Masakar u Parizu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
kopijas34

#751 Re: Masakar u Parizu

Post by kopijas34 »

Ove vehabije mogu postati oruzije u rukama nasih neprijatelja. U ovakvim situacijama bi nam dobro dosla neka tajna sluzba koja je u stanju da likvidira nepozljene ljude.
@mba

#752 Re: Masakar u Parizu

Post by @mba »

It_is_a_Leclerc wrote:
@mba wrote:magazin i jeste imao za cilj da vrijedja muslimane to je cinjenica, nije isto prikazivati papu u zagrljaju nekoga, ili nekog rabina i onda se vaditi na tu foru da smiju vrijedjati muhammeda s.a.w. da su kojim slucaju uzeli nekog od muslimanskih autoriteta reisa, kardawia ili bilo kojeg drugog e onda je to u rangu pape ili nekog rabina, ali vrijedjati bozije poslanike, to prelazi sve granice!

dalje, i ako su provocirali sa tim karikaturama u sto sam uvjeren da jesu, muslimani su reagovali na najgori moguc nacin, palili,ubijali,razbijali itd.itd.
umjesto da su to pustili kraju, u opste ne reagovati na takve stvari, jer kako to biva sto se vise bunis oni vise provociraju/vrijedjaju, nasjeli smo na tu foru i te kako!

i sada ovo u parisu, bez komentara!!!

cemu sve ovo vodi vrijeme ce pokazati, ali misljenja sam da nece na dobro izaci kako je krenulo, mase ljudi su pokrenute/izmanipulisani i sa jedne i sa druge strane!

nek nam je dragi Bog na pomoci!!!
Da, fakat. Puno je gore pokazati Muhameda kako gleda na babune i neljude iz Iraka i Sirije i govori - "Kakve me sve budale slijede" nego pokazati malog Isusa kako iskače iz Marijinih genitalija.

Good job !

bez ukusno je prikazivati i malog isusa kako iskace od nekuda a isto tako provocirati sa karikaturama poslanika a.s.

ovi provocirali, muslimani nasjeli o to je to!
area51

#753 Re: Masakar u Parizu

Post by area51 »

It_is_a_Leclerc wrote:Ko je imao interesa od ubistva Thea Van Gogha u Holandiji ?! Isto profesionalno odrađeno, nož u srce.

Čin pokušaja zastrašivanja, pokušaj da par ušljivih neljudi, babuna i pripadnika terorističke rase, ugrozi višestoljetne civilizacijske vrijednosti na kojima počiva Evropa.

To neće moći ! U Evropi će se crtati, pisati, govoriti, pjevati štagod ko želi. Naš srednji vijek je iza nas. Ko je pojedinim babunima kriv što njihov još traje. Kome smeta, opet kažem, eno podnožje Hindukuša i drugih pitoresknih afganskih gora plaču za takvima.
Znači,onako je kako kažu na Dnevniku :roll:
L u c i f e r

#754 Re: Masakar u Parizu

Post by L u c i f e r »

Image
Havatar

#755 Re: Masakar u Parizu

Post by Havatar »

SkyLimit wrote:[
Pjanic15 wrote:
O kakvom pravdanju pričaš, nebulozu navodiš, govorim o ograđivanju i osvješćivanu, ovo si izvukao totalno iz konteksta taj mali tekst, gdje su silne tribine, tekstovi za sve medije, od tv-a do portala, informacijskih skupova i svašta nešto.

I evo ga opet, ne pravdaš ti sebe i muslimane tim pričama, nego upravo ove zločince koji u ime islama i muslimana uništavaju tvoju i religiju svih muslimana, nevjerovatno kako ne kontate.

I onda opet naglasak da karikature nisu samo bile vezane za islam, nego i sve ostale religije, judaizam, kršćanstvo, razne političke segmente itd.

