Iako više od polovine građana ima poverenja u policiju, istovremeno je doživljava i kao duboko korumpiranu. Ovo govori i o tome da građani korupciju doživljavaju kao prihvatljivu, uobičajenu pojavu. Svest o korumpiranosti policije zato može opstati istovremeno sa poverenjem, pa se ova dva shvatanja međusobno ne isključuju
Da li bh. policija treba više udarati?
-
moonca
#751 Re: Da li bh. policija treba više udarati?
-
deny_s
#752 Re: Da li bh. policija treba više udarati?
Bravo momčinouglavnomja wrote:ovih par likova sto brane prava olosa sa slike su fakat sega![]()
kaze ne volii drotove zato sto 4 saobracajca nisu uletili da zaustave dvije bande kriminalaca koje su se marisale![]()
nisu kamikaze
i bolje pustiti prirodnim tokom da ide selekcija, ko se odlucio da zivi izvan zakona ni ne treba da ocekuje pomoc od zakona
svako ima svoj icni razlog zasto je za ili protiv samara
protiv samara su momci cca 25 godina, u formi, likovi kojima ni jedan probisvjet, klosar, dzeparos, prosjak ... nece prici na 5 metara jer znaju da ce dobiti 10 puta vise nego og drota
ali dobice i oni djecu, i zene koje nece imati crni pojas, ostarice im roditelji ... pa kad im jedan onakav kao sa snimka sjebe dan nekom dragom i vaznomkako ce se promijeniti razmisljanje
Koji će ti qurac onda drotovi ako će puštati takve da mašu pištoljima u po bijela dana,dok će na nekoga ko je ukro hljeb doći 5 policijskih auta da ga savladaju i da glume pravnu državu..
Nisu tipovi što brane ološa šega,nego su takvi kao ti šega..
Uostalom,gdje ti pročita da iko brani tog tipa,što ti kažeš ološa...Ko si ti da kažeš da je neko ološ,po čemu si to zaključio,šta je to taj "ološ"loše uradio da ga šamara spodoba u uniformi,ko je dao pravo toj spodobi da tako udara ljude..
Šta reći za vas koji branite tog drota osim da mi vas je žao,mora da su vas ti "ološi",kako ih zovete dobro izhebali,pa ih sad tako mrzite,a branite nekog teškog seljačinu i krkana koji će sutra tako i vas šamarati,osim ako i sami niste drotovi i imate veze sa njima
-
kakavdanakneiskustvu
#753 Re: Da li bh. policija treba više udarati?
deny_s wrote:Haj dobro,trojica u 20 i kusur godina..Kad uzmemo u obzir da su samo prošle sedmice trojica radnika stradala,ovo je beznačajna cifraJimmy McNulty wrote:https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /091226033deny_s wrote: Navedi mi samo jedan slučaj gdje je drot stradao na radnom mjestu..
https://www.klix.ba/vijesti/bih/u-bugoj ... /100629096
https://www.nezavisne.com/novosti/hroni ... dic/173812
prvog ubio neki pjano(mogao je tako ubiti bilo koga,čisti nesretan slučaj)..Drugi slučaj je terorizam..isto tako,mogao je to biti bilo ko.
za treći slučj nisam siguran šta je bilo..
Žao mi je ali ja ne vidim ni u jednom slučaju da je stradavanje drota vezano za posao koji obavlja
pa ubijeni su na radnom mjestu,sta je to ako ne obavljanje svog posla?
-
deny_s
#754 Re: Da li bh. policija treba više udarati?
Dobro,može se to i tako nazvati ako u obavljanje posla i računaš npr.ovakve stvari..pretrčava drot ulicu u namjeri da stigne do kladionice koja se nalazi na drugoj strani..Naiđe auto i spuca ga...Po tebi je to obavljanje dužnosti,dok je za mene nesretan slučajpa ubijeni su na radnom mjestu,sta je to ako ne obavljanje svog posla?
-
kakavdanakneiskustvu
#755 Re: Da li bh. policija treba više udarati?
deny_s wrote:Dobro,može se to i tako nazvati ako u obavljanje posla i računaš npr.ovakve stvari..pretrčava drot ulicu u namjeri da stigne do kladionice koja se nalazi na drugoj strani..Naiđe auto i spuca ga...Po tebi je to obavljanje dužnosti,dok je za mene nesretan slučajpa ubijeni su na radnom mjestu,sta je to ako ne obavljanje svog posla?
a ti znas da je svaki od ove trojice isao u kladionicu kad su ubijeni?
-
deny_s
#756 Re: Da li bh. policija treba više udarati?
E,jbg ga,morate li neki baš svaku riječ bukvalno da shvaćatekakavdanakneiskustvu wrote:deny_s wrote:Dobro,može se to i tako nazvati ako u obavljanje posla i računaš npr.ovakve stvari..pretrčava drot ulicu u namjeri da stigne do kladionice koja se nalazi na drugoj strani..Naiđe auto i spuca ga...Po tebi je to obavljanje dužnosti,dok je za mene nesretan slučajpa ubijeni su na radnom mjestu,sta je to ako ne obavljanje svog posla?
