Windows 10

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Vijetnamac13

#751 Re: Windows 10

Post by Vijetnamac13 »

Izgleda da samo ja imam ovaj problem. Scroll mi ne radi jedni prstom iako sam nastimao. Moram svaki put poslije paljenja racunara ponovo to stimati i plaho me nervira. :D Sve ostalo mi radi i edge takodjer ali imam tu jedan glup problem. Naime, kada minimiziram edge prestane pjevati yt
Benq

#752 Re: Windows 10

Post by Benq »

@shandrprcSA , eh onda ne znam sta se dogadja... ja sam je kupio u Imtecu.

@Vijetnamac , kod mene youtube radi normalno i minimizovan
Kinaski

#753 Re: Windows 10

Post by Kinaski »

Kada sam kupio laptop dobio sam na njemu licenciran 8.1 ali nisam dobio nikakav key. Uredno mi se pojavila ona windows ikona kao da narucim win 10 kao sto sam uradio. I sada ste svi dobili mogucnost update osim mene izgleda kod mene na updates ima nekih 12 update (pise da nisu vazna). Zanima me kako da updatujem na 10ku i da li cu imati problema sa tim sto nemam nikakav key a imam "licenciran" windows.
House

#754 Re: Windows 10

Post by House »

youtube radi nevjerovatno brzo :)
Vijetnamac13

#755 Re: Windows 10

Post by Vijetnamac13 »

Kinaski wrote:Kada sam kupio laptop dobio sam na njemu licenciran 8.1 ali nisam dobio nikakav key. Uredno mi se pojavila ona windows ikona kao da narucim win 10 kao sto sam uradio. I sada ste svi dobili mogucnost update osim mene izgleda kod mene na updates ima nekih 12 update (pise da nisu vazna). Zanima me kako da updatujem na 10ku i da li cu imati problema sa tim sto nemam nikakav key a imam "licenciran" windows.
nisam ni ja dobio key vec je dosao tako
pretpostavljam da ti je windows vezan za racunar
instaliraj te dodatke, restartuj i ponovi ponovo check update

imas par stranica ranije onaj folder koji se nalazi na particiji c (ili koja ti je vec particija glavna)
provjeri imas li ga ti, tu bi trebao biti snimljen win10
ja ne preporucujem pokretanje preko setup-a
zippoo87

#756 Re: Windows 10

Post by zippoo87 »

ja cu izgleda uskoro morati uraditi cistu instalaciju...uzasno me nervira sporo bootanje...jos je sporije nego na win 7
dok se podigne da je spreman za rad,prodje i 4-5 minuta
Sanchez22

#757 Re: Windows 10

Post by Sanchez22 »

Benq wrote:
Đinajlu wrote:Šta ja, kao prosječan korisnik piratske sedmice, treba da uradim da instaliram desetku? :)
http://www.microsoft.com/en-us/software ... /windows10 , klikni na Tool (32 ili 64bit zavisi koji koristis) , kad ga skines na pc , pokreni i dobit ces dvije opcije , da uradis upgrade na win10 ili da skines ISO fajl na racunar pa da uradis sam upgrade ili clean instalaciju..
Hoce li se moci aktivirati iako je sedmica piratska :-D
Benq

#758 Re: Windows 10

Post by Benq »

Sanchez22 wrote:
Benq wrote:
Đinajlu wrote:Šta ja, kao prosječan korisnik piratske sedmice, treba da uradim da instaliram desetku? :)
http://www.microsoft.com/en-us/software ... /windows10 , klikni na Tool (32 ili 64bit zavisi koji koristis) , kad ga skines na pc , pokreni i dobit ces dvije opcije , da uradis upgrade na win10 ili da skines ISO fajl na racunar pa da uradis sam upgrade ili clean instalaciju..
Hoce li se moci aktivirati iako je sedmica piratska :-D
Ako uradis upgrade ostat ce aktivirano. Ako uradis clean install , onda ces morat aktivirat sa KMS-om ili .. ima nekoliko nacina..
Sanchez22

#759 Re: Windows 10

Post by Sanchez22 »

Sad cu skinuti,iako mi je sedmica prirasla srcu :-D
Hvala.
OkorijeliFilozof

#760 Re: Windows 10

Post by OkorijeliFilozof »

http://www.microsoft.com/en-us/software ... /windows10 , klikni na Tool (32 ili 64bit zavisi koji koristis) , kad ga skines na pc , pokreni i dobit ces dvije opcije , da uradis upgrade na win10 ili da skines ISO fajl na racunar pa da uradis sam upgrade ili clean instalaciju..[/quote]
Hoce li se moci aktivirati iako je sedmica piratska :-D[/quote]

Ako uradis upgrade ostat ce aktivirano. Ako uradis clean install , onda ces morat aktivirat sa KMS-om ili .. ima nekoliko nacina..[/quote]
Benq, uz Vasu pomoc sam instalirao W10 I puno Vam hvala ma Vasoj pomoci. Uradio sam samo upgrade na W10. Samo mi sad folder Windows old ima 43 GB. Da li smijem izbrisati taj folder?
Benq

#761 Re: Windows 10

Post by Benq »