Stvar je u tome da ja smatram bezobraznim kad neko očekuje da se ja, ili neko u moje ime, ograđujem od njih. Kakve ja veze imam sa tim ljudima pa se trebam ograđivati od njih ili neko u moje ime? Ne želim ikakvu poveznicu sa teroristima, pa ni da se ograđujem od njih.

Sutra će neki fan Jefferson Airplanea ubiti nekoga, pa ćemo se valjda svi mi fanovi Jefferson Airplanea morati pravdati da nismo svi ubice i osvješćivati se.
Jos jedan primjer licemjerja posto kad se nad muslimanima od strane krscana pocine zlocini onda ne postoji kolektivna odgovornost niti krivica i to cujemo od svih visokih funkcionera i zvanicnika UN i svi zapadnih drzava a kad je suprotno onda svaki musliman mora da se oglasi i ogradi .
It_is_a_Leclerc

#756 Re: Masakar u Parizu

Post by It_is_a_Leclerc »

area51 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Ko je imao interesa od ubistva Thea Van Gogha u Holandiji ?! Isto profesionalno odrađeno, nož u srce.

Čin pokušaja zastrašivanja, pokušaj da par ušljivih neljudi, babuna i pripadnika terorističke rase, ugrozi višestoljetne civilizacijske vrijednosti na kojima počiva Evropa.

To neće moći ! U Evropi će se crtati, pisati, govoriti, pjevati štagod ko želi. Naš srednji vijek je iza nas. Ko je pojedinim babunima kriv što njihov još traje. Kome smeta, opet kažem, eno podnožje Hindukuša i drugih pitoresknih afganskih gora plaču za takvima.
Znači,onako je kako kažu na Dnevniku :roll:
Ja ne raspolažem obavještajnim podacima, da bih mogao tvrditi bilo šta. Ono što ja znam su zvanične informacije. I vjerujem im daleko više od - "sve ovo ima scenarij tajnih loža masonskih i gmazova američko-izraelskih".
Umalo popisivac

#757 Re: Masakar u Parizu

Post by Umalo popisivac »

m_l wrote:
SkyLimit wrote: Ja se osjećam odgovornim samo za ono što sam lično uradio. Ako će neko donositi zaključke o meni na osnovu stereotipa i predrasuda, nemam mu se namjeru još i pravdati, ni kriv ni dužan.

Ko se meni pravda za hiljade pobijenih mojih sunarodnjaka? Niko ne misli o mojim osjećanjima niti osjeća potrebu da se ograđuje što su kršćani poubijali na hiljade mojih sunarodnjaka, niti ja smatram da se trebaju nešto redom pravdati i ograđivati.
:thumbup:
Gdje to krscani ubijaju? Je li ubijaju to tamo negdje muslimane zato sto nisu na "pravoj vjeri"? O cemu vi? Jeste dobro?

A da se ti ne trebas za ovo ispricavati, naravno da ne trebas.
area51

#758 Re: Masakar u Parizu

Post by area51 »

Ajatolah_ wrote:Area51 je pravi biser, čovjek iz svoje kuće uspijeva razotkriti svjetske tajne i zavjere. :thumbup:
Area samo razmišlja svojom glavom i ne vjeruje baš u sve što mu se servira putem el i drugih medija.
Život ga naučio ;-)
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#759 Re: Masakar u Parizu

Post by KatarinaKosaca »

animals wrote:Ne znam je li glavni ali jedan visoki Imam je dosao na mjesto dogadjaja danas i pred tv kamerama, javno ogradio od terorista..
rekao je da su to sotone, i da takvi nisu i ne mogu biti muslimani..
i niko normalan ne misli da su svi muslimani teroristi..ali radikali, samo nanose medvjedju uslugu svim muslimanima..
i samo ljudi kao sto je ovaj Imam, koji se javno ogradio mogu doprinjeti miru i suzivotu..
Kad je ETA i IRA ubijala, ne vidjeh niti jednog katoličkog, a kamoli katoličkog iz Hrvatske svećenika da se nešto ograđuje, da bi potvrdio tvoju tezu o ljudima koji donose mir i suživot..
Koja perfidna nit na temi da se kao sad svi muslimani osjećaju odgovornim i da se kao svi nešto pravdaju. Ne pada mi na pamet tražiti niti očekivati od mojih susjeda, prijatelja muslimana da se nešto ograđuju. I da to učine, pitala bih se zašto :?
Ripicipi