-
moonca
- insomnia78
#758 Re: Da li bh. policija treba više udarati?
E vidis ovakve treba tuci preventivno
-
kakavdanakneiskustvu
#759 Re: Da li bh. policija treba više udarati?
E,jbg ga,morate li neki baš svaku riječ bukvalno da shvaćate[/quote]deny_s wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:Dobro,može se to i tako nazvati ako u obavljanje posla i računaš npr.ovakve stvari..pretrčava drot ulicu u namjeri da stigne do kladionice koja se nalazi na drugoj strani..Naiđe auto i spuca ga...Po tebi je to obavljanje dužnosti,dok je za mene nesretan slučajpa ubijeni su na radnom mjestu,sta je to ako ne obavljanje svog posla?
čemu persiranje?
pa ti tako napisa jbg,ljudi ubijeni na radnom mjestu,ti kazes isli u kladiionicu,ovaj prvi je ubijen oko ponoci,taj je sigurno krenuo u kladionicu
- uglavnomja
#760 Re: Da li bh. policija treba više udarati?
deny_s wrote:Bravo momčinouglavnomja wrote:ovih par likova sto brane prava olosa sa slike su fakat sega![]()
kaze ne volii drotove zato sto 4 saobracajca nisu uletili da zaustave dvije bande kriminalaca koje su se marisale![]()
nisu kamikaze
i bolje pustiti prirodnim tokom da ide selekcija, ko se odlucio da zivi izvan zakona ni ne treba da ocekuje pomoc od zakona
protiv samara su momci cca 25 godina, u formi, likovi kojima ni jedan probisvjet, klosar, dzeparos, prosjak ... nece prici na 5 metara jer znaju da ce dobiti 10 puta vise nego og drota
ali dobice i oni djecu, i zene koje nece imati crni pojas, ostarice im roditelji ... pa kad im jedan onakav kao sa snimka sjebe dan nekom dragom i vaznomkako ce se promijeniti razmisljanje
Koji će ti qurac onda drotovi ako će puštati takve da mašu pištoljima u po bijela dana,dok će na nekoga ko je ukro hljeb doći 5 policijskih auta da ga savladaju i da glume pravnu državu..
Uostalom,gdje ti pročita da iko brani tog tipa,što ti kažeš ološa...Ko si ti da kažeš da je neko ološ,po čemu si to zaključio,šta je to taj "ološ"loše uradio da ga šamara spodoba u uniformi,ko je dao pravo toj spodobi da tako udara ljude..
Šta reći za vas koji branite tog drota osim da mi vas je žao,mora da su vas ti "ološi",kako ih zovete dobro izhebali,pa ih sad tako mrzite,a branite nekog teškog seljačinu i krkana koji će sutra tako i vas šamarati,osim ako i sami niste drotovi i imate veze sa njima
jah ... razvodnjavanje, skretanje sa teme, izvlacenje krupnih riba, kriminalaca, mafijasa, dilera, makroa ...
cuj drotovi ce i mene samarati
nije ni titina milicija kad su se pravili belaji, taman ce ova europska uljudjena
da ponovim
ko nije trazio - nije ni dobio
ruka mu se pozlatila
a sto se tice prvog momka - procitas tekst, prva recenica, pise zaustavljao auto ...
drugi momak bio u stanici, na radnom mjestu
treci na radnom mjestu u sluzbenom autu cuvao objekat u sred noci u nedodjiji ...
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#761 Re: Da li bh. policija treba više udarati?
New Mexico je američka savezna država.deny_s wrote: Nije ni čudo od meksičke policije što se tako ponaša..
Malo se informiši pa ćeš saznati u kakvim uslovima rade ti ljudi i čemu su sve izloženi,bukvalno ljudi svaki dan stavljaju glavu u torbu..
Ne znam koliko ova vukojebina ima drotova ali sam siguran da nijedan ne bi tamo otišao da radi,taman da mu daš bogovsku platu
Ti fakat nemaš pojma šta pišeš
-
moonca
#762 Re: Da li bh. policija treba više udarati?
Evo ih ovdje iza zgrade?
-
deny_s
#763 Re: Da li bh. policija treba više udarati?
Dobro hajde,nema smisla dalje komentarisati..Tema počinje ličiti na jednu drugu temu, vješalicu i njen famozni član triest i neki
,tako da je najbolje 
- vjesticanametli
#764 Re: Da li bh. policija treba više udarati?
Jimmy McNulty wrote:New Mexico je američka savezna država.deny_s wrote: Nije ni čudo od meksičke policije što se tako ponaša..
Malo se informiši pa ćeš saznati u kakvim uslovima rade ti ljudi i čemu su sve izloženi,bukvalno ljudi svaki dan stavljaju glavu u torbu..
Ne znam koliko ova vukojebina ima drotova ali sam siguran da nijedan ne bi tamo otišao da radi,taman da mu daš bogovsku platu
-
deny_s
#765 Re: Da li bh. policija treba više udarati?
Dobro je bolan,šta se odmah nervirašJimmy McNulty wrote:New Mexico je američka savezna država.deny_s wrote: Nije ni čudo od meksičke policije što se tako ponaša..