OkorijeliFilozof wrote: Benq, uz Vasu pomoc sam instalirao W10 I puno Vam hvala ma Vasoj pomoci. Uradio sam samo upgrade na W10. Samo mi sad folder Windows old ima 43 GB. Da li smijem izbrisati taj folder?
Nema na cemu , tu smo da jedni drugima pomognemo ako mozemo i drago mi je da je sve kako treba. A windows.old folder mozes obrisati ako se ne namjeravas vracati na windows 7. S toga bih ti preporucio da prvo dobro testiras Windows 10 , pa ako ti se svidi onda obrisi folder , a ako ne , onda napravi rollback na windows 7 ;)
OkorijeliFilozof

#762 Re: Windows 10

Post by OkorijeliFilozof »

Benq wrote:
OkorijeliFilozof wrote: Benq, uz Vasu pomoc sam instalirao W10 I puno Vam hvala ma Vasoj pomoci. Uradio sam samo upgrade na W10. Samo mi sad folder Windows old ima 43 GB. Da li smijem izbrisati taj folder?
Nema na cemu , tu smo da jedni drugima pomognemo ako mozemo i drago mi je da je sve kako treba. A windows.old folder mozes obrisati ako se ne namjeravas vracati na windows 7. S toga bih ti preporucio da prvo dobro testiras Windows 10 , pa ako ti se svidi onda obrisi folder , a ako ne , onda napravi rollback na windows 7 ;)
Hvala Vam puno na pomoci :)...
Popocatepetl

#763 Re: Windows 10

Post by Popocatepetl »

Benq wrote:
House wrote:jarane,desetka leti :D koliko je brža od sedmice :-) strava
Dijelimo isto misljenje :mrgreen: , pogotovo na SSD-u hihi
Za koliko vas se upali komp?

Moj laptop se na 8.1 od potpuno ugasenog do upaljenog i spremnog za rad upali za 4 sekunde, tacnije za 3 sekunde i nesto, mjerio, doduse komp je potpuno nov i nema jos puno nasnimanih stvari, ima prilicno jaku konfiguraciju i naravno ssd. Ja se sokirao brzinom s obzirom da sam do neki dan koristio xp :)

Nadam se da ce i na desetki biti bar isto tako.

S druge strane ono sto me malo sikira, uspio sam nekako preko cmd pokrenuti instalaciju desetke koja se za okruglo 3 sata uspjela skinuti 18% a citao sam da za cijeli proces treba otprilike toliko vremena, u mom slucaju ako ovako nastavi trajace jedno 15 sati i samo se nadam da upola nece prekinuti iz nekog razloga ili da ce se snimiti sa hiljadu nekih greski i problema. Jel jos nekom ovako sporo trajalo?
Benq

#764 Re: Windows 10

Post by Benq »

Popocatepetl wrote: Za koliko vas se upali komp?

Moj laptop se na 8.1 od potpuno ugasenog do upaljenog i spremnog za rad upali za 4 sekunde, tacnije za 3 sekunde i nesto, mjerio, doduse komp je potpuno nov i nema jos puno nasnimanih stvari, ima prilicno jaku konfiguraciju i naravno ssd. Ja se sokirao brzinom s obzirom da sam do neki dan koristio xp :)

S druge strane ono sto me malo sikira, uspio sam nekako preko cmd pokrenuti instalaciju desetke koja se za okruglo 3 sata uspjela skinuti 18% a citao sam da za cijeli proces treba otprilike toliko vremena, u mom slucaju ako ovako nastavi trajace jedno 15 sati i samo se nadam da upola nece prekinuti iz nekog razloga ili da ce se snimiti sa hiljadu nekih greski i problema. Jel jos nekom ovako sporo trajalo?
Nisam mjerio za koliko se upali , ali npr kad ga restartujem treba mu oko 28 sekundi s tim da ploca radi self-test pri svakom paljenju. Ovo sto ti kazes da ti se upali za 4 sekunde , moguce ali iz stanja hibernacije.

Sto se tice downloada windowsa , to nesto nije kako treba ili je server preopterecen, bolje uradi upgrade preko onog linka , puno je brze.
AstorH

#765 Re: Windows 10

Post by AstorH »

Ja jos na 7ci
Esam staromodan JelDe ? :D

Cemu zurba 'bemu , ja cekam nesto novije od Cortane i Edge browsera :D
Vijetnamac13

#766 Re: Windows 10

Post by Vijetnamac13 »

AstorH wrote:Ja jos na 7ci

Skontali smo dosad.

Biti proljev nije definicija zanimljivog.
shiljak

#767 Re: Windows 10

Post by shiljak »

shandrprcSA wrote:
shiljak wrote: @shandrprcSA vidim da tebi radi.. ali preko upgrade mi nešto ne radi, ne znam šta je problem :roll:
ja sam jutros uradio cistu instalaciju i sve radi osim KIS ...svi mailovi rade :D

Image
Evo sada radi, bio problem sa konekcijom (u postavkama IE što me stalno zeza). Sve do sad što su bili google računi mogao sam da ponovo verifikujem preko lozinke, ali ne mogu novi gmail da dodam, pojavi mi se ona poruka kod prije.
AstorH

#768 Re: Windows 10

Post by AstorH »

Vijetnamac13 wrote:
AstorH wrote:Ja jos na 7ci

Skontali smo dosad.