#760 Re: Masakar u Parizu

Post by Ripicipi »

Nece me zacuditi ako pojedini sa foruma danas-sutra na EU granici budu docekani sa no pasaran :D :izet:
It_is_a_Leclerc

#761 Re: Masakar u Parizu

Post by It_is_a_Leclerc »

KatarinaKosaca wrote:
animals wrote:Ne znam je li glavni ali jedan visoki Imam je dosao na mjesto dogadjaja danas i pred tv kamerama, javno ogradio od terorista..
i niko normalan ne misli da su svi muslimani teroristi..ali radikali, samo nanose medvjedju uslugu svim muslimanima..
i samo ljudi kao sto je ovaj Imam, koji se javno ogradio mogu doprinjeti miru i suzivotu..
Kad je ETA i IRA ubijala, ne vidjeh niti jednog katoličkog, a kamoli katoličkog iz Hrvatske svećenika da se nešto ograđuje, da bi potvrdio tvoju tezu o ljudima koji donose mir i suživot..
Koja perfidna nit na temi da se kao sad svi muslimani osjećaju odgovornim i da se kao svi nešto pravdaju. Ne pada mi na pamet tražiti niti očekivati od mojih susjeda, prijatelja muslimana da se nešto ograđuju. I da to učine, pitala bih se zašto :?
ETA i IRA kad ubijaju ne govore - "Ovo je u ime Oca, sina i duha svetog".
AlQiada kad ubija govori - "Ovo je u ime Allaha i svih muslimana".

Jel sad malo jasnije zašto se moramo ograditi ?!
detroit-mercy

#762 Re: Masakar u Parizu

Post by detroit-mercy »

York Light 100`s wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:I kako nakon ovakvog gnusnog, groznog čina ne očekivati porast islamofobije i rasizma na zapadu. Naprosto je ljudski osjećati prezir prema ovakvom činu, ovakvim ljudima, a taj se prezir vrlo lako, iz straha i neznanja, može reflektovati na cijele zajednice koje, ruku na srce, vrlo jalovo i mlako tretiraju pitanje terorizma pravdanog Islamom.

Kako kaže Volteire čija je domovina besramno napadnuta od strane emigrantskih metilja danas - "Iako se ne slažem ni sa jednom riječju koju govoriš, do smrti ću braniti tvoje pravo da govoriš". Tako i ja, apsolutno podržavam pravo medija da objave sve što nije protivno zakonima. Ne postoje, barem ne u našoj, zapadnoj, modernoj civilizaciji "nedodirljive" teme koje se ne mogu i ne smiju obrađivati, ako hoćete, i karikaturama i satiričnim tekstovima. To što priprosti Marokanci, kozojebi izgimizali iz podnožja Hindukuša ne mogu sebi utvrditi u glavu da ovo nije pustinja i prašuma iz koje su ispali, i da ne postoje osobe, pojmovi ili zajednice koje je "zabranjeno" dirati, teška je bitka za nas Evropljane.

Dakle, iako se meni lično ne sviđaju karikature, i bockanje vjerskih zajedncia (Hebdo je viiše nego oštro ismijavao prvenstveno katoličku zajednicu), ja svakako podržavam njihovo pravo da objave sve !
E zbog takvog načina razmišljanja nam i jest ovo društvo u qurcu, ovakvo hladno i bezosjećajno. Zašto bi ja išta bockao ako znam da bi to nekoga povrijedilo? A da, nemam ja ništa sa tim niti to vrijeđa moje osjećaje pa me zato boli qurac hoće li se iko uvrijediti jer znaš, ja razumijem da bi to moglo nekoga uvrijediti ali mene ne vrijeđa pa zašto ne bih bockao?

