnje vrijeme da potražim liječnički savjet?
L u c i f e r

#764 Re: Kifla mandatar

Post by L u c i f e r »

E moj kifla...
Tajnom istragom razotkrivene političko-kriminalne veze
AKCIJA GRAFT "Sultan" Konaković uzimao kajmak od šankova!?
Objavljeno: 16. 05. 2015 - 11:06 Novosti » Teme
A
A
A
Times
Arial
AKCIJA GRAFT
Foto: Avaz (Konaković: Pomagao Gariboviću)

Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković (SDA) održavao je vrlo žive poslovne veze s Hilmijom Garibovićem, osumnjičenim u istrazi Federalne uprave policije (FUP) pokrenutoj prema nalogu Kantonalnog tužilaštva i u saradnji s Austrijom, kodnog naziva "Graft", saznaje "Dnevni avaz" iz dobro upućenih izvora.

Naime, sam Konaković priznao je u izjavi našem listu da Garibovića, inače ranije osuđivanog kriminalca koji se sumnjiči za reket i iznudu, poznaje i da ga je "kontaktirao tražeći pomoć u organizaciji koncerta".

Prodaja pića

No, kako smo saznali, uključenost u organizaciju koncerata samo je jedan dio odnosa premijera KS i Garibovića, koji je još u pritvoru. U istrazi od decembra prošle do maja ove godine istražitelji su otkrili kako je to Konaković, zapravo, pomagao Gariboviću.

garibovic

Foto: Arhiva (Garibović: Veze s političarima)

Premijer KS je putem njemu bliskih osoba vršio pritisak na Midhata Hubijara, direktora ZOI-ja 84, koji je "morao za Garibovića odobriti prodaju pića, odnosno šankove u dvorani Zetra na koncertima Donne Ares i Đorđa Balaševića".

Pritisci na Hubijara vršeni su, tvrdi se u zabilješkama iz istrage, "praćenjem, prijetnjama i zastrašivanjem", pa je Hubijar, "na štetu državnog preduzeća" na čijem je čelu, morao prepustiti zaradu Gariboviću, a kajmak je uzeo i Konaković.

midhat-hubijar

Foto: Avaz (Hubijar: Nije bilo pritisaka)

Ove smo navode jučer pokušali provjeriti s Konakovićem, međutim, on nije odgovarao na pozive i poruke, ali je prekjučer rekao da "podržava istragu".

No, jučer je u izjavi za Fenu kazao da se "u razgovoru s predstavnicima ZOI-ja 84 zainteresirao ko će prodavati piće na koncertima, jer su tražili najbolji model, i tako ga je jedan od uhapšenih, tačnije Hilmija Garibović, kontaktirao na jedan od mnogih telefona koje ima".

Midhat Hubijar jučer nam je kazao da nije bio pod pritiskom.

- Nije se radilo ništa na štetu preduzeća, a, na kraju krajeva, ZOI 84, prema staroj sistematizaciji, nema organizacionu jedinicu ugostiteljstva - kratko je prokomentirao Hubijar.

Međutim, pozvali smo Džavida Ljubovcija, supruga Donne Ares, koji je direktno bio involviran u organizaciju koncerta njegove supruge, koji tvrdi suprotno.

Visoka cijena

- Mi smo pregovarali s ljudima iz ZOI-ja 84, oni drže Zetru. Nisu odstupili od cijene, tražili su za "šankove" 17.500 KM i nisu odstupili od nje, bez obzira na to što se radi o humanitarnom koncertu. Navodno su nam spustili pet hiljada, ali to nismo mogli prihvatiti - kazao je Ljubovci.

dzavid-ljubovci

Foto: Avaz (Ljubovci: Razgovarali smo s ljudima iz ZOI-ja)

Podsjetimo, i sama Donna Ares spomenula je u javnosti da je bilo određenih političkih pritisaka prije održavanja humanitarnog koncerta.

Prema nepotvrđenim informacijama, Konakovića u njemu bliskim kriminalnim krugovima, otkad je krenuo njegov politički uspon, nazivaju Sultan.
Taksi licence

Kontakte i poslovne veze Konaković je s Garibovićem ostvarivao preko ranije pripremljenih telefona. Kako saznajemo, aktuelni premijer Vlade KS obećao je Gariboviću da će mu omogućiti kupovinu licenci za taksi prijevoz od dijela novca koji je stekao na iznudama. Kako smo jučer saznali, Garibović je spreman progovoriti iz zatvora.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#765 Re: Kifla mandatar

Post by pici »

StupskaBitanga wrote:
VjecitiStudent wrote:Premijer Kantona troši vrijeme na to ko će prodavati piće na koncertima :-)
mogao bi se uskoro brinuti i oko podjele kifli na mevludima
:lol: :lol: :lol: :lol:
L u c i f e r

#766 Re: Kifla mandatar

Post by L u c i f e r »

Image
StupskaBitanga

#767 Re: Kifla mandatar

Post by StupskaBitanga »

Ja kakve izjave on daje još ovaj intervju što je na Klixu osvanuo :roll:
walk_M-A-N