Biti proljev nije definicija zanimljivog.

Biti smor je biti nula :-)
joyjoy

#769 Re: Windows 10

Post by joyjoy »

Uspio sam aktivirati , sve je bilo ok i bio sam prezadovoljan (doduše ništa novo za mene jer sam bio insider prošle godine 2 mjeseca) , ali wifi mi stalno prekida slomi se googlajući (svašta probao) ali opet pukne !!! ebti!!!!!!! :oops:
kolegione

#770 Re: Windows 10

Post by kolegione »

joyjoy wrote:Uspio sam aktivirati , sve je bilo ok i bio sam prezadovoljan (doduše ništa novo za mene jer sam bio insider prošle godine 2 mjeseca) , ali wifi mi stalno prekida slomi se googlajući (svašta probao) ali opet pukne !!! ebti!!!!!!! :oops:
Kad zatvoris laptop ili kad ode u sleep pa kad se ponovo ulogujes jel taj problem?
joyjoy

#771 Re: Windows 10

Post by joyjoy »

kolegione wrote:
joyjoy wrote:Uspio sam aktivirati , sve je bilo ok i bio sam prezadovoljan (doduše ništa novo za mene jer sam bio insider prošle godine 2 mjeseca) , ali wifi mi stalno prekida slomi se googlajući (svašta probao) ali opet pukne !!! ebti!!!!!!! :oops:
Kad zatvoris laptop ili kad ode u sleep pa kad se ponovo ulogujes jel taj problem?
Nije mi laptop , desktop je u pitanju... prekida 20-25 secundi i sam se konektuje , da nije toga sve bi bilo SAVRŠENO , nadam se da ću riješti problem ,zadnje što sam probao: instalacija posljednjih drivera za usb TP wireless stick ! nije pomoglo.
kolegione

#772 Re: Windows 10

Post by kolegione »

joyjoy wrote:
kolegione wrote:
Nije mi laptop , desktop je u pitanju... prekida 20-25 secundi i sam se konektuje , da nije toga sve bi bilo SAVRŠENO , nadam se da ću riješti problem ,zadnje što sam probao: instalacija posljednjih drivera za usb TP wireless stick ! nije pomoglo.
Ipak probaj otici na power option nadji wireless i onda stavi na maximum performance
Popocatepetl

#773 Re: Windows 10

Post by Popocatepetl »

Benq wrote:
Popocatepetl wrote: Za koliko vas se upali komp?

Nisam mjerio za koliko se upali , ali npr kad ga restartujem treba mu oko 28 sekundi s tim da ploca radi self-test pri svakom paljenju. Ovo sto ti kazes da ti se upali za 4 sekunde , moguce ali iz stanja hibernacije.

Sto se tice downloada windowsa , to nesto nije kako treba ili je server preopterecen, bolje uradi upgrade preko onog linka , puno je brze.
Ma kakva hibernacija, u slucaju hibernacije spreman je iste sekunde, bukvalno od trenutka kad ga upalim do spremnog za rad manje od 4 sekunde, isto je i u slucaju restarta, i meni nevjerovatno.

Evo nekad u toku noci dok sam spavao se skinula desetka, koliko je tacno trajalo ne znam, sad me cekalo da kliknem da prihvatam one uslove lizenze bla bla i sad valjda radi upgrade
fortaleza

#774 Re: Windows 10

Post by fortaleza »

Kinaski wrote:Kada sam kupio laptop dobio sam na njemu licenciran 8.1 ali nisam dobio nikakav key. Uredno mi se pojavila ona windows ikona kao da narucim win 10 kao sto sam uradio. I sada ste svi dobili mogucnost update osim mene izgleda kod mene na updates ima nekih 12 update (pise da nisu vazna). Zanima me kako da updatujem na 10ku i da li cu imati problema sa tim sto nemam nikakav key a imam "licenciran" windows.
Pričekaj koji dan, izići će ti obavijest o upgradeu svakog trenutka, iskreno nema smisla kojekakvim alatima na silu ubrzavati proces kad je sve to u dan, dva, evo meni jutros izletila obavijest "Your win is ready for upgrade".

Jesi rezervirao prije?

Zanima me mogućnost clean instala, koliko sam shvatio prvo ide nadogradnja na desetku, a poslije dobijemo i mogućnost iso slike, a da win ostane licenciran, odnosno isti key kao i dosad?
gidra

#775 Re: Windows 10

Post by gidra »

Vijetnamac13 wrote:Izgleda da samo ja imam ovaj problem. Scroll mi ne radi jedni prstom iako sam nastimao. Moram svaki put poslije paljenja racunara ponovo to stimati i plaho me nervira. :D Sve ostalo mi radi i edge takodjer ali imam tu jedan glup problem. Naime, kada minimiziram edge prestane pjevati yt
Ne radi ni meni scroll u Edgu, sta si to stimao da pokusam i ja?
Post Reply