Bockamo mi svi u sve jer ne damo našu slobodu govora a kada mi postanemo tema onda "kuku lele Ivan Ivanović je rekao ono o bosanskim curama"

South Park je isto satirična emisija i dokaz u kakvom cool društvu živimo gdje vlada sloboda govora gdje se ismijava sve i svašta a kada bi se rodio sin ili brat sa hendikepom kao Timmy onda bi svi se zgrožavali od te emisije.
Kada je Ramiz Zmaj psovao Boga u vicevima još su neki ismijavali ljude koji su ga kritikovali zato što je razlog psovanje Boga a kada spomenu Srebrenicu onda je Ramiz vakav Ramiz nakav.
Da ja Ivan Ivanović govorio o nekim drugim curama ne bi se ni otvorila tema, možda i bi ali bi imala možda samo 5-10 postova. Taj isti Ivanović je pravio viceve prije o Albancima i Hrvatima pa nikome nije smetalo jer je bio samo još jedan primjer crnog humora.

Ta današnja sloboda govora je u prijevodu jedno veliko gowno

Znam šta je sloboda govora ali i znam šta su provokacije i podyebavanje. Ako su slike poslanika Muhameda zabranjene onda se nema tu šta dirati. Ako tebi kaže Hrvat "ja ne jedem meso danas" a ti mu izneseš meso i jedeš pred njim da li bi bio još jedan fantastičan primjer ovog društva gdje možeš da radiš šta god i gdje god hoćeš ili bi ispao samo jedan običan shupak i kreten gdje ti ništa ne dobijaš sa tim potezom osim što si ga isprovocirao.

Danas se govor mržnje, provokacija i vrijeđanje često prikriva pod slobodom govora i to ima sa demokratijom isto veze kao i novinarska prava Avde Avdića kada ulazi nepozvan u kancelarije i ulazi ljudima u lice ili kada Bakir 60 minuta najavljuje prilog sa "lopovske seljačine" ljude koji nisu nikada ni bili na sudu
I sve to sto ti pobroja razlog da te neko prikolje koj janje ili izrafala :mrgreen: . Cudna vam je ta anlogija, sve sto me se ne svidja svaka neslana sala odmah zrafalaj. Znaci i Ivana Ivanovica je trebalo priklati ili izrafalati ili sljedeci puta kada neko napravi salu na racun nekog sa Alipasinog, raja ima moralno pravo da zarafala. Gdje je tu logika :-) .
pumica

#763 Re: Masakar u Parizu

Post by pumica »

It_is_a_Leclerc wrote:Joj, kaže "Nema veze sa Islamom".

Pa kad ovi bliskoistočni babuni, neljudi i nakot, budu ubijali uzvikivajući "Ovo je osveta za loš završetak serije Kako sam upoznao vašu majku ?", onda neće imati veze s Islamom, dok god viču - "Allahu Ekber" oni itekako, htjeli mi to ili ne, imaju veze sa Islamom.
Ponavljam, te rijeci koje navodis kao dokaz, moze IZGOVORITI bilo ko.
Havatar