Mišljedoh da je riječ o meksiku
-
kakavdanakneiskustvu
#766 Re: Da li bh. policija treba više udarati?
uglavnomja wrote:deny_s wrote:Bravo momčinouglavnomja wrote:ovih par likova sto brane prava olosa sa slike su fakat sega![]()
nisu kamikaze
jah ... razvodnjavanje, skretanje sa teme, izvlacenje krupnih riba, kriminalaca, mafijasa, dilera, makroa ...
cuj drotovi ce i mene samarati![]()
![]()
![]()
nije ni titina milicija kad su se pravili belaji, taman ce ova europska uljudjena![]()
da ponovim
ko nije trazio - nije ni dobio![]()
ruka mu se pozlatila
a sto se tice prvog momka - procitas tekst, prva recenica, pise zaustavljao auto ...
drugi momak bio u stanici, na radnom mjestu
treci na radnom mjestu u sluzbenom autu cuvao objekat u sred noci u nedodjiji ...
ako nista,u mislima su bili u kladionici
- insomnia78
#767 Re: Da li bh. policija treba više udarati?
Jes. Ameri lete na metakmoonca wrote:Evo ih ovdje iza zgrade?![]()
![]()
![]()
Last edited by insomnia78 on 12/08/2018 18:55, edited 1 time in total.
- славянин
#769 Re: Da li bh. policija treba više udarati?
Ne moraju letiti na metak ali makar su mogli izvaditi pistolje dok im covjek sa puskom hoda ispred stanice....insomnia78 wrote:Jes. Ameri lete na metakmoonca wrote:Evo ih ovdje iza zgrade?![]()
![]()
![]()
Eto primjera gdje je trebala policija da koristi maksimalnu silu... a ono "izvir iza coska... dobro je ne ide ovamo" i tako - zato sto upotreba ubojite sile svi prezaju od toga (sto bi trebalo apsolutno dozvoliti u ovakvim i slicnim situacijama)..
-
deny_s
#770 Re: Da li bh. policija treba više udarati?
ako nista,u mislima su bili u kladionici
- drug_profi
#771 Re: Da li bh. policija treba više udarati?
Ma ti ne znaš o čemu pričaš. Filmova se nagledao.славянин wrote:Ne moraju letiti na metak ali makar su mogli izvaditi pistolje dok im covjek sa puskom hoda ispred stanice....insomnia78 wrote:Jes. Ameri lete na metakmoonca wrote:Evo ih ovdje iza zgrade?![]()
![]()
![]()
Eto primjera gdje je trebala policija da koristi maksimalnu silu... a ono "izvir iza coska... dobro je ne ide ovamo" i tako - zato sto upotreba ubojite sile svi prezaju od toga (sto bi trebalo apsolutno dozvoliti u ovakvim i slicnim situacijama)..
- uglavnomja
#772 Re: Da li bh. policija treba više udarati?
славянин wrote:Ne moraju letiti na metak ali makar su mogli izvaditi pistolje dok im covjek sa puskom hoda ispred stanice....insomnia78 wrote:Jes. Ameri lete na metakmoonca wrote:Evo ih ovdje iza zgrade?![]()
![]()
![]()
odes u bolnicu, slomio nogu - da li ocekujes da te ginekolog operise? isto je doktor
ili da te nastavnik muzickog uci razlomke?
mislim
zar je toliko tesko prihvatiti da u policiji rrade ljudi raznih struka, specijalnosti i raznih duznosti
nece onaj sto skida otiske prstiju ganjati lopova po ulici i pucati na njega
niti ce specijalac stajati sa radarom iza drveta
a svi istu uniformu nose
slazem se da je policija trebala eliminisati mevlida, ali to nisu trebala ona dvoijca sa slike. nego snajperisti, specijalci ... neko ko je obucen za pucanje
a oni vec ne sjede u zgradi na marindvoru
-
moonca
#773 Re: Da li bh. policija treba više udarati?
slazem se da je policija trebala eliminisati mevlida, ali to nisu trebala ona dvoijca sa slike. nego snajperisti, specijalci ... neko ko je obucen za pucanje
- славянин
#774 Re: Da li bh. policija treba više udarati?
Mozda su ti zaduzeni za samaranjemoonca wrote:slazem se da je policija trebala eliminisati mevlida, ali to nisu trebala ona dvoijca sa slike. nego snajperisti, specijalci ... neko ko je obucen za pucanje
Hej, oni su u unoformi.Sta jel to imaju policajci 'maskote'.
![]()
- azurna_obala
#775 Re: Da li bh. policija treba više udarati?
Vec dva puta vidjam policiju na tramvajaskim stajalištima kako legitimisu putnike, odnosno one koje su revizori pikirali. Prvi put je bila sama zena, mladje dobi, danas momak i djevojka, mislim da nisu odavde, on mi je ličio na Turcina, bila sam.na drugoj strani ulice, nisam sigurna.
Zar je to zaista u opisu posla policije
Ovamo trkači na cesti, a oni se bave grasom
Zar je to zaista u opisu posla policije
Ovamo trkači na cesti, a oni se bave grasom