USA fan page
-
sizifinho
#751 Re: USA fan page
Gdje jedan student može pratiti stipendije za školovanje u Americi, može li se tamo otići bez da imaš nekog? Može li se izganjati puna stipendija? Kako idu te stvari? Može li neko detaljno objasniti ovu temu studentu kojem je pun ku*ac države i svega...
- Grover
#753 Re: USA fan page

"R-Range radar", kako glasi naziv ovog aparata, na udaljenosti od 20 metara detektuje i najmanji pokret u kući, i samim tim obaveštava o kretanju ukućana i njihovim aktivnostima u sopstvenom domu, prenosi "USA tudej."
Federalni zvaničnici izjavili su kako informacije koje dobijaju korišćenjem radara mogu biti od ključne važnosti za bezbednost pripadnika policije i ostalih bezbednosnih službi, naročito tokom visoko rizičnih situacija poput talačke krice.
Međutim, Kristofer Sogojan, jedan od vodećih ljudi Američke unije za slobodu građana izjavio je za "Hafington post" kako ovaj novi izum predstavlja "zabrinjavajuće zadiranje u privatnost slobodnih građana."
- Ova tehnologija je oličenje jezivosti. Od suštinskog je značaja da se novim sistemima za nadzor ne dozvoli da zaobiđu Četvrti amandman i zaštitu građanskih sloboda - izjavio je Sogojan.
- Naše ustavno pravo na privatnost je praktično zgaženo sada kada policija poseduje napravu pomoću koje može bukvalno da gleda kroz zidove naših domova, bez našeg znanja - zabrinuto je naveo Sogojan.
Vrhovni sud je dozvolio upotrebu ovih radara, ali jedino ukoliko za njihovo korišćenje postoji sudski nalog.
Ono što je zabrinulo američku javnost jeste saznanje da se ova naprava koristi već nekoliko godina, ali je dokumentacija o njihovoj upotrebi na svetlost dana izašla tek krajem decembra prošle godine.
Dogojan se protivi upotrebi radara, nazvavši ovu tehnologiju "invazijom na privatnost", i dodaje da su sudovi napravili ogroman propust dozvolivši policiji korišćenje ovakvih naprava.
http://www.blic.rs/Vesti/Svet/528341/KR ... avace-sobe
- vivaldi
#754 Re: USA fan page
u brkovima je tajna za jews rulesarea51 wrote:
- Grover
- JohnnyS
#756 Re: USA fan page
Grover wrote:
"R-Range radar", kako glasi naziv ovog aparata, na udaljenosti od 20 metara detektuje i najmanji pokret u kući, i samim tim obaveštava o kretanju ukućana i njihovim aktivnostima u sopstvenom domu, prenosi "USA tudej."
Federalni zvaničnici izjavili su kako informacije koje dobijaju korišćenjem radara mogu biti od ključne važnosti za bezbednost pripadnika policije i ostalih bezbednosnih službi, naročito tokom visoko rizičnih situacija poput talačke krice.
Međutim, Kristofer Sogojan, jedan od vodećih ljudi Američke unije za slobodu građana izjavio je za "Hafington post" kako ovaj novi izum predstavlja "zabrinjavajuće zadiranje u privatnost slobodnih građana."
- Ova tehnologija je oličenje jezivosti. Od suštinskog je značaja da se novim sistemima za nadzor ne dozvoli da zaobiđu Četvrti amandman i zaštitu građanskih sloboda - izjavio je Sogojan.
- Naše ustavno pravo na privatnost je praktično zgaženo sada kada policija poseduje napravu pomoću koje može bukvalno da gleda kroz zidove naših domova, bez našeg znanja - zabrinuto je naveo Sogojan.
Vrhovni sud je dozvolio upotrebu ovih radara, ali jedino ukoliko za njihovo korišćenje postoji sudski nalog.
Ono što je zabrinulo američku javnost jeste saznanje da se ova naprava koristi već nekoliko godina, ali je dokumentacija o njihovoj upotrebi na svetlost dana izašla tek krajem decembra prošle godine.