#764 Re: Masakar u Parizu

Post by Havatar »

don vito wrote:
Havatar wrote:Isto tako laz je da Francuzi mrze muslimane ili Arape zbog terorizma ili zbog emigranata posto toga nije bilo kad je Franacuska bila glavna diplomatska podrska Milosevicu za vrijeme Mitterrand ili kad je Farncuska cinila zlocine u Alziru ili kad je slala vojsku za vrijeme krstaskih ratova. Jedini period kad u Francuskoj nije vladala mrznja prema muslimanima i nije propagirana od vladajuceg establismenta je za vrijeme nakon revolucije i za vrijeme Napoleonove vladavine i to prije svega zbog tog sto su i Voltaire i mnogi drugi ideolozi te revolucije a i Napoleon imali pozitivno misljenje o muslimanima .
Nakon ovakvog, argumentima i historijskim cinjenicama, potkrijepljenog posta, ocekivao bi da stavis eksploziv oko pasa i pravac Francuska ambasada u Sarajevu. A onda se sjetim da ti teroriste ne branis i opravdavas iz kalifata nego iz mrske Norveske... :zzzz:
Jer ja sam musliman a svi muslimani su takvi jelte :oops: . Evo ga tipican primjer konzumenta ovakvog i slicnih casopisa i sta je cilj takvih kampanja i ratne propagande koje se kriju iza "satire".
pirpa

#765 Re: Masakar u Parizu

Post by pirpa »

Samo da ne budu neke nase budale to nebi valjalo.
mediji izvjestavaju da su iz jemena al meni izgledaju da su evropljani.
LSD

#766 Re: Masakar u Parizu

Post by LSD »

It_is_a_Leclerc wrote:Joj, kaže "Nema veze sa Islamom".

Pa kad ovi bliskoistočni babuni, neljudi i nakot, budu ubijali uzvikivajući "Ovo je osveta za loš završetak serije Kako sam upoznao vašu majku ?", onda neće imati veze s Islamom, dok god viču - "Allahu Ekber" oni itekako, htjeli mi to ili ne, imaju veze sa Islamom.
:pisnuo: :pisnuo:
znaci, dovoljno je da svaka budala, ubica, asasin, nevjernik, ateist ,marsovac itd) povikne Allahu Ekber i ti si spreman da ga automatski dovedeš u vezu sa islamom :lol: :lol: ma bravo
Last edited by LSD on 07/01/2015 20:31, edited 1 time in total.
don vito

#767 Re: Masakar u Parizu

Post by don vito »

VjecitiStudent wrote:
don vito wrote: Nakon ovakvog, argumentima i historijskim cinjenicama, potkrijepljenog posta, ocekivao bi da stavis eksploziv oko pasa i pravac Francuska ambasada u Sarajevu. A onda se sjetim da ti teroriste ne branis i opravdavas iz kalifata nego iz mrske Norveske... :zzzz:
Zar nije u Švedskoj, na socijali, a u isto vrijeme i na braniku Bosne i islama?
Norveska ili Svedska, manje je bitno, vazno je da je on na braniku Bosne i islama, doduse na baterije. I da svojim postovima konstantno lozi neke ovdasnje levate da stvarno napadnu neke simbole zapadne civilizacije. One iste civilizacije u kojoj je trazio i dobio utociste umjesto da su ga nabili nogom u gujicu i poslali braci na Bliski istok.
ExNihilo

#768 Re: Masakar u Parizu

Post by ExNihilo »

Drug, jesi li kad razmatrao posjetu psihijatru? :roll:
kopijas34

#769 Re: Masakar u Parizu

Post by kopijas34 »

pirpa wrote:Samo da ne budu neke nase budale to nebi valjalo.
mediji izvjestavaju da su iz jemena al meni izgledaju da su evropljani.
To bi bilo jebote katastrofa.
area51

#770 Re: Masakar u Parizu

Post by area51 »

Možda vam se mišljenje promjeni kad Francuska avijacija nekoliko hiljada kilometara daleko od Francuske za par mjeseci napadne nekoga a sve u cilju "borbe protiv terorizma"
Freamon Lester

#771 Re: Masakar u Parizu

Post by Freamon Lester »

Havatar wrote: Jer ja sam musliman a svi muslimani su takvi jelte :oops: . Evo ga tipican primjer konzumenta ovakvog i slicnih casopisa i sta je cilj takvih kampanja i ratne propagande koje se kriju iza "satire".
Ratna propaganda prema katolicima, muslimanima, francuskoj vladi? Opaka neka masonerija na djelu u ovim novinama.

