I dalje nam pricas propagandnu bajku u koju su te ocito ubijedili. Niko nije napao Dom JNA, nego je napad krenuo iz Doma, a iz nastavka ce ti biti i jasno da je tako, inace se ti ljudi ne bi predali tamo gdje su se predali, nego bi i dalje bili u Domu.
Ja tebe nemam sta ubjedjivati - imas snimke od 02.05. na kojima se jasno vide tenkovi na Skenderiji, jedan i sa ralicom da rasciscava put. I niko ih nije ni sprijecio da dejstvuju, nego jesu pucali, i to redom - po zgradi predsjednistava, po zgradi opstine, po zgradi suda, po zgradi poste, po Narodnom pozoristu, a jedan tenk je prosao i nize, do pozorista, i pucao prema Titovoj ulici (i taj snimak imas na YT, kada tenkovska granata pogadja stub zgrade u Titovoj ulici), i onda se brze-bolje vratio nazad kada ga je spicila OSA. Nazalost, rikosetirala je od njega.
Svi ti tenkovi su se povukli sa Skenderije kada ste pokusali preci most i kada je zapaljen PinzGauer na sred njega, + kada su vam povaljeni vojnici koji su iskakali iz kamiona na mostu. Bilo je jos povaljenih na platou Skenderije, u pokusaju pretrcavanja prema Predsjendistvu iz pravca Tekije, gdje su ih istovarili iz par BVP-a.
Istovremeno, BOV iz Doma JNA, sa spomenutim nislijama, krenuli su Obalom prema Narodnom pozoristu (25 ih je islo sa BOV-om, a 11 je krenulo ulicom Djure Djakovica), i onda je bio izrafalan kod danasnjeg ulaza u ASU (pored danasnjeg restorana Dr.Food), pa je zbrisao rikvercom u taj prolaz, a pjesadija (njih 25) ja usla za njim tu, i onda su s te, zadnje strane, usli u diskoteku Theatar, u manju prostoriju u pozadini.
Oni sa donje strane su pod vatrom pobjegli u kino Djuro Djakovic, danasnji BKC. I svi su tu zaglavili. BOV je srokan handovkom, imali su par ranjenih od metaka ispaljenih sa coska prolaza, i onda su se predali (tu sam hajrovo onaj dobri kratki maskirni pancir, sa dvije kevlarske ploce, i jedan TT 7,62