Dogojan se protivi upotrebi radara, nazvavši ovu tehnologiju "invazijom na privatnost", i dodaje da su sudovi napravili ogroman propust dozvolivši policiji korišćenje ovakvih naprava.
http://www.blic.rs/Vesti/Svet/528341/KR ... avace-sobe
Vidiš, nije više dosta da stavljate folije samo na glavu, već ćete morati i zidove soba obložiti.
- Grover
#757 Re: USA fan page
A, ti nećeš, pošto nemaš šta da kriješ..JohnnyS wrote:
Vidiš, nije više dosta da stavljate folije samo na glavu, već ćete morati i zidove soba obložiti.
-
sizifinho
#758 Re: USA fan page
Čovjek vam postavi pitanje, a vi mjesto da odgovorite, bilo šta- stavljate neke teorije zavjere.. i ja našao crkvu u kojoj ću se molit
-
UnscarD
- Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.
#759 Re: USA fan page
Neka te ovde. Bosni trebaju mladi i perspektivni strucnjaci. Salim se.sizifinho wrote:Čovjek vam postavi pitanje, a vi mjesto da odgovorite, bilo šta- stavljate neke teorije zavjere.. i ja našao crkvu u kojoj ću se molit
Pitaj Jeffersona ili JUL-a oni su se skolovali u USA. Ono ljudi sto ja znam da su u USA zavrsili skolu sa parcijalnim stipendijama, svi mi kazu da su se prilicno slomili u smislu da rade jedan ili dva posla + stipendija. Jedna djevojka mi je opisivala dan otprilike ovako :
Ustane u 6h da bi do 10h odradila neki honorarni posao. Od 10h-17h ima predavanja i izmedju njih na holu fakulteta spava po 15 minuta na vreci za spavanje koju donese a studenti je preskacu (power nap). Kasnije je skontala neku fotelju u zabacenom djelu biblioteke koja je cesto bila prazna.
U 17h trci na drugi posao koji radi negdje do 22h. Dodje kuci i uci do 2 ujutro. Spava 4 sata i ponovo sve.
Mozda nisam satnicu bas dobro upamtio ali znam da mi je bilo sega to sto spava 15 minuta a ovi je preskacu i to je najnormalnije.
- nosara
#760 Re: USA fan page
Al' ce zato kad zavrsi morat radit samo 4-5 poslova... Dakle, spavat ce barem sat duze... Mozda i u krevetu...UnscarD wrote:Neka te ovde. Bosni trebaju mladi i perspektivni strucnjaci. Salim se.sizifinho wrote:Čovjek vam postavi pitanje, a vi mjesto da odgovorite, bilo šta- stavljate neke teorije zavjere.. i ja našao crkvu u kojoj ću se molit
Pitaj Jeffersona ili JUL-a oni su se skolovali u USA. Ono ljudi sto ja znam da su u USA zavrsili skolu sa parcijalnim stipendijama, svi mi kazu da su se prilicno slomili u smislu da rade jedan ili dva posla + stipendija. Jedna djevojka mi je opisivala dan otprilike ovako :
Ustane u 6h da bi do 10h odradila neki honorarni posao. Od 10h-17h ima predavanja i izmedju njih na holu fakulteta spava po 15 minuta na vreci za spavanje koju donese a studenti je preskacu (power nap). Kasnije je skontala neku fotelju u zabacenom djelu biblioteke koja je cesto bila prazna.
U 17h trci na drugi posao koji radi negdje do 22h. Dodje kuci i uci do 2 ujutro. Spava 4 sata i ponovo sve.
Mozda nisam satnicu bas dobro upamtio ali znam da mi je bilo sega to sto spava 15 minuta a ovi je preskacu i to je najnormalnije.