Manje onog al kaidinog magazina i bice bolje... :izet:
kamberovica polje

#772 Re: Masakar u Parizu

Post by kamberovica polje »

kopijas34 wrote:Ove vehabije mogu postati oruzije u rukama nasih neprijatelja. U ovakvim situacijama bi nam dobro dosla neka tajna sluzba koja je u stanju da likvidira nepozljene ljude.
Imaš SIPU koja je počela hapsiti ovakve ali odmah su se obrušili na nju i na "četnika" koji hapsi nedužne Bošnjake. :-)
Umalo popisivac

#773 Re: Masakar u Parizu

Post by Umalo popisivac »

KatarinaKosaca wrote:
Pa ETA i IRA, kao sto sam vec pisao je ubijala i katolike, protestante, krscane opcenito. Oni nisu ubijali iz vjerskih, vec politickih razloga. Ubijali su prvenstveno duznosnike vlasti, a civili su bili vise kolateralna zrtva. Pa ne znam kakve veze tu imaju katolicki svecenici. njima je bilo potpuno ravno ko je koje vjere. Cak su suradjivali s Palestincima.
Last edited by Umalo popisivac on 07/01/2015 20:34, edited 1 time in total.
area51

#774 Re: Masakar u Parizu

Post by area51 »

ExNihilo wrote:

Drug, jesi li kad razmatrao posjetu psihijatru? :roll:
imam osjećaj da nas loži ili baš nešto nije u redu :roll:
animals

#775 Re: Masakar u Parizu

Post by animals »

@mba wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
@mba wrote:magazin i jeste imao za cilj da vrijedja muslimane to je cinjenica, nije isto prikazivati papu u zagrljaju nekoga, ili nekog rabina i onda se vaditi na tu foru da smiju vrijedjati muhammeda s.a.w. da su kojim slucaju uzeli nekog od muslimanskih autoriteta reisa, kardawia ili bilo kojeg drugog e onda je to u rangu pape ili nekog rabina, ali vrijedjati bozije poslanike, to prelazi sve granice!

dalje, i ako su provocirali sa tim karikaturama u sto sam uvjeren da jesu, muslimani su reagovali na najgori moguc nacin, palili,ubijali,razbijali itd.itd.
umjesto da su to pustili kraju, u opste ne reagovati na takve stvari, jer kako to biva sto se vise bunis oni vise provociraju/vrijedjaju, nasjeli smo na tu foru i te kako!

i sada ovo u parisu, bez komentara!!!

cemu sve ovo vodi vrijeme ce pokazati, ali misljenja sam da nece na dobro izaci kako je krenulo, mase ljudi su pokrenute/izmanipulisani i sa jedne i sa druge strane!

nek nam je dragi Bog na pomoci!!!
Da, fakat. Puno je gore pokazati Muhameda kako gleda na babune i neljude iz Iraka i Sirije i govori - "Kakve me sve budale slijede" nego pokazati malog Isusa kako iskače iz Marijinih genitalija.

Good job !

bez ukusno je prikazivati i malog isusa kako iskace od nekuda a isto tako provocirati sa karikaturama poslanika a.s.

ovi provocirali, muslimani nasjeli o to je to!
Samo zato sto vecina krscana je to jos samo po imenima..i boli kojeg krscana sta tamo neki novinar crta ..
e to je danas razlika izmedju krscana i muslimana..
krscanima je vjera sporedna stvar i jos samo je tretiraju kao spomenike proslim vremenima, kao
sto danas crkve zjape prazne, i stoje samo kao spomenici proslim vremenima..
krscani u Evropi vide ne grade crkve, ali muslimani grade dzamije..
i to je ono sto see primjeti i sto stvara averziju..
Locked