#768 Re: Kifla mandatar

Post by walk_M-A-N »

crno_sa_zlatnim wrote: DIF i Travnik su nas doveli tu gdje jesmo, taman da je Dino redovno završio sa sve zasluženim desetkama, nije mu mjesto tu gdje je sada. Isto kao što nije mjesto pravnicima iz Kiseljaka u mupu ili drugim državnim institucijama.
Iz rata smo izašli jači, mislim na pamet, a sad smo obična gomila neznalica, primitivaca i mahalaša. I kako god nas opišu komšije ili stranci, nemamo pravo da se ljutimo, jer smo zaista takvi. Samo kad bi svi bili pošteni i otvorenim očima pogledali oko sebe.

http://novovrijeme.ba/kazazovic-za-dire ... e-kadrove/

Možda profesore sporta, kao što je i sam Pr. Dr. ministar? Ili Travnik i Laktaše, kao što su druge kolege ministri?
Ili one koji imaju jedan od mnogih premijerovih telefona? Pa valjda je direktor škole bitniji od prodavača pića na koncertu.
U vrijeme Mehmedića, jednog od brojnih žali Bože premijera, Vlada nije uopće radila pola godine radi svađe ko će u školske odbore. Beli da biraju stručne.
Banksy

#769 Re: Kifla mandatar

Post by Banksy »

To mu je taman nivo.
crno_sa_zlatnim

#770 Re: Kifla mandatar

Post by crno_sa_zlatnim »

Juče je održan sastanak premijera, ministra obrazovanja sa nelegalnim sindikatom obrazovanja - Sivrom. TVSA je u funkciji obmanjivanja mase tako što Sivru javnosti predstavlja kao legalnog i legitimnog predstavnika, iako je isti jedna od karika kriminala koji se provodi u Kantonu Sarajevo. Dakle, što dva DIF-ovca plus kriminalac Sivro skontaju, debelo će koštati građane Kantona, što direktno, što indirektno - preko leđa djece u osnovnim škola.U poslozi svega je reket - javna je tajna da Sivro sa pojedincima iz PZU i Ministarstva uzima pare za zapošljavanje, ali sada će reket prošriti i na one uposlenike koji su "tehnološki višak" - koji će morati platiti da bi ostali u matičnoj školi. Pravila koja novi ministar uvodi ne idu u pravcu poboljšanja, nego daljnjefg urušavanja osnovnog obrazovanja.
U svemu se primjećuje krajnja namjera:
- urušiti osnovno obrazovanje - nestručnim kadrovima, nepostojanjem jasnih pravila i nepotizmom na relaciji podobni nastavnici - podobni roditelji na štetu ostalih;
- na taj način otvoriti prostor za privatne osnovne škole koje će biti u vlasništvu vladajuće kriminalne skupine:
- na taj način bi se stvorila vertikala "podobnih" u obrazovnom procesu: "elitne" privatne osnovne škole čiji đaci će se upisivati u "elitne" privatne srednje škole a zatim na postojeće privatne fakultete - Ganićev, IUS i Burch, čiji kadrovi će biti predodređeni za državni aparat i JP (ako ih ne prodaju).
- Javna je tajna da je link na relaciji Bošnjačka gimnazija - Ganić već uspostavljen i da srudenti Ganićevog fakulteta već zauzimaju pozicije u državnom aparatu i JP.

Sultan je krenuo u otvoreno, javno, uništavanje Kantona Sarajevo, u svim segmentima.
StupskaBitanga

#771 Re: Kifla mandatar

Post by StupskaBitanga »

Osnovno obrazovanje je totalno urušeno i kada vidim ko je djeci pedagog, vasptiač ne sumnjam da nam predstoji blistava budućnost ako je uopšte i imamo
eifel

#772 Re: Kifla mandatar

Post by eifel »

Odgovor premijera KS na optužbe u aferi "Graft"
Dino Konaković novinaru "Avaza" poručio: Čuvaj se!
- See more at: http://www.avaz.ba/clanak/178680/dino-k ... giRqD.dpuf
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#773 Re: Kifla mandatar

Post by Truba »

ja sam čuo da se razveo jer ga je žena varala :D
dakle ni ženu nije mogo do vest u red a kanton će

sljedeća postaja je federalni premijer pa onda vijeće ministara
predvidjam u londonu da će ambasador biti kasnije

tako to biva
Innovation

#774 Re: Kifla mandatar

Post by Innovation »

eifel wrote:Odgovor premijera KS na optužbe u aferi "Graft"
Dino Konaković novinaru "Avaza" poručio: Čuvaj se!
Ti bas vjerujes Avazu.
Cista laz. Novinar je napisao sta njemu odgovara. Tu recenicu "cuvaj se"/koga/ nije napisao do kraja. :oops:
Drvosjeca iz Dejcica

#775 Re: Kifla mandatar

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Black swan wrote:ja sam čuo da se razveo jer ga je žena varala :D
dakle ni ženu nije mogo do vest u red a kanton će

sljedeća postaja je federalni premijer pa onda vijeće ministara
predvidjam u londonu da će ambasador biti kasnije

tako to biva
Prozivali su ga i ljudi iz GRASA oko nekih dugova koje ostao dužan. :oops: Fina graCka raja.
Locked