- General War
#761 Re: USA fan page
Jes vala...trebaju se amerikanci doselit 'vamo da vide sta je skolstvo i perspektivenosara wrote:Al' ce zato kad zavrsi morat radit samo 4-5 poslova... Dakle, spavat ce barem sat duze... Mozda i u krevetu...UnscarD wrote:Neka te ovde. Bosni trebaju mladi i perspektivni strucnjaci. Salim se.sizifinho wrote:Čovjek vam postavi pitanje, a vi mjesto da odgovorite, bilo šta- stavljate neke teorije zavjere.. i ja našao crkvu u kojoj ću se molit
-
detroit-mercy
#762 Re: USA fan page
Ti to bio pa znasnosara wrote:Al' ce zato kad zavrsi morat radit samo 4-5 poslova... Dakle, spavat ce barem sat duze... Mozda i u krevetu...UnscarD wrote:Neka te ovde. Bosni trebaju mladi i perspektivni strucnjaci. Salim se.sizifinho wrote:Čovjek vam postavi pitanje, a vi mjesto da odgovorite, bilo šta- stavljate neke teorije zavjere.. i ja našao crkvu u kojoj ću se molit
U najmanju ruku radit ce onoliko koliko bude htjela, barem nece biti bez posla.
Btw, pises gluposti kao i obicno ali hajde nek se taljiza pa makar i u prazno
-
sizifinho
#763 Re: USA fan page
Nego kako je? Imaš li kakav savjet, nešto?detroit-mercy wrote:Ti to bio pa znas.
-
detroit-mercy
#764 Re: USA fan page
Nemam da imas nekog u USA rekao bih ti sta da radis, ovako ako nemas ide teze ali ne znam koliko si se rapitivao mozda mozes naci par informacija ovdje http://www.usa.gov/visitors/study.shtmlsizifinho wrote:Nego kako je? Imaš li kakav savjet, nešto?detroit-mercy wrote:Ti to bio pa znas.
- Altair_SA
#765 Re: USA fan page
@sizifinho, imas ja mislim tema i u Dijaspora podforumu. Jave se ljudi koji su tamo u USA, mislim vise ih se javi nego ovdje, jer mnogi ne ulaze na ovaj podforum. Mozda ti mogu tamo vise pomoci. Inace, i ja bih sutra isao da mogu kako, tako da te razumijem...
- nosara
#767 Re: USA fan page
Krepo pujdo... 
- Grover
- nosara
#769 Re: USA fan page
A kad ja kazem da su ovi dobro degenerisani, pojedinci pizde...
- Grover
#770 Re: USA fan page
Svi, sem Avetinja..nosara wrote:
A kad ja kazem da su ovi dobro degenerisani, pojedinci pizde...
-
daddy-kool
-
daddy-kool
#773 Re: USA fan page
http://money.cnn.com/2012/01/04/news/ec ... d_richest/
Americans make up half of the world's richest 1%
NEW YORK (CNNMoney) -- The United States holds a disproportionate amount of the world's rich people.
It only takes $34,000 a year, after taxes, to be among the richest 1% in the world. That's for each person living under the same roof, including children. (So a family of four, for example, needs to make $136,000.)
So where do these lucky rich people live? As of 2005 -- the most recent data available -- about half of them, or 29 million lived in the United States, according to calculations by World Bank economist Branko Milanovic in his book The Haves and the Have-Nots.
Another four million live in Germany. The rest are mainly scattered throughout Europe, Latin America and a few Asian countries. Statistically speaking, none live in Africa, China or India despite those being some of the most populous areas of the world.
...
-
drastic
#774 Re: USA fan page
bullshitdaddy-kool wrote:http://money.cnn.com/2012/01/04/news/ec ... d_richest/
Americans make up half of the world's richest 1%
NEW YORK (CNNMoney) -- The United States holds a disproportionate amount of the world's rich people.
It only takes $34,000 a year, after taxes, to be among the richest 1% in the world. That's for each person living under the same roof, including children. (So a family of four, for example, needs to make $136,000.)
So where do these lucky rich people live? As of 2005 -- the most recent data available -- about half of them, or 29 million lived in the United States, according to calculations by World Bank economist Branko Milanovic in his book The Haves and the Have-Nots.
Another four million live in Germany. The rest are mainly scattered throughout Europe, Latin America and a few Asian countries. Statistically speaking, none live in Africa, China or India despite those being some of the most populous areas of the world.
...
- Altair_SA
#775 Re: USA fan page
"Take It Easy" (The Eagles): "Well, I'm a standing on a corner in Winslow, Arizona/And such a fine sight to see/It's a girl, my lord, in a flatbed Ford/Slowin' down to take a look at me."